Siz olsanız ne yapardınız?

Ben olsam atanırdım sonra hemen çocuk yapardım,zaten resmi tatiller var babasını gider görürsünüz,rapor alırsınız ,bir dönem böyle geçse sonra doğum iznine ayrılırsınız 1 sene gitmezsiniz, sonra yaz tatilleri var, en çok aldığınız maaşın yarısı yola gider ama 4 yıl çok uzun bir süre değil eşinizde gelir arada ,arada ortada buluşursunuz,olur yani korkmayın bence :KK50:
Doğum izni hakkımı kullanırım, rapor almam böyle bir durumda ama sanırım hemen hamile kalmam sürecin sonunda denerim. Tabi böyle planlarken zaman nasıl gösterir bilemem de sadece tatillerde babayı görmesine kıyamam :) Bence de atanmalıyım. İyi ki açmışım konuyu öyle rahatladı içim, öyle motive oldum ki :KK200: Çok teşekkür ederim

Gitme demiyor :) Yüksek lisansını bitirene kadar özelde çalış sonra üniversitede kal diyor ama üniversitede kadro almak çok zor ve kesin değil. Bu durumda öğretmen olarak atanırsam engel olmaz ama yine de uzağa gitme ihtimalime üzülüyor tabii
Akademik kadroya bel bağlamayın. Ben de düşünüyorum ama olur olmaz belli değil. Elinizden gelenin en iyisini yapsanız dahi sonuç hüsran olabilir. Öğretmen ataması gibi tek kritere bağlı değil zaten.

Cocuk 35 e kafar normal artik,ben 40 yasimda hamileyim,
Once atanin ,sonra bebek durumuna bakarsiniz belki yakin bir il olur belli olmaz

Akademik kadroya bel bağlamayın. Ben de düşünüyorum ama olur olmaz belli değil. Elinizden gelenin en iyisini yapsanız dahi sonuç hüsran olabilir. Öğretmen ataması gibi tek kritere bağlı değil zaten.
Bunun ben de farkındayım, ilerleyen yıllarda olursa çok güzel olur tabii ama hiç olmayadabilir. Zaten önce sahada bir şeyleri görüp sonra üniversiteye geçmek bana çok daha mantıklı geliyor. Böyle olmadığında teorik bilgilerle uygulama arası uçurum hiç kapanmıyor çünkü. Hem sahada ilerleyen yıllrda araştırmak üzere pek çok konu da biriktirilebilir. Hem atanmış öğretmen olmak, hem akademik kadro gelmesi ve ikisi arasından seçim yapmak başa gelebilecek en güzel senaryo ama nasılsa akademik kadro olur diye ulaşılması daha muhtemel olanı gözden çıkarmamak en mantıklısı.

Ay o kadar süre ayrı kalınır mı valla ben gitmezdim araya soğukluk girer el girer aman diyim kocayı gözden çıkarıp gitmek lazım böyle bir durumda birde böyle dusunup karar verin bence

Cocuk 35 e kafar normal artik,ben 40 yasimda hamileyim,
Once atanin ,sonra bebek durumuna bakarsiniz belki yakin bir il olur belli olmaz
Ay ne güzel, sağlıkla kucağınıza alın evladınızı inşallah :KK68: ufak bir sağlık problemi yüzünden tedavi gerekebilir. Bu nedenle çocuk mevzuunu ertelemek acaba yanlış mı olur diye düşünmüştüm yoksa ben de acele etmek istemiyorum. Ama yazan arkadaşlardan bir kaçı bu konuda da çok güzel şeyler söylediler. Umarım atanırım ve geri döndüğümde rabbim aratmadan bir evlatcığımız olur:KK54:

