Siz olsanız ne yapardınız ?

Sözünü tutmamış,bağımlı madem tedavi olsun.
Kendimi yerinize koyarak cevap veriyorum.
Ben olsam para,altın filan vermem.
Tedavi olup TAMAMEN bırakması şartı ile devam ederim.
Yoksa kabul edebileceğim birşey değil alkol.

Tedaviye yanaşır inşallah.
Allah yardımcınız olsun.

Alkol bagimligi icin tedavi gormesi gerekiyor.Para ve altinlarida vermeyin lutfen.Birsey olursa guvence icin saklayin.Bebeginizi hayirlisiyla kucaginiza almanizi diliyorum.
Evet Allah’ın sevdiği kuluyum ki bir gram güvencemi de kaybetmedim en azından ayağa Kalkana kadar idare eder çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :KK200:

Sözünü tutmamış,bağımlı madem tedavi olsun.
Kendimi yerinize koyarak cevap veriyorum.
Ben olsam para,altın filan vermem.
Tedavi olup TAMAMEN bırakması şartı ile devam ederim.
Yoksa kabul edebileceğim birşey değil alkol.

Tedaviye yanaşır inşallah.
Allah yardımcınız olsun.
Bende aynen böyle yapacağım teşekkür ederim

Alır başımı giderim anamın evine paramıda asla vermem. Adam olunca beni gel al yok böyle devam edeceksen bebeğimi ve beni unut mahkemede görüşürüz derim. Neden biliyormusun? Ancak böyle bir tokatla kendine gelir böyleleri

Uzuldum adiniza.
Esinize zırnık koklatmayin. Sizin ve bebeginizin garantisi olsun. İleride ne olacagi belli olmaz.

Su an disaridan gorunen su: baba sorumsuz, calismayan biri ve alkolik.
Siz ise dogumdan sonra baba diye birinin sadece adi olsun diye birikiminizle ve dahi bebege gelecek altinlarla araba alacaksiniz.
Sizin tek degil iki cocugunuz var, hangisini buyuteceginize karar verin bence.

Maalesef şu yaşadıklarımı görsem değil çocuk yapmak bir saniye evli kalmazdım ama bilemiyor insan başına gelebilecekleri belki de çocukta olacak bırakamaz beni rahatlığı vardı ama hamile kalmadan önce böyle değil di çok şükür salağım ama öyle bir adama çocuk verilemeyeceğini biliyorum bir bilsen nasıl iyi biriyle evlendim evlenirken ne yumuşak başlı ne güzel davranıyordu ama içinden canavar çıktı son yıllarda
Son yıllarda canavar çıktı diyorsunuz ama hamile olmadan önce belli miydi değil miydi? Ben çocugu hata olarak görmüyorum olmuş artık benim bahsetmek istediğim çoğu kişi düzelir diye zaten berbat olan şeylerin üstüne birde çocuğu ekliyor ben bunu belirtmek istedim çocuk bir şeyi düzeltme aracı değil artı kısmetiyle nasibiyle gelir olayı hikaye çalışmayana çalıştığını tutmayana ekmek yok çocuk var diye havadan para gelmez bunları sizin için yazmıyorum olurda biri okur gün gelir biri aramalarda denk gelir okuyunca aklı başına gelir ,size diyeceğim tek şey sakın araba almak gibi bir hata yapmayın birikim varken çıkın o parayla ailenizin yanına gidin tedavi olmadanda asla gelip beni alma diyin

Son yıllarda canavar çıktı diyorsunuz ama hamile olmadan önce belli miydi değil miydi? Ben çocugu hata olarak görmüyorum olmuş artık benim bahsetmek istediğim çoğu kişi düzelir diye zaten berbat olan şeylerin üstüne birde çocuğu ekliyor ben bunu belirtmek istedim çocuk bir şeyi düzeltme aracı değil artı kısmetiyle nasibiyle gelir olayı hikaye çalışmayana çalıştığını tutmayana ekmek yok çocuk var diye havadan para gelmez bunları sizin için yazmıyorum olurda biri okur gün gelir biri aramalarda denk gelir okuyunca aklı başına gelir ,size diyeceğim tek şey sakın araba almak gibi bir hata yapmayın birikim varken çıkın o parayla ailenizin yanına gidin tedavi olmadanda asla gelip beni alma diyin
Kendi adıma çocuğu çare olarak düşünmedim işlerin bu noktaya geleceğini hiç düşünmezdim ben eşimin alkol probleminin henüz başlamadığı bir dönemde hamile kaldım evet tartışmalarımız oluyordu alkol yüzünden ama bu noktaya maalesef hamileliğimden sonra geldik birazda benim onu sevmem toz konduramıyor olmam da olabilir şu yaşadıklarımı hamile kalmadan önce görsem arkama bakmadan kaçardım herhalde birazda benim saflığım bu noktaya gelmemdeki sebep

