Dün eşimle biraz tartıştık çok sudan bir sebeple. Eşim sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymaz bu huyunu biliyorum çoğu zaman alttan almaya söylediklerini takmamaya çalışıyorum ama bazen öyle kırıcı şeyler söylüyor ki unutmam zor oluyor. Dün zaten gergindik sokağa çıktık ben elimi cebime koydum koluma girsene ne kadar dengesizsin dedi bende tam koluna giriyordum bunu duyunca senin koluna girmek zorunda mıyım dedim olay koptu. Çok sinirlendi başladı saymaya benden çocuk falan istemiyormuş bu hareketlerimle soğutmuşum onu kendimden, bambaşka bir insan yapmışım onu beğenmiyorsam defolup gidecekmişim bunun gibi sözler. en çok yaralayan senden çocuk istemiyorum demesi oldu. Çok kırıldım bu saat oldu özür bile dilemedi kendini haklı görüyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Amin çok teşekkür ederim. Evden gitmeyi bile düşündüm çok kirdi bu seferCanım işin gerekten zor dil yaradı cok zor geçiyor.. Ben amin yerinde olsam onun sana sırnaştıgı sırada o lafı yüzüne vururum.. Insan eşine nasıl senden cocuk istemiyorum der Allah yardımcın olsun canım 😞😞
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet o dedigi laf inanilmaz kirici. Bi kadini en derin yerinden yaralayabilecek türden bir söz. . Unutmak kolay olurmu bilmiyorum. Simdi biraz daha sakinlesmesini bekle sonrada al karsina konus. Bisey kaybetmezsun Ama sana Dengesizsin diye durduk yere mi soyledi yoksa daha önce ona bunu dusundurtecek davranislarin mi oldu ?
Keske o an alttan alip eve gecince küsseydin . Ben oyle yapiyorum artik. Yazıyorum bi kenara eve gelince onu yonlendirerek konusuyorum. Mesela sen baan dengesizsin gibi bisey soyledin ama ben biliyorum ki srn normalde boyle konusmazsin kirmazsin beni. Baska biseye mi canin sıkılmışti bana anlatabilirsin diyorum. O zaman gerçekten bana dengesiz dediyse bile dedigi lafa utaniyor......
Duygusal olmaktan cok akilli davranmayi sectigimden beri hayatimda cok degisiklikler oldu. Sana da tavsiye ederim..........
benim eşimde sinirlilik haliyle bana senden çocuk falan istemiyorum dedi. bende çok yaralanmıştım. ama sustum zamanını kolladım o an ben ona kırıldığımı söylesem bile anlamıcaktı. bende zamanını kolladım öle bi duygusal anda ona söyledimki. bana yalvardı ayağımı bile öptü. çok yanlış oldğunu ve tek hayalinin benden çocuğunun olmasını istediğini söyledi. sende bekle zamanını derim canım. bu erkekler gerçekten kadın ruhundan anlamıyo.
klasık evlılıgın ılk yılı sendromu sanırım..
bu dönemde çıft taraflı laf gecırmeler,küslükler,tartışmalar havada uçuşur..
zamanla evlılık rayına oturur,herkese bı sakınlık,bı huzur gelir..
kocana sınırlıyken cevap verme..ortam sakınlesınce guzellıkle anlat neye kırıldığını..
zamanla neye nasıl tepkı verecegını ögreneceksın..oda,sende..
sımdı ıkınızde boynuzlu öküz gıbı,sürtüşüp durursunuz..
Niye böyle bir şey dediniz, dengesizsin dedi diye mi? Bunu özellikle kırmak için söylediğini sanmıyorum, daha çok uslübu böyleymiş gibi geldi bana. Ama sizin böyle durduk yerde huzursuzluk çıkarmanız tuhaf. Madem rahatsız oldunuz, zorunda mıyım diyeceğinize neden dengesiz diyorsun diyebilirdiniz.Dün eşimle biraz tartıştık çok sudan bir sebeple. Eşim sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymaz bu huyunu biliyorum çoğu zaman alttan almaya söylediklerini takmamaya çalışıyorum ama bazen öyle kırıcı şeyler söylüyor ki unutmam zor oluyor. Dün zaten gergindik sokağa çıktık ben elimi cebime koydum koluma girsene ne kadar dengesizsin dedi bende tam koluna giriyordum bunu duyunca senin koluna girmek zorunda mıyım dedim olay koptu. Çok sinirlendi başladı saymaya benden çocuk falan istemiyormuş bu hareketlerimle soğutmuşum onu kendimden, bambaşka bir insan yapmışım onu beğenmiyorsam defolup gidecekmişim bunun gibi sözler. en çok yaralayan senden çocuk istemiyorum demesi oldu. Çok kırıldım bu saat oldu özür bile dilemedi kendini haklı görüyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
biraz sakinleşin insan sinirlenince ağızdan herşey çıkabiliyor bu eşinin seni sevmediği anlamına gelmez ayrıca evlilikde gurur yapmamak lazımirbirinizden uzaklaşırsınız haklı bile olsan bence adım sen ara eşini nolcak ki
Adam huzursuzluk çıktı diye sinirlenmiş, öfkeyle herşey söylenir.Canım işin gerekten zor dil yaradı cok zor geçiyor.. Ben amin yerinde olsam onun sana sırnaştıgı sırada o lafı yüzüne vururum.. Insan eşine nasıl senden cocuk istemiyorum der Allah yardımcın olsun canım 😞😞
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evlilikte yeniyiz zamanla öğrenicem herhalde bunlari. Dengesiz biri değilim aslinda koluna girmemem zoruna gitti sanirim.
