Siz Olsanız Nasıl Davranırsınız?

dediğin gibi benim annem babam da büyüklerin yanında çocuklarını sevememiş. ama devir değişti. bugün herşey farklı bence önce eşin bitakım şeylerin farkına varmalı eşin olduğunu kendi kabullenemiş ki ailesi kabullensin.ufak bi kızla inatlaşmak evet kötü ama çözümü sadece eşinizle halletmelisiniz. eşin kardeşiyle aynı yatakda nasıl yatabilir böyle bi zihiyet hiç biryerde yok eğer ailesiyle senin yanında elele tutuşmaya çekiniyosa kardeşiylede aynı yatakda yatmaya çekinmeli. erkekler sabah uyandıklarında ereksiyon halindedir. tam bi sapıklık bence. eşin kardeşi ve kuzenleriyle bu kadar yakın davranacaksa sanada davranmalı eğer sana yakın davranmayacaksa neden evlendi. karısı olduğunu tümdünyaya göstermeliydi heleki ilk evlendiği zamanlar. evlilik yatak odasından ibaret değil bunu biri eşinize söylemeli

ergenlikten kaynaklıdır ama ne de olsa bir genç kız sayılır. yaptığı da resmen saçmalık, yerini yurdunu bilsin.ama bunu kötü olmadan,zıtlaşmadan yapmalısın.

dediğin gibi benim annem babam da büyüklerin yanında çocuklarını sevememiş. ama devir değişti. bugün herşey farklı bence önce eşin bitakım şeylerin farkına varmalı eşin olduğunu kendi kabullenemiş ki ailesi kabullensin.ufak bi kızla inatlaşmak evet kötü ama çözümü sadece eşinizle halletmelisiniz. eşin kardeşiyle aynı yatakda nasıl yatabilir böyle bi zihiyet hiç biryerde yok eğer ailesiyle senin yanında elele tutuşmaya çekiniyosa kardeşiylede aynı yatakda yatmaya çekinmeli. erkekler sabah uyandıklarında ereksiyon halindedir. tam bi sapıklık bence. eşin kardeşi ve kuzenleriyle bu kadar yakın davranacaksa sanada davranmalı eğer sana yakın davranmayacaksa neden evlendi. karısı olduğunu tümdünyaya göstermeliydi heleki ilk evlendiği zamanlar. evlilik yatak odasından ibaret değil bunu biri eşinize söylemeli

Dün gece ben bizzat söyledim sadece yatak odasında bana eşi olduğumu hissettirdiğini...
Ne yaptı? Ben ağlarken kıçını dönüp yattı..Öfff sinirlerim tepeme biniyor aklıma geldikçe...

Bence de kızın biraz seni kıskanma durumu var yoksa böyle bir şey yapması normal değil. Birlikte yatmalarına gelince bunda kötü bir şey görmüyorum çünkü kardeşimi iş dolayısıyla şehir dışına gönderdiğim zaman annemden cok ben özlerdim ben arardım çünkü sanki benim çocugumdu hala öyle kuzum o benim hemen alırdım yanıma yatardık bitanemle bir kac gun böyle sarıla sarıla hemde çok özlüyordum tabi şimdi evlilik durumumdan dolayı bizde kalsa da artık diyemiyor abla saçlarımı okşasana uyutsana beni derdi saçlarını oksaya oksaya uyuturdum onu sonrada üstünü örtüp kalkardım kendı yatagıma cok yorgnsam kalırdım yanında tabi o biraz cüsse olarak buyuk bende yaş olarak kucuk olsada ezerdi benı gece sınırlenır yatagıma gelırdım :) yani bu durumu başta biraz garipsesende farklı olabılıyor erkek kardesler duruma daha cabuk alısıyr benım kardesım b süreci kıskanclık yapmadan atlattı ilk basta birazcık oldu tabı ama kızlar görümceler biraz farklı tabi delirtebilecek derecye gelıyor yıne de zamanla gidecek daha 15 yasında yengesi ya :)

Dün gece ben bizzat söyledim sadece yatak odasında bana eşi olduğumu hissettirdiğini...
Ne yaptı? Ben ağlarken kıçını dönüp yattı..Öfff sinirlerim tepeme biniyor aklıma geldikçe...

bence siz bi süre tavır yapın sinirlendiğinizi iyice belli edin. bu şekilde ömür boyu rahatsızlık duyacaksınız eşinizin bu tavrından . o da artık evli olduğunun farkına varsın ve sizi ciddiye alsın canım aynı şeyi siz yapsanız kıyamet kopar erkekler yapınca sorun olmuyo.

bence siz bi süre tavır yapın sinirlendiğinizi iyice belli edin. bu şekilde ömür boyu rahatsızlık duyacaksınız eşinizin bu tavrından . o da artık evli olduğunun farkına varsın ve sizi ciddiye alsın canım aynı şeyi siz yapsanız kıyamet kopar erkekler yapınca sorun olmuyo.

