Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
siz şimdi kariyeriniz diye, evlenince kocanızın akşam eve patlayacak bir barut fıçısı gibi gelmesini istermiydiniz? insanın sabrı bi yere kadar olur bence ford gibi bir firmada çalışması iyi olacaktır ben böle düşünüyorum...
canım öncelikle kariyerinden asla vazgeçme. ikinizin de iyi birer işi var. Ankara'da kalmak istemiyorsanız, bu sizin için bir fırsat. hem onun ailesi de ankaradaymış, gitmeniz daha mantıklı. senin Kocaeli ikinizin ailesine de yakın.sen de kocaelinde bir iş bulmaya çalış bence. benim fikrim bu. benim de mühendis arkadaşlarım var kocaeline yerleştiler çok memnunlar.Daha önce ankaradaydılar.
daha 5 ayınız var, bence nişanlın mutlu değilse bu işi de kabul etmezse ömür boyu seni suçlar. ona engel olma, sen de ankarada kalmak istemediğine göre onun gideceği yerde bi iş bakabilirsin.
evet istemediğim için ona git görüş başvur vs dedim canım ama şimdi evliliğimize 5 ay kalmış ben bu 5 ay içerisinde iyisiyle kötüüsyle bir iş bulmak zorunda kalıyorum Kocaeli'de. Bu A şehri de B şehri de olsa ben bulmak zorunda kaldığım için mecburiyetten bir işe girmek istemem. Sorunum orada aslında daha çok.. Evde oturmak gibi de bir lüksüm yok, öyle bir insan da değilim zaten. O yüzden sen işe başla ben de bakınayım olmaz da bulamazsam naparım evde otururum diyemiyorum da.. Arada kaldım dememin bir sebebi de bu işte..siz şimdi kariyeriniz diye, evlenince kocanızın akşam eve patlayacak bir barut fıçısı gibi gelmesini istermiydiniz? insanın sabrı bi yere kadar olur bence ford gibi bir firmada çalışması iyi olacaktır ben böle düşünüyorum...
Onu da konuştuk haklısın 1,5 saatlik bir yol ama işte insanı yıpratmaz mı acaba? Ben orada kararsızım, yoksa öyle olsa ben bayıla bayıla İstanbul'da iş bakarım. Hem kendimi aşmam için de güzel bir imkan gelmiş olur ayağıma. Ama işte sorun bu ayarlamaları 5 ay içinde yapıp bitirmiş olmak zorunluluğu.. Olmuş olsun diye bi işe girmek de istemiyorum. Sözlüme gelen fırsatın güzelliğine kapılıp kendimi bi bilinmeze atmak istemiyorum. Çünkü bunu yapar da mutsuz olursam o da mutsuz olacak biliyorum..kocaelide yaşayan biri olarak yaşamaya başladıktanm sonra vaz geçemeyeceğin bir yer olacak. Türkiye sanayinin kalbi olan bir şehir her sökterde iş bulma imkanın çok fazla olduğu bir yer.İstanbul daki bir çok firmanında servisi kalmaktadır burda.KAriyerinizden vazgeçmenize gerek kalmaz sadece istediğiniz yere gelmenizin süresinde değişiklik olur.kocaeliden istanbul 1.5 saat(otobüsle indi bindili) servisler 1 saat veya 50 dakkaya gidiyo ki istanbul içi ulaşımdan çok daha kolay oluyor istanbulda okumuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.Aileniz Bursada yaşıyormuş oda 2 saat sürüyor.Ben kayınvalidemle aynı yerde yaşamaktansa aile yakın bir yer tercih ederdim...
Yok ben ısrar etmiyorum, karar tamamen ona ait. Israr edemem çünkü onun ne kadar mutsuz olduğunu biliyorum. Sorun benim orada iş bulmam değil, elbette ki orada da yaşayan inşaat mühendisleri var ama şu andaki işim kadar beni maddi manevi tatmin edecek bi iş bulmam mümkün mü onu düşünüyorum. Maddi maddi diye iki lafımın arasına koymam lütfen kimseyi sinir etmesin, ben paragöz bi insan değilim sadece ödememiz gereken borçlarımızın olması beni bu kadar tedirgin ediyor..Nişanlınızı dinleyin. Oludkça mantıklı. Orda iş bulabilirsiniz siz de. Birlikte huzur içinde yaşadıktan sonra yaşadığınız yerin çok önemi olmuyor. Israrınız gerginliğe sebep olabilir
Ona destek ol ve git. Belki hiç ummadığın kadar mutlu olursun. Sektör çok gelişmiş orda. Hem düşünsene eşin Ankarada çalışacak ama huzursuz, mutsuz, yüzü hiç gülmeyecek; zamanla işindeki sorunları evine yansıtacak ve bi gün dayanamayıp pat diye istifa edecek. O zaman bu yaptığın bütün hesaplar ters tepecek(maddi anlamda).