Ay ne güzel, sağlıkla kucağınıza alın evladınızı inşallah :KK68: ufak bir sağlık problemi yüzünden tedavi gerekebilir. Bu nedenle çocuk mevzuunu ertelemek acaba yanlış mı olur diye düşünmüştüm yoksa ben de acele etmek istemiyorum. Ama yazan arkadaşlardan bir kaçı bu konuda da çok güzel şeyler söylediler. Umarım atanırım ve geri döndüğümde rabbim aratmadan bir evlatcığımız olur:KK54:
Guzel dileklerinize tsk ederim,darisi basiniza ,Hersey nasip polikistik over im var olmaz diye düşündük ,hic korunmadik ,daha 10 aylik evliyim ikizlerim geliyor 33 haftalik hamileyim,

Ay o kadar süre ayrı kalınır mı valla ben gitmezdim araya soğukluk girer el girer aman diyim kocayı gözden çıkarıp gitmek lazım böyle bir durumda birde böyle dusunup karar verin bence
Neden soğukluk girer sizce? Yanlış anlamayın sadece fikirlerinizi merak ettiğimden soruyorum. O gitse ben destekler ve beklerdim. Sizce ikimizin geleceği için yapmış olduğum bu hareket yüzünden sırf araya mesafe girdi diye benden uzaklaşacaksa bu evlilik zaten sağlıksız diye düşünmek gerekmez mi?

Guzel dileklerinize tsk ederim,darisi basiniza ,Hersey nasip polikistik over im var olmaz diye düşündük ,hic korunmadik ,daha 10 aylik evliyim ikizlerim geliyor 33 haftalik hamileyim,
Aman Allahım hem de ikiz :nazar: Rabbimin nasip etmesine bağlı çok haklısınız. Bu teslimiyette olmam gerekiyor sanırım:KK68:

Neden soğukluk girer sizce? Yanlış anlamayın sadece fikirlerinizi merak ettiğimden soruyorum. O gitse ben destekler ve beklerdim. Sizce ikimizin geleceği için yapmış olduğum bu hareket yüzünden sırf araya mesafe girdi diye benden uzaklaşacaksa bu evlilik zaten sağlıksız diye düşünmek gerekmez mi?
Şahsen ben sevdiğim insanla beraber olmak için evlendim yanyana olmak akşam evde onu bulmak yanımda yatarken varlığını hissetmek için bir kaç akşam ayrı kalmayı deneyin bakalim akşam eve gelip kapıyı anahtarla acmak karanlık boş bir eve girmek yanlız yemek yemek yanlız uyumak bir süre sonra araya soğukluk getirir diye düşünüyorum.ben eşimi bırakıp gitmezdim onu da yollamazdim yine de siz bilirsiniz tabi...

Şahsen ben sevdiğim insanla beraber olmak için evlendim yanyana olmak akşam evde onu bulmak yanımda yatarken varlığını hissetmek için bir kaç akşam ayrı kalmayı deneyin bakalim akşam eve gelip kapıyı anahtarla acmak karanlık boş bir eve girmek yanlız yemek yemek yanlız uyumak bir süre sonra araya soğukluk getirir diye düşünüyorum.ben eşimi bırakıp gitmezdim onu da yollamazdim yine de siz bilirsiniz tabi...
Ben de çok severek evlendim ve daha önceki mesajlarımda da belirttim. Şu an okullar tatil olduğundan ben evdeyim o ise işe gidiyor. Gelene kadar özlüyorum, geldiğinde o da "çıkmama bir saat kaldığında şimdi eve gideceğim olive beni karşılayacak, şöyle yaparız böyle yaparız dedim" gibi şeyler söylüyor. Tabii ki kolay olmayacak ama 4 yıllık bir fedakarlık sonucunda ben özel sektörde karşılaştığım yıpranmışlıkları yaşamamış, maddi olarak emeğimin karşılığını almış, ona daha çok vakit ayırabilecek pozisyonda olacağım. Ben mutlu olduğum için ilişkimiz de mutlu olacak diye düşünüyorum. Umarım bu süreç yıpratıcı olmaz bizim için. Sizin de eşinizle hep bir arada olmanızı ve her zaman mutluluk dolu bir yuvanız olmasını dilerim. Değerli yorumunuz için teşekkürler :KK200: :KK68:

Ben de çok severek evlendim ve daha önceki mesajlarımda da belirttim. Şu an okullar tatil olduğundan ben evdeyim o ise işe gidiyor. Gelene kadar özlüyorum, geldiğinde o da "çıkmama bir saat kaldığında şimdi eve gideceğim olive beni karşılayacak, şöyle yaparız böyle yaparız dedim" gibi şeyler söylüyor. Tabii ki kolay olmayacak ama 4 yıllık bir fedakarlık sonucunda ben özel sektörde karşılaştığım yıpranmışlıkları yaşamamış, maddi olarak emeğimin karşılığını almış, ona daha çok vakit ayırabilecek pozisyonda olacağım. Ben mutlu olduğum için ilişkimiz de mutlu olacak diye düşünüyorum. Umarım bu süreç yıpratıcı olmaz bizim için. Sizin de eşinizle hep bir arada olmanızı ve her zaman mutluluk dolu bir yuvanız olmasını dilerim. Değerli yorumunuz için teşekkürler :KK200: :KK68:
Siz kararınızı vermişsiniz anlaşılan hakkinizdan hayırlısını dilerim 😊

Siz kararınızı vermişsiniz anlaşılan hakkinizdan hayırlısını dilerim 😊
Kesin bir şekilde vermedim ama atanma kısmına daha yakınım :) Buradan da tıpkı sizin yorumunuz gibi çok güzel fikirler topladım. Baklım neler olacak. Eylüle her şey belli olmuş olacak :KK54: Çok teşekkür ediyorum

Gelemez malesef özel bir şirkette kıdemli mühendis. Ama inşaat gibi bir sektör değil. Hee yerde yok sektörü. Umarım gelir yasa:KK200:
ASELSAN Roketsan tusaş tarzı şirketlerde çalışıyorsa şartları çok iyi işsiz kalsa dahi kıdemi tecrübesi ile heryerden iş bulur. Sizin konuya gelecek olursak herkes için farklıdır bu. Yaşam şartlar vs. Ben misal atanırsam giderim çünkü eşimin sağlık sorunu var yalnız kalamaz o sebeple rahatlıkla heyetten rapor alabilirim. Ama böyle bir durum olmasa gidemezdim. Şehrimde iş bulur çalışır gitmezdim sanırım. Zaten o sebeple kaç yıldır atanmak için kılımı kıpırdatmıyorum sanırım 😊

Merhabalar :KK54:
Burada problemleri olan kişilere öyle güzel yardımcı oluyorsunuz ki ben de sizlerden fikir alayım istedim.
28 yaşındayım. Eşimle nişanlıyken ikinci lisansıma onun teşvikiyle başladım ve evlendik. Mezun oluncaya kadar hep yanımdaydı. Bitirdim ve öğretmen oldum. Şu an özel sektörde gerçekten zor şartlarda ve asgari ücretle çalışıyorum(maddi sorunumuz yok, istemesem bu şartlarda çalışmayabilirim ama piyasa hep böyle), aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum. 3 yıldır evliyim. Çocuğumuz yok ve olsun istiyoruz.Bu girizgahtan sonra fazla uzatmadan soruma geçeyim yapılacak ek atamada atanma ihtimalim var. Eğer atanırsam 4 yıllığına farklı bir şehire taşınmam gerekiyor ve ilişkimizi uzaktan yürütmeye mecbur kalacağız. Eşim uzağa gitmeni istemiyorum ama sana engel de olmak istemiyorum diyor. Şimdi ben akademik karİyerimi tamamlasam dahi kadro açılacağı belli değil. İleride öğretmen alımları ne olur bir daha bu puanı alabilir miyim o da belli değil. Çocuk konusuna gelince bebeğimiz olsa dahi babasından uzakta büyümesi de çok zor olabilir. 4 yıl sonra düşünsek bu kez de çok mu geç kalmış oluruz bilemiyorum. Kaldı ki ailelerimiz torun istiyor olsa da onları çok umursamıyorum çünkü bu bize ait bir karar.Siz olsanız ne yapardınız?
Güzel yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Ayni yaşta sayılsa 27yim iki cocugum var ve elimde hicbir mesleğim yok akademik acıdan. Tek tavsiyem kesinlikle yoluna devam et atan cocuk icin okadar acele etme hiçte gec sayılmaz 4 yada 5 yıl sonrasi

