Siz olsaniz ne yapardiniz?

Bubo

🧸
Pro Üye
15 Şubat 2018
2.693
8.803
158
Güncelleme: Gitmedik. Fikirlerini belirten arkadaslara tesekkur ediyorum

Merhaba, bir konu hakkinda goruslerinizi almak istiyorum.

Yurt disinda yasiyorum. Esimin arkadasi farkli bir ulkeye calismaya geliyor.
Esime beni havalimanindan al diye ısrar ediyor. Esim bir iki kere bayram gunu gelemem dedi.
Adam hala kimsem yok yalniz hissediyorum, gelirsen kendimi daha iyi hissedecegim diyormuş. Ucaga binecegi son dakikaya kadar israr etti adam

Havalimani da maşallah 230 km uzaklikta. Git gel minimum 460 km.
Ben çok fazla gitmesi taraftari degilim
Çünkü adamin istegi bana bencilce geldi. Bayram gunu yakin olmayan bir arkadasimdan 500 km yol yapmasini istemek benim yapabilecegim bir sey degil.

Bir de düşünüyorum interneti olmayacak, telefon edemeyecek, tanidigi kimse yok, yabanci ulkeye geliyor kendini boyle hissetmesi normal. Gidip karsilasak mı diyorum. Ikilemde kaldim.
Esim gidecegim diye israr etmiyor ama ben gidelim dersem gidecek.

Arkadasi suan ucakta hala gidip karsilamak icin vakitimiz var.

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Son düzenleme:
Birlikte gidecekseniz gidin tabi
Hem gezersiniz

Yıllarca uçakla gittim öğrencilik döneminde bir kere bile annemlere dahi beni gelip alın demedim. Kendim Havaş’a binip gittim. Şimdi diyeceksiniz ki iki durum birbirinden farklı yurt dışı faktörü var ama ben aynı olduğunu düşünüyorum. Bu karşındaki insana yük olmaktır. Ben kimseye böyle bir şey rica edemezdim. Yapı meselesi bence. Hayır dendikten sonra ısrar falan hiç hoş olmamış.

Bana iyiliği dokunmuşsa, iyi biriyse, pozitif bakmaya daha meyilli olurdum. Bu zamana kadar sesi soluğu çıkmamış işi düşünce bu kadar ısrar etmişse kesin gitmezdim.
Yakin arkadasi degil. Farkli ulkelerde oldugumuz icin yillardir hic gorusmediler. Daha cok whatsapp uzerinden iletisim kuruyorlar. Nasil desem bazi arkadaslari var mesela isterse 1000 Km olsa tereddut etmem git derim. Ama bu onlardan biri degil.

Ordan gidecegi yer sizin yaniniz mi 230 km çokmuş lakin gurbetlik zor bilmediginiz yerde düzen oluşana kadar destek olmak iyi gelebilir dili de varmi yokmu oda sorun.ben giderdim
Ay onu belirtmeyi unutmusum. Bizim yanimiza gelmeyecek. Biz onun yasayacagi ulkeye gidip onu havalimanindan alip sehir icinde otele birakip tekrar 230 km yapip geri evimize gelecegiz

Yakin arkadasi degil. Farkli ulkelerde oldugumuz icin yillardir hic gorusmediler. Daha cok whatsapp uzerinden iletisim kuruyorlar. Nasil desem bazi arkadaslari var mesela isterse 1000 Km olsa tereddut etmem git derim. Ama bu onlardan biri degil.
O zaman ben reyimi gitmemeli diye kullanıyorum.

Bir de bebegimiz var 18 aylık. Aslinda gezmek icin gidilebilecek bir sehir..
Bir bebekle daha harika bence
Dura dura gidersiniz
Bebekli anilariniz, fotograflariniz olur
Gitmeseniz yardıma , kalsanız evde ne olacak
Dört duvar arasında oturacaksiniz anca

İngilizcem hiç iyi değil mesela ben pazartesi günü buradan Hollandaya gidiyorum oradan Almanya’ya geçicem otobüs ve trenle ve dilim yok ben yapıyorsam herkes yapar kimseye de gel beni al demedim hatta aksine arkadaşım geleyim dedi ne münasebet salak mıyım ben tek başıma her şeyi halledebilirim kimseden de minnet eylemem translate var internet desen var bulamazsam sim kartı alır telefonuma takarım ben bu şekilde kaç kez gezdim yurtdışında tek başıma. Size iyiliği dokunmadıysa hiç gerek yok

yabancı ülkeye taşınmakla alakalı en kolay şeylerden birinin uçaktan inip otele gitmek olduğunu düşünüyorum. önündeki süreç daha zorlayıcı ve alışması zor. o yüzden kendisi yapmaya başlamalı bence.

madem stresli, yeni deneyimlerle baş etmekte zorlanan birisiymiş öyleyse gelmeseymiş. ha, çok yakın arkadaş olur, aynı mesafe olur, iyi hissetmesine yardımcı olmak için yaparsınız ama adam kendi gideceği 2 km yol için size 500 km yol yaptırmak istiyor.

Bir de bebegimiz var 18 aylık. Aslinda gezmek icin gidilebilecek bir sehir..
Hayatta gitmem. Bebekle herşey güllük gülistanlık olmama ihtimali de var gezeriz ederiz düşüncesi iyi hoşta bunu kendiniz modunuz istediği zaman yapın yoksa pekte gönüllü olmadığınız yolculukta birde cocukla uğraşırsanız iyice burnunuzdan gelir.

Ay onu belirtmeyi unutmusum. Bizim yanimiza gelmeyecek. Biz onun yasayacagi ulkeye gidip onu havalimanindan alip sehir icinde otele birakip tekrar 230 km yapip geri evimize gelecegiz
Yok yahu çokmuş ama bilemedim iyi bir ardas ise vaktiniz varsa o ulkede bu iki gece konaklayip gezebilirsiniz onuda birakmak bahanesi ile kendiniz tatil yapabilir siniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…