Niye böyle bir şey dediniz, dengesizsin dedi diye mi? Bunu özellikle kırmak için söylediğini sanmıyorum, daha çok uslübu böyleymiş gibi geldi bana. Ama sizin böyle durduk yerde huzursuzluk çıkarmanız tuhaf. Madem rahatsız oldunuz, zorunda mıyım diyeceğinize neden dengesiz diyorsun diyebilirdiniz.
Neden öyle diyorsun diye sorsaydınız, beni kendinden soğuttun, senden çocuk istemiyorum mu diyecekti?Koluma girsene dedi bende tam koluna giriyordum ne kadar dengesizsin dedi sinirlendim kolunu biraktim zorundamiyim dedim. Zorundamiyim yerine neden öyle diyorsun deseydim yine ayni konuyu açmiş olacaktim inan bana.
inan bizde ilk zamanlar öyleydik. ben bağırırdım eşim bağırırdı.ben 1ken eşim 10 bağırırdı. ama artık bende susmayı öğrendim. o bağırınca ben susuyorum artık. yada geçiyorm mutfağa yemek yapıyorum o zaten bir zaman sonra anlayıp tıpış tıpış yanıma geliyor. ezile büzüle özür diliyor. diceksin onca laftan sonra bir anlamı kalmıyor diye ama zamanla onlarıda öğrenicek ağızlarından çıkanı kulaklarına duyurmayı.inan bana biraz zor ama denemende fayda var. biraz yontmaya çalışıcaz artık napalım
Adam huzursuzluk çıktı diye sinirlenmiş, öfkeyle herşey söylenir.
Yetiştiriliş tarzimiz çok farkli. İlk zamanlar bunun uyumsuzluğunu çok yaşadik. Ben onun benden beklediği şeyleri genelde yapmaya çalişiyorum ama eksik olduğum yerler mutlaka vardir. Evet eşim çok ilgi bekler benden bende ilgisiz değilim ama demek ki yetmiyor. Maneviyati benden kuvvetlidir.Canim bende pek eski sayilmam bir yıl oldu dahaama gözünü aç biseyler ogrenmeye bak. Benim eşim cook sinirli bir adamdir mesela huyunu bilirim. O sinirlendiginde üstüne gitmiyorum artik alip başımı efeler gibi baska odaya gidiyorum; )))) o sakinlesince gelir zaten. Erkeklerin bam teli olan konular var zamanla anlayacaksin. Sokgaa cikinca koluna girmeni beklemis demekki. Sen girmeyince bozulmus. Maalesef benim anladigim bi gerçek var : erkekler duygusal degiliz diyorlar ama eşlerinden devamli bir ilgi ve sevgi bekliyorlar aslında belli etmiyorlar. Cocuk gibi pesinde dolanilmasindan hoslabilir mesela eşin. Ona olan sevgini ilgini belli et bence sanki bunun ozlemini yaşıyor gibi geldi. Bide senden cocuk istemiyrm demesinin nedeni senin canini yakmak. Demekki senden beklentileri var. Ama karsilayamiyor. Bunun öfkesini yasiyor olabilir. Kendi tarafından olaya bakmak yerine acaba bunun altinda yatan temel sebep ne olabilir diye dusunursen hakli haksiz kimden cok yol alir evliliğin. Karsilikli konusmalisin. Senin onu sevdigini daha fazla kimsenin onu sevemeyecegini kabullenirse işin cok kolaylasir.....
Bide yanlis anlama ama eşin maneviyata yonelmis biri mi bu da cok onemli. Insani bi tek Allah korkusu durdurabilir..
Ayyy ne yazmisim be)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?