Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

Anneleri kendine saygı duymuyorken çocuklar kendilerine saygı duymayı kimden öğrenicek.
Cok dogru :/ Biliyormusunuz, benim karrasizlik duygum var ya, bu da benim annemin sucu, neden derseniz, ben 18 yasindayken giyinecegim kiyafeti bile kendim secemiyordum, annem veriyordu karari. Hep kararlarimi baskalari verdi. O yuzden simdi karar verememe ozurluyum.(((

Cok dogru :/ Biliyormusunuz, benim karrasizlik duygum var ya, bu da benim annemin sucu, neden derseniz, ben 18 yasindayken giyinecegim kiyafeti bile kendim secemiyordum, annem veriyordu karari. Hep kararlarimi baskalari verdi. O yuzden simdi karar verememe ozurluyum.(((
Artik bir yerden baslamalisin. Birseylerde kendi kararin olmali. Hayatinin kalemini baskalarina verirsen onlar ne yazarsa sen onu oynarsin. Bu da senin degil, onlarin istedigi hayat olur.

3 çocuk yapmaya karar verebilmişsiniz ama. Madem bir yetişkin olarak kendi kararınızı bile veremiyorsunuz daha neden çocuk yapıp o çocukları mağdur ediyorsunuz ki? Önce kendi sorunlarınızı çözseydiniz, sağlıklı bir insan olarak anne olsaydınız keşke

3 çocuk yapmaya karar verebilmişsiniz ama. Madem bir yetişkin olarak kendi kararınızı bile veremiyorsunuz daha neden çocuk yapıp o çocukları mağdur ediyorsunuz ki? Önce kendi sorunlarınızı çözseydiniz, sağlıklı bir insan olarak anne olsaydınız keşke
Bir az daha saygili konusursaniz sevinirim. Sonucta derdimi paylasiyorum sizinle.

Ne desem bilemedim. Bunca zaman hiç çalıştınız mı ? Mesleğiniz var mı ? Zamanla bu adamın eline oyuncak olursunuz.

Saglikli bir insan olsaydiniz keske kelimesi bence cok ta saygili bir kelime degil
Her insan psikolojik sorunlar yaşıyor zaman zaman önemli olan bunları aşabilmek. Hakaret olarak söylemiyorum bunu bu çok normal bir durum. Madem çocukluğunuzdan gelen böyle bir sıkıntı var önce bunu aşmayı deneseydiniz. evet çocuk sahibi olmadan önce sağlıklı bir insan olaymışsınız keşke.

Her insan psikolojik sorunlar yaşıyor zaman zaman önemli olan bunları aşabilmek. Hakaret olarak söylemiyorum bunu bu çok normal bir durum. Madem çocukluğunuzdan gelen böyle bir sıkıntı var önce bunu aşmayı deneseydiniz. evet çocuk sahibi olmadan önce sağlıklı bir insan olaymışsınız keşke.
Burda herkes derdini paylasiyor,herkes fikir aliyor. O zaman herkes sagliksiz, kendi Katarina veremiyor. Yapmayin lutfen.

Burda herkes derdini paylasiyor,herkes fikir aliyor. O zaman herkes sagliksiz, kendi Katarina veremiyor. Yapmayin lutfen.
Ben size kendi kararınızı veremiyorsunuz demedim siz kendiniz “ben annemden dolayı kendi kararımı veremiyorum” dediniz ben de size çocuk sahibi olmadan önce bu durumu halletseydiniz keşke dedim. Söylediklerimi çarpıtmayın

Size bisey daha soyleyecegim, cok garip bir duygu karmasasinda yasiyorum, evdeyken boyle ailem dagilmasin sabr edeyim duygusu agir basiyor, ama disaridayken, ayrilmak hissi agir basiyor, ne bileyim, hayat cok guzel, o kapana kisilip kalmissin git kurtar kendini diyor icimdeki ses. Ama eve donunce de eski duygular agir basiyor. Ya disardaki hayat dusundugun gibi guzel degilse, ya tokezlersen diye dusunmeden edemiyorum. Bu kararsizlik beni oldurucek. Keske bir arkadasim, ailem , akrabam falan olsa burda, benimle bosanmam konusunda hemfikir olan, gitsem onlarda kalsam. Daha cesaretli olurum. Ama yok.

