- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Hemen anlatiyim kisacabigunmutlaka merhaba..
Öncelikle sakinleşin..
Daha yerlesmeden keske misadir kabul etmeseydiniz. Ve tüm bu misafir, yerleşme, vs 1.5 ay içerisinde çok fazla.. Onlarin da anlayışlı olmalari gerekiyor. Kibarca reddedebilirsiniz mesela.. Ya da daha yerleşemedik diyebilirsiniz. Insanların zoruyla istemediğiniz yere neden taşındınız? Bunlari sizi sorgulamak icin veya moralinizi bozmak icin yazmiyorum sakın yanlıs anlamayın. Şu an moral bozuklugunuzun bir sebebi de kendinizsiniz aslında.. Istemediginiz bir mahalleye taşınmayabilirdiniz. Veya taşıdığınızda misafir kabul etmeyebilirdiniz. Demek istediğim , bu hayatı siz yaşıyorsunuz ve yaşadıklarınız sonucu üzülen sizsiniz. Başkalarının hayatınıza müdahale etmelerini kısıtlayabilirsiniz bence..
Hemen anlatiyim kisaca
En buyuk ofkem kendime aslinda
Esimin tayini cikinca dediki esim : once ben gidip bi sure kalip cevreyi ogreneyim sonra yaza evi tasiriz dedi
Kayinvaldem ise hemen cikti geldi ve ben oglumu taniyorum cok zorlanir orda salar kendini isine gucune gec gider sizide gormeyince zaten kabullenemiyir surgun gibi diye sizlanip duruyor ya kendini attirir ya isi gucu birakir biliyosun dedi bende esimi yalniz birakmamak adina bir haftasonu gidip bakalim ev olmazsa geliriz dedim
Kayinvaldenin kardesi varmis buranin bi kosesinde uzun yillardir gorusmek isteyip gorusememis farkli sehir olunca illa onda kalir bakariz dedi esim istemedi ama israr etti ve galip geldi bizi gezdirdiler ora kotu bura kotu diye israrla kendileribe yakin olmamizi istediler ben internetten arastirdim ve istedigim semtler belliydi ama cok bilmislik yapip biz yillardir burdayiz diye kotuledirler heryeri bi tek bura iyi gibi
Vakitte azdi cok bastirdilar ama o psikolojik bastirmayi anlatamam her kafadan bi ses esim desen bi yeri bilmiyoruz ki onlar daha iyi biliyor dedi sessiz kalip bana birakti kaynanam ise secme sansin yokki mecbursunuz isinden olur bu burda deyince bastirdida bastirdi bense ses edemedim korktum yarin birgun bi sorun olunca yaza daha cok var sebebi bana kalsin istemedim cesaret edemedim sonra ogrendim ki en pis muhotmis burasi daha ofkem.gecmeden gunlerce kaldilar dort dondum ses etmedim her yanimda yaralar cikti midemde agrilarla stresle ugrastim o gitti oburu o gitti simdi abileri artik patlayacagim ama ona bile cesaretim yok cunku oyle baskinlar ki her kosulda isi kavgaya cevirip seni suclu cikariyolar maduru oynuyolar
Ha bende az degilim birazda mustehak sana ne ne israr ediyon ev yok bu cevrede oturmam karisma diyemedim istemiyorum dedim kibarca ama net olup kestirip atamadim
Yarim saatlik mesafeden 1 gecelik bile yatiya gidilmez 1 sy ne yahu
Ne yazık ki durum bu. Şuan içeride lak lak yapıyorlar. Düzenim alt üst oldu. Bebeğimin uyuması için gerekli sessiz ortamin içine edildi. Dile kolay tam bir ay çekeceğim bu çileyi!
Bu şekilde anlat eşineNasil olacak ki o adam iste aksam fec gelir gelince yuzlerine bakmaz iki laf etmez ama onlar hic alinmaz bana sarar cay kahve yemek dortdonmem beklenir yuzumde gulecek yataklar acilacak odevlere oturulacak herkes gonullenecek yoksa bi tartisma kavgaya dokme gibi bi triplere giriliyo
Canim kırılma ama sen dur demezsen kimse demez ne demek o kadar kısa mesafeden 1 aylik yatiya gelmek kocan birşey demiyor mu sen neden bu kadar sessizsinSize verecek bir tavsiyem yok çünkü sizden daha beter bir haldeyim. Yarım saat mesafeden bir aylığına kalmaya gelen kayınvalide, görümce, kayın üçlüsüyle kendimi yiyip bitiriyorum.
Sizin gibi, içimde volkanlar patlıyor ama yansitamiyorum çünku hemen ne oldu diyip, bir de onlar kuser bana.
Bebeğim birkaç aylık henüz ve hizmet etmekten yavrumla ilgilenemiyorum. Herkese gore hava hoş. Kimse ya bir dakika, bu kadının küçük bir bebeği var, biz de yeter yük olduk, evimize gidelim demiyorlar. Evlerini hic mi ozlemiyorlar anlayamıyorum. İleride kayınvalide olursam, bunları gelinime asla yasatmayacagim.
Canim kırılma ama sen dur demezsen kimse demez ne demek o kadar kısa mesafeden 1 aylik yatiya gelmek kocan birşey demiyor mu sen neden bu kadar sessizsin
Esiniz bir sey demiyor mu?
Allah sabir versin. Esiniz tepki vermedigi surece boyle devam eder gibi duruyor.Şimdi bunlar, diğer eltiye yardım bahanesiyle geldiler sozde ama tahmin ettiğim gibi hep bizdeler. Eşim bir şey dese, biz falancaya geldik deyip üste çıkarlar hemen. Eşim de bu durumdan çok rahatsız.
Dün yemekten sonra bir yorgunluk çayı içeyim dedim hooop kaynimgil kapıda. Bebeğimi alip, odama gittim. Ama mecbur geri geldim. Bebeğim kalabalıkta çok huysuzlaniyor alışmış yavrum sessizliğe. Eşime ağlayacağım artık dedim sonunda. Anlayış yok ki ne yapayım diyor. Anlayış sıfır. Huzurumuzu bozmaya gelmişler resmen. Bir de bunları bir ay çekmek yetmiyormuş gibi, ayın sonunda da onlara gidip kalacakmisim. Kalamam, gelemem dedim. Hala ısrar. Laf anlamayana ne anlatsan boş. Ölsem gitmem bu arada.
Allah sabir versin. Esiniz tepki vermedigi surece boyle devam eder gibi duruyor.
Insan soylemeye utaniyor. Onlar yapmaya utanmiyor.
Eşimin ailesi gezmeyi, orda burda kalmayı çok seven insanlar. Burası oglumuzun evi kafasindalar. Geliyoruz da ne yapıyoruz derler. Yardım ettiklerini zannediyorlar, ikide bir bebeği pispislayarak.
Ben ise ailem de hiç böyle bir şey görmedim. Evimizi çok severiz ve hiçbir yerde evimiz gibi rahat etmeyiz. Ben yalnizligimi çok seven bir insanım. Etrafımda çak çak öten kimse olmayacak, işime karışılmayacak.
Benim belirli saatlerim vardır mesela, bebegimle odama giderim, takarım kulakligi bir yandan emzirir bir yandan YouTube un altını üstüne getiririm. Film izlerim. Ne bileyim muzik dinlerim. Bunlar gece 12 ye kadar tepemdeyken bayilarak uykuya geçiyorum. Sadece bu keyif yapacağım zamanımı calmalari bile nefret etmek için bir sebep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?