siz olsanız???

clementina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
44
0
86
Balıkesir
arkadaşlar ben bir öğretmenim ve eşimden 2 yıldır ayrı başka bir şehirde görev yapıyorum ancak artık bir bebeğimiz var ve benim tayinim sözleşmeli olduğum için eşimin yanına çıkmıyor ve çıkması için 2-3 seneye gerek var,eşim de artık çocuk olunca iyice isyan ediyor işini bırak ve evimize dön artık diye:)) ben de çok istiyorum ama çok kararsızım çocuğumu da babasız bırakmak istemiyorum ama işimi bırakırsam özelde çalışmak zorunda kalıcam.siz olsaydınız ne yapardınız??

canım ben de eşimden ayrı şehirdeyim işim gereği, o sürekli tayin olup duran bi mesleğe sahip bense sadece ankaradayım. mecburi hizmetini tamamlayınca eş durumundan o da ankarada kalabilecek ancak bi kaç sene biz de ayrı gayrı idare edeceğiz. öncelikle erkekler bu durumu zor kabul ediyolar çevrelerindeki evliliklere özeniyolar haklı olarak.ev kadını olan eşlere özeniyorlar ama en başında senn çalıştığıı bliodu heralde. fedakarlığı da kadından bekliyorlar hep. eşim bana her gün 2 saat git 2 saat gel bi mesafede git gel yap bile dedi bi iş arkadaşının gazıyla. ne varmış insanlar istanbulda kaç saat yol gidiomş her gün. ben mesaiden 6da çıkıp gece yarıları yola mı düşeyim karda kışta kadın başıma dedim? yol dediği şehirlerarası yol. bizi düşünmüyolar canım malesef kendi rahatları hep daha önemli. ama mesleğinden vazgeçme sakın. bırakırsan geri dönüşü çok zor olur. kadroya geçmeye çalış bence, kpss ye tekrar git iyi bi puan hedefle. eşten ayrı kalmak hele de çocuk varken çok zor ama sen de evde oturmak için okumadın onca sene.

canım işini bırakma hayatın ne getireceği belli olmaz neler okuyoruz burda :17:sakın bırakma derim ben erkekler kendilerini düşünüyor çoğu zaman senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var işi olmayan kıymetini bil ....benim arkadaşımda senin durumunda eşiyle 2 yıl ayrı kalacaklar eşinin doğuya tayini çıktı çocukları var eşi 3 ayda bir geliyor ama kız işini bırakmıyor bırakmazda katlanıcaz diyor :37:çok iyi düşün canım ama elinde ekmeğin varsa sıkı yapış bu zamanda inşallah tez zamanda kavuşursunuz:71:

arkadaşlar ben bir öğretmenim ve eşimden 2 yıldır ayrı başka bir şehirde görev yapıyorum ancak artık bir bebeğimiz var ve benim tayinim sözleşmeli olduğum için eşimin yanına çıkmıyor ve çıkması için 2-3 seneye gerek var,eşim de artık çocuk olunca iyice isyan ediyor işini bırak ve evimize dön artık diye:)) ben de çok istiyorum ama çok kararsızım çocuğumu da babasız bırakmak istemiyorum ama işimi bırakırsam özelde çalışmak zorunda kalıcam.siz olsaydınız ne yapardınız??

ozel bi okulda yada dershanede calisabilir misiniz eger isi birakirsaniz? eger boyle bi durum olursa ya da biraktiginiz isi aratmiycaksa olabilir aslinda.tabi siz daha iyi bilirsiniz durumu yasayan sizsiniz.cocugunuz oldugu icin esiniz daha bi ozlem duyuyordur.sizin ona cocugunuz hakkinda bugun sunu yapti bunu dedi demenizi degil de cocugunun buyumesini ilk yaptigi seyleri o da kendi gozuyle gormek istiyordur.umarim hakkinizda hayirlisi olur.

bence kocanın yanına git özel biyerde çalışırsın..bebek babayada alışmalı...
aranız soğumasın hem..

canım önünde bekleyeceğin 2 sene uzun bir süre.. eğer özelde iş bulma imkanın varsa kendine de eşine de bebişinize de bu çileyi daha fazla çektirme derim..

2 yıl az bir zaman değil, özelde çalışmayı göze alabiliyorsan ne çocuğunu babasından mahrum et, ne de kendini eş ve yuva sıcaklığından. Hani zorunluluğu, askerliği falan anlıyorum da onun haricinde ben anlayamıyorum ayrı kalmayı, ben 5 ay askerliğe zor dayandım valla.

2 yıl geçirmişsiniz, bir 2 yıl daha sabır gerekiyor sadece. :61:
Özelde çalışma fikri ilk başta cazip ve mümkün gelebilir, ancak çocuğunuz için 2 yılı düşünürken gelecekteki onca yılını riske etmeyin derim. özelde çalışırken şimdi ki kadar vakit ayıramıycaksınız ona belki de, çünkü çalışma saatleri devlete göre daha yoğun ve yorucu olan bi sektördür, ayrıca herzaman garantisi yoktur. Ben de öğretmenin ve özelde çalışıyorum, sabah 8 akşam 6 çalışma saatlerim.:68:

Son düzenleme:
Çoğu kişi sizin yerinizde olmak isterken sakın işinizi bırakmayın.Biraz daha sabır...:29:

Back
X