Siz olsanız ne yapardınız?

ben olsam ne yapardım hiç kısıtlama yapmadan parayı harcardım ve eşime derdim ki

senin paran bol bende harcıyorum işte bol olmazsa kardeşine yollamazsın ,
der sürekli birleyler satın alırdım ,niye ağlayacakmışım vallahi keyfimi sürerdim o sinirlensin ben niye sinirleneceğim?
:hulya:naniknanik

GUnaydin arkadaslar.. biliyorsunuz dun esim ile kustuk aksam geldi ozur diledi ve baristik tabi hic bizaman oyle uzun sure kus kalmadik cunku...
inanin bu elti konusunda inanilmaz sinirlerrim bozuluyor aslinda bi kasik suda boyle bogup oldurebilirim..neyse sabirli davranacam sinirlenmicem.
ama benim asil sorunum kullanilmak buzamana kadar kimseyi kullanmadim kendimide kullandirtmam yani birde maddi durumumuz dort dortluk olsa icim yanmicak

tamamda canim bende oyle yaparsam borcumuzu nasil odeyecegiz dunya kadar borcumuz var o sekilde harcarsam maffolurum bakalim esim birde bunu birkere yapti kardesim hasta deid yolladi birdaha umarim olmicaktir cunku ozaman durum degisir

tamamda canim bende oyle yaparsam borcumuzu nasil odeyecegiz dunya kadar borcumuz var o sekilde harcarsam maffolurum bakalim esim birde bunu birkere yapti kardesim hasta deid yolladi birdaha umarim olmicaktir cunku ozaman durum degisir

Sende harcama ama eşinin elinden ufak ufak alıp bi kenarda biriktir
Sonra borç ödemesi için eşine toplu halde verirsin

Sende harcama ama eşinin elinden ufak ufak alıp bi kenarda biriktir
Sonra borç ödemesi için eşine toplu halde verirsin

Bakalim gelecek ayin sonunda basliyoruz odemelere epey zaman alacak ama odenmesi gerekiyor sonucta.
buarada eltime ve kaynima bize umut baglamamalarini soylicem kendilerine bi yol cizsinler cunku benim onlara paydamin olamayacagini belirtecem esimede soyledim tamam sen bilirsin zorlayamam seni dedi.
yurt disina gelme hayalini kuruyorlar surekli birlikte yasayacakmisiz hepimizin parasi bir birikecekmis sonra her yil ev alacakmisiz:) uyaniklar oyle diyorlar galiba ben epey saf gozukuyorum disardan bakinca :)

Hayati neden kendine dar ediyorsun?Neden yok yere iliskine zarar veriyorsun ki ben bazen gercekten kadinlari anlamiyorum.Isimize geldiginde esitlik-isimize geldiginde ben bayanim.Esinin kendi parasi-seninde eminim oyle;ortak bir butceniz vardir?Harcamalar yapilir;geriye kalan herkesin cebinde kalir.Kim kime ne odemek ne vermek ne yapmak isterse yapar.Bu durumda da kimse kimsenin eltisine-annesine -agbeyine karismaz.Evlilikleri bence yikan ilk neden para;ve bunun icin ne esini nede kendini uzme.Erkekler aptal degiller;o parayi verirken inan bana hesabini kitabini yapmistir.Maddi yonden olmasa dahi manevi yonden..belkide bu sekilde kapatmistiR.Sana tavsiyem;islerine hic karismaman aslinda-kardes hasta oldugu icin esinde eltinle muhattap olmak zorunda kalmistir.Eltine gelince;sana tavsiyem 1 ay sonra borc istemen.Veremeyecektir ve birdaha da borc istemeyecektir.En kolay cozum yoludur:)

birincisi guzel diyorsun kim neyapmak isterse yapar ama 20000 euro borcu olan bunu kapatmak icin cabalamalidir oncelikle
ikincisi eltimlere verilen para borc olarak verilmedi birde en guzeli ne bliyormusun canim daha evvelden paraya ihtiyacimiz vardi istedik ve bilezik yaptiriyorlardi surekli bunuda soylediler ve BORC olarak bile vermediler bes kurus para ! bizim onlara yolladigimiz parada borc olarak degildi inanki canim insanlar surekli baskalarini kullanmak cabasi icerisinde kendi altinlari paralari var eltim kocasi hasta iken param yok abi dedi esime benim esim hasta olacak ve ben gidip butun altinlarimi bozdurmayacam bizde hastalik olmadigi halde dugundeki takilan hrerseyi bozdurduk evimizi dossemek icin cunku bir beyaz esyam bile yoktu ocak bile yoktuu ama onemli degil bunlar esim ve kendim icin yaptim sonucta ama ikimiz disinda kimseye bunu yapmam kendimi kullandirmam

Bidaha birlik beraberlik konusu açılınca sende kibarca
Allah herkese yerinde evinde huzur versin
Biz böyle iyiyiz her sene bi evde gözümüz yok dersin
Eşşek olmayan anlar

Bidaha birlik beraberlik konusu açılınca sende kibarca
Allah herkese yerinde evinde huzur versin
Biz böyle iyiyiz her sene bi evde gözümüz yok dersin
Eşşek olmayan anlar