ASELSAN Roketsan tusaş tarzı şirketlerde çalışıyorsa şartları çok iyi işsiz kalsa dahi kıdemi tecrübesi ile heryerden iş bulur. Sizin konuya gelecek olursak herkes için farklıdır bu. Yaşam şartlar vs. Ben misal atanırsam giderim çünkü eşimin sağlık sorunu var yalnız kalamaz o sebeple rahatlıkla heyetten rapor alabilirim. Ama böyle bir durum olmasa gidemezdim. Şehrimde iş bulur çalışır gitmezdim sanırım. Zaten o sebeple kaç yıldır atanmak için kılımı kıpırdatmıyorum sanırım 😊
Evet o tarz bir iş 😊 aa çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum

Ayni yaşta sayılsa 27yim iki cocugum var ve elimde hicbir mesleğim yok akademik acıdan. Tek tavsiyem kesinlikle yoluna devam et atan cocuk icin okadar acele etme hiçte gec sayılmaz 4 yada 5 yıl sonrasi
Allah bağışlasın :KK200: Olsun siz de mesaisi hiç bitmeyen ve gerçekten çok emek isteyen ev hanımlığı mesleğini yapıyorsunuz . Motive edici bu güzel yorum için teşekkürler

O gitse ben arkasında olur onun için çok sevinirdim ve beklerdim de. Sömürülme konusunda çok haklısınız. Bir gün öyle griptim ki kulağım tıkanmıştı duymuyordum. İlaçla ayaktaydım. Velinin birisi söylediği şeyi kasten duymadığımı iddia ederek öyle sinirlendi ki yüzü kıpkırmızı oldu. Özür minnet yatıştırdım yöneticimle birlikte. Çocuklarının ayakkabılarının neden kirli olduğuna kadar sorguluyorlar. Dersten çok önemli diye telefona çağırılıp bir çocuğumun annesine öğle yemeğinde neyi ne kadar yediğinin raporunu vermiştim. Oysa ki bunun bilgisini aksi bir durum varsa biz zaten velilere söylüyoruz akşam geldiklerinde çocuğunuz yemedi diye. Ama yine de çocuklarımı çok seviyorum. Şartlar zor olsa da onlar benim enerji kaynağım :KK200:
Okulları ticarethane olarak gören yöneticiler yüzünden, veliler kendilerini sahip sanıyor bazen. Aslında bu düzenle savaşmak gerek ancak, bir araya gelmek her zaman mümkün olmuyor. Oralar size, sizin düzenli çalışmanıza muhtaç hem de sizden daha fazla size muhtaç. Sadece farkında olmak ve cesaret etmek lazım.
Umarım atanirsin ha bu demek değil ki yine kötü yöneticim olmayacak, garip insanlarla uğraşmayacaksın... ancak bu sefer hakkını daha rahat arayabileceksin.

4 sene hiç kısa değil ama aynı ülke sınırları içinde olduğunuz sürece yaz tatilleri ara tatiller bayramlar eşinizin yıllık izni sürelerini birlikte geçireceksiniz yılın çok da uzun bir kısmında ayrı olmayacaksınız yani. Ben olsam çocuk konusunu 2 sene ertelerim. Sonra da hamilelik planlama doğum derken 1 sene daha geçiyor. Çocuk 1 yaşına geldiğinde eşinizin yanına geri dönmüş olursunuz. Özelde çalışırkenki stresimi hayat boyu çocuğa yansıtmak yerine 2 sene geç çocuk sahibi olup huzur içide büyümesini tercih ederdim.

Back
X