Siz olsanız...

anahtar kayın valide ya da annemde olabilir bu sorun değil.
ama eve bensiz girmesi sorun.
insanın evladına bile saygılı olması gerekir.
anne olmak tam özgürlük sağlamaz.
geceden bizde kaldı ve ben işe gittiysem yapabilir yemek.
ama gündüz dışardan gelip yapmasını istemem.

Büyükler 'ikisi de işten geliyor hazır yemek işte yerler' niyetiyle yapıyor ve hatta çoğu bu tarz şeyler için minnet bekliyor. Gelinlerin düşündüğü gibi bir müdahale olduğunun farkında değiller. Bu konuyu içinizde büyütmeden konuşun ve kendiniz yapmak istediğinizi belirtin bence.

Iyi de neden geliyor her gün

Gelip sizin evi mi kontrol ediyor

Yeni evlisin çoluk çocuk yok ki gelip ona baksın

Ayrıca gerekirse aç oturursun ona ne

Yalnız gereksiz bir çok şeyi abartman sen buna nasıl katlanıyorsun denin evine akraba kızları falan getirebilir mesela

Şaka bir yana da senin evine her gün neden geliyor kendi evinde pişirsin gerekirse sizi de davet etsin ama gelip senin mutfağına girmesin

Pisliği temizliği dağıtması önemli değilll

evinizin anahtari niye kv'nizde var ki?

ben mutfağıma sadece kendi annemi sokarım:) kv ne de olsa niye girsin ki evime ben yokken çok rahatsız edici.yazık yardımcı olmak istiyor kadın belli ki ama bunu siz talep etmemişsiniz.eşinize söyleyin en iyi çözüm onda.evin anahtarlarını kaybettim de gir yeni kilit taktır anahtarı da verme kimseye bi daha.baktın olmuyor mutfağın kapısını kitle.tedbir olsun diye odaları kilitliyorum falan de

İsgüzarlık bence.
Neden ben evde yokken girsin ki evime?
Ne alaka yani?
Evlenmişsem demekki sorumluluk alabilecek yaşta ve durumdayım,gerekirse 3 çeşit yemem,bir makarna yerim ama kendim yaparım.
Çok düşünüyorsa evde yapıp size geçerken alın diyebilir yani ki bence onada gerek yok.
Söyleyin "anne zahmet edip yorulma biz hallediyoruz,gelip yemek yapmana gerek yok"diye belirtin. Gerekirse anahtarıda isteyin.

Kendi evinde yapip ben evdeyken getirsin.
benim kv böyle yapardı başlarda. bende çalışıyordum ama dedim kendisine. getirmeyin yapmayın. ben yapayım. alışayım dedim. getirmedi.
arada eşimin sevdiği yemekleri falan getiriyor. bazen sen yapma ben yapar getiririm diyor. tamam diyorum.
benim anahtarda onda var. ama hiç girmemiştir evime.
yani konuşup söylemeniz lazım.

İyi niyetle yapıyor, ama özel hayata ister istemez müdahalede bulunmuş oluyor bunu yaparak. Sen yokken evine anahtarla gelmesi çok itici bir şey, mesela benim için ev çok çok özeldir ve özgürlüğüme düşkünümdür evde.
Yemeğimi de ben yapmak isterim, ya da bazen yapmam eşimle yumurta kırıp yerim nolacak? Sürekli yemek olmadığı için eksiklikmiş gibi mutfağımda anne istemem.
Bunu bir şekilde ifade etmelisin, yoksa bir gün paatlarsın benden demesi.

