• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz Olsanız Ne Yapardınız?

Merhaba,

Çok uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum. 3 yıl önce 8 Eylül'de bebeğimi kaybettim. Çok şükür şuan sağlıklı bir bebeğim var ama acısını hala yaşıyorum ilk göz ağrımın... Bu hafta sonu eşimin kuzeninin kızı evleniyor 8 Eylül'de. Eşim ve benim için gerçekten çok önemli insanlar. Kaybettiğim bebeğimi bile onlar yıkadı, defnetti :KK43: Hem en acı hem de en mutlu günlerimizde hep yanımızda olan bir aile.

Ama ben Cumartesi günü, oğlumun doğum/ölüm yıl dönümünde düğüne gitmek istemiyorum. Eşim de diyor ki başkası olsa gelme derim ama bu aile bizim için önemli, o yüzden gelmen gerekiyor diyor. Siz olsanız ne yapardınız?
başın sağolsun ancak hayat boyu bu şekilde yaşayamazsın.
gitmen gerekir .

Ben de tarihlere fazla takıldığınızı düşünüyorum.
Başınız sağolsun. Yaşadıklarınız kolay değil. Ama normal hayata dönmenin zamanı gelmemiş mi?

Düğün tam yıldönümüne gelmeseydi de 2 gün önceye ya da sonraya gelseydi ne olacaktı? Gidip eğlenecek miydiniz? Bir hafta öncesi veya sonrası? İçinizde o sızı her zaman olacak ama sizin eğlenmemeniz, birilerinin sevincini paylaşmamanız ölen evlanıza bir fayda sağlamayacak ya da onu üzmeyecek.

Bu suçluluk psikolojisinden sıyrılmanızı tavsiye ederim.

Yerinizde olsam 10-15 dk değil tüm düğün boyunca kalır ve sevdiklerimin sevincini paylaşırdım.

Ben giderdim

Öncelikle seviyorsunuz ve hatırları var

Sonra 3 yıl geçmiş

bir çocuğunuz var bir de hamilesiniz yani hayat çocuk sahibi olmak vs devam ediyor

Yarınlarda çocuğunuzun bir etkinliği olduğunda bebeğimin ölüm yıldönümü diye gitmemezlik mi yapacaksınız

Acınız büyüktür tabii ama onu ayrı bir kefede muhafaza edip şu an için de yaşamalısınız

Back
X