Konu sahibinin de farkında olduğu üzere konuyu çözecek kişi eşidir. Kesinlikle k.valide yada görümceyle konuşmaya çalışmak gereksizdri. Çünkü o nekadar güzel söylesede sonuç itibariyle gelin bize böle dedi. Gelin bizi ahlaksızlıkla suçladı,vs vs.
Bi abim yok, durumu kendimde göremiyorum ama kuzenlerim var, akraba evliliğine kesinlikle olmayan bir sülaleyiz, bunada hoş bakmayız, kuzenlerimle kardeş gibiyimdir ama hiçbizaman en yakın kuzenimle bile el ele tutuşmuşluğum yoktur, belli bir yaştan sonra. Burda zaten sorun olan görümcenin davranışı değildir bence, o mazur görülür 15 yaşında, ergenliğe girmiş, abisini yengesinden kıskanan, abisinin sevgisi elinden alınmış hisseden bir kız. Benim görümcem benden 2 yaş küçük olmasına rağmen bile kıskanır abisini. Ben kalktıımda abisinin yanına oturmalar, ne bilim kız verir gibi, sözde, nişanda, düğünde ağlamalar. Benim ablam, kardeşim yapmadı bunu, evinden ayrılan bendim.
Böle sevgi pıtırcığı, vıcık vıcık ilişkiler hiç hoş karşılamadığım şeyler. Bazıları ne var bunda diyor ama bence belli şeylerin eksikliğinden davranıyor insanlar böle. Bırak babamı, ablamla kardeşimle bile beraber yatmışlığım azdır. Yattıysamda gırgırına yani. Bu bende veya ailemde sevgi eksikliği olduunu göstermez.
Eşinize tavrınızı sert olmayan ama kararlı bir biçimde koymanız gerekir. Belki alakasız ama benim eşimde rahat bi insan, anasının babasının, kardeşinin yanında donla gezebilen bi odun. Ben bunu yadırgadım ilk başlarda, güzellikle söyledim, giyinirken kapı açıksa kapattım, dikkat etmesini söledim. Kızkardeşini örnek gösterdim, biraz çeki düzen verdi. Şimdi mesela onlara gittiğimizde kapı açık soyunmamaya çalışıyor, ben kapı önündeysem girde kapat kapıyı açıkken kızıyorsun ya diyor. Sizinkinin yanında çok basit bi örnek ama eşinizin, ailesinin alıştığı şeyler var değişmesi gereken. Hepsini değiştiremezsiniz ama eşinizinkini değiştirebilirsiniz. Ama zamanla. Azalta azalta.
Kız- erkek kardeşlerinin odalarının, yataklarının ayrılmasında bizim göremediğimiz bir hikmet elbetteki vardır. Bu şekilde yapanları, böyle düşünenleri sapkınlıkla suçlamak bence yanlıştır. tabikide birbirlerine arzu duymazlar, onlar kardeşler ama 15 yaşındaki bir kızın cinsel gelişimine darbe olacak bişidir bence bu. Psikoloji konusunda bilgim yok ama ben böle düşünüyorum