Kendi adıma çocuğu çare olarak düşünmedim işlerin bu noktaya geleceğini hiç düşünmezdim ben eşimin alkol probleminin henüz başlamadığı bir dönemde hamile kaldım evet tartışmalarımız oluyordu alkol yüzünden ama bu noktaya maalesef hamileliğimden sonra geldik birazda benim onu sevmem toz konduramıyor olmam da olabilir şu yaşadıklarımı hamile kalmadan önce görsem arkama bakmadan kaçardım herhalde birazda benim saflığım bu noktaya gelmemdeki sebep
Bundan sonrası senin elinde ama canım o çocuğun için çık git gözünü korktu

Evet okuyan herkesin empati kurarak aynı durumu yaşasalar ne yaparlardı onu merak ediyorum ve kısaca özetliyorum;
Eşimin işleri son zamanlarda çok bozuldu bir de bebek beklediğimiz için ona yetememe korkusu mudur bilmiyorum hamile kaldıktan sonra iyice saçmalamaya başladı
Eski konumdan bilen bilir eşimin alkol problemi vardı ve ben hamilelik iznimin son gününe kadar hem çalıştım hem de onun bu problemiyle mücadale ettim.Bu süreçte çalışmadı hep işleri düzelir diye bekledi.
Ben izne çıkınca o da kendine düzenli bir iş buldu ya da bulmak zorunda kaldı sonuçta ben artık çalışmıyorum belki daha izne çıkmasam çalışmayacaktı bilemiyorum doğumuma yaklaşık üç hafta gibi kısa bir süre kaldı
Bir anlaşma yaptık ben ona alkolü bırakır işinde gücünde bir insan olursa ona maddi olarak destek olacağımı ve ona bir araba alacağımızı söyledim hem kendi birikmiş paramı hem bebeğe gelen altınları koyacaktım ki bu süreçte eşim durmadan içerken biriktirdim yemeden içmeden eşimde kabul etti ve bugün tekrar arkadaşlarıyla içmiş henüz eve gelmedi ama siz yerimde olsanız ne yapardınız?
Vaktinizi aldım şimdiden herkese teşekkür ederim
Dipnot: tüm hamileliğimin alkolik kavgası ağlamak kavga gürültü hakaret içinde geçti son haftalarımda bari azıcık rahat ederim dedim ama maalesef sonuç bu...
Alkol problemi sözle değil tedaviyle aşılır siz araba için dediğiniz parayı evladınız için kenarda tutun bence. Nacizane ben öyle yapardım herhalde.

Ne yazıkki aynı şeyleri yaşıyoruz, belki benimki daha kötü çünkü umudum kalmadı artık.. Ailem istemedi, başka bir şehre çok sevdiğim için evlendim, bekarken içiyordu ama böyle değil. Hep söylediği "evlenince içecek halim YOK, anca özel günlerde içerim, ben bırakmak için evleniyorum" Ama öyle olmadı, iyi konuştum kötü konuştum, hatta onunla içtim, ama ertesi gün yine kaçıp gidiyor genelde, hiç sınırı YOK. Sadece haftasonu içicem dedi, ama bu sefer cumadan başlayıp Pazartesi'ye kadar her gün devam etti. Evliliğimiz 1 yılı geçti ve ben artık çıkmazdayım gücüm kalmadı... Ve ailemden uzakta kimsem olmadan tek başıma yaşamak gittikçe daha ağır geliyor. Öyle bir yerde yaşıyoruzki, herkes içiyor bu ilçede, tek bildikleri içmek, nefret ettim. Hatta şuanda da maç izleme bahanesiyle gitti içiyor... Yani Paranızı lütfen saklayın, kendiniz ve çocuğunuz için kenara daha fazla para koymaya bakın. Saflıktan ve aslında sevgimizden verdikleri sözlere inanıyoruz ama 2 gün sürüyor... Emin olun tek çare tedavi...

Ne yazıkki aynı şeyleri yaşıyoruz, belki benimki daha kötü çünkü umudum kalmadı artık.. Ailem istemedi, başka bir şehre çok sevdiğim için evlendim, bekarken içiyordu ama böyle değil. Hep söylediği "evlenince içecek halim YOK, anca özel günlerde içerim, ben bırakmak için evleniyorum" Ama öyle olmadı, iyi konuştum kötü konuştum, hatta onunla içtim, ama ertesi gün yine kaçıp gidiyor genelde, hiç sınırı YOK. Sadece haftasonu içicem dedi, ama bu sefer cumadan başlayıp Pazartesi'ye kadar her gün devam etti. Evliliğimiz 1 yılı geçti ve ben artık çıkmazdayım gücüm kalmadı... Ve ailemden uzakta kimsem olmadan tek başıma yaşamak gittikçe daha ağır geliyor. Öyle bir yerde yaşıyoruzki, herkes içiyor bu ilçede, tek bildikleri içmek, nefret ettim. Hatta şuanda da maç izleme bahanesiyle gitti içiyor... Yani Paranızı lütfen saklayın, kendiniz ve çocuğunuz için kenara daha fazla para koymaya bakın. Saflıktan ve aslında sevgimizden verdikleri sözlere inanıyoruz ama 2 gün sürüyor... Emin olun tek çare tedavi...
Gerçekten çok benzer benimde ailem istemedi evlenmemi ben direterek evlendim şimdi yüzüm yok aslında mutsuzum eve dönmek istiyorum demeye zamanında dinlemeden ısrarla evlenip bir çocukla sorumluluklarımı hatalarımın bedelini onlara yüklemeye hakkım yok o yüzden ne yapıcam nasıl çıkacağım bu işten bilmiyorum