Yemeğinizi akşamdan hazırlamanız gerek o zaman.
Neden evinizin anahtarı kayınvalidenizde var ki?
Kilidi değiştirdiğimizde bi kaç tane yapılınca oda almış benim annemde de var ama kadın bir gün olsun biz yokken gelmedi eve
Beraber mi yaşıyorsunuz
Bende sevmem, anahtarımı da kimseye vermem
Bigün dışardan yerim ikinci gün yaparım diğerinde eşim yapar ama dışardan müdahale istemem
Hayır ayrıyız

Bundan öte ben olmadan evime girmesini engellerim en başta ben. Sorunu kökten çözmek gerek.
Ama nasıl işte

Evet bundan sonra yapıcam yemek hiç yapmadım öyle kalıcı bi yemek bu güne kadar ama artık yapıcam akşamdan

Kv mi niye evde,bilmiyorum hırsız gibi biz yokken geliyo hep

Evet işte o kadar aptalım ki söylemedim bunu ama artık iyice rahatsız olmaya başladım

önce anahtarı alın elinden
Nasıl alıyım ki

Yemek yapıp mutfağı pisletmesi mi sence sorun?!

Yani gerçekten bu mudur..

Lütfen olmasın..
hayır tabi ki asıl sorun evi girmesi biz yokken

Eşime söyleyemem artık nefret ediyorum ondan bu konu da.eşyaların değişmesi konusunda önce bana hak verdi sonra küstü bana annme laf ediyosun diye,gerçekten her dediğimi yapar ama bu kınuda eşim adam gibi davranmıyo
Evet yani ancak sorunlu biri böyle davranır heralde kendi evine hakim zaten inanamıyorum ya
Ama sende bir alemsin
Anahtar veriyosun yaptığı yemeği yiyosun dağıttı diye söyleniyosun
Biri benden anahtar istese ( ki istendi ) yok daha neler derim ( ki dedim )
Ben vermedim ki eşim vermiş hem benim anneme hem kendi annesine

Ben yazmayı unuttum sanırım hergün gelmiyo bir kaç haftada bir gelip yapıyo yemek ama ben hiç istemiyorum artık

İşte bu işte bu!
Tüm kk ahalisinin Elif'e hak vereceği bir konu, sonunda! : )
:))))))

evinizin anahtari niye kv'nizde var ki?
Eşimin yüzünden
İşte bunu nasıl ve ne zaman söylesem?

Yani bi gün aradığından yemekten konu açıp,anne ben artık yemeğimizi kendim yapıp alışmak istiyorum artık gerek yok gelip yapmana diycem de konuyu nasıl açıyım.mesela bugün aradı yemek yaptım diye tam zamanıydı söylemenin aptal gibi söylemedim.

Kilidi değiştirin kendi annenize de vermeyin ayrımcılık yapıyor demesin.
Sadece iki anahtar yaptırın.

Bu erkekler anne konusunda niye bu kadar aptallar anlamıyorum evlenince gördüm bunu yani,ya kv eşyalarımın yerini değiştiriyodu bende rahatsız olduğumu söyledim eşim resmen küstü bana hak vereceğine şimdi anahtarı al desem kimbilir neler der bana inanamıyorum ya

Kilidi değiştirin kendi annenize de vermeyin ayrımcılık yapıyor demesin.
Sadece iki anahtar yaptırın.
Ben bu konuda zaten onlar ne der diye düşünmüyorum ki,sorun eşimde değiştirmez kilidi yani anlar neden değiştirmek istediğimi itiraz eder

Ben bu konuda zaten onlar ne der diye düşünmüyorum ki,sorun eşimde değiştirmez kilidi yani anlar neden değiştirmek istediğimi itiraz eder

Valla sen onu dize getirirsin elifcim güveniyorum sana

bence siz anahtarı kaybettim numarası yapın ve nolur nolmaz deyin kilidi değiştirelim deyin eşinize ve yedek anahtarları da ortadan bir şekilde kaldırın kimseye vermeyin

bence siz anahtarı kaybettim numarası yapın ve nolur nolmaz deyin kilidi değiştirelim deyin eşinize ve yedek anahtarları da ortadan bir şekilde kaldırın kimseye vermeyin
Kilifi değiştirsek eminim annesi yine ister eşimde verir bence kv ye artık yemek yapma demek en iyisi ama ne zaman söylesem

Yemek yaptıktan sonra etrafı topluyorsa,orayı burayı kurcalamıyorsa öper başıma koyardım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…