Siz olsanız ne yapardınız ?

Bence sallıyo
Bebeği aldırınca da senden ayrılacak sanırım
Çaktırmadan yapıyo

İstemeyen aile hala istemiyordur, seni kekliyorlar
Bebek biraz mecburiyet bindirmiş ya, hah bebeği de aradan çıkarırsak evlenme işi yatar diyorlar

Aldir aldırma demicem vebali büyük kararı anca sen verebilirsin. Buradaki insanlarida bu zor soruyla cevap vermek zorunda bırakma sence. Artık bi anne adayisin. En doğru kararı sen verirsin. Allah yardımcın olsun.

Evlendikten sonra laf etseler ne olur ki
Millet bir konuşur iki konuşur
Hazır değilseniz onu kendiniz bilirsiniz de başkasının ağzına bakıp da cana kıymak mantıklı mı?

Benim yakın bir akrabam hamileyken evlendi. Düğünden 6 ay sonra geldi bebek. Insanlar konuştular mu konuştular ama unutuldu bir süre sonra. Bebek şimdi 6 yaşında kimse annesi babası bunu evlenmeden mi yapmış evlenip mi yapmış takılmıyor artık.

Ki benim ailem aşırı baskıcı ve kapalı bir ailedir. Kızı öldürecek halleri yoktu, bebeği aldırmak insanların sözlerinden daha kötü bi ihtimal olarak gelmiş ki bunu tercih ettiler.

Aldırmak istiyorsanız 10 haftaya kadar süreniz var zaten. Ama sırf insanlar dedikodu yapacak diye de kürtaj olmazdım ben olsam. Bi süre sonra herkes kendi hayatına bakacak nasılsa.

Bugün o çocuğu aldırırsın,yarında çocuğum olmuyor diye konu açarsın burda.
Etrafımızda ne kadar çok bebek isteyen ama olmayan çiftler var bunun sonunu yapmadan önce düşünecektin.
Bence şuanda düşünmen gereken daha önemli faktör var
Bu adamla evlenmelimiyim?,evlenmemelimiyim ?bu sorunun cevabı daha önemli.
Millet ne der diye çocuğu aldıralım diyen adamla ilerisi için tekrar düşünmeni tavsiye ederim, nacizane fikrim :KK66:üstelik ailesi seni istemiyorken ileride bunlar için çok sorun yaşarsın ...

Son düzenleme:
Benim kuzenim 5 aylık evliyken doğum yaptı 20 yaşında kızı kim ne dediyse dedi hiçbişey ve hiçkimse bebeğinden önemli değil.

Aldirirsaniz cok büyük Günaha girerseniz Milleti düsünene kadar Allah'i düsünsün..Zaten millet icin yasiyoruz hep orda bir Can olusmus buna kimse icin kiyilmaz herkes dönsün kendine baksin o alelam diye düsündüklerimizinde yemedigi halt kalmiyo..Önce Allahtan utanmaliyizz

siz evlenseniz de mutlu olabileceğinizi sanmıyorum. hem adam sizi istemiyor hem de ailesi. aldırıp aldırmama konusunda bişey diyemem ama kesinlikle bu adamla evlenmezdim.

yazık günah yapmayın allahaşkına. bir arkadaşımın düğün fotoğraflarından görmüştüm bariz belliydi hamileliği neticede evlendikten bir kaç ay sonra doğum yaptı. gayet de mutlu bütün düğün fotoğraflarını paylaşmış. kimse onun hayatına karışamaz, şimdi ikinci çocuğunu da doğurdu. kimseyi takmayın olan olmuş bebeğin ne günahı var

Çocuk oldu diye evlenmeye razı olmuş şimdi aldırınca vazgeçmeyeceği ne malum???
Günahsız yavrucuğu düşünen zaten yok ta bari bir de bu yönden bak