İşte giden gittikten onca kalp kırıldıktan sonra düzeliyorlar ama o süreçte ne canlar yanıyor ne yuvalar yıkılıyor tedavi olması için gidip yatması şart mı ilaçla tedavi olabiliyor mu acaba özel sektörde çalıştığı için tedavide sıkıntın
Psikolog desteği de alıyorlar dayim hem tek başına hem de toplu seanslara girdi bir aya yakin kaldi ve biz bagimli diyorduk ama ciddi anlamda bagimlilar varmis dayim onlarin krizlerini görünce kendine cok kzimis ins uzun suren kızgınlığı .yatma.suresi hastanın gidişatına gore degisir belki bir kaç gun yatar sonra seanslara girmek icin bir iki saatliğine gidebilir onu dk karar verebilir ancak

Cocuk gibi uslu durursan sana oyuncak alırım .Denilirmi kocaya .
Adam da kocalık babalık vasfı yok belliki .Üzmeyin tatlı canınızı bırakın gitsin.

Sakın paranızı vermeyin. O birikim sizin en büyük destekçiniz. Hatta fırsatını bulursanız biraz daha ekleyin üstüne. Başınıza ne geleceğini asla bilemezsiniz. İnşallah her şey düzelir, yoluna girer ama eğer tersi olursa ve bebeğinizi böyle bir ortamda büyütmek istemezseniz o birikim sizi çok rahatlatır

Gerçekten çok benzer benimde ailem istemedi evlenmemi ben direterek evlendim şimdi yüzüm yok aslında mutsuzum eve dönmek istiyorum demeye zamanında dinlemeden ısrarla evlenip bir çocukla sorumluluklarımı hatalarımın bedelini onlara yüklemeye hakkım yok o yüzden ne yapıcam nasıl çıkacağım bu işten bilmiyorum
Bence böyle düşünmeyin, aileler ne olursa olsun çocuklarının arkasındadır, zamanında onları dinlememiş olmanız baba evinin kapısını size yeniden açmalarına engel değil, aksine durumunuzu söyleseniz bugün gelir alırlar sizi.

Kimse evladının mutsuz olmasını istemez, okuduğum kadarıyla eşiniz iflah olmaz bir alkolik, siz bebek sonrası çalışmasanız da içmeye devam edecektir, o zaman da bahanesi tek başına evi döndürmeye yetemiyorum olacaktır.

Yapmanız gereken ortada, bebeğiniz ve sizin için en hayırlısı neyse onun olmasını dilerim.

Teyzelerimden biri eşinden bu yüzden boşandı. Defalarca Kuran üzerine yemin edip 1 hafta sonra yine içiyordu, içmicem diye ekmeği öpüyordu 10 gün sonra yine içiyordu vs vs... teyzem 25 sene sabretmiş, 25 sene çoğunlukla evi maddi olarak teyzem geçindirmiş falan derken.. kuzen evlenince 1 ay sonra boşadı kocasını. Keşke gençliğimde boşasaydım şimdi kafam rahat diyor.

Size boşanın diyemem ama uzman yardımı olmadan alkolu bırakması çok zor. Maddi olarak birikim yapın, eşinize araba vs almayın, bebeğinizle kendinize yetebiliyorsanız ve eşinizin düzeldiğini görmüyorsanız o zaman yeni bir yol çizersiniz kendinize.

Hayırlı doğumlar diliyorum size

Yapma! Biriktirdiğin paran ve bebeğin altınları bir kenarda kalsın. Onu bu şekilde ödüllendirmiş olursun ve daha kötüye gider iş.
O senin güvencen olsun belki bebek gelince bir iş kurarsın?
Bişey yaparsın sakın alma araba sakın! :(

Sadece evde iç diye anlaşma yaptık inat gibi dışarda içip sarhoş olup geldi
Tamam dışarda iç ama sadece hafta sonları dedik
Haftanın yedi günü içti
Tamam iç ama sarhoş olma dedim kör kütük geldi
Şimdi çocuk olacak diye içmeyeceğim diye yeminler etti ama bu akşam yedi hepsini

Sen bu konuda direttikçe daha da inatlaşıcak besbelli ki. Bir süre kendi haline bırak bakalım.
Düzeleceğini sanmıyorum.
Tedavi olması için ikna etmek kazım onu da anca giderek uzaklaşarak yapabilirsin gibime geliyor.

Back
X