siz olsanız ne yapardınız akıl verin?

benim eşim, annem bize geldiğinde pijamayla çıkmaz.annemin yanında uzanıp yatmaz.yani ben kayınpederimin yanında ne yapmıyorsam,o da annemin yanında yapmaz.kişilikle alakalı bir durum bence
Benim eşim de aynen öyle. Babamın olduğu yerde sigara içmez filan.

Ya ben üniversitedeyken ikinci sınıfta ilk bir ay annemin halasının yanında kalmıştım. Yaşlı dul bir kadıncağızdı. Evde sadece ikimiz olduğumuz halde ilk fırsatta yurt ayarlayıp çıktım. Bence kaynı da öyle yapacaktır. Birçok kişi de yazmış zaten ben de daha önce yazmıştım,ailesinden uzaklaşıp kendi kafasına göre hareket etmek varken kim niye başka bir aile ferdiyle kalsın ki?

Bu kadar fikir belirtildi ama konu sahibi ne sonuca vardı bilmiyoruz. Biz burada konuşup dururken o bu hayatı yaşıyor. Eeee şimdi ne olacak? Ne yapacaksın?

Sahsen ben de kabul etmezdim
kaldi ki esim de kabul etmez

Biz ayni durumu yasadik
esimin verdigi cevap
3-4 ay gelir kalir, duzenini kurar, evini tutar vs
tamam
ama oyle okul bitene kadar olmaz dedi ...

Sahsen ben de kabul etmezdim
kaldi ki esim de kabul etmez

Biz ayni durumu yasadik
esimin verdigi cevap
3-4 ay gelir kalir, duzenini kurar, evini tutar vs
tamam
ama oyle okul bitene kadar olmaz dedi ...

doğrusu budur.ama emri vakii yapacak olsalardı yurtlara falan baş vurmazlardı bence

gencecik bi çocuğa resmen sapık denmiş yorumlara geri dönüş yapmak iyi oldu, nefis çeker banyoda izleniyormuyum diye düşünürsün diyen arkadaşa önce yuh diyorum sonrada ekliyorum: kişi işi kendinden bilirmiş.
ama kadın ve erkek akrabaları olayına gelince bende kadın akrabalarının daha az sıkıntı verdiğine şahit oldum kendi ailemde, bu bir genelleme değil tabiki, annemin ömrü babamın akrabalarına köylülerine hizmet etmekle geçti, nişanlıyken eşimin ailesine giderdik bizimkilerle, çay getir götür servis yap, sen yapıyosun kv gelip düzeltiyo senin koyduğun peçeteyi 1 milim oynatsa kendine kar sayıyo falan bunlar sinir bozucu, ama onlar bize geldiğinde eşimden iş bekleyen yok, bu bakımdan daha rahatlar, kısmetse annemler batmana gelicek kasımda, annem gelince adım gibi biliyorum rahat edicem en demeden kolları sıvar yardım eder, belki kv de yardım eder bilemiyorum öyle bi tecrübe yaşamadım daha, bişeyi annemden babamdan istediğim gibi onlardan isteyemem, erkekler için sadece dediğiniz gibi pijama giyememek sigara içememek vs sıkıntı oluyo ama kadın yemek yap çay servis et, temizliğine düzenine kusur bulunsun bunaltıyo insanı
özetle ilk yorumumda dediğim gibi çocukcağız ortama alışana kadar yanınızda kalır sonra eve çıkar bu arada arkadaşta edinir, durumlarıda iyiymiş zaten,Allahın izniyle su akar yatağını bulur eşinde makul bi insana benziyo aşılır bu günlerde bi bakmışsın mezun olmuş bile

ben de yorumlara inanamadım,kardeşi resmen sapık yapmışsınız..ben kendimi düşünüyorum da ,kocamın kardeşi benim de kardeşimdir.zaten o da gündüz okulda olucak sonuçta..kadını hişzmetçi gibi kullndırıcak durum olmaz ki,akşam önüne yemek koymak hizmetçilik değil heralde,o da üniversite öğrencisi neticede,kör cahil değil ki...(yani kişilik bu tabii ki de öyle biri olsa zaten konu sahibi sölerdi heralde)
tamam belki 5 sene olmaz ama en azından bi bakılır duruma,düzenin gidişine,ona göre bir yol bulunur,ya kardeşe başka ev kurulur,ya yurt (yurtta da olsa h.sonu eve çıkması icap eder,konu sahibi onun da istemez heralde ama)....
ayrıca kadın olsa daha iyi denmiş de,bence daha kötü,kadın kadınla daha zor anlaşır aynı evin içinde...

ben de ablamrla kaldım 2 sene,iş için onların oturduğu şehre gelmiştim,sağolsunlar kabul ettiler beni,eniştem benim abim gibidir,evlendirirken bile çok ağladı, sne benim kardeşten öte,çocuğum gibi oldun,bizde kaldın yaşadın demişti..

ev acsinlar cok iyiyse durumlari. kaldiki elinizde ne varsa almislar onun icin zaten kayinin ve sen ayni cati altinda cokta uygun degil

ev acsinlar cok iyiyse durumlari. kaldiki elinizde ne varsa almislar onun icin zaten kayinin ve sen ayni cati altinda cokta uygun degil

pardon da neyi uygun değil acaba?? herkesin akrabası,yaşantısı 3. sayfa haberlerin konusu gibi değil ki...
siz de herkesi potansiyel sapık yaptınız???
aynı şey sizin için olsa,kızkardeşiniz için ,kocanızla kalması uygun değil mi diceksiniz?? ne ayıup şeyler ya...

