Siz Olsanız Ne Yapardınız?

BlackandBlack

Daha kavuşamadan, Mevlam ayrılık yazmış :(
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
1.721
2.312
133
42
Merhaba,

Çok uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum. 3 yıl önce 8 Eylül'de bebeğimi kaybettim. Çok şükür şuan sağlıklı bir bebeğim var ama acısını hala yaşıyorum ilk göz ağrımın... Bu hafta sonu eşimin kuzeninin kızı evleniyor 8 Eylül'de. Eşim ve benim için gerçekten çok önemli insanlar. Kaybettiğim bebeğimi bile onlar yıkadı, defnetti :( Hem en acı hem de en mutlu günlerimizde hep yanımızda olan bir aile.

Ama ben Cumartesi günü, oğlumun doğum/ölüm yıl dönümünde düğüne gitmek istemiyorum. Eşim de diyor ki başkası olsa gelme derim ama bu aile bizim için önemli, o yüzden gelmen gerekiyor diyor. Siz olsanız ne yapardınız?

Başın sağolsun Allah tekrar aynı acıyı yaşatmasın İnşAllah . Kimse gitmezdi sanırım , öyle bir günde düğüne gidilmezki bence .

Başın sağolsun canım.kendi iç sesini dinle.husursuz hissedeceksen kendini gitme derim ben.şahsen gitmek istemezdim bende.

Bilmiyorum ama bence biraz farklı düşünüyorsunuz 3 yıl geçmiş acın çok taze olsa zaten kimse sana o teklifi sunmaz. Allaha şükür bakın şimdi yavrunuz var. Bence hatta teklifsiz gitmeniz lazım. Tarihlerin çok bir önemi olmaması lazım.

Bebeğiniz cennete gitmiş Allah o acıyı kimseye yaşatmasın ama yasını tutmak sizi üzer sadece. Bebeğin gittiği yerde mutlu ve rahattır sen de yeni bebeğine odaklan. Bence gitmelisin. Allah sabır versin.

Bence gidin.. hediyenizi verip yarımsaat oturur kalkarkarsınız.
Sonra kişiyi arayıp böyle böyle açıklarsınız anlayış gösterir.
Ama 10 dk da olsa uğrayın derim

Başınız sağolsun. Çok kötüdür eminim.
Ama bn olsam giderdim. Orda bi dans edip 2 şarkıda oynamak çok zor olmasa gerek. Annesini gömüp sahneye çıkıyor sanatçılar.
Takı zamanı kusura bakmayın bebeğimin ölüm yıldönümüne denk geldi çok neşesiz kaldıysam özür dilerim. Elimden geleni yapmaya çalıştım mutluluklar derdim ben olsam.

Ben o gün evden çıkmıyorum. Yani yas tutmak için değil ister istemez un çuvalına dönüyor insan o günler yaklaştığında.

Ama hatırları büyükse, takı zamanı gidip bi görünün. Onlarda hatırlıyor ve o güne mecbur denk geldiği için üzülüyorlardır. Sadece teşrifiniz bile mutlu eder.

Birde o gün dans edip oynamak zor olmasa gerek diyen arkadaş. Emin ol çok zor. Bunun tahmin yürütmesini bile yapamazsınız.

Öncelikle acınız için çok üzgünüm konu sahibi. Cennetin en güzel köşesinde sizi beklediğini söylememe gerek yok.. Düğün- dernekçilere hiç günah olmaz, o kargaşada akıllarından çıkmıştır. Ya da o tarihte yapmalarını gerektirecek bir sebepleri vardır. Hem diyorsunuz da size çok destek olan insanlar olduklarını.. O yüzden gitmelisiniz...

Başınız sağolsun. Çok kötüdür eminim.
Ama bn olsam giderdim. Orda bi dans edip 2 şarkıda oynamak çok zor olmasa gerek. Annesini gömüp sahneye çıkıyor sanatçılar.
Takı zamanı kusura bakmayın bebeğimin ölüm yıldönümüne denk geldi çok neşesiz kaldıysam özür dilerim. Elimden geleni yapmaya çalıştım mutluluklar derdim ben olsam.

Allah askina dugunu olan cifte taki takarken bebegimin ölüm yildonumu, size mutluluklar denir mi ya??? Insanlarin da moralini bozmaya ne gerek var.

Dugune gelenlerin kac sarkida oynadigini takip etmiyor herkes ve az oynadi diye taki takarken aciklama yapmak zorunda degilse. Isterse hic oynamaz aciklama yapilcaksa bile yeri takı sirasi degil.

Teşekkür ederim okuduğunuz ve yazdıklarınız için. Sanırım en iyisi 10 dakikalığına da olsa uğrayıp, hediyesini verip, gerekli açıklamayı yapıp kalkmak olacak. Eşim daha fazlasını da isterse kendisinin tek başına gitmesini söyleyeceğim...

Allah askina dugunu olan cifte taki takarken bebegimin ölüm yildonumu, size mutluluklar denir mi ya??? Insanlarin da moralini bozmaya ne gerek var.

Dugune gelenlerin kac sarkida oynadigini takip etmiyor herkes ve az oynadi diye taki takarken aciklama yapmak zorunda degilse. Isterse hic oynamaz aciklama yapilcaksa bile yeri takı sirasi degil.

