Siz olsanız tepki verir misiniz ?

Bebeğimizi doktora götürürken kiralıyoruz mecburen 1 kere istedik eşimin kuzeninden kordonum kireçlenmiş ve çok utanmıştık aldık arabasını diye.. Çok zor durumda kalmadıkca kimseden istemeyiz 🙄
arabam yokken ben de istemezdim minibüsü var acilse taksisi var.ama benim kız corona olunca araba da kapıda durunca isteyen oldu 1 haftalığına vermedim.bu şeye benziyor evimizden bir ay uzaklaşsak başka şehre gitsek onunda mı anahtarını isteyecekler?ne farkı var? :KK45:

arabam yokken ben de istemezdim minibüsü var acilse taksisi var.ama benim kız corona olunca araba da kapıda durunca isteyen oldu 1 haftalığına vermedim.bu şeye benziyor evimizden bir ay uzaklaşsak başka şehre gitsek onunda mı anahtarını isteyecekler?ne farkı var? :KK45:
Bizim burası çok tuhaf bir yer taksi tutup gitme imkanım olsaydı taksi tutar giderdim mecbur istedik.. Hastaneye gitmek icin A şehir inden b şehirine gidiyorsun 😠

Haklısınız malesef biz bir kere iyi niyet gösterdik çok güzelde sonucuna katlandık bize gayet güzel bir maliyeti oldu o gün bugündür tövbeliyiz eşim direk der önemli bir şeyde ben götüreyim diğer türlü ağzım yandı millet ne rahat ya araba sonuçta bu ben mutfak robotu bile isteyemem kimseden bozulur eder diye millet araba istiyor ne rahatlık 😂

Merhaba arkadaşlar lütfen bana siz olsaydınız ne tepki verirdiniz kısmında yardımcı olur musunuz .
Henüz çok yeni evliyim ve düğünde takılan altınlarım, aileminde katkısıyla benim adıma araç aldık henüz bir ay bile olmadı . Eşim bugün laf arasında bir arkadaşınin kız arkadaşıyla gezmek için arabayı bir gün için ödünç istediğini söyledi ben sağlık vs durumlar haricinde vermek istemediğimi belirttim arkadaşı mesajda iki kez farklı saatlerde vermesini isteyince eşim de tamam yazmış . Sevgililik nişanlılık döneminde sırf gezmek için kimseden araç falan istemedik bu yüzden gezip tozma gibi bir şansımız olmadı gelinliğimi bile otobüslerde taşıdım bunu yadirgamak için demiyrum ama şuan eşime çok kızgınım sizce hatalı mıyım böyle düşünmekte ?
Bende saçma bulunuyorum. Kendi adıma aileler hariç kimseye vermem.
Haklısın fakat tatlılık la izah et

Merhaba arkadaşlar lütfen bana siz olsaydınız ne tepki verirdiniz kısmında yardımcı olur musunuz .
Henüz çok yeni evliyim ve düğünde takılan altınlarım, aileminde katkısıyla benim adıma araç aldık henüz bir ay bile olmadı . Eşim bugün laf arasında bir arkadaşınin kız arkadaşıyla gezmek için arabayı bir gün için ödünç istediğini söyledi ben sağlık vs durumlar haricinde vermek istemediğimi belirttim arkadaşı mesajda iki kez farklı saatlerde vermesini isteyince eşim de tamam yazmış . Sevgililik nişanlılık döneminde sırf gezmek için kimseden araç falan istemedik bu yüzden gezip tozma gibi bir şansımız olmadı gelinliğimi bile otobüslerde taşıdım bunu yadirgamak için demiyrum ama şuan eşime çok kızgınım sizce hatalı mıyım böyle düşünmekte ?
Acil durum dışında, ki bence o zamanda kendisi değil de sizin götürmenizi isteyebilir, araç isteyenlere sinir oluyorum.
Araç kiralama şirketleri tam da bunun için var.
Yani küçük bir çarpma, çizik bile olsa ben çok mahcup hissederim kendimi ödünç aldığım kişiye karşı, kaldı ki kaza sadece sizin dikkatinize bağlı engellenebilen birşey değil.

Bunda eşinizin kabahati yok karşı taraf bence gereksiz. Çok acil birşey olur neyse. Gezeyim diye istenmez. Bi seferlik oldu diyelim. Konuşun eşinizle bir daha olmasın diye. Bu insanlarda ki rahatlıkta ayrı. Bizde iki araç var kimse kimsenin arabasına tenezzül etmez.

Tabi ki de haklısınız sevgilisini gezdirecekse gitsin araç kiralasın ben niye vereyim ki aracımı.araca bir şey olsa nasıl karşılayacak aracı yaptırsa bile illa ki sorunu kalıyor. İsteyen insanda yüzsüzmüş ya ne alaka yani.

Araba vermiyorum kimseye,kimseden de istemiyorum. Servise bıraktığımda taksi kullanıyorum. Kısa mesafeleri yürüyorum ama kimseye bana arabanı ver demem.
Hastalık,acil durumlar vs olursa imkan varsa kendim gotürürüm. Arabam yoksa o an,taksi çağırırım,gerekiyorsa araba kiralarım ama kimseye vermem.
Valeye bile vermek istemem genelde bana anahtar bırakmayacağım yer gösterin diyorum park edip kilitleyip çıkıyorum,otopark parası vermiş kabul edip parasını veririm diyorum.oto yıkamaya bile kendim teslim ediyorum,teslim noktasına bırakmıyorum ki ona rağmen koltuktan,radyoya herşeyin ayarları ile oynamış oluyorlar ,sinir oluyorum.
Bakın araba istenmez arkadaşlar. Verilmezde. Kullanana birşey olsa,yada gidip birine çarpsa sizinde başınız yanar. Geçen gün alkollü arac kullanan biri kazaya karıştı kendi de yanındaki arkadaşı da vefat etti,ailesi şu an arkadaşının ailesi ile mahkemelik,acılarını bile yaşayamadılar, belki tazminat bile ödeyecekler.
Bu sebeple ben karşıyım verilmesine yada istenmesine.
Gezmek isteyen toplu taşıma,taksi kullansın,başbaşa kalmak istiyorsa gitsin kiralasın. Sonu yok bunun ,bir kez verirseniz hep isteyecekler.
Yerinizde olsam sabahtan arabayı alır çıkardım,eşim aradigında da ay ben onu unuttum işlerim var,veremem der geçerdim. Madem size sormadan veriyor ,acıklamasını da o yapsın.

Akraba falan neyse de, acil bir durum yoksa arkadaştan (üstelik ve 2 ay olmuş arabayı alalı) araba istemek de ne bileyim, baya bi yüzsüzlük gibi geldi bana.

Annemden duyduğum kadarını aktarayım size.Benim hala oğlum arkadaşının arabasını alıp ablasını biryerden almaya gideceğini söylemiş.(bence karı kız mevzusu vardi yalan attı)İçki içmiş araba sürerken telefonla konuşuyormuş kaza yapmış 100binlik araç perte çıktı kasko karşılamadı çünkü suçlu idiler.Halbuki kendinin arabası vardi 35 bin civariymis ablanı biryerden alacaksan kacbinlik araba olduğu önemli degilki.Bende karikiza hava atacağını düşünmüştüm.simdi kredi çekmiş kendi arabasını satmış arkadaşına aynı arabadan almış.1 gece için 100 bin battı.Ben olsam vermem.

İnsanları anlamak zor gerçekten. Kendi şoförlüğüne güvensen bile karşı taraf gelir çarpar sana. Araba gibi pahalı bir şeyi nasıl emanet istersin ya da verirsin🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Back
X