Siz olsanız vicdanınızı nasıl rahatlatabilirdiniz ?

erkek kardeşler, miras benim olsun fakat na babama kızkardeşim bksın diyen bencil mahluklardır. hepsi iiçin geçerli değil ama türkiyedeki kafa yapısı bu. erkek kardeşinizi de tipik bu ülke insanı. annesine bakmak istemeyen biri. evleneceği kadın annemi kabul etmez diyip paçaları tutuşmuş belli ki.
Evet kesinlikle bu mantıkta. Lafa gelince babamın evi benim demeyi biliyorlar ancak. Bu zihniyettekileri Allah ıslah etsin, ne diyelim.
Mal mülk de yalan, yaşadığımız yerin yakınlarında bir şehirde büyük bir yangın oldu ve koca bir şehir kül oldu,
Adapazarı- İstanbul’da büyük deprem olduğunda da insanlar bir tek kıyafetleri ile sokaklarda kaldılar.
Bunları düşününce ve kimin kime muhtaç kalacağını da bilmediğimiz için...boşveriyorum.

Her konuda soyluyorum aha tekrar yeri geldi

Cok sukur kardesim yok,iyi ki yok. Olup da boyle sorunlu biri olacagina hic olmamasi daha guzelmis.

O sebeple annemi de yanimda gotururum. O sadece benim annem kimselere birakmam:KK45:
Ne mutlu , çok şanslısınız.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum , ya tek çocuk ya da ikiden fazla kardeş olmak isterdim. İki kardeş olunca sürekli diğerini kendine rakip ve ortak hissederek, niyetini bozabiliyor .

vicdan azabı hissetmeyeceğim için, rahatlatmaya da ihtiyacım olmazdı.

Ölene kadar, dengesiz aile fertlerini yük gibi sırtınızda taşımak zorunda değilsiniz.
Söyledikleri bir kulağınızdan girsin ötekinden çıksın. :63:
Bu mümkün olsa, güzel olurdu
Ama herkesin fikrinden yola çıkarak, ben kendi kendimi vicdan azabına çekmeye devam etmeyeceğim
Neticede dibinde bile yaşasan, kötü bir olay olduğunda yahut ölüm gibi bir şey yaşandığında o an yanıbaşında olabilmenin bir garantisi yok. Hersey nasip.

Hepinize çok teşekkür ederim

Gurbette yaşayan biri olarak yazıyorum ,vicdansız falan değilsiniz. Kendi yuvasından sorumlu bir annesiniz artık. Kendi annenizin ,kardeşinizin rahatından çok çocuklarınızı düşünmeniz gerekir. Uzaktayken sorumluluklardan,dertlerden uzak olduğumuz doğru . Evet tüm yük anne yanında kalan kardeşe kalıyor bunu da biliyoruz da ne yapalım? Tası tarağı toplayıp geri mi dönelim? Bence yeni kurduğunuz ailenin geleceğini düşünün. Çocuklarınız herşeyden önemli. Benim ailem en büyük destekçim. Bizi bıraktın gittin gibi bir sözü hiç duymadım onlardan . Duydaydım aynı sizin givi düşünürdüm. Sizin yapmanız gereken yeni çekirdek ailenizi dertlerden uzak tutmak. Ailenizin yanına asla dönmeyin. Uzaklık en güzeli

Back
X