Aynen öyle ablam da dedi tavrını koy açık ve net..
Bazen diyorum düşün benim erkek kardeşimle yattığımı ya da kuzenlerimle sarmaş dolaş olduğumu..
Siz farklı biz farklı diyor..Kendileri kardeşçe duygular besliyor dünyada sanırım...

Bazen diyorum düşün benim erkek kardeşimle yattığımı ya da kuzenlerimle sarmaş dolaş olduğumu..
Siz farklı biz farklı diyor..Kendileri kardeşçe duygular besliyor dünyada sanırım...

daha öncede yazmıştım

bende bi bay ile tanıma aşamasına girecektim arkadaşlarımız tanıştırmıştı ama o çalıştığı için farklı şehirdeydi sadece mesajlaşıp arada bir konuşuyorduk. bana mesajlarda kardeşine yani kız kardeşine çok düşkün olduğuna söylemişti bu arada bu bay 28 kız kardeşide 26 yaşında bende 22....

neyse ben bu konuya takıldım ama fazla büyütmedim bi gün tanışma aşamasındayız ya ilk defa telefonla görüşeceğiz yanında da o zaman kız kardeşi varmış.. ilk telefon görüşmesinde telefonu kız kardeşine verdi !... bunuda atladım sonra ilk buluşma aşamasına geldik yanımda kız kardeşimde gelecek deyince...kısacası BİTTİ dedim ..bu ne ya senle mi tanışcm kız kardeşinle mi... buluşmadım.. tamamen bitti

aklıma Hakan Uralla kızının dudak dudağa çekilmiş fotoğrafı geldi.

bazı insanlar ilginç gerçekten.evliliğimin ilk zamanlarında kayınvalidem de gece eşimi arayıp ' artık beni eskisi gibi sevmiyorsun' diye

ağlayarak telefonu yüzüne kapatıyordu:33:eşime bir kez posta koydum bununla ilgili,bir daha tekrarlanmadı.ama sizin durumunuz

daha bir garip sanki,iyi bir ayar vermek lazım.:41:

bence de problemi açık bi şekilde ortaya koyup konuşun hatta bence ikna edip evlilik danışmanları terapistleri oluyo ya o tarz yerlere gitmeye ikna edin. artık onun ailesi sizsiniz ve sizin ahlaki değerlerine uymayan şeyler yapmaması gerektiğini anlasın. dışarıdan biri anlatırsa daha iyi olur. açıkçası durum düzelene soğuk davranın ve geri adım atmayın yani bi an kızıp sonra hiçbişey olmamış gibi davranmayın. ben olsam çıldırırdım heralde hadi kardeşini geçtim kuzenlerle el ele gezme ne ya kuzenlerle evlilik yapan aşık bi sürü insan var ülkemizde bu derece samimiyet hoş değil. herkesin aile yapısı farklı olabilir ama dışarıdan biriyle evlenmiş insana (kuzen de olsa) eskisi gibi davranılmamalı bence artık kimse çoçuk değil

bu ne saçmalıktır. dallas gibi...bu kız ya çok saf ya kusura bakmayın ama çok salak...ben hayatımda hep şöyle hareket etmişimdir, kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma...sen aklıma mukayet ol ya rab..ben olsam o görümceyi alır ve sen de olgun bir insansın ve bugün evlensen yarın çocuğun olur derim...amacın ne senin, ne yapmaya çalışıyorsun..hani küçük çocuk olsan bunları zaten konuşmazdım. koskoca genç kızsın biraz kendine, yaptıklarına , ettiklerine, davranışlarına, söylemlerine, eylemlerine dikkat et derim.şimdi görümce oldun, yarın öbürgün hala olacaksın. sence yakışı kalır mı derim. sen kendini benim yerime koy ve bu gece bir empati kur, hayata benim penceremden bakmaya çalış derim. ve yarın daha sakin bir şekilde konuşalım der ve bitiririm. bu da ona kapak olur , hem de en büyüğünden..(kız anlama özürlü, mal değilse)