ben daha ziyade o çocuk için uygunsuz olduğunu düşünüyorum ama işin ahlaki boyutunda değilim, erkek adam yahu bara gider 3'te gelir, arkadaşlarını evine doldurup vize final çalışmak ister, parti yapmak isterler, genç adam neticede üniversite bu, kampüs hayatı kaç kere yaşanır, o da istemez bence

sorun benimseyebilmek.eşinin ailesi benimsenebilse zaten sorun olmuyor.ben sözlendiğim anda babam,kayıpederimden için öp babanın elini dedi.biz daha o gün benimsedik.evlendik başka yere yerleştik,babamı aradığımda babanları aradınız mı derdi ilk önce.annem,biz sizden haber alınca memnun oluyoruz.annenleri de habersiz bırakmayın derdi.yani biz ailecek eşimin ailesini benimsedik.

evlendim kendi annemden babamdan ayırmadım.onlar bana biraz önyargıyla yaklaştılar ama zamanla bunu da yendik.bir sorun olduğunda annme babam olsa ne düşünürdüm diye hareket ettim.biz hep biz olduk.gittik tümalışverişlerini yaptık.ihtiyaçları olduğunda da para yardımı yaptık.mesela kaynanam diğer kayınlarımdan para almazdı ama bizden kabul ederdi.çünkü biz onları dışlamadık.

kaynımları kardeşimden ayırmadım.elimde çamaşırlarını da yıkadım,ütülerini de yaptım.benden birşey eksilmedi.

sapik diyen oldumu boyle bir yorum yapiyorsun? ben dini acidan yazdim namahrem oluyor sonucta...ayrica bu kadinin kendi kiz kardesi gelip bu sekilde kalacak olsa konu sahibinin esine namahrem..bu yuzden ikiside uygun degil

Üniversite çağındaki bir erkek çok kalmaz zaten yanınızda. En kısa zamanda arkadaşlarıyla eve çıkmak isteyecektir. Siz nasıl rahat edemezseniz o da rahat edemez. Bir süre kalır sizde sonra düzenini kurar.

Yurt, pansiyon aramışlar ama bulamamışlar. Yani kötü bir niyet içinde olsalar, sizde kalmak isteseler en başından derlerdi.

orası doğru kesin öyle,biraz alışınca ün. hayatına şehre falan ,başka yerde kalmak isticektir,ama yine de ev yemeği istediğinde gideceği bir yer olduğunu bilmesi iyi olur:)

sapik diyen oldumu boyle bir yorum yapiyorsun? ben dini acidan yazdim namahrem oluyor sonucta...ayrica bu kadinin kendi kiz kardesi gelip bu sekilde kalacak olsa konu sahibinin esine namahrem..bu yuzden ikiside uygun degil

bayılıyorum bu dini açıdan yapılan yorumlara,ne hakla ve ne kadar eminsiniz öyle olduğundan..bizim aile seninki gibi değil kardeşim,benim kocam ablama namahrem değil,eniştem de bana,benim kuzenlerim de bize namahrem değil,onlar kardeşimiz çünkü...biz böyel gördük böyle yaşıyoruz....

haklısın bencede madem durumları müsait kiraya gitsin çocuk....

Konuyu dini açıdan yorumlamayın kızlar. Herkes aynı hassasiyete sahip değil, aynı yaşam tarzına da. Bilmeden bazı arkadaşların yanlış sözler sarf etmesine neden oluyorsunuz, üzülüyorum.

zaten yorumum sana degil konuyu acan arkadasaydi, postumu quotelayan sensin kendisi fikir istemis bizlerde kendi bakis acimizdan cevap verdik. bu kadar hiddetlenme olar mi, biraz relax

Konuyu dini açıdan yorumlamayın kızlar. Herkes aynı hassasiyete sahip değil, aynı yaşam tarzına da. Bilmeden bazı arkadaşların yanlış sözler sarf etmesine neden oluyorsunuz, üzülüyorum.

arkadasim herkes istedigi gibi yorum yapiyor ama biz kendimize gore yapamiyoruz neden? hangi konuya nasil yorum yapacagimiz kendimizi ilgilendirir. postumuz arkadasin hosuna gitmemisse quotelamasin bi zahmet

Son düzenleme:
Masaya konacak fazla bir tabak kimseyi sıkıntıya sokmaz bence.
Hem o çocuk da muhtemelen pek kalmak istemez sizinle. Öğrencilik
hayatını istediği gibi yaşamak için, birkaç arkadaş bulunca, eve çıkmak
için diretir zaten. Ben öğrencilik yaşadım diye mi bilmiyorum ama
öğrenciye yapılan iyiliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Hala dua
ettiğim insanlar var öğrencilik yıllarımdan. Minnet duymayı sevmem
ama onlara minnet borcum çoktur. Düşünün yanlarında bile kalmadığım
halde böyle düşünüyorum. İnşallah eşinizin kardeşi uyumludur da siz
de ona iyilik yapmanın hazzını yaşarsınız. Herkesin gönlü olur böylece.

zaten yorumum sana degil konuyu acan arkadasaydi, postumu quotelayan sensin kendisi fikir istemis bizlerde kendi bakis acimizdan cevap verdik. bu kadar hiddetlenme olar mi, biraz relax

bakın sizinki yorum değil,dini açıdan böyle diyosunuz,,dini açıdan böyle ama siz istediğinizi yapı diyosunuz..bu yorum değil ki,kesinlik var işin içinde...ben relaxım ,sadece dini yorumlardan hoşlanmıyorum,ki bunlar kişisellik içermiyo,kendi din bilginiz üzerinden yönlendirme yapıyosunuz..

kabul etmemekle cok iyi yapmissin bencillik filanda yaptin yok
ne kaynin nede sen rahat edersin yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…