Ford kariyer açısından çok güzel bir fırsat, ankarada mak mühleri ya satışçı ya da şantiyeci. Eğer anlaşabilirlerse ikiniz için de güzel olur diye düşünüyorum. Hem maaşı her zaman aynı kalmayacak. Zamanla yükselecektir. Yan hakları da tatminkar olur vs.
Bana sorarsan Kocaelinde rahat rahat iş bulursun. Hem de kalifiye işgücünün değer verildiği bir ortamda. En kötü İstanbula yerleşir gider gelirsiniz. 1 saat falan sürer. Büyükşehirlerde de ortalama işe geliş gidiş saatimiz bu zaten. Hem heryere yakın dediğin gibi, bursa ankara istanbul...
Erkekler biraz çocuk ruhlu oldukları için çok mızmızlanıyorlar. Evinize yansırsa bu durum hem maddi hem manevi zor zamanlar yaşarsınız. Evlenmek başlı başına mesele zaten, bir de iş durumunda güzel günlerinizi zehir edersiniz birbirinize...
Kredi meselesini, düğün yerini vs dert etme. O günler geldiğinde herşey kendi kendiliğinden çözülüyor. Ev alanla kurana Allahım yardım ediyor. Tecrübeyle sabit. :)
Evet dedim ya çok açık konuştum artısıyla eksisiyle diye orda söyledim bu dediğini canım; eğer benim karşıma böyle bi fırsat çıksaydı ve sen bana gitme deseydin ben sana kızardım dedim. Ama ben aynı durumu yaşasam gitmezdim dedim düzeni bozmamak için. Bu iş yerinde gerçekten mutsuz olduğunu bildiğim için yaşıyorum bu arada kalma durumunu zaten. Şöyle bir yanı da var olayın; Kocaeli'de sözlümün, karakterini hiç sevmediğim (sözlümün ailesinin de sevmediği) bir arkadaşı var. Ama aksi gibi o da onu çok seviyor. Gidince biliyorum direkt onunla bir arada olacak, ben de bundan rahatsız olacağım. Onu geçtim ben Ankara'da yaşamak istemiyorum ama Kocaeli de -en azından benim için, lütfen orada oturan arkadaşlar kırılmasın ya da kızmasın- çok farklı diyeceğim bi şehir değil. Kasvetli bi şehir, üstelik deprem bölgesinde, ben çok ama çok korkuyorum depremden.. Yani bunlar tabi ikinci planda gelecek, kesinliği olmadan mutsuzluk yarattığım şeyler ama Kocaeli'de oturmak istemiyorum hiç özetle.. Dünden bugüne hemen bi bi iş bakayım dedim, hiç bişey göremedim ilanlarda. Kocaeli hep makinacıların alanı, inşaat için ancak proje ofisi falan olur ki şu anda yaptığım işten hem maddi hem de manevi anlamda beni daha fazla tatmin edebileceğini hiç düşünmüyorum. Düşün canım sözlüme ford şu anda ortalama bi maaş öneriyorsa bana oradaki bi proje bürosu ne kadar maaş verir sence? Sonuçta o hayallerinin işini yapacak diye ben kendi mesleki prensiplerimden nasıl vazgeçerim? Ay cevabı bile bir sayfa yazıcam nerdeyse ama olayı her açıdan anlatmaya çalışıyorum ki fikir verecek kişileri yanıltmış olmayayım..
Canım evet sanayi şehri ama Kocaeli'de aranan inşaat mühendisleri genellikle ya proje bürosuna eleman ya da şantiyeye sorumlu insan şeklinde. Ben şantiye düşünmediğim için kalan ihtimal proje bürosu oluyor ki ben şu anki işimden daha mutlu olacağımı düşünmüyorum orada..Zor bir karar, ama önce nışanlınız işe alınacakmı? oradan memnun kalacakmı? bu ihtimalleride düşünmek lazım. Diyelimki Kocaeline taşındınız, oradada iş bulabilirsin, sanayi şehri, İstanbula yakın, olmaz mı:26:
güzelim benim arkadaşlarım var fordda çalışan. kocaelinde ya da gebze de çalışma olnağı var. iki yerden de istanbula servis var, ulaşım çok rahat. ebn karşı tarafta çalışıp ist anadolu yakasındaki evime 1 saatten fazla sürede varıyorum, arkadaşım aynı sürede gebzeden evine geliyo rahatça, servisle.
istanbulda oturun o zaman madem kocaeliyi istemiyosun, kaldıki ankarada yaşayabildiysen kocaelinde de yaşarsıngel sen güzelim istanbula taşın,ordan servisle eşin rahat rahat gitisn işine sen de inşaata mühendisiymişsin, bir sürü ulusal ve ulusalararsı inşaat firması, mimari büro vb. dolu firma var, mutlaka iyi bir iş bulursun. zaten demişsin ankarada yaşamak istemiyorum diye... bi de 36 ay kredi ödememiz var diyosun, en azından eşin hemen işe girmiş olur, ford çok büyük bi firma olanakları çok fazla. rahat edersiniz.
e
Evet canım hepsini biliyorum ama işte o adımı atmak o kadar kolay gelmiyor yukarıda yazdığım şeylerden ötürü... Sözlüm için imkanlar tabi ki süper olacak, kariyeri için çok güzel bi fırsat olacak onu biliyorum, ve can-ı gönülde istiyorum bu şansı değerlendirebilmesini çünkü bunu hakeden bi mühendis, vizyonu çok geniş, yetenekli.. Ama ben ne yaparım orada onu bilemiyorum.. Puff.....
