siz olsanız ne yapardınız akıl verin?

pek,i kadının kocası,karısının akrabaları yanında nasıl rahat edecek.

Vallahi erkeklerin hic böyle dertleri yok ki. Mesele hiçbir kız kocasıyla kendi ailesinin yanında yasamak istemezken bugun bile cok sayıda erkek karısıyla ailesinin yanında yasamak istiyo bi coguda bunda sakınca gormuyo. Demek ki erkekler evlerinde üçüncü kişilerin varlığından kadınlara oranla daha az rahatsız oluyorlar zaten gun boyu disardalar e evin islerini de yapmadıklarına göre erkeğe göre hava hoş.

uygun değil bunuda eşin biliyor ama sanki olmasını istiyor eşine söyleyeceğin artık onun evlendiğini ona göre davranmasını iste kardeşini düşünürken seni ezmesin kaynana düşünsün oğlunu , yarin bunlar okulu bitiriyor yengeyi iyiliği unutuyorlar birde evlendikleri eşide o yapılan iyiliğe vefa borcu olmuyor

Aman canım kocanın ne önemi var, mühim olan kadın ve kadının akrabalarıdır her zaman, öğren artık Egem.

öğreniyorum canım,öğreniyorum.o ev de erkeğin hiç hakkı olmadığını öğreniyorum

Mesela Nisan'ımda bize 20 kişi geldi yatılı misafir. Sabah kahvaltıda haslanmis yumurtaları soymak bile sadece bi saatini aliyo insanın ama babamin umrunda mı hayır bulaşık yemek pişirmek hepsi anneme bakiyo. E bi hafta sonra misafirler gitti annem bi hafta yatak çarşaf yıkadı babamin umrunda mı yine değil sadece havalimanına bıraktı misafirleri o kadar. Yani misafirin kısa süreli geleni bile sadece kadını ilgilendiren durumlar meydana getiriyo. Uzun süreli kalan misafirde tabi ki kadını daha cok etkiler. Hepsini geçtim insan evleniyo ilk basta cocuk bile yapmiyo birbirimize doyalım hayatımızı yasayalım eve bağımlı olmayalım kafamıza göre rahatça gezelim tozalim diyo e bu durumda kim piyangodan çıkan kaynini kabul eder ki. Ben etmem şahsen

yani okadar sacmalamıski bazı arkadaslar hersey bu kadar basit degill o lafı söyleyen arkadasın yapmıs oldugu yorumu asla kabul edemem bu söz bukadarda basit söylenmemeli YAZIK COK YAZIKK sizlerlerden ben evde söyle gezemem böyle ge<zemem gibi laflar etmedim yok sütyensiz dolasamazsın yok sort giyemzsin Allahım aklımı koru uygun olmucanı eşimin İşinden dolayı izah ettim konu nerelere cekilmiş yazık evet yurda basvurdular ama idare ette dediler siz olasanız napardınız dedim cünkü herseyin zorlukları sorumululukları var belki sorunlar yasatacak niye bunları gözardı ediyim BAZI ARKADASLARDA eşinin ailesinden biri misafşr kalıcagı zaman hep kötü gözle düşünülüo demiş arkadasım misafilrik yokki koskoca 5sene var bunun sorumlulukları var bu cocugun anası babası var gelsin ozman cocugunu okutmak için gelsin dursun cocugun basında eşimin ailesinin hiç durumu olmasaydı inanın kabul ederdim ama varken niye? konunun basından beri söylüyorum bir süre idare edebilirim diyeee ama hiç kabul etmemişim sokaga atmısım vs laflar lütfen konusmak için konusmayalımm.... kac arkadas yorum yazdı bencilcemi düşünüyorum dedim fikir almak istedim tek benim böyle düşünmedimi gördüm illaki 1 2 kişi cıktı kendi kardesin olsa napardın sokaktamı kalsın gibi laflar herkesin düşüncesine saygı duyuyorumm..

5 sene senin yanında mı kalacak dediler.öyle düşünceleri olsa zaten yurda falan başvuru yapmazlardı.emin ol kaynında uzun süre sizinle kalmak istemz.fırsatı olduğu anda o da gitmek isteyecektir

burada konu erkekeğin sizin evinizde kalması kız olsaydı daha farklı olurdu bu kalan erkek !!! çamaşır sepetine o kalan erkek kirlenmiş gömleğini atacak o vakit kirli iç çamaşırınızı görecek o kadar çok ayrıntı var ki hangi birini yazayım , çok rahat insanları anlamış değilim !???

canım o yorum için üzme kendini..o kadar kötü niyetli olmaya gerek yok.zaten birçoğumuz tepki verdik buna.

ben olsam birkaç ay idare ederdim,eşimin kardeşi sonuçta.ama 5 yıl olmaz,uzun bir süre.gerçekten her iki taraftan da birileri 5 yıllığına kalmak için gelse aynı tepkiyi verirdim.ama zaten eşinin ailesi sana hep kalsın demiyor,biraz idare et diyor.kaynın 3-4 ay içinde kendine uygun arkadaş bulup eve çıkar bence.genç çocuk,o da rahat edemez abisinin evinde.

