Siz olsanız ne yapardınız ?

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Herkese merhaba hanımlar
Şu aralar BDV'den ayrılamıyorum
Şimdi ki sorunumsa işyerimdeki kız
Konularımı bilenler kelebek sorun sende hep işyerinden dert yakınıyosun diyecekler belki ama bi okuyun rica ediyorum hepinizin yorumlarını merak ediyorum
Onun neticesinde davrancam
Ben işyerinde muhasebe ve finans departmanında çalışıyorum 1 seneyi geçti başlayalı
1 senede işi güzelce kaptım tecrübesiz olmama rağmen ve 4 ay önce finans da bana herseyi öğreten abla bianda işten ayrıldı patronla tartışıp ertesi gün olduğu gibi hersey benim üstüme kaldı
Sonra patron finans departmanına kendi sekreterini geçirdi kızla arası iyi bayağı bende kendi işimi muhasebeyi yapmaya başladım .

O kızla da biz pek muatap olmazdık aramızda tartışma yaşanmadı ama kendi kendine bi triplere girdi bende laf atmamaya başladım öneceden

Gelin görünki şimdi bu kızla aynı odadayız ve hersey normale dönmüşü
Kıza bütün işleri ben öğrettim 4 aydır finansla ilgili bende fatura falan kesiyorum
Neyse dün öğlen bu kız geldi yanıma ya kelebek şu müşterinin hesabına bide sen bakar mıısn dedi
3 gündür çözmeye çalışıyıolar bir türlü karsı tarafla mutabık kalamamışlar
Baktım bende apaçık belli hersey 20 bin dekont girmeyi unutmuş

Sonra ben izah ettim bak buraya dekont girmen lazım diye ama bir 5 dk falan bocaladım niye girmesi gerektiğini anlamadı sonrada yerine geçti ben zaten bunu girmiştim de bana patron öyle şey mi olur dedi sildirdi dedi bende aslında mantıken baktığın zaman hersey ortada girilmesi gerektiği dedim onun üstüne ben keriz miyim niye girmiyim demez mi bana

Ben şok oldum o nedemk oyle ben sana keriz mi dedim çok yanlış konusuyosun dedim
Kızın üslubu çok tuhaf sonrada laf atmadım bozuldum ve belli de ettim
Yani hanımefendi kendine konduramıyor eksik yada yanlış yapmayı ben zaten biliyodum diyo ama bilse 5 dk bana durumu anlattırmazdı

Her neyse geçelim bunu akşam üstüne doğru ben kendi yaptığım işlemleri kontrol ederken bikaç hata gördüm o kızın yaptığı ve hepside bakiyeleri etkiliyo
Gördükçe söyledim Ayşe şunu fazla girmişsin bunu çift girmişsin bi ara bak istersen diye
Sonra da ben anlamadım ya burda niye her işi finans yapıyo dedi kendi kendine

Bende ne demek istiyosun sen laf sokacağına açık açık söyle dedim
Zaten açık açık söylüyorum benim burda işim var orda kontrol edip duruyosun gelseydin de başımda bekleseydin o zaman madem yanlış var dedi bende ayşe işim gücüm yok başında mı beklicem senin ben düzeltmesini de bilirim ama senin yaptığın işlemi düzeltmek yada silmek ne kadar doğru belki de başka biyerinde hata var sen bana kelebek onun öyle kalması gerekiyor diyeceksin dedim valla ben patrona da söyledim her işi finans yapıyo geldim buraya 1 hafta sonra herkes bi tarafa dağıldı dedi bana bende nankörlük ediyosun ben sana elimden geldiğince gösterdim kiii benmde bi sürü işim vardı o kadar iş arasında gösterdim keşke de göstermeseydim deidm göstermeseydin o zaman dedi daha aklıma gelmeyen bi dünya laf etti

Ben zaten finansı isteseydim kendim geçerdim çünkü işi biliyorum orasının işi ağır sorumluluğu fazla diye geçmedim ona göre de maaş alıyorum finasda ona göre maaş alıyo oda havalara uçtu geçtiği için şimdi de ne diye ses ediyo anlamadım eski elemanlar zamanında da yoğundy herkes kendi işini bildirdi
Ben bi hata yaptığım zaman karsıdaki bana söylediğinde utancımdan yerin dibine girerdim bırak böyle laf etmeyi

Şimdi de herkese beni şikayetleniyo işim varken bana iş söylüyor beni kontrol edip duracağına düzeltsin madem diye herkesle fiskos yapıyo hissediyorum
Siz olsanız ne yapardınız lütfen yorumalrınızı merak ediyorum

İş yerinde yaşanan rutin bir olay dert bile değil bence :anneadayı:
İş hayatında olur böyle şeyler diyerek üzerinde durmazdım bile
Bu kadar uzun uzun yazmanıza şaşırdım

Tipik hata yapıp, bozuntuya vermemek için üste çıkmaya çalışanlardan. Her işi biz yapıyoruz deyince de dünyayı kurtarıyor sanırsın.
Aldırış bile etmeyin. İş falan da öğretmeyin bundan sonra.