Bazı degisiklikler oldu arkadaslar. Bir kac gun avukat bulmaya calistim. Cok para istiyorlar. O yuzden avukat isi yatti...Sonrasinda esimle konusmaya gittim, amacim su konusmayi yapmakti:"eger bana saygi duymayacaksan, ben keyfim istedigini yaparim, cocuklar neden annemin kartini aldin diye sordugunda annenizi cezalandiriyorum diye konusmussun, yine boyle konusmaya devam edeceksen,ben yokum. Hala daha lafinin arkasindamisin?" Tahminim "evet" demesiydi ama demedi. Hayir da demedi ama. Cok israr etmeme ragmen ne hayir ne de evet dedi. Ben evet digecegine emindim ve sonrasinda "birlikde dilekce verelim" digecektim. Cunki arkadaslar, o zaman hem ucuz oluyor bosanmak, hemde daha kisa suruyor. Tartismali bosanma bir yil ve daha fazla sure biliyormus. Benim kimsem yokki burda, burda bu surecte1 yil nasil kalayim. Ben 1 ay bile durmak istemiyorum. Her neyse. Iste "sen yemek yap hersey eski haline donucek" dedi baska da bisey demedi. Ama onceki gun gibi istedigimi yaparim da demedi. Bir gun dusundum, ben belliki tirsmis,yemek yapayim cocuklarin bilgisayarsini acsin, sonrasinda duzelinceye kadar yatagima gecmeyi dusunmuyorum. Lafinin arkasinda durmazsa konusmazsa da oyle yalniz uyur, ya sonunda ben bikar ayrilirim, ya da o. Ama bildigim tek sey var, bosanma uzun bi surec, cocuklar benim bosanmam gerceklesinceye kadar bekleyemezler. O yuzden onlar icin yemek yapip ayni sofraya oturmam gerekiyor ki, bilgisayar erisimlerini kaldirsin.
Burda kim ne derse desin içinden nasıl geliyorsa öyle davran 3 çocuk tabiki kolay değil biz sadece tahmin yürütebiliriz.Bundan sonra devam kararı aldıysanda bunu ona belli etmeden önce en azından ayrılmaktan korkmadığını onsuz da yaşamayı denemeye hazır olduğunu göstermelisin.Sonraki hayatında birşeyleri değiştirmek istiyorsan tabi

Ben size kendi kararınızı veremiyorsunuz demedim siz kendiniz “ben annemden dolayı kendi kararımı veremiyorum” dediniz ben de size çocuk sahibi olmadan önce bu durumu halletseydiniz keşke dedim. Söylediklerimi çarpıtmayın
Evlenmeden once oyle bir sorun yasadigimi bilemiyordumki. Buyudum okudum evlendirildim.Kendimdeki yalnislaei gorucek ve duzelticek zamanim olmadi

Turkiyede de bosanma davasi uzunmu suruyor arkadaslar? Bu ne ya, cocukluysan, paylasilicak mal varligin varsa, bir yil sure biliyormus. Insan her sey bir an once bitsin istiyor bu durumlarda, bir yil nasil beklenir :/

Bir az daha saygili konusursaniz sevinirim. Sonucta derdimi paylasiyorum sizinle.
Kocanizdan alamadığıniz, kendinize veremediğiniz saygıyı burda kimseden istemeyin bi zahmet. O kadar hayalkırıklığına uğradım ki. "1 yıl sürüyormuş boşanmak :(" diye hiç surmesin yani, hiç başlamasın. Hala gidip adama "eğer bu tavırlarına devam ediceksin" diye konuşma yapmışsınız ki adam edicek yani bu gün gibi ortada, adam size herhangi bi söz vermemiş, sizi cevapsız bırakışını, sizi kaçırtmamak için hayır, size saygı duymak istemediği için evet demeyisini de zafer olarak almışsınız :D bi de hala bu aileyi ayakta tutmak için vs vs diyosunuz. Siz aile değilsiniz ki, eşiniz o evin "patronu", siz ve çocuklarınız da o evin tebaasisiniz. Boşanmayacaksiniz belli ki, ama bu gerçeği kabul ederek devam edin hayatınıza. Padişahım çok yaşa.

Kocanizdan alamadığıniz, kendinize veremediğiniz saygıyı burda kimseden istemeyin bi zahmet. O kadar hayalkırıklığına uğradım ki. "1 yıl sürüyormuş boşanmak :KK43:" diye hiç surmesin yani, hiç başlamasın. Hala gidip adama "eğer bu tavırlarına devam ediceksin" diye konuşma yapmışsınız ki adam edicek yani bu gün gibi ortada, adam size herhangi bi söz vermemiş, sizi cevapsız bırakışını, sizi kaçırtmamak için hayır, size saygı duymak istemediği için evet demeyisini de zafer olarak almışsınız :KK70: bi de hala bu aileyi ayakta tutmak için vs vs diyosunuz. Siz aile değilsiniz ki, eşiniz o evin "patronu", siz ve çocuklarınız da o evin tebaasisiniz. Boşanmayacaksiniz belli ki, ama bu gerçeği kabul ederek devam edin hayatınıza. Padişahım çok yaşa.
Oldu o zaman gelen geçen istediği şekilde konuşsun nede olsa geldi hayatındaki zorluğu paylaşıp ne yapabilirimi sordu konu sahibi.

Back
X