Tamam bence de idare edin ama bu cocuk bi ev bi yurt bise bulupta çıkmazsa napicak konu sahibi? Verdiğim süre doldu git mı diyecek? Bence ailesi gelsin ev özel yurt bise bulsun yerlestirsinler cocuklarını en bastan düzenini kursun bu cocukta ona da yazık herkesin bi ortamı olusmusken bu cocuk sonradan o ortama dahil olmaya calisicak en iyisi şimdiden bulsunlar ailecek bi yolunu

:))

bu konu için değil aklıma geldiği için yazıyorum hani hep erkek tarafından biri geleceği zaman kadına deniyor ya " rahat giysi giyemezsin, eşinle romantik takılamazsın" vs erkekler sorun etmediğine göre erkeğin eşiyle "başbaşa kalmak, romantik takılmak, donla gezmek" gibi bir derdi olmuyor.

Hatta belki de evde ne kadar çok insan o kadar az dırdır, aman bana bulaşmasında kime bulaşırsa bulaşsın diyorlar.

Tamam bence de idare etsin ama bu cocuk bi ev bi yurt bise bulupta çıkmazsa napicak konu sahibi? Verdiğim süre doldu git mı diyecek? Bence ailesi gelsin ev özel yurt bise bulsun yerlestirsinler cocuklarını en bastan düzenini kursun bu cocukta ona da yazık herkesin bi ortamı olusmusken bu cocuk sonradan o ortama dahil olmaya calisicak en iyisi şimdiden bulsunlar ailecek bi yolunu

arkadaslar hepinizini yorumları için teskkürler tabiki 5 yıl kalması söz konusu olamaz eminim onlarda öyle düşünmezlerr ococukta istemz belki kendi yasadıgı sehirde okuma imaknı varken niye burayı yazdı ailesinden uzaklaşmak için evde sorunlar oldugu için ve artık bıktıtıgı için belki, benim sıkıntı yaptıggım konu 1 yılda kalsa 5 6 ayda kalsa sorun olacaktan sonra her türlü olur hepinizin düşüncesine saygı duyuyorum herkes düşüncesinde özgür tartısmak için acmadım konuyu....

Bende bunu diyorum.gelecek kişinin kendi kardeşi yada eşinin kardeşi olması değil durum.
erkek olması.eşinin vardiyalı çalışması.böyle denilincede hemen sapık mı demek istiyorsunuz deniyor.
ne alaka.bende rahat edemem.bayan olsa amenna.
birde lilyumda yazmış sonuçta kendi tarafından biride gelse eşi işe gidecek,yine muhatap olan o olacak.
eşinden çok konu sahibini ilgilendiriyor bu durum

benim eşim, annem bize geldiğinde pijamayla çıkmaz.annemin yanında uzanıp yatmaz.yani ben kayınpederimin yanında ne yapmıyorsam,o da annemin yanında yapmaz.kişilikle alakalı bir durum bence

yoooo görümcelerin de sorun edildiği o kadar çok konu olduki,hatta biri yakın zamanlardaydı.daha kızın okulu bitmeden geip dersaneye gidecek diye sorun yapmıştı birileri

insana çoğu kötülük iyi niyeten geliyor, birde değer bilen yok ,kaynana çok erkek doğurma gelinin başınada bela etme !!!

birde zaten çiftlerin evliliği nişanı çok zor ailesel işler ,,daha bunlar rayına oturmadan erkeğin kardeşi evde kalması yeni evlenmişler başbaşa olması gerek ,o üniye gidecek hayatını kurtaracakl ben niye onun yükünü çekeyim evin hanımı birde ona uygun yemekler yapmak zorunda olacak kesin , o şimdi her yemeğide yemez l,kızım işin zor senin uzaktan çok kolay görünüyor!

Son düzenleme:
insana çoğu kötülük iyi niyeten geliyor, birde değer bilen yok ,kaynana çok erkek doğurma gelinin başınada bela etme !!!

Ema öldürdün beni

keşke k.validem duysaydı bunu

ama görümcelerinden de çok çekenler var,sadece kayınlarından değil.

aslında kaynanalar sadece eşlerimizi doğuracak,başka da çocuk yapmayacak değil mi?

bi süre idare edilir. ama 5 sene ne yahu, bu kadar süre bekar bi adamın evli çiftin evinde ne işi var. bunu hangi kafayla talep eder insan. ama ben o kaynın da uzun süre sizde kalacağını sanmam. sonuçta bekar bir üni. öğrencisi.. sizin yanınızda hayatta rahat edemez. bi süre kalsın bakalım. fazla rahat ettirme, ohh burası rahatmış deyip devamlı kalmaya kalkmasın. rahatsız da etme. normal normal davran. bu arada eve çıkmaya teşvik et. eğer bi süre sonra gitmezse, o zaman başka çare düşünürsün.yani ben olsam öyle yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…