- Konu Sahibi sonbirdamla
Tamam da çocukla kazık kadar adam aynı mı? Bu kadının çocuğu değil ki bu adam. Sizin yöntemi ben de çocuklarım için yaptım, ağladılar bağırdılar sustular. Susun yapmayın etmeyin vs hiç müdahale etmedim ama kocam bana konu sahibininki gibi yapsa tolere etmem. Son nefesime kadar çocuklarımın yanındayım, mecburum ama psikolojik şiddeti dibine kadar uygulayan adamdan ben sorumlu olamam. Ömrüm koca adamı eğitmekle mi geçecek? Bu sabır anlayış çocuğa bebeğe gösterilir. Adam duvarları kapıları yumrukluyormuş. Ne mecburiyeti var bu gencecik kızın? Kaç kez yaşayacak aynı durumu şiddeti, her seferinde eğitimci edasıyla mı hareket edecek? Ne yaşama sevinci kalır ne anne olma isteği ne de ileriye yönelik planları. Şimdiden başlamış ailesine rol yapmaya gizlemeye. Psikolojik şiddeti zarardan saymıyor muyuz?Buyuk olasilikla siz boyle davrandiginizda dozu biraz daha arttirabilir ama yine de istedigini vermeyin. Ne yapacak kendine mi zarar verecek. Sadece sizin ona ilgi gostermenizi bekleyecek ve dozunu da arttiracaktir. Tepki vermeyin, cevap vermeyin, iletisim icinde olmayin o ortami terk edin. Bitince gelirsin diyip cikin gidin. Yani bu yaklasim size de iyi gelecektir gereksiz sinirleriniz bozulmaz.
cocuklarim da bazen bu krizlerin dozunu arttiriyor. Arttirsin hic sorun degil bu sekilde istediklerini alamayacaklarini ogrendiler.
Ama sizin durumunzda bu iliskinize nasil bir etki gosteriri orasini bilemem ama ben ofkesini kontrol edemeyen ve saglikli iletisim kuramayan bir insan ile ayni ortamda artik olmak istemiyorum diyebilirsiniz sakince.
Size zarar vermeye kalkarsa direkt bosanin ugrasmaya degmez.