• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HER TARTIŞMADA BOŞANMAKTAN BAHSEDEN HAKARET EDEN EŞ!

Buyuk olasilikla siz boyle davrandiginizda dozu biraz daha arttirabilir ama yine de istedigini vermeyin. Ne yapacak kendine mi zarar verecek. Sadece sizin ona ilgi gostermenizi bekleyecek ve dozunu da arttiracaktir. Tepki vermeyin, cevap vermeyin, iletisim icinde olmayin o ortami terk edin. Bitince gelirsin diyip cikin gidin. Yani bu yaklasim size de iyi gelecektir gereksiz sinirleriniz bozulmaz.
cocuklarim da bazen bu krizlerin dozunu arttiriyor. Arttirsin hic sorun degil bu sekilde istediklerini alamayacaklarini ogrendiler.
Ama sizin durumunzda bu iliskinize nasil bir etki gosteriri orasini bilemem ama ben ofkesini kontrol edemeyen ve saglikli iletisim kuramayan bir insan ile ayni ortamda artik olmak istemiyorum diyebilirsiniz sakince.
Size zarar vermeye kalkarsa direkt bosanin ugrasmaya degmez.
Tamam da çocukla kazık kadar adam aynı mı? Bu kadının çocuğu değil ki bu adam. Sizin yöntemi ben de çocuklarım için yaptım, ağladılar bağırdılar sustular. Susun yapmayın etmeyin vs hiç müdahale etmedim ama kocam bana konu sahibininki gibi yapsa tolere etmem. Son nefesime kadar çocuklarımın yanındayım, mecburum ama psikolojik şiddeti dibine kadar uygulayan adamdan ben sorumlu olamam. Ömrüm koca adamı eğitmekle mi geçecek? Bu sabır anlayış çocuğa bebeğe gösterilir. Adam duvarları kapıları yumrukluyormuş. Ne mecburiyeti var bu gencecik kızın? Kaç kez yaşayacak aynı durumu şiddeti, her seferinde eğitimci edasıyla mı hareket edecek? Ne yaşama sevinci kalır ne anne olma isteği ne de ileriye yönelik planları. Şimdiden başlamış ailesine rol yapmaya gizlemeye. Psikolojik şiddeti zarardan saymıyor muyuz?

Seviyorum diyerek, aliskanliklardan vazgecmemek adına katlandiginiz şeyin ne oldugunun farkında olun önce. Gerçekten hem çok üzülüyorum hem çok kızıyorum kendinden bu kadar taviz veren insanlara. Sizin vazgeçemediğiniz evliliğiniz eşinizin sürekli dilinde.

Sorun sadece öfke problemi de degil ki. Eşinizin düşünce yapısına nasıl katlanıyorsunuz. Kadın dediğin susar,alttan alır vs gibi cümleler kuran insana ben selam bile vermem. Öfkesi düzelse düşünce yapısı asla düzelmeyecek. Ki sizin bu pasifliginizle Öfkesi de düzelmeyecek. Niye düzelsin ki. Eşinizin öfkesini atabileceği bir kum torbası gibi öylece duruyorsunuz.

Tamam da çocukla kazık kadar adam aynı mı? Bu kadının çocuğu değil ki bu adam. Sizin yöntemi ben de çocuklarım için yaptım, ağladılar bağırdılar sustular. Susun yapmayın etmeyin vs hiç müdahale etmedim ama kocam bana konu sahibininki gibi yapsa tolere etmem. Son nefesime kadar çocuklarımın yanındayım, mecburum ama psikolojik şiddeti dibine kadar uygulayan adamdan ben sorumlu olamam. Ömrüm koca adamı eğitmekle mi geçecek? Bu sabır anlayış çocuğa bebeğe gösterilir. Adam duvarları kapıları yumrukluyormuş. Ne mecburiyeti var bu gencecik kızın? Kaç kez yaşayacak aynı durumu şiddeti, her seferinde eğitimci edasıyla mı hareket edecek? Ne yaşama sevinci kalır ne anne olma isteği ne de ileriye yönelik planları. Şimdiden başlamış ailesine rol yapmaya gizlemeye. Psikolojik şiddeti zarardan saymıyor muyuz?
yooo haklisiniz. Yani bu yontemle ya kendini duzeltir ya da bosanirlar. En azindan o kotu enerjinin icine cekilmekten kurtulmus olur insan. Yani benim basima gelse dedigim gibi girmem o tartismanin icine. Istedigini asla vermem. Bu durumda da ya anlasmanin daha medeni seklini bulmak zorunda kalir ya da bosanilir. Her turlu kafam rahat olur. Cunku karsilik verildikce o toksik iliskinin icine cekiliyor insan ve bir noktadan sonra kendi benligini kaybediyor.
Cocuk ornegini verdim cunku cocukca davraniyor ama yetiskin oldugu icin yaptigi hareketlerin sonuclarina da katlanmasi gerektigini dusunuyorum

İş ortamında amir ve çalışma arkadaşlarına da çıkışıyordu ama ailesinde. Herhangi bir büyüğüne görmedim. Ne yapacağım bilmiyorum
Çıkışıyordur tamam ama patronu bu iş böyle olacak deşiğinde mesele bitiyor ve daha fazla üsteliyemiyordur. Yani kendisine aşırı anlayışlı olmayan insanların karşısında öfkesini belli edip , duvarları yumruklaması yok. O öfke sadece size karşı.

Normal zamanda da su güzelliğe bak Allahı. Nasıl güzel bir eşim var. Seninle yaşadığım içim çok mutluyum iyi ki benim eşimin sana çok aşığım falan diyor.
Merak etme zamanla dozu arttırdığında , o sevgi mevki kalmayacak. Bir de normal zaman dediğiniz , bir sorun çıkmayan , sizin alttan aldığınız, ses çıkarmadığınız zamanlar aslında. Siz ne kadar zaman sürekli altan almayı , sessiz kalmayı, ezilmeye devam etmeyi düşünüyorsunuz, mutlu evliliğinizin ömrü o kadar çünkü .