bu ne saçmalıktır. dallas gibi...bu kız ya çok saf ya kusura bakmayın ama çok salak...ben hayatımda hep şöyle hareket etmişimdir, kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma...sen aklıma mukayet ol ya rab..ben olsam o görümceyi alır ve sen de olgun bir insansın ve bugün evlensen yarın çocuğun olur derim...amacın ne senin, ne yapmaya çalışıyorsun..hani küçük çocuk olsan bunları zaten konuşmazdım. koskoca genç kızsın biraz kendine, yaptıklarına , ettiklerine, davranışlarına, söylemlerine, eylemlerine dikkat et derim.şimdi görümce oldun, yarın öbürgün hala olacaksın. sence yakışı kalır mı derim. sen kendini benim yerime koy ve bu gece bir empati kur, hayata benim penceremden bakmaya çalış derim. ve yarın daha sakin bir şekilde konuşalım der ve bitiririm. bu da ona kapak olur , hem de en büyüğünden..(kız anlama özürlü, mal değilse)

Kızla konuşmayı düşünmüyorum..eşimle halledip bu sorunu kendisi çözsün istiyorum..
Kızda da hata yok onu buna iten sürekli abisinin hayatının odak noktasına koymaya çalışan ve bunu bana kabullendirmeye çalışan kayınvalidemle eşimde hata...

Allahım daha neler duyacağız.Bunu ilk defa duydum.Sorun kız kardeş de değil aslında. sorun kaynananda.Hadi onlarada kal,abinle markete git tamam da.Onunla yat ne demek ya.Yuh artık.Oğlunun evlendiğini kızına benimsetsin.Bence sen ka.vlidenle bunu konuş her şey onda biter.

saçmalık ötesi bir durum valla bende başıma geldiği için özellikle daha iyi anlıyorum konu açan arkadaşı........

arkadaşım sen görümceyle konuşmama taraftarısın ama bence kız bu olayda seni dinleyecek bi tipse konuş bence 5 dakikada sorun hallolur..bi de aynı şehirde misiniz yani sürekli görüşüyor musunuz

aslında kayınvaideye de söylesen rahatsız olduğunu düzgün bi dille anlatsan anlayış gösterecek biri mi acaba? sonuçta sana soğuk davranıyo onların yanında diğerleriyle sıkı fıkı belki anlayış gösterip kızıyla filan konuşur

Can sıkıcı bir durum.
İnsan ister istemez rahatsız olur.
Ama hem aile tarafından hem de eşiniz tarafından bu yaşam şekli
aşılanmış,alışkanlık haline getirilmiş, normal görülmeye başlanmış,
kimse kızkardeşe bu durumun anormal olduğunu hissettirmemiş.
Bu durumda ne kızkardeşe ne de eşinizin ailesine söylenecek birşey yok bence.
Bu durumu eşinizle konuşup, kırmadan ve hissettirmeden, kardeşine hayır demeyi bilmeli.

Konu sahibinin de farkında olduğu üzere konuyu çözecek kişi eşidir. Kesinlikle k.valide yada görümceyle konuşmaya çalışmak gereksizdri. Çünkü o nekadar güzel söylesede sonuç itibariyle gelin bize böle dedi. Gelin bizi ahlaksızlıkla suçladı,vs vs.

Bi abim yok, durumu kendimde göremiyorum ama kuzenlerim var, akraba evliliğine kesinlikle olmayan bir sülaleyiz, bunada hoş bakmayız, kuzenlerimle kardeş gibiyimdir ama hiçbizaman en yakın kuzenimle bile el ele tutuşmuşluğum yoktur, belli bir yaştan sonra. Burda zaten sorun olan görümcenin davranışı değildir bence, o mazur görülür 15 yaşında, ergenliğe girmiş, abisini yengesinden kıskanan, abisinin sevgisi elinden alınmış hisseden bir kız. Benim görümcem benden 2 yaş küçük olmasına rağmen bile kıskanır abisini. Ben kalktıımda abisinin yanına oturmalar, ne bilim kız verir gibi, sözde, nişanda, düğünde ağlamalar. Benim ablam, kardeşim yapmadı bunu, evinden ayrılan bendim.

Böle sevgi pıtırcığı, vıcık vıcık ilişkiler hiç hoş karşılamadığım şeyler. Bazıları ne var bunda diyor ama bence belli şeylerin eksikliğinden davranıyor insanlar böle. Bırak babamı, ablamla kardeşimle bile beraber yatmışlığım azdır. Yattıysamda gırgırına yani. Bu bende veya ailemde sevgi eksikliği olduunu göstermez.

