siz olsanız...

bilmiyorum arkadaşlar ama bunu bana kendiliğinden düzgünce açıklamadığı sürece güvenim iyice sarsılıcak ona karşı.

kredi kartı borcumuzda yok allaha şükür,çünki örneğin markette ben dur demesem ne varsa alır.borcu olan hesabını bilmezmi.

ben konuştum zaten 10 gün kadar evvel bana "sana bayramdan önce alıcam diyip adam ödemeyi bayram sonrası yapıcam dediği için çektim"dedi,peki neden fazla çektin o kredinin şu kadarı yeterdi dediğimde "o bankanın bizim fabrikaya özel az faizli sistemnden yararlanabilmek için en az o kadar çekmeliydi,adam ödememi yapıncada kapatacaktım"dedi.kapatacaktıda niye 10 aya böldürdü,ayrıca krediyide fazladan çekme sebebide inandırıcı gelmedi.

bende bunu anlamıyorum soruyorsun eşin birşeyler anlatıyor kendince açıklama yapıyor anlamıyorsun ve gelip burada yazarak sorarark ne yaptığını anlamaya çalışıyorsunuz. Bazı arkadaşlarda hiç birşey bilmeden direk kesin öle yapmıştır böle yapmıştır diye durup dururken ithamlarda bulunuyor (ne gariptir)

Arkadaşım siz olsanız demişsin ya ben olsam tamamen olayı anlayana kadar -ki anlamam demek inanmış olmam demektir, eşime sorarım eşim bişeyler anlattığında he deyip geçmem içimde o konuyla alakalı 1 gr bir şüphe kalmayacak. sen hala şüphe duyuyorsan inanmadığın yerleri varsa bu akşam sorarsın sohbet niteliğinde sor ne kadar borcumuz var bu ay ne kadar bankaya ödüycez de ordan konuya dal ya hayatım ben anlamadım o gün kafam çok doluydu de sen ne kadar çekmiştin aldın mı o neyse artık alacağı şey onu sor ne kadar para kaldı kredide onu nereye ödeyecektin başka nereye borcumuz var vs bu şekilde sen sor o cevaplasın haa bunları yaparkende sorguya tutmuşun gibi değil.

ne kadar borcun var değil ne kadar borcumuz var ne kadar ödeyeceğiz bu ay biz olarak konuşursan o da ihtimalen seni konuya dahil etme sorumluluğunda hissedecektir burada böyle düşünerek gereksiz kururntulara girme:)

Ben eşinizin cevabından birşey anlamadım.
Yani eşinize bir para verilecekti bayramdan önce, bu para biryerde mi kullanılacaktı, borcunuzda filan.
Verilmedi diye eşiniz kredi çekmiş.
Neden çekmiş aciliyeti neymiş.
Hadi çekmiş neden sizin haberiniz yok.
Böyle saklı gizli işlerden iyi şeyler çıkmaz.
Eşler arasında böyle saklı gizli şeyler olmamalı.
Çok ağır tepki verirdim ben olsaydım.
Hele de nedeni bilmezsem.

canım çok haklısın yazdıklarında bencede tekrar sormalıyım değilse kafaya takmaya devam edicem burda paylaşma ve "siz olsanız" deme sebebim eşimle ilk konuşmamız arasında "ben açıklama yapmayadabilirim" gibi bi cümle sarfetmesi,sonradan bu söylediğini kızgınlıkla söyledim diyerek geri aldı fakat merak ettim acaba açıklama istermiydi her kez benim gibi..

:) Buradaki herkes emin ol sorar zaten öğrenmek en tabii hakkımızdır da.
ben sırf o borcu ödemek için bi tarafımı sıkıyorsam bazı keyfi harcamalarımda feragt ediyorsam ne için ettiğimi bilmem gerekir. Söylemezse de sende sıkmazsın kendini

sorunda bu zaten acelesi neydi ve neden gizli saklı çekti.bana "sana bayramdan sora alıcam ödemem o zaman yapılıyo"diyebilirdi.

ben olsam eşime karşı güvenim sarsılırdı. daha kredi çekmeden bana şunun için kredi çekmemiz lazım ne dersin diye sormalı diye düşünüyorum. peşini bırakmayın bence.

sorunda bu zaten acelesi neydi ve neden gizli saklı çekti.bana "sana bayramdan sora alıcam ödemem o zaman yapılıyo"diyebilirdi.

Yani anladığım kadarıyla, bu kredi bir yerde kullanılmak üzere acil bir durum için çekilmemiş.
Bunu da ilk defa duydum, bana bayramdan önce ödeme yapılacaktı, yapılmadı diye,
gidip bunu gereksiz yere krediyle telafi eden biri.
Çok saçma açıkçası.
Neden saçma, gizli olması saçma.
Eşiniz size açıklama yapmayadabilirim demiş.
Kusura bakmasın yapacak tabi, size yapmayacakta kime yapacak.
Bu şekilde düşünen birinin ilk vukuatı olmasa gerek bu.
Eşiniz hep böyle sizden gizli işler yapar mı?

evet ben şimdi kendimi yeni bi kredi borcu sebebiyle sıkıcam,hadi diğeri elle tutulur bi şey içindi (araba kredisiydi) bunun tam ne için çekidiğinide bilmiyorum.

bana biyere dağvet edildiğimiz,bi arkadaşımız dağvet ettiği zaman "napalım gidelimmi"demeyi bile fazlalık görüyordu benim eşim,konuşa konuşa buna bile sormaya bile ben alıştırdım.ilk konuşmamda hem suçlu hem güçlü bi tavırla "açıklama yapmayadabilirim"dedi sonra ben tepki verince bu lafa,bunun yanlış bi cümle olduğunu farketti."bu krediyi kapatıcam"falan diye kapandı konu,şuan ne yaptı bilmiyorum sormadıkcada söylemicek görünen o.

