• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz?

yahu içlerinden hiçbiri mi mantıklı düşünmüyor hayret bişey. ilişkini bitirme tabii ama tepkini koy artık neden onları bekleyecekmişsin ki çok saçma belki kızın abisi 10 sene evlenmicek belki adam evlenmek istemiyor????
oyle zaten
aile abartisiz 50 kiz bulmustrur, onun boyu onun kasi onun gozu hepsine bahane buluyormus
evlenmek istemiyor besbelli adam
o'da ayri cirkef afedersiniz ama o'da izin vermiyormus birde ben evlenmeden evlenemessin diye (cunku kaynimi istemiyormus hep ayirmaya calismis onlari kardesiyle yillarca konusmamiz eltimde ayrilmamis, kendine yediremiyormus ayiramadigini)
isin icinde is var, resmen neydidugu belirsiz bunlar

Yuh yani daha abiyi bekliyor. Abide diğer abiyi bekliyor bide diğer abinin nişan söz vs bişey yok. Ama bekleyin diyorlar. Nasıl bir düşücedir bu. Ben evlendim oğlum 2 yaşında ama abim halen bekar ne ayıplayan oldu nede konuşan. Böyle yapmak bence çok ayıp one biçim birşeydir.

Yuh yani daha abiyi bekliyor. Abide diğer abiyi bekliyor bide diğer abinin nişan söz vs bişey yok. Ama bekleyin diyorlar. Nasıl bir düşücedir bu. Ben evlendim oğlum 2 yaşında ama abim halen bekar ne ayıplayan oldu nede konuşan. Böyle yapmak bence çok ayıp one biçim birşeydir.
oyle canim oyle
ama laf anlatamiyor iste, geri kafalilar bildigin

nisanlim bende cok istiyorum diyor, birak seneyi bu sene sonu evlenmek istiyorum daha diye yeminler ediyor
ama abim o abimi ezemem diyor, ailemi nasil silip atayim diyor :(

Sevgiliniz bence abisini ikna etsin,ikisi beraber anne babasıyla konuşursa, abisi "Kardeşim benden önce evlensin,ben bir kaç yıl düşünmüyorum"derse bence hallolur

Detayli anlatiyorum daha iyi anlamaniz icin.
Ben universiteyi bitirdim 5 yillik bir iliskim var ve sozluyum.Sozlumun abisi var 30 yasinda ve 8 yillik iliskisi var nisanli.
Ailem uzatmami istemiyor artik okulda bitti seneye yani 2016 sonlarina dogru dugun olsun diyorlar, bende boyle istiyorum, artik yuva kurup genc anne olmak istiyorum Rabbim nasip ederse.

Sozlum bunu duydugunda cildiriyor. O'da istiyor ama onumuzde koskoca bir engel var. Abi ve nisanlisi.
Elti adayimin abisi var ve bekar iliskisi yok. Neymis abisi evlenmeden elti adayim asla evlenemezmis. Ne dugun tarihi ne birsey nezaman evlenecekleri belli degil, cunku kizin abisi evlenecek daha.
Eeee benim saf sozlumde abisini ezip gecemezmis, once abisi evlenecekmis. Kv Kp sozlume "Asla abin evlenmeden evlenemessin, eger abini ezip gecersen sana hakkimiz helal degil, bizi unut oyle bir hata yaparsan"
Yani sozlum benim ve ailesinin arasinda kalmis durumda.

Bu ne sacmalik! 2 sene bekle desinler anlarim ama daha neyin ne olacagi belli degil 2 yildir nisanlilar dugun evlilik lafi actirmiyor kizin ailesi. Kacir kizi madem diyoruz aa asla kacamam diyormus kiz. Tamam anliyorum elti adayimda merakli dugun dernek ama biz ne yapalim. Ben Eltimin abisi evlensinde sonar eltimde evlensinde sonra ben evleneyim diye kac yil daha bekleyeyim?

