• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanızne yapardınız?

Lütfen öyle düsünmeyin mutluluğunuza odaklanın nişanınızı da bunaltmayın , birsürü kız nişanlınınızn size sunduğu şeyler için dua ediyor, ailenizle iletişimi koparın demiyorm mesafeli güzel bir ilişkiniz olmalı, evler yakın olunca pişman olacaksın, çünkü en ufak sorunda ailen olayın merkezinde olacak , evinin herseyini bilecek , eşinle planlarını etkileyecek, bir süre sonra siz bile kaçmak isteyeceksiniz, her iki aileden uzak mesafede hayat kurun derim🙂 nacizane fikrim , evli bir bayan olarak bunları söylüyorm Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Ailenize yakın olmadığı için dertlisiniz aslında yer ile alakalı değil.
Valla ben nişanlınızın fikrine bayıldım . Gün içerisinde eşin olmasa bile hava güzelken çimlere oturup kahveni içerken bile çalışabilirsin süper . Hem ben her 2 tarafa da aynı uzaklıkta olma taraftarıyım. Ya da kendi adıma konuşuyorum insan belirli bi yaşa geldiğinde sakinlik huzur sessizlik istiyor belki ondandır:)
Genelde erkekler ana kuzusu olurdu ama burada durum değişik oldu bi an şaşırdım.. bence her 2 tarafa uzak olun..

Evden ayrilacaginiz icin uzulmeniz normal ama bu evlilik sevincinizin onune geçiyorsa o zaman anormal bir durum var bence. 29 yasinda bir insanin bu kadar mantikli bir oneri karsisinda "ama anneme uzak (1,5 saat 😒) olacagim" diye dertlenmesi bende evlilige hazir olmadiginiz izlenimi uyandirdi.

Ailenize yakın olmadığı için dertlisiniz aslında yer ile alakalı değil.
Valla ben nişanlınızın fikrine bayıldım . Gün içerisinde eşin olmasa bile hava güzelken çimlere oturup kahveni içerken bile çalışabilirsin süper . Hem ben her 2 tarafa da aynı uzaklıkta olma taraftarıyım. Ya da kendi adıma konuşuyorum insan belirli bi yaşa geldiğinde sakinlik huzur sessizlik istiyor belki ondandır:)
Genelde erkekler ana kuzusu olurdu ama burada durum değişik oldu bi an şaşırdım.. bence her 2 tarafa uzak olun..
Onun ailesi Almanyada yaşıyor . O tarafa istesekte yakın olamayacağız zaten. Ama dediğiniz gibi derdim yakın olamayacak olmak. İlk defa ayrılacağım için böyle hissediyorum belkide

Selam kızlar ,

Nişanlıyım ve evlenecek olup evden ayrılmanın hüznü sardı sanırım. 29 yaşındayım ailemden hiç ayrılmadım. Ev bakıyoruz şimdi nişanlımın yaşamak istediği semt aileme 1.5 saat uzaklıkta. Onu oraya bağlayan hiçbir şey yok. Burada ailesi akrabaları falan yok. İkimizde evden çalıştığımız için o merkezi , sahile yakın bir yerde daha kaliteli zaman geçireceğimizi düşünüyor. Tüm gün evde olduğumuzdan restoran, barlara yakın istediğimiz zaman sahilde yürümeye gidip sandalyeleri atıp takılabileceğimiz bir semtte daha mutlu olacağımız fikrinde.

Şuan yaşadığım yerde çok güzel olmasına karşın merkezi bir yer kesinlikle değil. Kesinlikle araba gerekiyor rahat bir ulaşım için. Şuan en yakınımızda ki market bile neredeyse 10 dakikadan fazla sürüyor yürüyerek öyle takılacak güzel cafe vs pek yok. Ama bana anneme yakın olmak şuan için daha cazip geliyor. Baskı yapıp illa burada yaşayalım demiyorum ama burada olsak gün içinde anneme kahveye giderim yürüyüşe çıkarız beraber vs diye düşünüyorum.

Siz olsanız ne yapardınız kızlar? Sizce bu duygusallığım ilk defa evden ayrılacak olmamadan mı kaynaklı?
Farkli şehirlerde degilsiniz ki bence eşinizi dinleyin.Bastan ailem diye esinizin aklina bir şeyler sokmayin.Evleniyorsunuz bir seyler degisecek esinizin hevesini kırmayın ayak uydurun bence.

Böyle konulara gerçekten şaşırıyorum. 29 yaşınız artık böyle kaygılar için yaşınız büyük. 18 yaşında insanlar kendi hayatını kurup başka şehirlere yaşamaya gidiyor. Bir buçuk saat gidilemeyecek bir mesafe değil. Haftada bir-iki gün gene gider görürsünüz annenizi işiniz rahatmış madem. Nişanlınız çok haklı. Şu an gereksiz bir duygusallıkla bakıyorsunuz olaya

Bu zamana kadar ailenizden ayrı bir şehirde ve aylar/yıllar geçen bir ayrılığınız oldu mu? Aynı yaşız. Benim de aile bağlarım aşırı kuvvetli ve bu bağımlılığın bana zarar verdiğini düşünmeye başladım, gözlemliyorum hala. Kendimi biraz dışa kapattım aileciyim gibi oluyor ileriki hayatımı etkiliyor. Nişanlınızı soğutmamak adına onunla ayrı ortak bir aile olacaksınız. Kendinizi geri çekin. İnanın ben şu an çok sıkıntı çekiyorum verdiğim tavizler için.

