siz olsanız ne yapardınız akıl verin?

Kendi kardeşi bile olsa 3 4 aydan sonra olmaz hiçbir özelin kalmaz. uygun bir dille anlat eşine umarım anlar seni

Bence haklısın eger ızın verırsen asla gıtmez 4 -5 yıl boyunca..Başka yer bulsunlar
söyle onlara.Cocuklarını sen mı buyuteceksın?

Evde başka biriyle yaşam zor olur ama bu erkek olduğu için değil, kızda olsa zordur, kendi kardeşinde olsa zordur.

Zaten yurda müracaat ettiklerine, pansiyonlara baktıklarına göre "aaa abisinin yaşadığı yeri kazandı iyi o zaman abisinde kalır" diye bir dertleri yok. Olsa idi hiç yurda müracaat etmezlerdi.

Demek şu anda size gelse bile 4 sene kalmayacak, belki bir geçiş dönemi olacaktır. Erkek çocuğu bu eğer durumlarıda varsa arkadaşlarıyla ayrı evde, üniversiteli olmanın rahatlığını yaşamak isteyecektir, o da yengesiyle kalmak istemez.

Ama birde diğer yönden bakıyorum, eğer eşiniz denge kuramayıp "eftalya istemiyor, ben vardiyalı çalışıyorum ya" türü birşey söylerse hoş olmaz. O zaman kayınvalide değil kim olsa "benim oğlum sapık mı yengesine mi yan gözle bakacak" der. Üstüne üstlük herkes gözünde okuyan çocuğu evine istememiş olacaksın.

Siz olsanız ne yapardınız demişsin.

Zor bir durum, eğer eşimin ailesinin maddi durumu olmasaydı herşeye rağmen mecbur kabul ederdim, çünkü okuyan her çocuk kıymetlidir. Durumu olduğuna göre, eşime durumu anlatır ancak saçmalamadan, istememeyi benim üzerime atmadan ailesiyle konuşmasını söylerdim.

Son düzenleme:
şöyle düşün bence senin kız kardeşin orayı kazansaydı kalacak yeri olmasaydı size gelseydi ve kocan kabul etmeseydi sen ne düşünürdün tepki verirdin?

üniversiteyi okuyan bir çocuk halede erkek sizinle kalmaya eminim bayılamayacaktır önce sizinle kalır 1 kaç hafta sonra arkadaş çevresi edinir onların evinde kalmaya başlar bazı akşamlar sonrada kafasına göre birilerini ayarlayıp eve çıkar hiç merak etme üniversite mezunuyum ortamı biliyorum bence bir süreliğine idare edeceksin kesinlikle zor olacaktır ancak çocuğa tecavüzcü gözüyle bakanlarada biraz kızdım açıkçası

Allahım aklımı koru, yalvarıyorum.

bencede dogru düşünüyorsun sonucta yetişkin erkek

Allahım aklımı koru, yalvarıyorum.

nedense kalacak misafir eşin akrabası ise hep kötü düşünülüyor.resmen çocuğu sapık yerine koyuyorlar.birgün kendi akrabalarının da o kategoriye konabileceği hiç akıllarına gelmiyor.

kalacak misafir kadının akrabası ise herşey mübah oluyor.kadının kız kardeşi olsaydı enişteyle kalması sorun olmayacaktı.

bir konu vardı.konu sahibinin babası iş nedeniyle kızının evinde kalıyordu ve eşi ile sorun yaşıyordu.burada herkes nasıl sorun olurmuş.o senin baban.sen varken başka yerde mi kalacak diye yorum yapmışlardı.hatta gece ses duyulmaması için çözümler bile sunulmuştu.yere yatak yapın.duvarlara yalıtım yapın falan gibi.eğer kalan kayınpeder olsaydı burada nasıl kalır diye yorumlar yapılacaktı.

biz bu kadar mı kötü niyetli,kaygılı bir toplum olduk? herkese potansiyel sapık gözüyle bakmak mı gerek?

emzirirken neden görsün arkadaşım? konu sahibi kaynının yanında açıp emzirecek değil ya..

tövbe Ya Rabbim!

bizde diyoruz uzun süre kalması doğru değil,sorun olur diye ama çeşitli tecavüz senaryolarıyla yaftalamak da ayrı bir ilginçlik.

şaka yapıyosun heralde
bu nası bi yorum yaa,tövbe tövbe

Ailesine olan kininizi kaynınıza yansıtmamalısınız, ben kaynınızın yerinde olsam zaten kabul etmem böyle birseyi kimsenin düzenini bozmam, hem üniversite hayatımı rahat gecirmek isterim eminim o da böyle ister, kız olsa belki istese bile aile engel olur ya da esiniz korumacı davranabilir diyecegim ama erkek cocugu bu, kısa bir süre yer bulana kadar kalabilir de, 4-5 yıl kalması hem sizi, hemde onu zorlar.

birkaç ay idare edebilirsiniz,zaten diğer arkadaşlarında dediği gibi çocuk bu süreçte arkadaş edinecek ve bi kaç arkadaş toplanıp eve çıkacaklardır,bu süreçte bunalabilirsiniz,ama biraz sabır ve dikatle kimse kırılmadan atlatılabilir diye düşünüyorum,kolay gelsin...

