Siz olsanız ne yapardınız ?

Ailemin hamilelikten haberi yok
Keske senden duysa ailen, seni istemeyenler, cekemeyenler yumurtlar kısa zamanda..
Ayrica evlendikten sonra her sorunda dillerinde gene senin evlenmeden onceki iliskiye girmen olacak zaten erkek tarafinin agzinda, ha bi eksik bi fazla.
Aslinda "ailenin toplum icindeki durumu " olmasa keske olmasa da hiccc minnet etmeyip evlilige ne istiyorsan onu yapsan.

Kızlar buraya ilk defa yazıyorum. Çok bunaldım artık dayanamıyorum. 3 yıllık bir ilişkim var ailesi beni istemiyordu iki üç hafta önce hamile olduğumu öğrendim artık ailesi de bişey diyemiyor kabul ettiler evlilik hazırlıkları falan başladı ama erkek arkadaşım bebek erken doğunca laf olur sana bana mecburen evlendiler vs diye aldırmak istiyor. Bende hazır değilim sanırım. Ne yapmalıyım bilmiyorum :KK43:
hiç aldırma bence ya sonra daha cocuğun olmazsa bu seferde el alem laf eder el alemi düşünme..bu arada düğün için elinizi çabuk tutun düğünden kac ay sonra doğacak çocuk prematüre dersin

El alem ne der diye evlat katili mi olacakmış müstakbel eşin?

O kadar çok bebek isteyip de olmayanlar var ki, evlat bir nimet.
Aldırma. İsteyen istediğini desin, hayatınızı başkaları için yaşamıyorsunuz.
Zaten evlilik öncesi ilişkiye girmişsin. O zaman düşünseydin el alem ne der diye.
Alnın açık doğur, seviştiğin adamla nikahlanacaksın. El alem b.k yesin.
Böyle bir bahanenin arkasına sığınan bi adamla evlensem daha kötü değil mi. Bugün özür diliyor hemen düğün yapalım diyor bi öyle bi böyle gözlerim kan çanağı oldu artık

Böyle bir bahanenin arkasına sığınan bi adamla evlensem daha kötü değil mi. Bugün özür diliyor hemen düğün yapalım diyor bi öyle bi böyle gözlerim kan çanağı oldu artık

İnsanlar stres altında yanlış kararlar verebilir, çözümü yanlışta arayabilir.
3 yıl geçirdim diyorsun. Nasıl biri olduğunu şimdiye dek çözmüş olman lazım. Senin bileceğin iş.

Bebeği aldırdınız ve evlendiniz tekrar hamile kalacağınızın garantisi var mı

Bebeği aldırıp evlenseniz tekrar hamile kalır mısınız? Ben elalem için bencilce davranıp yavrusuna kıymak isteyen bir adamdan tekrar hamile kalmazdım.
Elalem bu kadar umrundaysa çocuğu yaparken de umrunda olaymış. Tek başına yapmadı sizin de fikriniz önemli, çocuğu istiyorsanız vazgeçmeyin.

Kuzen çocuğu olduğum akrabamızın başına geldi durum, erkek tarafıydık. Aapar topar evlendiler. Herkes anladı zaten kzıın hamile olduğunu, konuştularda.. Kızın ailesine söylemediler. Evlendikten sonra açıklamışlar kızın aileye.
Diğer millete(biz oluyoruz) erken doğum diye söyleyeceklerdi. Ama gerçekten 7 aylık doğdu çocuk, evlenme tarihlerine göre 4,5 aylık çıkıyordu yani. Ha şuan çocuk bir yaşında konuşan var mı yok.. Kendi kararlarıydı. Eş adayına güveniyorsanız maddi manevi olarak, aklınızdan dahi geçmesin aldırmak bence..

Daha yenilerde annemin bir arkadaşı çocuğunu evlendirdi. Annem tebrik için aradığında asıl müjde o değil ağustosta da torun geliyor dedi baktık fotoğraflara gayet belli bir karnı var gelinin. Ve öyle tatlı bir gelinlik giymiş ki, kısa göbeği hafif gizleyen. Biz bayıldık bırak kınamayı.
İstemiyorsan sizin ortak kararınız elbette kimse bir şey diyemez dememeli. Ama istiyorsanız da elalem pişman olacağınız bir şey yapmayın. Bir hafta konuşup unutacak insancıklar için de ömrünüzün sonuna kadar kendinize azap eklemeyin.
Sadece siz karar verin lütfen

Cocuk istemiyosan, cocugun olmaz 3 senedir yasadim goruyorum. Eger ortada bir ihmalkarlik varsa bence bu adama nasil guvenebilirim diye sorgula. Yaparken dusunecekti ya hamile kalirsa, baba olabilir miyim diye. Tabiiki sende düşünecektin. Sorumlulugunu alamayacak seyleri yapan insanlara guvenmem ben. Madem evleniyorsunuz bence aldirma ama adamin bu durumunuda düşün. Hazir değilse iyi bir baba olma ihtimalini, cocuk doğunca, hamileligin boyunca sana nasil davranacagini gozlemle

Düğünüm olduğunda iki aylık hamileydim herkez erken doğum yaptığımı sandı.

