siz olsanız ne yapardınız akıl verin?

Kendi kız kardeşiniz sizin bulunduğunuz şehirde üniversite kazansa idi ailenize "eşimle kız kardeşimin aynı evde kalması uygun değil, hoş olmaz, benim evimde kalamaz, ayrı ev açın" diyebilir miydiniz? Diyebilirdim derseniz haklısınız. Aksi halde haksızsınız.

kendi fikriniz saygı duyuyorum ama sizde benim düşünceme saygı duyarsanız sevinirim ayrıca sorunuzada cvp vereyim ben ailemden uzak otursaydım ve kız kardesim benim bulundugum sehirde okul kazansaydı benim ailem kendi gelirdi zaten bende öyle birsye söleme gereginde bulnmazdım....

bende kaynımla yaşadım bir buçuk sene benimde eşim vardiyalı çalışıyordu zorluklarını biliyorum seni çok iyi anlıyorum bencilce düşünmüyorsun çok haklısın umarım eşinde seni anlar iyilikle konuş tartışmadan neden istemediğini anlat

yasayn birinden en azından böyle seyler duymak cok önemli eminimki cok zorlugu vardır bende simdiyi düşünmüyorum sonrayıda düşünmem lazım güzelce anlattım zaten bakalım zaman göstericek herseyi....

Canım bence sen bu durumdan rahatsız olduğunu eşine belirtmişsin zaten. Şimdi çok fazla ses çıkarma. Zaten hiçbir üniversite öğrencisi kendi kafasına göre yaşama fırsatı varken gidip de aile fertlerinden birinin yanında kalmak istemez kolay kolay. Birkaç aya hemen yer bulur gider. Ben senin yerinde olsam artık eşime bişeyler sormayı bırakırdım. Çocuk eve geldikten sonra da eşimle yataktaki muhabbetlerimi keserdim. "Ay çocuk duyar. Anlarsa ayıp olur. Yok kardeşin içerdeyken benim dikkatim dağılıyor. Ya buraya gelip sana bişey sorması gerekirse... Sabah banyo yapma yanlış anlar kardeşin." vb şekillerde kocama hayatı zindan ederdim. Erkekler için cinsellik yeme içmeden daha önemli olduğuna göre iki gün sonra kendi gönderir kardeşini merak etme. Buarada laf olsun diye değil bu dediklerim,zaten öyle olyor resmen bitiyor cinsel hayat,ben de benzer bir durum yaşadım. Bir ara evimizde problem vardı her hafta bir- iki gün kaynanamlarda kalmak zorunda olduğumuz bir süreç yaşadık eşimle. Hem bekar kaynım hem kayınbabam vardı evde. Sonuç hemen başka eve taşındık ve son 1,5 senedir onlarda kalmadık hiç. He birşey daha hadi alttan alayım idare edeyim diyor insan. Sonradan bi duydum ki bunlar meğer her gece bizi takip ediyorlarmış utanmadan. Sonra da bunların arası bozuk hiç icraat yok diye dedikodumuzu bile yapmışlar. Görümcem dedi açık açık şok oldum. Yani sen o çocuğun kahrını çekersin 4 yıl,sonra da dönüp bunların yatak odası hayatı yoktu heralde diye dedikodunu yaparlar arkandan,aman diyeyim...

kyk nın(kredi yurtlar kurumu) yurduna başvurduysa ve çıkmadıysa misafir öğrenci olarak kalınabiliyor.bana da çıkmamıştı ama misafir öğrenci olarak kaldım bir süre.günlük bir miktar ücreti vardı.daha sonra yurttan gidenler olduğu için(eve çıkanlar) yer açılınca kesin kayıt yapıldı.

böyle sorunları duydukça lanet ediyorum inanın.insana kendi evinde bile rahat yok.ağır mı olacak bilmiyorum ama bazen bunların sadece türklerde yaşandığını düşünüyorum.işine gelince müslümanız ama insan haklarına aykırı bir sürü gelenek asıl inancımız olmuş.ben bu sıkıntıyı tam 4 yıl yaşadım.ne olursa olsun kabul etmeyin.sonunda allah razı olsun bile deseler kaybettikleriniz yanında hiç kalıyor.zaten memnun etmeniz de zor.çünkü zaten düşünceli insanlar olsa bunu teklif dahi etmezler.sonuna kadar mücadele edin ama asla kabul etmeyin.siz haklısınız.her açıdan hem de.buna tam olarak inanırsanız daha güçlü olursunuz.allah yardımcınız olsun.sonucu bildirirseniz sevinirim

Yurtlar full dolu diyorsunuz nerde kalacak peki bu çocuk?
tamam hoş bi durum değil hele senelerce kalması teklif bile edilemez ama bence bir kaç ay idare edebilirsiniz. En azından arkadaş çevresi falan oluşur belki yurtta yer boşalır vs.
Sonuçta ortada kalan sizin kardeşiniz de olabilirdi eşiniz gitsin ev tutsun banane dese ne düşünürdünüz? ev kiraları malum e daha arkadaşı yok ki 3-5 kişi birleşsinler, yurtlar dolu.
bence reddederseniz ömür boyu sıkıntısını yaşardınız. Benim eşim kardeşime böyle dese açıkçası içimde ömür boyu bi burukluk olurdu ve kendi ailesinden biri herhangi bir iyilik istese asla yapmazdım.

