Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

Eşinizi biraz eşime benzettim özellikle ailesini görünce bu tiplerin narsizimi artıyor.Yetiskin olamamış birey olamamış ergen eş profili çok zor oluyor idare etmek.Ama müsade etmek diye bir şey olmamalı lugatinizda.Oldukca onun sizi manipüle etmesini beslersiniz.İzin vermeyin.Size göre doğru olan bir şeyi zorla yaptırmaya çalışmasına izin vermeyin çocukları alet etmesine izin vermeyin mesela alanınızı siz çizeceksiniz oraya girmemeyi öğreteceksiniz korkunuz da olmayacak.Biz aile terapistine gidiyoruz karşılıklı hissettiğini ifade etme noktasında epey faydalı oluyor.İsim vermeyeceğim ama videolar da var psikologların çok faydalı oluyor mutlaka izleyin bir şeyler yapın.Yoksa meydanı boş bulup at koşturur düzelecek diye bekleme!

Eşinizi biraz eşime benzettim özellikle ailesini görünce bu tiplerin narsizimi artıyor.Yetiskin olamamış birey olamamış ergen eş profili çok zor oluyor idare etmek.Ama müsade etmek diye bir şey olmamalı lugatinizda.Oldukca onun sizi manipüle etmesini beslersiniz.İzin vermeyin.Size göre doğru olan bir şeyi zorla yaptırmaya çalışmasına izin vermeyin çocukları alet etmesine izin vermeyin mesela alanınızı siz çizeceksiniz oraya girmemeyi öğreteceksiniz korkunuz da olmayacak.Biz aile terapistine gidiyoruz karşılıklı hissettiğini ifade etme noktasında epey faydalı oluyor.İsim vermeyeceğim ama videolar da var psikologların çok faydalı oluyor mutlaka izleyin bir şeyler yapın.Yoksa meydanı boş bulup at koşturur düzelecek diye bekleme!
Canim, bizimkinin egosu o kadar kabarmis ki terapiste falan gitmez. Internet vidyolari da izledim daha once, malesef hepsi ayni seyi soyluyor, esinizle konusun, benimkiyle konusulmuyorki, esinize ovguler yagdirin, tabiri caizse esinize yalakalanin. Neymis efendim, erkekler ovulmek severmis. Valla bende seviyorum. Saygi gosterene saygi gosteririm. Bos yera yalakalik yapamam.

Canim, bizimkinin egosu o kadar kabarmis ki terapiste falan gitmez. Internet vidyolari da izledim daha once, malesef hepsi ayni seyi soyluyor, esinizle konusun, benimkiyle konusulmuyorki, esinize ovguler yagdirin, tabiri caizse esinize yalakalanin. Neymis efendim, erkekler ovulmek severmis. Valla bende seviyorum. Saygi gosterene saygi gosteririm. Bos yera yalakalik yapamam.
Övme işte sakın övme böyle bir adamı.Ona daha çok zarar vermiş oluyorsun.Benim dinlediğim videolar hiç öyle demiyor canım her videoyu dinleme.Su an sana bunları yapmasına izin veriyorsan senin terapi görmen gerekiyor benim duyduklarım.Birey olma haklarına saldiramaz yapıp edip bir de aferin bekliyor hangi dönemde kalmış ergenlik mi çocukluk mu?Ona karşı nasıl davranacağını bilirsen sen de ondan zarar görmezsin silahlarını iyi kullan.

Bu dünyada her şeyden önce gelir çocuklarım. Hadi kendinizden vazgeçtiniz, bu pskolojil şiddeti sineye çekiyorsunz. Çocuklarınız bu ortamda sağlıklı büyürmü sanıyorsunuz? Onlara yapılan pskolojik şiddetin önünde dağ gibi dururdum. 11 yıl sizi ve emeklerinizi egosundan göremeyen adamı çekmeyin.

belki siz de niyetinizin bilincinde değilsiniz ve samimi olarak niyetinizi destekleyecek yorumları arıyorsunuz. benim anladığım kadarıyla boşanmak gibi bir düşünceniz yok, mevcut durumda pasif agresif tutumla yaşayıp gitmenin en katlanılır yolunu bulmaya çalışıyorsunuz.