Böyle yptugımda aea anneni babanı bende arıcsö gelsinler diyo?? Rezillik resmen boşanmak için ailelerimizi çağırmamızı istiyo ve benim babam eşimle bunu 1 kere yaşar bir dsha adam yerine koymaz ben onu aileme bu tarafını göstermemeye calısıyorum. Eşim direkt arıyor. Bende hızlıca telefonu kapıp yanlıs aradık falan diyip çözmeye cslısıyorum. Eşim beceriksiz biri
Yemin ederim aynılarını birebir yaşadım . Bak aynı sahneler . Ondan bir b.k olmaz OLMAZ . Ben boşandım sabredemedim . Bir sene anca dayandım . Boşan def et bu büyümemiş insanı

Sakin zamanınızda konuşunuz mu?
Böyle yaptıkça evliliğimizin devam edeceğine inancım azalıyor. Lütfen tüketmeyelim.
Ayrıca madem onun bu ilk yaprığı hareketten hoşlanmıyorsun, e madem kolaysa sen de fevri davranma. Bağırınca ben de yapamıyorum deme. Sen sus bakalım nasıl ilerliyor tartışma.
Şunu demek istiyorum bu senin karakterinde o da onun karakteri. İlk baslangıc için konuşuyorum. İş çığırından çıkmadan düzeltmemiz gereken ikinizin de davranışı var.
Ne karekteri ? Adam düpedüz narsist. Susunca da yapacaktır. Ayrıca neden sussun bu ağır hakaretlere?

Merhaba,

Ben 4.5 senelik evliyim. Eşimle çok büyük aşkla evlendik. Zaman zaman yaşadığımız sorunları son zamanlarda çok sık yaşıyoruz ve ben çözüm üretemiyorum. Benim gibi olan veya bu konuda tecrübesi olan kadınlardan destek almaya geldim..
Eşimle çok iyi anlaşırız gezeriz yeriz içeriz çok keyfimize bakarız. Bana olan Rabbım nor al zamanlarda o kadar üst seviyede olurki başka birilerini yaşadığımız sorhnlara anlatsam inandırmak çok zor olur. Eşimle zaman zaman tartışıeız ama tartışmalarımız genelde onun fevri hareketlerinden çıkar. Bir anda bir şeye yükselir ve bende ona tepki veririm. Yapım gereği ve kendimi koruma iç güdüsüyle bağırılmaktan ve azarlanmajrsn hiç hoşlanmam bu sebeple bana bağırdığı an bende tepki veririm. Eşimde o ne yaparsa yapsın hiç tepki vermemenin istiyor. Ben tepki verdiğimde olayı küçük noktadan dağ hale getiriyor. O bağırınca sorun olmuyor. Ben bağırınca hakaretler (dengesiz ne biçim tipin var sen insan mısın boşanalım ben ayrılmak istiyorum ıyyyy gibi ) havada uçuşuyor. Ben hakaretlerine dayanabildiğim kadar dayanıp en sonunda benim için ne düşünüyorsan Allah sana bin katını versin diyorum. Ve dememle duvarları yumruklamaya delirmiş gibi hareketler yapmaya başlıyor. O an ondan aşırı derecede tiksiniyorum ama başımıza r iş gelmeden bitmesi için sakin moda geçiyorum. Eşim 30 yaşında olmasına rağmen bana cpcuk geliyor. Karşımda erkek varmış gibi hissetmekten zorlanıyorum. Küçük bir erkek cocugu varmış ve ınu sürekli eğlemek zorundaymışım gibi hissediyorum eğer istediği şekilde ilerlemezse beni etrafa rezil etmekle yıkıp dökmekle tehdit ediyormuş gibi. Her kavgada böylr.. 1 hafta 10 gün veya 2 3 gün sonra eski hale dönüyor. O her kavgada söylediği şeyleri yutuyor. Ben hiç ona benzer şeyler söylemiyorum ama eşimi eşim gibi görmeyeli 2 sene oldu. Ben onun gibi her tartışmada boşanmaya tehdit edip soğuyorum demiyorum ama aslınds bunu yaşayan benim. Ve bir gün benimki tehdit olmayacak bunu ona söylemiyorum çünkü bunu anlayabilecek olgunlukta değil. Bana tavsiyeleriniz nedir?

Duvar yumruklayan adam için neyin tavsiyesini istiyorsunuz.
Zaten 2 yıldır eş olarak göremiyormuşsunuz.
Kendiniz demişsiniz kavga olmasını istemiyorsanız o bağırırken tepki vermeyip susup oturacaksınız.

Benim kaynimda bu sekilde.aniden geliyor ve sasirip kaliyoruz 3 dakika surer cevap vermesse eltim.sonra adam pamuk.normal zamanlarda eltim afedersin suraya s.ç dese yapar.o ne derse o olur.surekli karisini över.ben ilk gordugumde şok olmustum.eltimin onu parmaginda oynattigini dusunuruz hepimiz.ama kafaya gelir ve eltimin annesinin evine gitmesi mi yoksa hic alakasi olmayan konular mi desem 2 dakika karsinizda deli var sanarsiniz.onun disinda dunyasi eltimdir.o da derki ya bu deveyi gutcem ya bu diyardan gtcem (uniye giden kizlari liseye giden ogullari var) o anlarda kendisi susmayi o ortamdan uzaklasmayi secmis.deliyle evlendim der bazen.ama tepkisiz kalir sonra yapar yapcagini.

Back
X