Siz öyle sandıklarını dusunuyorsunuz kalkip kimse aaa hadi ordsn zaten hamile evlendin sen demez yuzune karsi. Erken doğan cocukla, zamaninda doğan cocugu gören bile anlar. Oyle yalan soyleyen cevremde oldu. Herkese erken dogum dediler ama degildi. Umurunda mi milletin degil tabi gelip yüzünede bisey demezler. Ama aptalda degil cumle alem.

Konuyu okuyunca aklima bu geldi
sevgilinin ailesi seni istemiyormuş ya şimdi sana iyi davranıyorlar sevgilin de diyor bebeği aldır sende aldırcan evlenmeden önce. Bebegide aldırırsan evlenmeye gerek kalmicak. Belki sevgilinin ailesi plan yapmistir böyle sevgilinle beraber bebegi aldir diye ve evlenmek zorunda kalmayin diye

Düsüncelerim cok mu fesat

Anlamiyorum ve tasvip bu genc kizlarin evlenmeden once herseyi yasamalarini,neden acsiniz bu kadar?neden kendinize sayginiz yok?kimi onden verip hamile kalir ya babasiz dogurur ya bebegi aldirayim diye öldürür kimi de arkadan sevgilisini mutlu eder...ne geciyor elinize su internet olmasa bilmicem kizlarin ne kadar aciz olduklarini,cok sukur ne kendi tiniyetim bozuk ne etrafimda boyle birileri yok.halti yiyip bide buralara yazip medet umuyolar,sen bu halti yaparken dusunseydin ne kadar asagilik bi durum..dugununude yapar kirmizi kusagida baglarsin artik..orf adeti gectim ananiza babaniza yazik kendinize basta olmak uzere esiniz olacak kisiyede sayginiz yok.gelecek nasil bi neslin eline dusuyor boyle:KK20:

Anlamiyorum ve tasvip bu genc kizlarin evlenmeden once herseyi yasamalarini,neden acsiniz bu kadar?neden kendinize sayginiz yok?kimi onden verip hamile kalir ya babasiz dogurur ya bebegi aldirayim diye öldürür kimi de arkadan sevgilisini mutlu eder...ne geciyor elinize su internet olmasa bilmicem kizlarin ne kadar aciz olduklarini,cok sukur ne kendi tiniyetim bozuk ne etrafimda boyle birileri yok.halti yiyip bide buralara yazip medet umuyolar,sen bu halti yaparken dusunseydin ne kadar asagilik bi durum..dugununude yapar kirmizi kusagida baglarsin artik..orf adeti gectim ananiza babaniza yazik kendinize basta olmak uzere esiniz olacak kisiyede sayginiz yok.gelecek nasil bi neslin eline dusuyor boyle:KK20:

iyi ki benim çevremde de sizin gibiler yok (40 yaşındayım, evliyim, sizin tabirinizle evlenmeden "vermedim" ama yine de yazdıklarınızdan iğrendim!!!)
kib

belki gerçekten panik olmuştur
siz bile ne kadar korkuyorsunuz ki erkekler daha az duygusaldır

iyi ki benim çevremde de sizin gibiler yok (40 yaşındayım, evliyim, sizin tabirinizle evlenmeden "vermedim" ama yine de yazdıklarınızdan iğrendim!!!)
kib
Uzgunumki hemcinsim boyle biseye karsi degil yazdiklarim cok dogru ve yerinde,benim gibi dusunenler olsa etrafinizda bi zarar gormezsiniz emin olun

asla asla aldirma!!!
ne olursa olsun yapayalnizda kalsan o cocugu dünyaya getirmek senin boynunun borcu
isin vicdani boyutu dini boyutu cok agir
aldiran bir teyze taniyorum 15sene oldu hala cok büyük bi aci onun icin. geceleri rüyasina giriyo..... keskeleri cok. herseyi biraksaydim ama o cocugu aldirmasaydim diyo
yapmayin bu isin vebali cok altindan kimse kalkamaz.
olan olmus. herseyde yoluna giriyo evlenmeye karar verilmis hazirliklar baslamis.

Back
X