Siz olsanız ne yapardınız?

Dilerim atanirsin. Hayatta basimiza ne zaman ne gelecegini asla bilemeyiz.
Babana bile güvenme! Biz kadınlar sevince her şeyimizi ortaya koyuyoruz fedakarlık yapıyoruz. Işten vazgeç, evi sırtla, aileleri idare et, çocuklara bak derken, nankörlük görüp, emeklerim dediğinde "yapmasaydın" cevabı geliyor.
Ama doğruya doğru. Yapmayacaksın. Bu illa ki değişir demek değil. Ölüm var kalım var. Her şey insanlar için. Olacak olan, başına gelecek iş geldiğinde, sana sadece kendi kararların kalıyor. Yani deprem olacak evet, deprem olduğunda hayatta kalıp kalmayacağın %95 senin yaşamayı seçtiğin evle ve aldigin önlemlerle alakalı. Hayatta her kararımızın bir sonucu olur. Iyi düşünmek lazım.

Dilerim atanirsin. Hayatta basimiza ne zaman ne gelecegini asla bilemeyiz.
Babana bile güvenme! Biz kadınlar sevince her şeyimizi ortaya koyuyoruz fedakarlık yapıyoruz. Işten vazgeç, evi sırtla, aileleri idare et, çocuklara bak derken, nankörlük görüp, emeklerim dediğinde "yapmasaydın" cevabı geliyor.
Ama doğruya doğru. Yapmayacaksın. Bu illa ki değişir demek değil. Ölüm var kalım var. Her şey insanlar için. Olacak olan, başına gelecek iş geldiğinde, sana sadece kendi kararların kalıyor. Yani deprem olacak evet, deprem olduğunda hayatta kalıp kalmayacağın %95 senin yaşamayı seçtiğin evle ve aldigin önlemlerle alakalı. Hayatta her kararımızın bir sonucu olur. Iyi düşünmek lazım.
Çok doğru söylüyorsunuz. Eşimi çok seviyorum , güveniyorum da ama hiç kimseye sınırsız güvenmemek gerek

Çok zor bir ikilem.
Yerinizde olsaydim giderdim baktım yapamıyorum bir sene sonunda istifa ederdim. En azından denemiş olursunuz aklınız kalmaz.
Umarım 3+1, 2+1 şeklinde değiştirilir 🙏🙏

Çok doğru söylüyorsunuz. Eşimi çok seviyorum , güveniyorum da ama hiç kimseye sınırsız güvenmemek gerek
Ve şöyle bir şey var, aynı durumda erkekler olsa ben gidiyorum sen de geliyorsun sen benim eşimsin muhabbeti yaparlar.
Kıdemli mühendis olmaz da mühendis olur o da orada ne yapalım yani :KK5:

Bu aslında doğal gelişiyor. Bir gün bir bakmışsın sen sevmiyorsun onu? Olamaz diye bir şey yok. Bir çok insan delice aşıkken evlenip, nefretle ayrılıyor. Siz öyle olmayacak bir çiftseniz eğer zaten mesafeler engel olmaz. Hafta sonu gidilir, izinler de gidilir, bayramda gidilir. Erkeler çalışmaya senelerce yurt dışına gidiyor onlar nasıl yapıyor. Aynı hesap. Bugünlerin yarını var. Meslek çok önemli nereye kadar böyle sömürülerek bir işi yapabilir insan.

Çok zor bir ikilem.
Yerinizde olsaydim giderdim baktım yapamıyorum bir sene sonunda istifa ederdim. En azından denemiş olursunuz aklınız kalmaz.
Umarım 3+1, 2+1 şeklinde değiştirilir 🙏🙏
Çok mantıklı, denemeden bilemeyiz değil mi? :) Deneyip yapamadım diyerek vazgeçmek hayatım boyunca gitseydim keşke demekten daha iyi olacaktır :KK54:

Ve şöyle bir şey var, aynı durumda erkekler olsa ben gidiyorum sen de geliyorsun sen benim eşimsin muhabbeti yaparlar.
Kıdemli mühendis olmaz da mühendis olur o da orada ne yapalım yani :KK5:
Çok doğru biz zaten onun işi dolayısıyla ikimizin de memleketi olmayan bir yerde yaşıyoruz :KK45: O memur olsa ben tıpış tıpış ve el mahkum giderdim kesin

Çok doğru biz zaten onun işi dolayısıyla ikimizin de memleketi olmayan bir yerde yaşıyoruz :KK45: O memur olsa ben tıpış tıpış ve el mahkum giderdim kesin
Tamam bak ne güzel biraz da senin işin dolayısıyla Memleketiniz olmayan bir yerde yaşayın ;) yolun açık olsun inşallaaahhh gönlünce olur ❤️