Anlamiyorum ve tasvip bu genc kizlarin evlenmeden once herseyi yasamalarini,neden acsiniz bu kadar?neden kendinize sayginiz yok?kimi onden verip hamile kalir ya babasiz dogurur ya bebegi aldirayim diye öldürür kimi de arkadan sevgilisini mutlu eder...ne geciyor elinize su internet olmasa bilmicem kizlarin ne kadar aciz olduklarini,cok sukur ne kendi tiniyetim bozuk ne etrafimda boyle birileri yok.halti yiyip bide buralara yazip medet umuyolar,sen bu halti yaparken dusunseydin ne kadar asagilik bi durum..dugununude yapar kirmizi kusagida baglarsin artik..orf adeti gectim ananiza babaniza yazik kendinize basta olmak uzere esiniz olacak kisiyede sayginiz yok.gelecek nasil bi neslin eline dusuyor boyle:KK20:
üslubunuza dikkat edin lütfen. onaylamıor, yanlış buluor olabilirsiniz ama karşınızda öyle ya da böyle kendini zorda bulan ve yardım bekleyen bi genç kız hatta bi anne adayı var. yargılamak bu şekilde aşağılamak haddiniz değil. karşıdaki insanın ne psikolojide olduğunu, ne şartlar altında ne yaşadığını ve bundan sonrasını nasıl yaşayacağını bilemezsiniz, başına gelmeyen için ahkam kesmek çoğu konuda kolaydır. düştüğü zor durumdan çıkmak için çare arayan, bebeği ile ilgili ciddi kararlar vermeye çalışan bir insana çözüm sunamıorsanız bari susun da ...
konu sahibi şuan belki hissetmiosunuz ama o bir can, bence bunu aklınızdan çıkarmadan verin hangi kararı vericekseniz de...
umarım sizin ve bebeğiniz için herşey çok güzel olur...

Anlamiyorum ve tasvip bu genc kizlarin evlenmeden once herseyi yasamalarini,neden acsiniz bu kadar?neden kendinize sayginiz yok?kimi onden verip hamile kalir ya babasiz dogurur ya bebegi aldirayim diye öldürür kimi de arkadan sevgilisini mutlu eder...ne geciyor elinize su internet olmasa bilmicem kizlarin ne kadar aciz olduklarini,cok sukur ne kendi tiniyetim bozuk ne etrafimda boyle birileri yok.halti yiyip bide buralara yazip medet umuyolar,sen bu halti yaparken dusunseydin ne kadar asagilik bi durum..dugununude yapar kirmizi kusagida baglarsin artik..orf adeti gectim ananiza babaniza yazik kendinize basta olmak uzere esiniz olacak kisiyede sayginiz yok.gelecek nasil bi neslin eline dusuyor boyle:KK20:
Sizin yetistirdiginiz cocuklar ileride benim cocugumun karsisina cikmaz insallah.

Erkegin ailesi sizi istemiyor evleniyorsunuz ve evlenme sebebiniz cocuk
O cocugu da sevmeyecekler
Es adayiniz cocugu aldirmak istiyor ilerde ben senle zaten evlenmicektim de aldiralim dedim kabul etmedin sirf cocuk icin evlendim diye kafaya kakma olayi neredeyse yuzde yuz ihtimal.
Bunu cocugun ogrenmesi olası
Nerden tutsan elinde kaliyor
Ben olaya ya bi daha cocugun olmazsa, ya atlatamazsan, gunah falan bu açilardan bakmayacagim
Ben cocugun yerinde olsam dogmamayi, sizin yerinizde olsam dogurmamayi
Ya da en azindan evlenip dogurmamayi tercih ederdim

Senin gibi insan olamamış yaratıklar verir. Normal insanlar aşık olup sevişir. Arada kocaman bir fark vardır.

Konu sahibi senin kafan çok karışık. Çocuk çok ağır bir sorumluluk. Tahmin bile edemezsin. Çok da büyük bir sevgi onu da tahmin edemezsin. Bence kendine güveniyorsan çocuğu doğur. Evlenir çocuğu dünyaya getirirsin baktın adamla yürümüyor boşanır çocuğuna kendin bakarsın. Ama kendine güvenmiyorsan bu dünyaya bir masum getirip de sefil etme derim..

Kızlar buraya ilk defa yazıyorum. Çok bunaldım artık dayanamıyorum. 3 yıllık bir ilişkim var ailesi beni istemiyordu iki üç hafta önce hamile olduğumu öğrendim artık ailesi de bişey diyemiyor kabul ettiler evlilik hazırlıkları falan başladı ama erkek arkadaşım bebek erken doğunca laf olur sana bana mecburen evlendiler vs diye aldırmak istiyor. Bende hazır değilim sanırım. Ne yapmalıyım bilmiyorum :KK43:
Aldırma anası belli babası belli kime ne çok üzülürsün

Back
X