akil verin bana, bende akil falan kalmadi
bu arada ailem saf temiz otur otur kalk kalk, asla diretmezler, bana sen ne dersen o diyorlar
beklesende evlensende kabulumuz ama seneye evlenseniz iyi olurdu diyorlar

ailesiyle açık açık konusup restini ceksin buna ragmen hala olmuosa senin ailen bu şekilde daha nekadar gidecek önümüzü görmek istiyoruz bir tarih verin die konussun.. sözlünün çıldırması da ne oluo cıldıran geleceğini göremeyen sen olmalısın biraz baskı yap sözlüne ve ailesiyle konusmasını sağla

beni dusurdukleri duruma bakin, Allah bildigi gibi yapsin sinirden patliyorum
normalde erkek tarafi israr eder dugun olsun tarih konsun
ben yalvariyorum birde olsun diye, utanmazlar :(

böyle sira bekleme olaylari kalkti ya,daha eltinin abisi bekleniyor,belki adam hic evlenmicek Allah Allaaahhh

Ben universiteyi bitirdim 5 yillik bir iliskim var ve sozluyum.Sozlumun abisi var 30 yasinda ve 8 yillik iliskisi var nisanli.
Ailem uzatmami istemiyor artik okulda bitti seneye yani 2016 sonlarina dogru dugun olsun diyorlar, bende boyle istiyorum, artik yuva kurup genc anne olmak istiyorum Rabbim nasip ederse.

Sozlum bunu duydugunda cildiriyor. O'da istiyor ama onumuzde koskoca bir engel var. Abi ve nisanlisi.
Elti adayimin abisi var ve bekar iliskisi yok. Neymis abisi evlenmeden elti adayim asla evlenemezmis. Ne dugun tarihi ne birsey nezaman evlenecekleri belli degil, cunku kizin abisi evlenecek daha.
Eeee benim saf sozlumde abisini ezip gecemezmis, once abisi evlenecekmis. Kv Kp sozlume "Asla abin evlenmeden evlenemessin, eger abini ezip gecersen sana hakkimiz helal degil, bizi unut oyle bir hata yaparsan"

Bu ne sacmalik! 2 sene bekle desinler anlarim ama daha neyin ne olacagi belli degil 2 yildir nisanlilar dugun evlilik lafi actirmiyor kizin ailesi. Kacir kizi madem diyoruz aa asla kacamam diyormus kiz. Tamam anliyorum elti adayimda merakli dugun dernek ama biz ne yapalim. Ben Eltimin abisi evlensinde sonar eltimde evlensinde sonra ben evleneyim diye kac yil daha bekleyeyim?

bu arada ailem saf temiz otur otur kalk kalk, asla diretmezler, bana sen ne dersen o diyorlar
es adayının aılesı de, eltı adayının aılesı de gelenekselcı bır aıle sanırım. senın aılen daha anlayıslı daha modern gıbı geldı bana.... tabıkı de 5 yıl uzun bır sure, verılen bır emek harcanan bır zaman var aılelerde onay verıyo ılıskınıze anladıgım kadarıyla. ama baskası ıcın beklemek yanlıs bence es adayınla yenıden konusup orta yolu bulmayı dene bence ya da aılen araya gırsın sart kossun bır seylerı ... tek care bu gıbı ya da en kotusu ayrılacaksınız cunku beklemenın bır ucu yok ,(

erkek arkadaşımın da 1bekar abisi var sırasını kardeşine verdi mesela. sıra vermek falan evet tuhaf söylemler ama.

daha bizde askerlik var gerçi ama o zamana kadar evlenmezse sanmıyorum ailesinin erkek arkadaşıma önce abin sonra sen diyeceğini. sırayla mı olur bu işler anlamıyorum ne tuhaf. hayırlı işe engel oluyorlar baska bişi değil.