Bir fıkra var Egem, Hac'da şeytan taşlama zamanı kadın taş almış tam atacakken şeytan dile geliyor " sende mi" diye. Boşuna şeytan dişi'dir dememişler. Nerede fesatlık, nerede çekemezlik var bizde.

17 yaşında gencecik bir delikanlı sanal platformda tecavüzcü, sapık oldu yazık ya yazık.

Esas iş burada konu sahibinde bitiyor, o mesaja en şiddetli tepkiyi konu sahibi vermeli. Eşimin kardeşine nasıl tecavüz eder diyebiliyorsun demeli. Ben bir sapığın abisiyle mi evliyim bu ona gelir demeli.

Göreceğiz bakalım.

göreceğiz bakalım konu sahibi ne tepki verecek

Ay yok daha neler ya, acıkca rahatsız olurum evimde bir baskasının olmasından denmesi cok mu zor? Adamı sapık ilan ettiniz resmen, insanlar kendi rahatları söz konusu olunca baska yerlerden dayatma yapmayı ne kadar da iyi biliyor.. İstisnalar kaideyi bozmaz, benim erkek arkadasım 8 yasından beri yengesiyle yasıyor, önceleri ailesi, abisi ve yengesi yasıyorlarmıs sonra ailesi köye gitti bu sefer erkek arkadasım onlarla yasamaya basladı. Yengesi icin '' annem '' der.

Yengesi 20 yasında evlenmis, suan 25 yasında sevgilim, köye gitse karadenizin kus ucmaz kervan gecmez bir köyü, is olanakları yok denecek kadar az, ailesinin maddi durumu ortada Allah razı olsun yengesinden cok büyük bir iyilik yaptı ona, erkek arkadasım onların yanında kaldıgı icin lise' yi okuyabildi sonrada üniversiteyi, maddi yardımı devlet bursuyla ve babasının gönderdikleriyle sagladı, cok iyi bilirim her istedigini yiyemedigi günleri, yani dedigim gibi ailesinin maddi durumu cidden iyi degil, bunun farkında elbette, suan calısıyor ve maasının yarısından fazlasını onlara veriyor, kendi parasıyla abisinin evini tadilat yaptırdı vs. vs. Yegenlerini cocugu gibi sever, kollar. Ayrıca yengesi kolsuz da giyer sevgilimin yanında, taytta giyer tabii cocuklugunu bilmesinde cok büyük bir payı var ama her kayın sapık olmuyor, onu belirteyim..

Son düzenleme:
Bence bu konuyu hemen eşin kardeşi olduğu için böyle demek saçma.
3-4 ay idare edilirde 4-5 yıl idare edilemez.
konu sahibi eşiyle sabah çıkıp akşam gelse eve amenna.
görümcenin gelmesiyle kaynının gelmesini de eşdeğer tutamayız.
sapıktır demiyorum ama erkek sonuçta ne kadar rahat olabilir.
birde illede burda kalmak zorunda mı?yurt var yada arkadaşlarıyla ev tutar.
açıkçası ben olsam abim yada ablamın evinde kalmak istemezdim.

bir de şöyle bir hikaye vardır Adunulum;

bir kadın ölür,cehennemin kapıları açılır,şeytan kadının önünde eğilir ve aynen şöyle der,

"hoş geldin üstad"

bence toplum olarak cinnet toplumu haline geldik.hiç tanımadığımız bir insan için bile bir sürü yargıda bulunabiliyoruz.

ama ben yine de evli bir çiftin yanında o kadar uzun süre kalmasını doğru bulmuyorum.hem o genç de rahat edemez..

yaşamayan bilmiyor tabi. gerçekten zordur evlendikten sonra başka birileriyle kalmak. kendi ailenden bile olsa zor. hep temkinli, dikkatli olmak zorunda oluyorsunuz bu da sizi huzursuz ve gergin yapıyor. arkadaşa tavsiyem çocuk kalacaksa bile bu belirli bir süre için olmalı baştan söylemelisiniz veya hiç kabul etmesin madem durumları iyi yarı özel yurtlar var onu araştırsınlar. evlenirken altın hesabını yapmayı biliyorlarsa karşı taraf bir gün işi düşebileceğini de düşünmeliydi. ama malesef sanıyorlarki biz ne yaparsak doğruyuz haklıyız. kadının eşinin ailesine karşı bu tarz bir sorumluluğu yok. çocuğun abisi gider araştırır yerleştirir bir yere. bu onun sorumluluğudur. aynı durum kadın için de geçerli. evlendiler diye kimse kimsenin ailesine bakmak zorunda değil. yaparsa da kendi rızasıyla olmalı. bu tarz sorunlar evliliği çok yıpratır.

Soz konusu kadının akrabalari olursa is degisir. Neden degisir çünku kadın kendi akrabalarının yanında rahat eder ve kendi akrabasının ısını yapmak zoruna gitmez. Yani bunda anormal yada adaletsiz bi durum yok kaldı ki hiçbir kadın kendi akrabası bile olsa birini 4 5 yıl yanında istemez o yuzden adam da bunu teklif bile etmemeli

Son düzenleme:

zaten kalsın denmemiş.önce kalacak yerler araştırılmış.dolu olduğu için kalsın denmiş.zaten delikanlı kendisi de kalmak istemez o kadar süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…