tepkim ağır olurdu canım
sakin bir insanımdır ama evlilikte yalana gizliliğe tahammülüm yoktur.
çektiği paradan ziyade gizli yapması beni sinir ederdi:jeyyar:
nasıl ben eşimden aldığım bir çorabı bile gizlemiyorsam onun da benden birşey gizlemeye hakkı yok:umursamaz:

ben olsam çeker karşıma konuşurum. Verdiği cevapların beni tatmin etmediğini söyler, dürüst olmasını isterim. Çok üstüne gitmeden, sıkmadan sıkıştırırım. Tatlı dille. Bunun için yatak odasını bile kullanabilirsin canımzemuszemus

kesinlikle oturucak ve her ayrıntısı ile açıklama yapacak.baska türlü asla rahat vermem.çok kötü kavga cıkarırım yani..ayrıca acıklama yaptıktan sonra bile sakladığı için tekrar celallenirim.madem hayat müsterek herkes borcunun hesabını verecek.

Şu yazdıklarınızdan sonra aklıma gelen ilk senaryoyu dillendirmek isterim.
Eşiniz önceden borsa oynuyorsa,aldığı krediyi olması gerekenden 3000 lira fazla çekmiş ve üstelikte borcu 10 aya böldürmüşse büyük ihtimalle ya birinin verdiği hisse tiyosu yada kendi kafasınca girmeyi planladığı bir hisseye yatırım yapıp ek gelir elde etmeyi planlıyor,parayı bayram sonrası verecek kişi yanılmıyorsam 7000 lira verecek yani eşiniz elindeki parayı 10bine tamamlayacak,bu parayı borsada oynamak için sermaye yapacak,hisselerden elde edeceği gelirle 10 aya böldürdüğü krediyi ödeyip ana para olan 10bin lirayı muhafaza edecek hatta üzerine borsadan kazancının iyi olacağını düşünerek sermayeyi çoğaltacak diye düşünüyor.

Ama evdeki hesap çarşıya uymayabilir,borsa ok ama elinizde size ait sermaye varsa,krediyle veya borç parayla borsa oynanmaz,kaybettiğiniz anda krediyi elinizdeki avucunuzdakiyle ödemeye mahkum olursunuz,ayrıca borsa tv teleteksinden izlenipte hah şu hisseyi alayım veya X kişi filanca hissenin çıkacağını söyledi gibi tiyolarla kazanç elde edilecek bir yer değil,tiyolar her zaman doğrudur diye bir kavram yoktur borsada,eşiniz böyle düşünüyorsa yanılıyor,borsayı iyice öğrensin,kendi bir birikim yapsın ondan sonra hisse alımlarına girsin bencea.s

Size tavsiyem eşiniz bu parayı borsada çoğaltırım sevdasıyla çekmişse vazgeçirin,heleki şu sıralar yanlış zaman olduğu kanaatindeyim,tatlı dille kavga etmeden anlatın durumua.s

he he işte benim kafadan biri daha:) öğrenmeden bırakmam ama saklanmasınıda hazmetmem. yine sabırlıymış arkadaş. böle bir durumda bizim ev Beyrut gibi olurdu. bomba düşmüş gibi yani.

he he işte benim kafadan biri daha:) öğrenmeden bırakmam ama saklanmasınıda hazmetmem. yine sabırlıymış arkadaş. böle bir durumda bizim ev Beyrut gibi olurdu. bomba düşmüş gibi yani.

aynen cnm , ne demek açıklamayabilirim...yok yaaa ! kredi cekicek eee ne için? belli diil.Yok böyle birsey.Burnundan getiririm.

dün akşam konuştum tekrar imkb 100 endeksinde duruyormuş o para,ödemeyi aldğı zamanda kapanacakmış kredi.fakat nedense tatmin olmuyorum,çünki borsadan pek bişey anlamıyorum.ben krediyi kapatıp kapatmadığını nasıl öğrenebilirim acaba bilmiyorum.

bide bayramdan önce bigün işim vardı,kavgada etmiştik o gün,bana dediki seni bırakayım muharrem abide ödeme yapacakmış onu alalım kapalı çarşıya gidip sana .... alalım dedi.tamam dedim indim,işim 20 dk kadar sürdü aşağıya bi baktım arabayla çoktan gelmiş bekliyo,o anda şüphelendim zaten muharrem abisinin iş yerine gidip gelmesi 20,25 dk sürer bu adam gidip hiç iki kelam etmedenmi parayı kapıp döndü diye düşündüm,bukadar çabuk nasıl gidip geldi dedim kendi kendime,o akşamda muharrem abisi aradı sınavlar nasıl görüşemedik gibisinden sorunca iyice şüphelendim,sonrada sordum kredimi çekmiştin bi anda nasıl ödemeni alıp geldin,hem niye bu gün görüştüğün adam akşam aradığında sınavını soruyor dedim,güldü hatta nasıl anladı der gibi kahkaha attı bi anda,sonrada,"olurmu yaa ben aradım iş yerinde değilmiş çalışanını aradı şu kadar ödeme yapın dedi"dedi,neyse dedim inanmaya çalıştım fakat sonrada bu 10 ay ödeme planlı kredi çektiğine dair belgeleri buldum.nasıl güveneyim şimdi ne dese güvenesim gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…