ben olsam ne yapardım hiç kısıtlama yapmadan parayı harcardım ve eşime derdim ki
senin paran bol bende harcıyorum işte bol olmazsa kardeşine yollamazsın ,
der sürekli birleyler satın alırdım ,niye ağlayacakmışım vallahi keyfimi sürerdim o sinirlensin ben niye sinirleneceğim?:hulya:naniknanik
tamamda canim bende oyle yaparsam borcumuzu nasil odeyecegiz dunya kadar borcumuz var o sekilde harcarsam maffolurum bakalim esim birde bunu birkere yapti kardesim hasta deid yolladi birdaha umarim olmicaktir cunku ozaman durum degisir
Sende harcama ama eşinin elinden ufak ufak alıp bi kenarda biriktir
Sonra borç ödemesi için eşine toplu halde verirsin
Hayati neden kendine dar ediyorsun?Neden yok yere iliskine zarar veriyorsun ki ben bazen gercekten kadinlari anlamiyorum.Isimize geldiginde esitlik-isimize geldiginde ben bayanim.Esinin kendi parasi-seninde eminim oyle;ortak bir butceniz vardir?Harcamalar yapilir;geriye kalan herkesin cebinde kalir.Kim kime ne odemek ne vermek ne yapmak isterse yapar.Bu durumda da kimse kimsenin eltisine-annesine -agbeyine karismaz.Evlilikleri bence yikan ilk neden para;ve bunun icin ne esini nede kendini uzme.Erkekler aptal degiller;o parayi verirken inan bana hesabini kitabini yapmistir.Maddi yonden olmasa dahi manevi yonden..belkide bu sekilde kapatmistiR.Sana tavsiyem;islerine hic karismaman aslinda-kardes hasta oldugu icin esinde eltinle muhattap olmak zorunda kalmistir.Eltine gelince;sana tavsiyem 1 ay sonra borc istemen.Veremeyecektir ve birdaha da borc istemeyecektir.En kolay cozum yoludur:)
Bakalim gelecek ayin sonunda basliyoruz odemelere epey zaman alacak ama odenmesi gerekiyor sonucta.
buarada eltime ve kaynima bize umut baglamamalarini soylicem kendilerine bi yol cizsinler cunku benim onlara paydamin olamayacagini belirtecem esimede soyledim tamam sen bilirsin zorlayamam seni dedi.
yurt disina gelme hayalini kuruyorlar surekli birlikte yasayacakmisiz hepimizin parasi bir birikecekmis sonra her yil ev alacakmisiz:) uyaniklar oyle diyorlar galiba ben epey saf gozukuyorum disardan bakinca :)
Bidaha birlik beraberlik konusu açılınca sende kibarca
Allah herkese yerinde evinde huzur versin
Biz böyle iyiyiz her sene bi evde gözümüz yok dersin
Eşşek olmayan anlar
Bence o parayı yollamanız çok asil bir davranış olmuş. Miktarını bilmiyorum ama siz kocaman bir iyilik yapmışsınız. Ha, onlar iyi niyetinizi kullanmış, parayı çarçur etmiş olabilir, onların karakteri ile ilgili bir şey. En azından bir daha böyle bir şey söz konusu olursa onu örnek verebilirsiniz. Görümcenizin de bunun farkında olması çok iyi olmuş.
Eşinizi suçlamayın, veya ona kırılmayın. Mâlûm, erkekler böyle bol entrikalı durumlarda her şeyin tek tek farkına varamayabiliyorlar, ellerinde değil bütün olarak algılamak. Onun da kardeşi söz konusu sonuçta, elbette iyi niyetli davranmak isteyecek. Siz kadın kadına kalmışsınız.
Ama yeri geldikçe eşinizle uygun şekilde konuşmanız onun da anlamasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Önemli olan şey olanları eşinize aktarırken onu savunma psikolojisine sokmadan bunu başarabilmenizdir. Yoksa o noktadan sonra Allah korusun tartışabilirsiniz, siz kötü niyetliymiş gibi gözükebilirsiniz. Bunları konuşmak da kim bilir ne zamana ertelenir. Bunlar çok hassas dengeler.
Ve umarım eşiniz hepberaber yaşama, ortak kasada para biriktirip ortak yatırımlar yapma konusuna olur diyecek kadar da iyi niyetli değildir. Ama zannetmiyorum zaten, bu çok ütopik bir şey ve eşiniz de emin olun farkındadır. Kaldı ki böyle bir meselede elbette söz hakkınız olacaktır, asla olmaz dersiniz ve konu kapanır.
Biz kendi kendimize takılalım, olmadı iki senede bir ev alırız sadece bizim olur dersiniz =)
Çiçek86 senin eşin de benim eşime benziyor.Abisine sıfır araba aldı geçen sene 30 milyara.Bu sene almak istediğimiz eve artı 30 milyar gerekiyordu çıkışmadı.Düşünebiliyor musun?Sanki araba acil ihtiyaçmış gibi..ve ödemiyorlar borçlarını üstelik keyiflerine para harcamayı biliyor bu kişiler...eşim farkında ödemediklerinin ama kıyammıyor onlara söyleyemiyor..bazıları zamanla eşin anlar diyor hayır anlamıcak çünki bu tip erkekler aşırı iyi niyetli ve kimseye hayır diyemeyen tipler..hiç değişmeyecek ..iş bana düşüyor ...ben bikaç kez kavga etmeden onun ailesine para vermesine engel oldm ama kavga etmeden...anne ve babasına vermesine bişey demem ama abileri söz konusu olunca karışırım..herkes ayağını yorganına göre uzatmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?