o halde özür dileyin ama şu minvalde; 'kendimi böyle bir evliliğe mahkum ettiğim için, işim gücüm, param pulum, maddi manevi desteğim olmamasına rağmen sırf sana güvenip dünyanın bir ucuna gitmeye, üç çocuk sahibi olmaya cesaret ettiğim için özür dilerim. şirinlik muskası anana bir yıldır yaranamadığım için, eleştirilerden bıkıp surat astığım için, senin kışkırtmalarına, hakaretlerine dayanamayıp karşılık verdiğim için, sadece cinsel olana değil bu evdeki her türlü istimara dişimi sıkıp katlanamadığım için, gururuma yenilip evimizin huzurunu kaçırdığım için özür dilerim. aramızdaki bu ast-üst ilişkisinin kimyamı bozmasına izin verdiğim için özür dilerim ama söz veriyorum düzeleceğim ve değişeceğim. bundan sonra eşitlerin ilişkisini yaşamaya, en kısa zamanda bir iş bulup para kazanmaya başlama niyetim var. üstünde kendi adım basılı olan bir kredi kartı cebimde olduğunda evliliğimiz nasıl yoluna girecek, bak o zaman göreceksin. bir daha bu durumlara düşmeyeceğiz.' deyin mesala ama bu kadar anlaşılır da olmasın. özrün içeriği çok önemli demek istiyorum. illa sizden beklenen bir özürse, ne bileyim işte, öyle zehir zemberek sözleri öyle şekerleyip söyleyin ki anlamak için kafa yorsun.anlayınca utansın (umutsuz yaşanmıyor).

adamı kayırıp anasına da kızmayın, doğal olarak armut ağacın dibine düşmüş. armutlar biraraya gelince göze batmış o kadar. armutsuz bir dünya da mümkün ama ille de armut olacak derseniz bir bildiğiniz vardır, herhalde.
Şu mesajı çok beğendim bunu kopyalayıp kendindende birşeyler ekleyerek eşine mesaj olara atabilirsin
Yada boşanmak istiyorum demek yerine "benden boşanmak mı istiyorsun o yüzden mi böyle davranıyorsun" diye sorun belki işlerin artık toparlanamayacak hale geldiğini farkedip bir adımda o atar bu kadar egolu birinden tabiki büyük bir adım beklemiyoruz ama en azından bir tepki vercektir
Konuşursanız annesi yokkrn yada siz dışarıdayken konuşun

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Dusunceleriniz benim icin onemli.
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
Yenileme: 2,5 ay oldu artik konusmuyoruz.
Kocanız tam bir psıkopat derim.Deli mi ne

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Dusunceleriniz benim icin onemli.
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
Yenileme: 2,5 ay oldu artik konusmuyoruz.
Boşanın bu adamdan haklarınızı alıp kurtulun.Neyın ıdaresı .Adam bıldıgın manyak

Şu mesajı çok beğendim bunu kopyalayıp kendindende birşeyler ekleyerek eşine mesaj olara atabilirsin
Yada boşanmak istiyorum demek yerine "benden boşanmak mı istiyorsun o yüzden mi böyle davranıyorsun" diye sorun belki işlerin artık toparlanamayacak hale geldiğini farkedip bir adımda o atar bu kadar egolu birinden tabiki büyük bir adım beklemiyoruz ama en azından bir tepki vercektir
Konuşursanız annesi yokkrn yada siz dışarıdayken konuşun
Kesinlikle ozur dilemem, kesin kararim. Benden ayrilmak mi istiyorsun dersem ne der biliyormusun, "sen ne istedigimi iyi biliyosun(ozuru kastediyor pasam). Baskada bisey soylemiyecek. Sanki adam bana karsi bir cumle kurmak icin ayarlanmis.

Son düzenleme:
K bakmayın ama eşiniz sizin kendinize güvenmediğinizin o kadar farkında ki burnunuzu sürte sürte sizi istediği gibi çekip çevireceğine emin. O eminlikle de küslüğe devam ediyor. Kendiniz bu muameleye razısınız diyelim. Çocuklarınıza yazık değil mi?
Zaten o yuzden adim atacagim. Ayrilmak , yillari hatiralari birakip gitmek cok koysa da, cocuklarim icin yapacagim. Karar verdim. Once bir avukatla konusup tavsiye almayi ardindan onunla son konusmayi yapmayi dusunuyorum. "Ya normal haline don, herseyi unutalim, mutlu gecinip gidelim, yada ben gidiyorum hayatindan" diyecegim.
Boyle aile olunmaz, ben cocuklarla odada bas basa, kendisi annesiyle oturma odasinda kahlahayla tv izliyor. Kac gun boyle surecek, ben olsam katlanirim da, cocuklarim bilgisayarsiz cok uzuluyorlar. Bana anne, babamdan bosan diyorlar durmadan, dusune biliyormusunuz. Genelde cocuklar anne babasi ayriliyor diye uzulurler, benim cocuklarim babalarinin haksiz yasaklarindan o kadar bikmislarki, bosan gidelim, ayri yasayalim diye tutturuyorlar.

Kesinlikle ozur dilemem, kesin kararim. Benden ayrilmak mi istiyorsun dersem ne der biliyormusun, "sen ne istedigimi iyi biliyosun(ozuru kastediyor pasam). Baskada bisey soylemiyecek. Sanki adam bana karsi bir cumle kurmak icin ayarlanmis.