:)) korrkudan epeydir konusamiyorlar canim benle cunku hicbiseyin altinda kalmayacagimi biliyorlarlar.. buarada msj yolladim bisey yazmadin nasil oldun toparlandinmi biraz??

olunmayacak bi insan degil size butun olanlari anlatsam ozaman herhalde sok gecirirsiniz :)

Bence o parayı yollamanız çok asil bir davranış olmuş. Miktarını bilmiyorum ama siz kocaman bir iyilik yapmışsınız. Ha, onlar iyi niyetinizi kullanmış, parayı çarçur etmiş olabilir, onların karakteri ile ilgili bir şey. En azından bir daha böyle bir şey söz konusu olursa onu örnek verebilirsiniz. Görümcenizin de bunun farkında olması çok iyi olmuş.

Eşinizi suçlamayın, veya ona kırılmayın. Mâlûm, erkekler böyle bol entrikalı durumlarda her şeyin tek tek farkına varamayabiliyorlar, ellerinde değil bütün olarak algılamak. Onun da kardeşi söz konusu sonuçta, elbette iyi niyetli davranmak isteyecek. Siz kadın kadına kalmışsınız.

Ama yeri geldikçe eşinizle uygun şekilde konuşmanız onun da anlamasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Önemli olan şey olanları eşinize aktarırken onu savunma psikolojisine sokmadan bunu başarabilmenizdir. Yoksa o noktadan sonra Allah korusun tartışabilirsiniz, siz kötü niyetliymiş gibi gözükebilirsiniz. Bunları konuşmak da kim bilir ne zamana ertelenir. Bunlar çok hassas dengeler.

Ve umarım eşiniz hepberaber yaşama, ortak kasada para biriktirip ortak yatırımlar yapma konusuna olur diyecek kadar da iyi niyetli değildir. Ama zannetmiyorum zaten, bu çok ütopik bir şey ve eşiniz de emin olun farkındadır. Kaldı ki böyle bir meselede elbette söz hakkınız olacaktır, asla olmaz dersiniz ve konu kapanır.

Biz kendi kendimize takılalım, olmadı iki senede bir ev alırız sadece bizim olur dersiniz =)

Esim cok fazla iyi niyetli bu yuzden annesi erkek kardesi ve eltim onu surekli kullanma cabasi icerisinde insanlarin kotu niyetlerini fark edemiyor kabullenmek istemiyor cok iyi bir insan ama fazla iyi olmak bu dunyada pek ise yaramiyor canim...
bende insanlara iyilik yapmayi severim tamam ama kendimi kullandirmayi asla bakalim gorumcemin arayip bunu soylemesi iyi oldu birdaha sanmiyorum yollayacagini ve o ortak birikim ortak alim inanki okadar iyi niyetliki bunu bile kabul eder .... engel olmazsam eger.
Esimin turkiyede bir dukkani vardi butun hersey bundan sorumluydu herseyi esim yapiyordu ama adi calismiyora cikariliyordu bisey yapmiyor derdi kardesi ve annesi esimde susup karsilk vermezdi kirmamak icin.. esim ve ben bu konuda pek uymuyormuyuz birbirimize ben hakkimi savunan kendimi kullandirmayan ve asla karsidakai uzulmesin diye kendimi uzecek bi insan degilim ama o oyle ailesine karsi hep bi savunmasi var ama bakalim zamanla duzelecek insallah... :)

Çiçek86 senin eşin de benim eşime benziyor.Abisine sıfır araba aldı geçen sene 30 milyara.Bu sene almak istediğimiz eve artı 30 milyar gerekiyordu çıkışmadı.Düşünebiliyor musun?Sanki araba acil ihtiyaçmış gibi..ve ödemiyorlar borçlarını üstelik keyiflerine para harcamayı biliyor bu kişiler...eşim farkında ödemediklerinin ama kıyammıyor onlara söyleyemiyor..bazıları zamanla eşin anlar diyor hayır anlamıcak çünki bu tip erkekler aşırı iyi niyetli ve kimseye hayır diyemeyen tipler..hiç değişmeyecek ..iş bana düşüyor ...ben bikaç kez kavga etmeden onun ailesine para vermesine engel oldm ama kavga etmeden...anne ve babasına vermesine bişey demem ama abileri söz konusu olunca karışırım..herkes ayağını yorganına göre uzatmalı

yandim desene yani benim esimde hep boyle kalacak.. surekli kotu olan ben oluyorum ama sadece hakkimizi savunuyorum ben esslerimiz gercekten birbirlerine benziyormus fazla iyi niyet iyi degildir anlamiyorlar yazik degilmi bosa giden paraniza kendiniz icin biseyler alirsiniz o para ile keyif icin verilmesine karsiyim ama ev alacaklari zamanda vermem kusura bakmasinlar cunku paramiz varsa kendimize aliriz ev araba veya herhangi bisey.