Bu zamana kadar ailenizden ayrı bir şehirde ve aylar/yıllar geçen bir ayrılığınız oldu mu? Aynı yaşız. Benim de aile bağlarım aşırı kuvvetli ve bu bağımlılığın bana zarar verdiğini düşünmeye başladım, gözlemliyorum hala. Kendimi biraz dışa kapattım aileciyim gibi oluyor ileriki hayatımı etkiliyor. Nişanlınızı soğutmamak adına onunla ayrı ortak bir aile olacaksınız. Kendinizi geri çekin. İnanın ben şu an çok sıkıntı çekiyorum verdiğim tavizler için.
Hiç ayrı yaşamadım. Üzerine gitmiyorum aslında sadece kendi içimde ki düşünceler bunlar

Hiç ayrı yaşamadım. Üzerine gitmiyorum aslında sadece kendi içimde ki düşünceler bunlar
Bazı aile tiplerinde yetişen çocukların özellikle de ailesinden ayrı bir ortamda çok zaman geçirmemesi, köklü ayrılıklarda adapte sıkıntısı yaratıyor. Ben sizi çok iyi anlıyorum. İnanın yaşa başa da bakmıyor. Hüngür hüngür de ağlasanız normal. Bu biraz aile yaklaşımı biraz da ailesiz bir iş yapmama sürekli onlara danışma, onlardan izin/onay alma olaylarından sıkı bir bağ oluyor. Bence evliliğinizin ilk zamanları biraz sizi zorlar ama aile bağımsızlığını kesinlikle tadın. Çok kısa sürede daha mutlu olabileceksiniz. İnsan bir noktada iki tarafın ailesinden uzak durmalı, şu an en önemli şey siz ve eş adayınız, yaşayacağınız ortamın aktifliği. Ailenize çok uzak mesafe de yok. Biraz gözden uzak olun. Zamanla yararlarını hissedersiniz.

şehir istanbul galiba

neresi bu semtler

yani ben istanbul bilmiyorum ama bilenler yazar

atıyorum anneniz Kartal da eşiniz merkezi diye Beşiktaş istiyor

orta yol bulalım üsküdar olsun

ailelerden uzak olmak lazım

hele de sizin gibi ayrılmayalım psikolojisi varsa mutlaka uzak olun

yani anneniz asla komşunuz olmasın ki ayrı bir aileniz olduğu bilinciniz olsun

1,5 saat uzak geliyorsa yarım saat mesafe olsun Ulus olmasın da Moda olsun ama asla yanı mahalle olmasın

eşinize de yazık evliliği de yıpratır

Bunu erkek istede gıcık olurum ama evett bende anneme yakın oturmak isterdim. Hatta aynı apartmanda bile 😒😒
Ama bu herkes için böyle değil. Ve şuan nişanlınıza bunu derseniz hani şu büyümemiş ana kuzusu dediğimiz pozisyona düşebilirsiniz.
Ama 1.5 saatte araç ileyse çok fazla 🙄

Bunu erkek istede gıcık olurum ama evett bende anneme yakın oturmak isterdim. Hatta aynı apartmanda bile 😒😒
Ama bu herkes için böyle değil. Ve şuan nişanlınıza bunu derseniz hani şu büyümemiş ana kuzusu dediğimiz pozisyona düşebilirsiniz.
Ama 1.5 saatte araç ileyse çok fazla 🙄
Araçla 45 dakika falan

şehir istanbul galiba

neresi bu semtler

yani ben istanbul bilmiyorum ama bilenler yazar

atıyorum anneniz Kartal da eşiniz merkezi diye Beşiktaş istiyor

orta yol bulalım üsküdar olsun

ailelerden uzak olmak lazım

hele de sizin gibi ayrılmayalım psikolojisi varsa mutlaka uzak olun

yani anneniz asla komşunuz olmasın ki ayrı bir aileniz olduğu bilinciniz olsun

1,5 saat uzak geliyorsa yarım saat mesafe olsun Ulus olmasın da Moda olsun ama asla yanı mahalle olmasın

eşinize de yazık evliliği de yıpratır
evet istanbul şuan bahçeşehirdeyiz , suadiye de yaşayacağız

İçinizdeki o fikri atın en uzak yere. Düşünmeyin, aklınıza getirmeyin. Eşiniz daha mantıklı düşünüyor bence

Araçla 45 dakika falan
Yani ben bu konuda mantıklı düşünen biri değilim. Annem araçla bana 25 dk bana o bile çok geliyor. Bu evimde çok mutsuzum mesela saray bile olsa bana mutluluk vermiyor. Yürüyerek anneme gitmeyi o kadar çok isterdim ki. 😒😒

sizde eğer mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız nişanlınızla gerekçenizi güzelce açıklayarak konuşun derim.

evet istanbul şuan bahçeşehirdeyiz , suadiye de yaşayacağız

ben bilmem istanbul u yazdığım örnekler de bilinen büyük semtler

mesela Suadiye nin özelliği ne, ev kirası ne kadar, rezidans mı var mini apartmanlar mı kocaman bloklar mı

yani Suadiye'nin özelliği ne

bu Bahçeşehir, Büyükçekmece yolundaki yer mi hani üniversite vs olan

bana çok da uzak olmak gibi geldi annenize gidip gelmek, metro, metrobüs falan yok mu

Back
X