Bilemiyorum herkes ne yorum yapıyor, okuyamadım ama ben böyle bir tartismanin ta en başında özür dilerdim. Ama o istediği için değil. Söylediğim lafı kendime yakistirmadigim için en başta o tartışmanın olduğu zaman dilimi içinde daha özür dileyeceksin muhabbeti bile açılmadan dilerdim.

Ha şimdi artık olay inada binmiş. Peki inat için yuva yıkmaya değer mi.ondan da emin değilim....

Ama sizin eşiniz de sıkıntılı. Parayla tehdit etmesi, cinsellik için kullanması( neden kullanan o oluyor bunu da anlamadim. Siz hiç istemiyor musunuz, siz de kullanabilirsiniz/kullanabilirdiniz) gibi durumları abes geldi. Guvenilecek biri değil demek ki. O zaman da normal düzene geçip kendinizi ve çocuklarınızı garanti altına alacak başka bir yol bulmanız gerekir. İş bulmak, para biriktirmek vb.

Bu arada parayla tehdit edilmek sanıyorum karşı tarafı kusurlu hale getiren boşanma sebebiydi..

Bilemiyorum herkes ne yorum yapıyor, okuyamadım ama ben böyle bir tartismanin ta en başında özür dilerdim. Ama o istediği için değil. Söylediğim lafı kendime yakistirmadigim için en başta o tartışmanın olduğu zaman dilimi içinde daha özür dileyeceksin muhabbeti bile açılmadan dilerdim.

Ha şimdi artık olay inada binmiş. Peki inat için yuva yıkmaya değer mi.ondan da emin değilim....

Ama sizin eşiniz de sıkıntılı. Parayla tehdit etmesi, cinsellik için kullanması( neden kullanan o oluyor bunu da anlamadim. Siz hiç istemiyor musunuz, siz de kullanabilirsiniz/kullanabilirdiniz) gibi durumları abes geldi. Guvenilecek biri değil demek ki. O zaman da normal düzene geçip kendinizi ve çocuklarınızı garanti altına alacak başka bir yol bulmanız gerekir. İş bulmak, para biriktirmek vb.

Bu arada parayla tehdit edilmek sanıyorum karşı tarafı kusurlu hale getiren boşanma sebebiydi..
Ben ona bu kadar abarticak tarzda bisey soylemedim. Bana karsi kaba bi kelime kullandi bende karsiligini verdim o kadar. Her kaba kelime icin ozur diliyormu her kes? Ben ondan hic duymadim mesala. Soyledigim kelime kufur degildi kesinlikle. Kufur etmis olsam tabikide ozur dilerdim... Cinsellige gelince, ben onu nasil kullanayim, onun canina minnet. Butun gunu sabahtan aksama kadar yuzume bakmayan biriyle aksam olunca cinsel iliskiye nasil gireyim?

Ben zaten bir inat ugruna yuvam yikilmasin diye 3 aya yakindir onun yaptigi tum psikoloji siddetlere tahammul ediyorum, kendimi ezdiriyorum. Ama artik cocuklari uzuyor, onlara psikolojik siddet uygulamaya basladi. Benimle yemek yedikleri icin. Yani benim yuzumden. O yuzden artik ailemin dagilmasi ikinci plana atildi. Onceligim cocuklarim ve onlarin mutlulugu.

Anasının küçük oğlu buyuyememiş hala..
annesiyle seni manipüle etmeye çalışıyor.
Şimdi sen bunu yutarsan sana hep yut diyecek..
Eşin yerini bilsin bence herşeye karışmasın
Büyük diye herkes istediği laf hakareti edemez.

Ama bu bir özür değil ki satır aralarını okuyun siz bu mesajda aslında bunları size yaşatmasına izin verdiğiniz için kendinizden özür diliyorsunuz hatta cümlenin sonunu "tüm bunları bana yaşatmana izin verdiğim için kendimden özür diliyorum "diye bağlayabilirsiniz

Siz annesiyle kafayi bozmussunuz ama asil sorun esinizde.aradaki dengeyi bulacak olan o.annesinin doldurusu falan bunlar hikaye.mutlu yuvaniz falan yok zaten ortada su sartlar altinda resti cekeceksiniz kendine gelirse gelir gelmezse biter.aileniz sizi kabul eder mi veya elinizden is guc gelir mi bunlari hesaba katin ona gore plan yapin.diliniz varsa gidin size saglanan haklariniz ogrenin.amerikada mutlaka kadin ve cocuga yardimci oluyorlardir oyle ortada birakmazlar diye dusunuyorum.gizli gizli elinizi guclendirin sizi caresiz gormus onun icin boyle umursamiyor.

Back
X