İş yerinde yaşanan rutin bir olay dert bile değil bence :anneadayı:
İş hayatında olur böyle şeyler diyerek üzerinde durmazdım bile
Bu kadar uzun uzun yazmanıza şaşırdım
Kızın o yüz ifadelerini bana karsı o yükselişini unutamıyorum ya öyle içime dert ettim ki

Bişey sorduğunda işim var diyin
Hatası olduğunda yazın biyere çıktı alın bişey yapın gidin patrona durum böyle böyle herşeyi yanlış yapıyo yaptığı yanlış benide dtkiliyo birde üste çıkıyo diyin göndersinler yada uyarsınlar

İş tanımımız üzerine gidip patronla konuşalım ikimiz deyin.
Konusu çıkarsa öyle dcem zaten kendisi patrona şikayet etmiş muhtemelen laf arsında ben onada dedim zaten diyo.
O kadar yoğunsa yanındai kadına öğretsin , patron normalde finansa kendi kız kardeşini işe aldı o diğer abla çıkınca
Sonra baktı ki o yapamayacak o kızı geçirdi kız kardeşi içinde yardımcı olur finansa dedi
Ama bizim hanım işi öğrenecek de elimden alacak diye kadına hiçbir şey göstermiyor dünde biz tartışırken kadın e ayşe bana söyle o zamna yoğunsan ben yardım ederim dedi sende yarım yamalak biliyosun zaten dedi
Hem yoğunluktan söz ediyo hemde kadına iş vermiyor amacı bana yıkmka kendi işlerini
Ben o kadar tempo istesem o departmana geçerdim

Ayol dünyanın en basit şeyini iki saat anlamayıp kendisi rezil olmuş, siz neden bozuluyorsunuz?
Yardım etmeyin, ilişmeyin, hata yaparsa çıkışta patrona rapor verin, geçin.
Öyle hatalar yapıyo ki maalesef benim işlemlerimi etkiliyo bu sefer de işin sonucu bana kalıyo ben uğraşıyorum
Bugünde yapmış mecbur söylemek zorunda kaldım yine aynı cevap hee evet biliyorum onu silcem zaten dedi
Ama artık geçti soru soramaz zaten sorarsa da bilmiyorum dcem dediğin gibi ne hali varsa görsün

Bişey sorduğunda işim var diyin
Hatası olduğunda yazın biyere çıktı alın bişey yapın gidin patrona durum böyle böyle herşeyi yanlış yapıyo yaptığı yanlış benide dtkiliyo birde üste çıkıyo diyin göndersinler yada uyarsınlar
Patron onu öyle çok seviyo ki o bitane
3 buçuk senedir sekreteriydi o benm herseyim elim ayağım der hep
İlk başlarda çok hatası çıktı gittim patrona siz bana hiç sormuyosunuz kelebek nasıl gidiyo öğreniyolar mı diye ama ben size diyim sorumluluk kabul etmiyorum bi dünya hata düzeltiyorum hergün dedim
O nnormal ilk başta dedi adam
Halbuki ben ilk işe başladığımda 1 hafta sonra hadi haddiii öğrenin artık off puff yapıyodu

Patron onu öyle çok seviyo ki o bitane
3 buçuk senedir sekreteriydi o benm herseyim elim ayağım der hep
İlk başlarda çok hatası çıktı gittim patrona siz bana hiç sormuyosunuz kelebek nasıl gidiyo öğreniyolar mı diye ama ben size diyim sorumluluk kabul etmiyorum bi dünya hata düzeltiyorum hergün dedim
O nnormal ilk başta dedi adam
Halbuki ben ilk işe başladığımda 1 hafta sonra hadi haddiii öğrenin artık off puff yapıyodu

Başta normal de başı mı kalmış?
Hatalarını al mail at kaç sene geçmesi lazım öğrenmesi içinde

Back
X