çiçek86 başını ağrıtıcam ama aynı dertten muzdaribbiz.Bence bu konu çok hassas eşlerin birbirinden soğumalarına bile sebep oluyor.Kavga etmeden fazla konuşmadan halletmek lazım.Ben eşimle bu konuda hiç hararetli tartışma yapmadım ama yöntemim farklı oldu..Nişanlı iken eltim "bekarken eşin 3 milyar para verdi mutfak dolabı yaptırdık " dedi.Hadi ozaman bekarmış banane..Ama eltim buarada beni sınıyor tepkimi ölçüyor ben sesimi çıkarmadım beni alıştırmaya çalışıyordu anlayacağın..Aradan aylar geçti yine nişanlıyız bu eltimin eşine yani kaynıma benim eşim 30 milyar vermiş araba alması için..yine sesimi çıkarmadım çünki evli değildik bide onu seviyordum..Nişanlı iken yine yiğeni benden sürekli kontör istiyordu amcam hep verir bana diyordu..ben de açık açık ben sana kontör veremem dedim .nişanlıma da ben kontör göndermeyi bilmiyorum dedim...Evlendik evliliğimizin ilk ayında eltimin eşime şu mesajını gördüm aynen şöyle " BİM de ütü masası gördüm ,34 tl parasını gönder şu hesaba tamammı" artık yuhh dedim.Eşime sordum medeni bir şekilde eşim itiraf etti " bEN kimseye hayır diyemiyorum,zamanında yengelerime abilerime hayır demedim,şimdi benden beklentileri devam ediyor" Bu itiraftan sonra iş bana düşüyordu onlara ben hayır demeye başladım.Eşimin ufak tefek yardımları oluyor.Fakat büyük paralar vermemesi için kavga etmeden değişik yöntemlerle onu engelliyorum

[QUOTE=eflatun81;

sizinkilerde epey yuzsuzmus evet bizimkilerden farki yok cnaim ayrica neden basim agrisinki cok iyi anlayabiliyorum bu durumu bende oyle kavga etmem cunku kavga etmeyi pek bilmem en fazla sesimi yukseltirim esimde uste ciktigi icin direk susarim oyle karsilikli kavga etmedik hic ornegin sana bisey anlatiyim cok komik :))

gecen ay esim ve annesi konusuyor netten ayri ulkelerde oldugumuz icin :)
Esime annesi diyorki esini razi et kefil olsun bana ev alacam oglum diyor
esimde bilmiyorum anne sormaliuim bunlari benim gormedigmi saniyor benim akilli kocam:)
neyse ertesi gun mutfakta is yapiyorum esim geldi bitanem turkiyeden ev alalimmi ne dersin belli etmiyorum durumu ben ne evi askim dedim iste annem bulmus sukadar dedi bitanem zaten borc icindeyiz nasil olacak olsun 40000 ytl daha borcumuz olsun diyor:) borcu sevmeyen adam neyse nerdeymis filan diye sordum artik iste anlatti annem bulmus dedi azindan cikardi annen icinmi dedim yok hayir iki tane bulmus karsilikkli alacagiz dedi..:) dedim bitanem annen aliyorsa ne gerek var zaten turkiyeye gitmemiz kisitli birde ayri evlerdemi oturacagiz dedim
:) kayinvalideme ayni sekilde bu cevabi verdim
kayinvalidem utanmaz bi insan evime hic bisey almadi ayrica borcunu odemeyen bi insan damadina dunya borcu var :) ben verirmiyim hic veya kefil olurmuyum azindan cikan bir soze bile kefil olmam birakki boyle ucunda para olan bisey :)))

En doğrusunu yapmışsın bence.Yoksa kolay bir şekilde sömüreceklerini sanıyorlar canım...Ben büyük eltimlere gitmiştim evliliğimizin ikinci haftası idi.Eltim ANNEM yaşında .Bana eşime iltifatlar falan etti şaşırdım.Meğer derdi başkaymış..Ben mutfaktan çıkmamla eltimin eşimden 3 milyar borç para istemesi bir oldu.Eşim öncekileri de ödemediniz veremem evlendim ben ,benimde ihtiyacım var dedi.Eltim ise "vallahi verecez bu son ne olur neolur" Yalvarıyor kadın ve ödemediler hala borçlarını...Bu karakter meselesi bence ..yüzsüz olmak da bir karakter...benim eşimin de karakteri iyiniyetli olması ve hayır diyememesi ...Malesef böyle...Zamana bırakıyorum herşeyi ve eltilerime yüz vermiyorum kesinlikle

Çalışmayan bayanlar yanlış anlamasın da anlatacağım şey kendi eltilerimle alakalı.5 Eltiyiz sadece ben çalışıyorum kayınlarım para isterken siz çift maaşlısınız diyerek istiyorlar.Bu benim zoruma gidiyor...Ben istesem çalışmam,kadın çalışmak zorunda değilki ne yani sizin için mi çalışıyoruz..Borcunuzu ödeseniz yine neyse yaa....BENDE NE DERTLİYMİŞİM BEAA :)))

tamam hastalanmışta sonuçta bunlarda bir sürü altın yapmışlar..bozdursalardı..hayret bişi....domuz gribi olması bahane değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…