Canım ben de okuldan ilk mezun oldum, evim Dikilitaş'tayken işim Ümraniye'deydi her gün 1,5 saat yol çekerdim. İşte o zaman çok yoruldum bu çekilmez ya diyip Bursa'ya ailemin yanına döndüm. Şimdi bunu bildiğim için olur mu olmaz mı tereddütteyim açıkçası.. Birde ben Kocaeli'de ikamet etme zorunluluğu olduğu için İstanbul'da oturmayı hiç düşünmemiştim. Şimdi görüşmeye gittiğinde bi sorsun, durumumuzu anlatsın bakalım belki öyle bi opsiyon vardır bilmiyorum. İlanda o zorunluluğu yazmışlardı da ondan gözüm korktu. Eğer öyleyse süper olur hakikaten.. Yol çekme faslı da sözlüme kalmış olur artık![]()
Canım inan ben tanıyabileceğin en iyimser insanlardan birisiyim, bunu sana garanti edebilirimÖff ne kadar olumsuzsun yaa !
Daha ilk ciddi kararda,ilk destek olman gereken zamanda binbir sıkıntı öne sürüyorsun.
Azıcık rahat ol,pozitif ol.Yok öyle olursa,böyle olursa,onunla görüşürse bilmem ne...Hep kötü ihtimallerden gidiyorsun.
Hakikaten sevmediği bir işte çalışsa eve 5 karış suratla gelse daha mı iyi ? Hem bu firmada şimdilik maaşı aynı olabilir ama yükselme şansı var en azından.Hatta başka bir bölüme bile geçebilir,İstanbul'a kayabilir vs...Ayrıca Kocaeli yaşamak için güzel bir yer.
İyi düşün iyi olsun.
Canım evet ben hep deprem bölgesi yerlerde oturdum yaşadım o yüzden aslında alıştım da deprem gerçeğiyle yaşamaya o sonraki bi problem benim için aslında. Diğer konuya gelirsek aynen dediğin gibi düzenimi bozmak gözümde çok büyüyor. Onun da iyiliğini istiyorum evet ama inan gözümde büyüyor, uzak kalacağız yine kaç ay, kaldı ki benim düğüne kadar orada iş bulabileceğim de garanti değil. Oldu da bulamadım ne yaparız onu düşünüyorum.. Arkadaş konusunda da artık gitmeden şart koşucam olmadı, görüşmeyeceksin uleeeeen diyedeprem konusunda haklısın ama mutlaka sağlam yeni yapılan evler de vardır. o kadar insan yaşıyor sonuçta. sevdiğin insanın yanında şehrin kasveti de pek bişey ifade etmeyecek zaten canım. zaman nasıl geçecek anlamayacaksın. ama o arkadaş konusu önemli. görüşmesini engelleyemeyeceksen şimdiden önlem alman gerekir.sen gidemez de nişanlın tek giderse bu sefer hep o arkadaşıyla takılacaktır. istanbulda ikiniz farklı bi iş baksanız, yaz döneminde ilanlar verilir zaten yeni. ama şu anda da sırf bi insan için kurulu düzeninizi bozmak gözünde büyüyor biliyorum, ama hayırlısı olur inş ikiniz için de.
kocaelide yaşadığım için demiyorum ama burası gerçekten yaşanılası bi şehir kasvetli olduğundan bahsetmişsiniz ama buraların bi sahilinde dolaşın izmit merkeze vs gidin inanın hiç kasvetli olmadığını göreceksiniz dışarıdan gelenler bile gittikleri zaman çok üzülüyorlar zamanla sizde alışırsınız ayrıca sizin daha iyi bilginiz vardır sektörde olduğunuzdan dolayı ama inanın burada inşaat sektörü çok gelişti ve kendinize göre bi iş imkanı bulacağınıza eminm.kredi çektiğinizi belirttiniz hayat şartlarıda çok kolay burada o açıdanda rahat edeceğinize eminim.deprem bölgesi olarak rahatsız olmuşsunuz bi yandanda haklısınız ama heryer risk altında bunun önlemi içinde çok iyi bi evde oturabilirsiniz buralarda artık 3 kattan fazla ev inşaa edilmemekte siz istemediğiniz için çeşitli nedenler sıralamışsınız ama nişanlınız için ford çok iyi bir iş ortamı olacaktır unutmayın bi çok kişi bunun için nice torbiller yapmaya çalışıyor nişanlınız bu fırsatı kendi şansıyla yakalarsa ne mutlu...bende çalışıyorum yanlış anlamayın ama bi erkeğin işi bayanınkinden daha önemli gibi bence...umarım hakkınızda hayırlı bi karar verirsiniz..