Açıklama çifte değil, ailesine yapılır zaten. O mutlu günlerinde üzülmelerine gerek yok, zaten evlenen çiftin değil, ailesinin hatırı var bizde de...

Rabbim gostermesın .başınız sağolsun.sabırlık versın.o acıyı tadmadığımız için ruh halınızı bılmek ve anlamak zannımca mumkun değil. eşinizle aranızı açaçak bır durumdaysa gıtmenız yonunde olurdu yorumum.

Açıklama çifte değil, ailesine yapılır zaten. O mutlu günlerinde üzülmelerine gerek yok, zaten evlenen çiftin değil, ailesinin hatırı var bizde de...

Diger uye taki zamaninda bu aciklamayi yapip, mutluluklar dileyin yazmis.
Siz ailesine taki takip, mutluluklar diliyorsaniz o ayri. Yine de o aciklamanin yeri dugun degil bence ama oyle rahatlayacaksiniz yapin.

Şimdi okudum, Doğum olmadan kaybı yaşamışsınız. Tavsiyem üzerine sünger çekmek ve hayata karışmak.

Doğum olduktan sonra ya da olmadan kaybetmenin bir farkı yok bence. Bunu yıllarını birlikte geçirip, anı biriktirilmiş bir evlatla kıyaslamıyorum ama bebeğim büyüktü. Yani doğum için gün sayarken, her şeyi hazırken ve evet görmemiş ve koklamamış olabilirim ama bir çok anımız varken kaybettim. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın ama üzerinden kaç yıl geçerse geçsin bu acı dinmiyor. Evet yara kabuk bağlıyor ama hep içinde kalıyor... Onu hatırlatacak herhangi bir şeyle karşılaşınca ilk günkü gibi içinde canlanıveriyor... Sünger çekilemiyor yani... Sünger çekilebilecek bir şey de değil, emin olun...

Doğum olduktan sonra ya da olmadan kaybetmenin bir farkı yok bence. Bunu yıllarını birlikte geçirip, anı biriktirilmiş bir evlatla kıyaslamıyorum ama bebeğim büyüktü. Yani doğum için gün sayarken, her şeyi hazırken ve evet görmemiş ve koklamamış olabilirim ama bir çok anımız varken kaybettim. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın ama üzerinden kaç yıl geçerse geçsin bu acı dinmiyor. Evet yara kabuk bağlıyor ama hep içinde kalıyor... Onu hatırlatacak herhangi bir şeyle karşılaşınca ilk günkü gibi içinde canlanıveriyor... Sünger çekilemiyor yani... Sünger çekilebilecek bir şey de değil, emin olun...
Acı yarıştırmıyorum sizin için söylüyorum. 3 yaşındaki kızımı kaybettim 5,5 sene önce. Seni asıl anlayacak ve sana ablalık yapıp tavsiye verecek kişilerden biriyim o yüzden diyorum.

Yine de sen bilirsin canım. Acını yaşama şeklin için kimse seni eleştiremez. Gitmezsende telafisini yaparsın belli ki anlayışlı insanlar. Bunun için yardırganacağını düşünüp daha da strese girme.

Merhaba,

Çok uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum. 3 yıl önce 8 Eylül'de bebeğimi kaybettim. Çok şükür şuan sağlıklı bir bebeğim var ama acısını hala yaşıyorum ilk göz ağrımın... Bu hafta sonu eşimin kuzeninin kızı evleniyor 8 Eylül'de. Eşim ve benim için gerçekten çok önemli insanlar. Kaybettiğim bebeğimi bile onlar yıkadı, defnetti :KK43: Hem en acı hem de en mutlu günlerimizde hep yanımızda olan bir aile.

Ama ben Cumartesi günü, oğlumun doğum/ölüm yıl dönümünde düğüne gitmek istemiyorum. Eşim de diyor ki başkası olsa gelme derim ama bu aile bizim için önemli, o yüzden gelmen gerekiyor diyor. Siz olsanız ne yapardınız?
MERHABA YARANA MERHEM OLMAYA GELDIM
ILK once basiniz sagolsun. Allah kimseye evlad acisi göstermesin. Ama sunu bilki ALLAH HIC BIR NEFSE GÜCÜNÜN YETECEGINDE ÖTE YÜK YÜKLEMEZMIS bir sirkelen senin artik bir yavrun var ilk basta onun icin acida gelse gülmen lazim. benim basima böyle birsey gelse HAYIRLISI DEGILMIS derim. belki söylemesi kolay ama hayat devam ediyor acini anliyorum. yakinda sende unutacaksin mesela artik ilk günkü gibi üzüntülü degilisin sende farkindasinki unutmaya basladin. onun icin git dügün bu hemde onca iyilik yapmislar sana senin kötü gününde yaninda olanlarin sende iyi ve kötü gununde hatta en mutlu gününde yaninda ol derim. Kafan dagilir degisiklik olur senin icinde ve ayip olmaz herkez senin acini biliyordur. Allah herseyi gönlüne göre versin hayat devam ediyor belki ileride 3 4 cocugun oldukdan sonra ne kadar hakliymis dersin ... ALLAH COCUGUNDA AILENINDE HAYIRLISINI VERSIN. EGER HAYIRLI DEGILSE HIC VERMESIN.

Back
X