Dünyanın en iyi ailesi kayınbiraderi de olsalar böyle birşeyin olması çok yanlış..
Eşin vardiyalı çalışıyormuş üstelik..Üniversite çağına gelmiş bir erkekle aynı evde kalmak istemezdim eşim evde yokken üstelik..
Eşinle konuş ev açsınlar çocuğa..

arkadasım zaten bende aynen biraz idare edebilecegimi söledim gidip ev tutsun banane diyende olmadı niye hemen bu sekilde atlıosunuzki anlamıyorum konuya bastan sona okuyun reddedince neyin sıkıntısını yasıcamı ögrenebilirmiyim bişeyleri konustum burda eşimin iş durumundan bahsettim uygun olmucanı dile getirdim hemen kendi kardeşin olsa napardın gibi laflar dmekki içinde burukluk oluncza birsey yapılmıomus belki içimde burukluk var biliomusun sen nasıl istyorsanız öyle düşünün herkes düşüncesinde özgür.....

sen sen ol asla kabul etme kendini vicdansız mıyım diye hiç düşünme ben kendi kardeşim bile olsa kabul etmezdim..zamanla aynı evde eşinle aran acılır özelin kalmaz az değil 4yıl..özel yurt diye bir şey var esyalı apart daireler var onlardan tutun haftasonu gelir yemege falan o ayrı ama sürekli beraber olmaz evin sana cehennem olur sakın kabul etme..paraları olmasa fakir olsalar amenna ..

bir arkadas yazmış reddedince sıkıntısını yasarsın diye ne sıkıntısı arkadasım hiçbir şey yaşamazsın sokaga öksüz yetim çocuk atmıoyrsun ki koskoca adam artık kayınvaliden kayınbaban gelsin ev tutsun oğullarına okutsun ..tekrar diyorum kendi kardeşime bile ayrı ev isterdim bana gelsin yesin içsin o ayrı mesele ama akşam herkes kendi evine evliliğinden önemli hiçbir sey olamaz yuva zor kuruluyor boşanmalar hep bu gibi 3.şahısların sorunlarından oluyor..

insanlar istediği cevbı alamayınca nasıl bi saldırma moduna giriyor anlamadım ki. kendinize destek mi arıyorsunuz yoksa fikir mi istiyorsunuz. sizin gibi düşünmek zorunda mıyım?
benim annem de yaşadı aynı şeyleri, amcamı bir süre yanına almış annem okutmuş baktı olmuyor istememiş. ve onu istemediği için aralarının hep o küskünlükle devam ettiğini söyler, aradan 20 yıldan fazla zaman geçmiş hala onun kinini yaşadıklarını söyler.
size alın yanınıza yıllarca okutun gibi bir şey söylemedim zaten aklı selim kimse bunu söylemez.

canım baban biraz kindarmış herkes bir olmaz ki ...eşimin söylenmesini tercih ederim ben olsam 4yıl az uz değil valla..

tabikide zorunda degilsiniz bende sizin gibi düşünmek zorunda degilim....

belki bir süre idare edilebilir hani kalacak bir yer bulana kadar ama uzun süreli olmaz.

en son çaresi siz değilsiniz.ev arkadaşı bulup evde kalabilir.

bana göre doğru birşey değil bu.kız kardeşi olsa neyse ama erkek kardeş sonuçta.dile kolay 5 yıl uzun süre.insan yükü zordur.

Bir yer buluncaya kadar kısa bir süre kabul edebilirdim ama 4-5 sene kızda olsa istemem doğrusu.Hatta kendi kardeşimi de istemem, hem kendim için hem onun için.Ben de başka bir şehirde okudum üniversite öğrencisi dediğin arkadaşlarıyla takılmak ister, eve geç gelir, arkadaşları onda kalsın o başka yerde kalsın ister vs vs...
Ama benim aklımda(yazdıklarınıza bakarak) acaba bir kere bize yerleşirse bir daha başka eve çıkmasına ne gerek var gözüyle bakıpta otur oturduğun yerde der mi annesi babası diye bir soru işareti kalırdı.Bir de olaya o açıdan bakmak gerek bence.Eşiniz kızabilir kırılabilir diye düşünenlerde olabilir ama ben geçerli bir sebep göremiyorum bunun için.Her daim evde bir misafir varmışçasına yaşamak çok zor ve yorucu olur bence.Hem onun içinde sorun.. düşünsene karnı acıksa rahatca dolabı açıp yemek yiyemeyecek belkide, tuvalete girip çıkmak bile sorun.Çok zor.İnşallah bunları sadece konuştuğumuzla kalırız ve bir çözüm bulunur.Başka bir şehri kazansaydı nolcaktı...Yurtta yer yoksa sokakta kalmayacaktı herhalde o zaman.Bunun özel yurdu var, eşyalı stüdyo dairesi var, ev arkadaşı bulması var, öğrenci apartları var....

Asla kabul etme size güvenip mı kazandı üniversiteyi? Baska sehir olsa Napicakti? Çıksın eve yurt bulamiyosa. Hani sana büyüklük sende kalsın, o senin kardeşin sayılır, Abi'sinin evi varken kalicak yer mı arasın, senin kardeşin olsa napardin diye guzel seyler söylemek isterdim ama kendi yapamiycagim bişeyi söyleyemem burda sana yap diye

Kız kardeş olsa bile zor olurdu ki bu bir de genç bir erkek. Ne kadar doğru olur eşin evde yokken onunla yalnız kalman? Bir de ergen tafrası çekmek zordur 1 ay olmadan burnundan gelir. Hem anası babası var başında derdi tasası sana mı düştü? Kimsesiz olsa yardım elini uzatırdın ama anası babası varken kullandırtma kendini. Hem yaptığın iyilik göze görünmez hem de daha çok tepene çıkartırsın insanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…