Eşinize tavrınızı sert olmayan ama kararlı bir biçimde koymanız gerekir. Belki alakasız ama benim eşimde rahat bi insan, anasının babasının, kardeşinin yanında donla gezebilen bi odun. Ben bunu yadırgadım ilk başlarda, güzellikle söyledim, giyinirken kapı açıksa kapattım, dikkat etmesini söledim. Kızkardeşini örnek gösterdim, biraz çeki düzen verdi. Şimdi mesela onlara gittiğimizde kapı açık soyunmamaya çalışıyor, ben kapı önündeysem girde kapat kapıyı açıkken kızıyorsun ya diyor. Sizinkinin yanında çok basit bi örnek ama eşinizin, ailesinin alıştığı şeyler var değişmesi gereken. Hepsini değiştiremezsiniz ama eşinizinkini değiştirebilirsiniz. Ama zamanla. Azalta azalta.

Kız- erkek kardeşlerinin odalarının, yataklarının ayrılmasında bizim göremediğimiz bir hikmet elbetteki vardır. Bu şekilde yapanları, böyle düşünenleri sapkınlıkla suçlamak bence yanlıştır. tabikide birbirlerine arzu duymazlar, onlar kardeşler ama 15 yaşındaki bir kızın cinsel gelişimine darbe olacak bişidir bence bu. Psikoloji konusunda bilgim yok ama ben böle düşünüyorum

ne kadar masum görünse de ne kadar can sıkıcı bir durum..en başta kayınvalide suçlu, o meyil veriyor galiba pek çok şeye. insanlar neden yaşına uygun hareket etmez ki? ya da empati kurmazlar ki... yeni evlenmiş insanlar neden öyle vıcık vıcık olmasına izin verir ki koca kadın. kendisi geçmemiş mi o yollardan..geçerken bilmem kaç sene öncesi kendi kayınvalidesi aynı şeyleri yaparken üzülmemiş mi? ya da kendi kızına yapılsa dişlerini nasıl gösterirmiş... bence burda kimseyle konuşmamak lazım. kadın senin konuşmanla kendini geçici bir süre belki düzeltir ardında kalan laflar da cabası olur..eşinle konuşman da çözümsüzlük.. kardeşim diyecek en nihayetinde. bu durumda stratejik oyunlar kurman lazım. etkiye tepki şeklinde. kız o an ne yapıyorsa eşini ya uzaklaştıracaksın ortamdan ya da aynısını yapacaksın bir değişik şekli dikkkat dağıtmak olabilir. ama bunu yaparken inadına yapıyor gibi değil.. ortamına uyacaksın kısmen. azar azar dozunu arttırmalısın. ama aranı asla bozmamalısın tepki çekmemek için. bu oyundan eşin dahil kimsenin haberi olmaması lazım...:51:

Aynı yerde yaşamıyoruz zaten ama geldiğinde ya da biz gittiğimizde abartıyor durumu gitmek istemiyorum..
Dışarıya çıktığımızda onu da çağırıyordum başlarda..Baktım ki bunlar el ele benim elimi tutan yok ben dışlanıyorum, artık çağırmamaya başladım..
Benim canımı sıkan kayınvalidemin tavırları..Demek ki zamanında beraber yatırmış kocaman kızı abisiyle..
Benim fıtratıma ters şeyler bunlar..Biz çocuklar bir yaşa gelince kızlarla erkeklerin odasını bile ayırırız böyle görmüşüz..
Seni seviyorum..Seni çok özledim..giderken ağlamalar, her fırsatta peşimize takılmalar..

canım benim tamam kız abartıyor yaşıda okadar küçük değil neyin ne olduğunu anlayıp bilecek bi yaşta.
ama bence eşinde de hata var. kardeşidir o da çok sever tabiiki kırmamak için elinden geleni yapar ama gerektiği yerdede
yanında karısının olduğunu unutmamalı ve ona göre davranmalı.dışarıya çıktığında karısı yanındayken nasıl kardeşinle el ele gezer
çokçok saçma bence. eşinle uygun bir şekilde konuşmalısın. kardeşindir tabiiki çok seversin o da seni çok sever ama herşeyin ve herkezin
yeri ayrıdır demelisin. umarım seni anlar ALLAH yardımcın olsun güzelim

Back
X