Bu aslında doğal gelişiyor. Bir gün bir bakmışsın sen sevmiyorsun onu? Olamaz diye bir şey yok. Bir çok insan delice aşıkken evlenip, nefretle ayrılıyor. Siz öyle olmayacak bir çiftseniz eğer zaten mesafeler engel olmaz. Hafta sonu gidilir, izinler de gidilir, bayramda gidilir. Erkeler çalışmaya senelerce yurt dışına gidiyor onlar nasıl yapıyor. Aynı hesap. Bugünlerin yarını var. Meslek çok önemli nereye kadar böyle sömürülerek bir işi yapabilir insan.
O gitse ben arkasında olur onun için çok sevinirdim ve beklerdim de. Sömürülme konusunda çok haklısınız. Bir gün öyle griptim ki kulağım tıkanmıştı duymuyordum. İlaçla ayaktaydım. Velinin birisi söylediği şeyi kasten duymadığımı iddia ederek öyle sinirlendi ki yüzü kıpkırmızı oldu. Özür minnet yatıştırdım yöneticimle birlikte. Çocuklarının ayakkabılarının neden kirli olduğuna kadar sorguluyorlar. Dersten çok önemli diye telefona çağırılıp bir çocuğumun annesine öğle yemeğinde neyi ne kadar yediğinin raporunu vermiştim. Oysa ki bunun bilgisini aksi bir durum varsa biz zaten velilere söylüyoruz akşam geldiklerinde çocuğunuz yemedi diye. Ama yine de çocuklarımı çok seviyorum. Şartlar zor olsa da onlar benim enerji kaynağım :KK200:

Atanmak icin çalişin, atanırsaniz ilk aylar 15gunde bir , sonra ayda 1 haftasonu gidis gelis yaparsiniz.

Durumunuz iyiymis ucak masrafi cok sorun olmaz heralde.

Sonra alisirsaniz bu duzene devam edersiniz, alisamazsaniz esiniz yillik izinlerini parca parca kullanarak daha uzun yaniniza gelmeye calisir.

Zaten 15 tatil ve yaz tatili de garanti cepde. yani hic araliksiz gorusemeyecginiz aylar o kadar da fazla olmayacak.

Baktiniz hic hic olmuyor esiniz ucretsiz izin hakki varsa kullanir yoksa istifa eder.

Sonicta memur degil geri donmesi cok zor degil , 1 2 yll gecikme yasar o kadar.

Bu gecikme esinizine ne kaybettirir ? bu kaybin yayinda sizin ömur boyu işsiz kalmaniz, atanamamaniz size ne kaybettirir?

Bu ikiniz icin de daha garanti yol, sonucta 1 2 yil gecikme de olsa o eve 2 garanti maas girecek.

Hem o arada gorev yerinizde cocugunuzu da yaparsiniz babasi bakar siz okula gidersiniz.😎

Atanmak icin çalişin, atanırsaniz ilk aylar 15gunde bir , sonra ayda 1 haftasonu gidis gelis yaparsiniz.

Durumunuz iyiymis ucak masrafi cok sorun olmaz heralde.

Sonra alisirsaniz bu duzene devam edersiniz, alisamazsaniz esiniz yillik izinlerini parca parca kullanarak daha uzun yaniniza gelmeye calisir.

Zaten 15 tatil ve yaz tatili de garanti cepde. yani hic araliksiz gorusemeyecginiz aylar o kadar da fazla olmayacak.

Baktiniz hic hic olmuyor esiniz ucretsiz izin hakki varsa kullanir yoksa istifa eder.

Sonicta memur degil geri donmesi cok zor degil , 1 2 yll gecikme yasar o kadar.

Bu gecikme esinizine ne kaybettirir ? bu kaybin yayinda sizin ömur boyu işsiz kalmaniz, atanamamaniz size ne kaybettirir?

Bu ikiniz icin de daha garanti yol, sonucta 1 2 yil gecikme de olsa o eve 2 garanti maas girecek.

Hem o arada gorev yerinizde cocugunuzu da yaparsiniz babasi bakar siz okula gidersiniz.😎
Evet ben belli yaşı geçtiğimde beni belki de özelde istihdam etmeyecekler ve asla emekli olamayacağım. Oysa eşimin işi zaten %100 garantili değil. Bu güzel, mantıklı, yol gösterici, motive edici mesajınız için çok teşekkür ederim :KK54:

Ben olsam atanırdım sonra hemen çocuk yapardım,zaten resmi tatiller var babasını gider görürsünüz,rapor alırsınız ,bir dönem böyle geçse sonra doğum iznine ayrılırsınız 1 sene gitmezsiniz, sonra yaz tatilleri var, en çok aldığınız maaşın yarısı yola gider ama 4 yıl çok uzun bir süre değil eşinizde gelir arada ,arada ortada buluşursunuz,olur yani korkmayın bence :KK50:

Back
X