yaşın çok büyük değilmiş.
beklesen 4 yıl da beklersin ama bu çok sinir bozucu.
yani seni anlıyorum.
bi de şu var belki sonuçta 4 yıl falan karşına istediğin gibi bir kısmette çıkmayabilir.
yani zor bir karar gerçekten.
sabırla beklerim diyorsan sorun çıkarma.
ya da ni bilim başkasıyla yapamam diyorsan bekle derim.
ama yok ben bekleyemem diye sabırsızsan kendini yıpratma derim

yaşın çok büyük değilmiş.
beklesen 4 yıl da beklersin ama bu çok sinir bozucu.
yani seni anlıyorum.
bi de şu var belki sonuçta 4 yıl falan karşına istediğin gibi bir kısmette çıkmayabilir.
yani zor bir karar gerçekten.
sabırla beklerim diyorsan sorun çıkarma.
ya da ni bilim başkasıyla yapamam diyorsan bekle derim.
ama yok ben bekleyemem diye sabırsızsan kendini yıpratma derim

saygi duyuyorum yas konusunda farkli dusunceler olabiliyor evet artik 24 bir cok kisi icin erken
ama benim dusuncemde 25 en gec yas evlilik icin ve ben seneye dedigim gibi dugun olursa 25ime girmis olacagim, ben 28 yasinda anne oldugumu hayal ediyorum, genc anne olmak istiyorum tabiki Rabbim nasip ederse, istegim hayalim bu sekilde

Tabii ki sıra bekleme olayı çok gereksiz ve bahane yapıyor da olabilirler nişanı bozdurmak için. Evlenmelerini istemiyorlar sanırım kız tarafı.
Aynı şekilde size sıra bekletmeleri ne kadar yanlışsa, sizin 'kızı kaçır' demeniz de o kadar yanlış, sonuçta karşınızdaki de genç kız ve sadece sizin önünüz açılsın diye tüm hayatını etkileyecek bir olayı tavsiye etmeniz çok yanlış olmuş.

İki tarafta kararlıysa sizin yapmanız gereken kendi adınıza karar vermeniz(ayrılacak mısınız, devam edeceksiniz onların kurallarına mı uyacaksınız vb). Kimsenin fikrini değiştiremezsiniz sonuç olarak, yalnızca kendi kararlarınız üzerinde söz sahibi olabilirsiniz.

Tabii ki sıra bekleme olayı çok gereksiz ve bahane yapıyor da olabilirler nişanı bozdurmak için. Evlenmelerini istemiyorlar sanırım kız tarafı.
Aynı şekilde size sıra bekletmeleri ne kadar yanlışsa, sizin 'kızı kaçır' demeniz de o kadar yanlış, sonuçta karşınızdaki de genç kız ve sadece sizin önünüz açılsın diye tüm hayatını etkileyecek bir olayı tavsiye etmeniz çok yanlış olmuş.

İki tarafta kararlıysa sizin yapmanız gereken kendi adınıza karar vermeniz(ayrılacak mısınız, devam edeceksiniz onların kurallarına mı uyacaksınız vb). Kimsenin fikrini değiştiremezsiniz sonuç olarak, yalnızca kendi kararlarınız üzerinde söz sahibi olabilirsiniz.

cok haklisin, kacir dememizin cok yanlis oldugunun farkindayim o'da genc kiz meraklidir
ama
onlar bizi engellediklerinin farkinda ama umrunda bile degil hicbirinin

Allah var yukarida, ben eltimin yerinde olsam yemin ederim sirayin onlara verilmesi icin elimden geleni yapardim
onlarin umursamaz hatta bu durumdan hosnut tavirlari cok itici inan

çok saçma ya sevgilinizde aileside eltinizde, tam tersi asıl siz evleninde onlara örnek olsun, o kadar uzatmanın bir anlamı olmadığını anlasınlar dicem ama hakkımı helal etmem demiş annesi ve babası, ne yani 5 sene dursalar beklicekmisiniz, bu arada hiç mi umut yok evlenmeleri için, olayın içinde başka bir şey olmasın, emin misin abisinin nişanlı olduğuna

eltin kaçsın,sonra sen kaç...
kızmayın çok saçma dıye,zaten durum saçma olduğu için çözümde öyle
şükürki hiç böle insanlar tanımadım,ne cehalet.2015 türkiyesi

Back
X