Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

Siz annesiyle kafayi bozmussunuz ama asil sorun esinizde.aradaki dengeyi bulacak olan o.annesinin doldurusu falan bunlar hikaye.mutlu yuvaniz falan yok zaten ortada su sartlar altinda resti cekeceksiniz kendine gelirse gelir gelmezse biter.aileniz sizi kabul eder mi veya elinizden is guc gelir mi bunlari hesaba katin ona gore plan yapin.diliniz varsa gidin size saglanan haklariniz ogrenin.amerikada mutlaka kadin ve cocuga yardimci oluyorlardir oyle ortada birakmazlar diye dusunuyorum.gizli gizli elinizi guclendirin sizi caresiz gormus onun icin boyle umursamiyor.
Zaten ben yalniz annesinde suc bulmuyorum, suc en basta benim esimde. Bize deger verseydi dengeleri korurdu, boyle sacma bir inadi bu kadar uzatmazdi. Annemler arkamdalar, ama onlar memleketteler. Ben yurtdisinda yalnizim. Bende oyle yapmayi dusunuyorum. Bir avukatla konusup bilgi alip sonra son kez esimle konusmayi dusunuyorum

oturma ve çalışma iznin var mı ?
Ne iş yapıyor orada pislik adam ?
Karşına alıp düzgünce konuş desem anlamaz.
Ben böyle bi adamla evli kalmayı gururuma yediremezdim.
Bir an önce o ülkede o evden kurtulmanın yollarını ara.
Umarım mutlu olursunuz çocuklarla beraber.

oturma ve çalışma iznin var mı ?
Ne iş yapıyor orada pislik adam ?
Karşına alıp düzgünce konuş desem anlamaz.
Ben böyle bi adamla evli kalmayı gururuma yediremezdim.
Bir an önce o ülkede o evden kurtulmanın yollarını ara.
Umarım mutlu olursunuz çocuklarla beraber.
Evet , vatandaslik aldim. Konusulmuyorki onunla, zaten konussak sorunlarimiz cozulucek. Oda sanki bundan kaciyor, ben konusunca beni tavlama diyor. Guzel dilde konusuyorum, tavlamak oluyor, sinirlendiriyor kaba oluyorum,kaba konustun, hemen ozur dile oluyor. Anlamadimki nasil dusunce tarzi bu. Insanlar konusmazsa sorununu nasil çözer? Papagan gibi ayni seyi deyip duruyor: " neyi soylemeni bekledigimi cok iyi biliyosun" (ozuru kastediyor). Daha cok bekler. Saygi duyana saygi duyarim. Sayginin erkegi kadini olmaz.

Evet , vatandaslik aldim. Konusulmuyorki onunla, zaten konussak sorunlarimiz cozulucek. Oda sanki bundan kaciyor, ben konusunca beni tavlama diyor. Guzel dilde konusuyorum, tavlamak oluyor, sinirlendiriyor kaba oluyorum,kaba konustun, hemen ozur dile oluyor. Anlamadimki nasil dusunce tarzi bu. Insanlar konusmazsa sorununu nasil çözer? Papagan gibi ayni seyi deyip duruyor: " neyi soylemeni bekledigimi cok iyi biliyosun" (ozuru kastediyor). Daha cok bekler. Saygi duyana saygi duyarim. Sayginin erkegi kadini olmaz.
uzun lafın kısası maddi olarak gerekli şartlar sağlananın yolunu bul ve ayrıl o evden
Gerekirse aile yardımı al
Ya da bulunduğun ülkede kadınlara sahip çıkan dernekler vs varsa onlardan destek iste

Merhaba. Bir konuyla ilgili dusuncelerinizi almak istiyorum. 11 yillik evli oldugunuzu, 3 tane cocugunuzun oldugunu ve yurtdisinda yasadiginizi dusunun. Kv'niz 1 yildan fazla suredir size tasinmis, esiniz annesiyle asiri bagli, surekli onunla zaman gecirir, annesi surekli her firsatta oglunu size karsi dolduruyor, eqolu bir kisiliye sahip.
Bir gun esinizle kavga ediyosunuz, esiniz size kaba bir laf kullaniyor, sizde karsiliginda baska kaba bir kelimeyle karsilik veriyosunuz. Ve esiniz sizden ozur bekliyor. Ilk once kabalik yapan o olmasina ragmen. Neymis efendim, ailenin buyugu oymus, o yuzden o degilde ben ozur dilemeligmisim. 1 aydir konusmuyor sizinle, annesiyle sizi cekistiriyor, annesi de ogluna yaranmak icin sizinle konusmamaya basliyor. Bir kez esinizle iliski yasiyosunuz ama degisen bisey yok, sadece iliski yapmak icin kullaniyor sizi, esya gibi. Bir ay sonra yine yapmak istediginde itiraz ediyorsunuz, ve sizi kredikartinizi sizden almakla uyariyor. Sen bilirsin diye cevap veriyosunuz. (Sadece o calisiyor. Karti o actirdi). Simdi siz hersey normale donmeden iliskiye girmemekde israr etdiginiz icin esiniz bir gun size ya iliskiye girersin benimle yada bosaniriz diye sart koyuyor onunuze . Bu durumda ne yapardiniz? Esinizle yuvam bozulmasin, kv istedigi olmasin diye gider ozur diler "mutlu" yuvaniza devammi ederdiniz, yoksa bunca yillik kurulu hayatinizin sonlanmasina razimi olurdunuz, bosanmayi kabul mu ederdiniz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Dusunceleriniz benim icin onemli.
Note: Esim konuyu henuz bosanma mevzusuna getirmedi, ama getirecegine eminim. Cunki onceden yaptigi bisey. Iliski yoksa barismak yerine ona gore bosanmak gerek.
Yenileme: 2,5 ay oldu artik konusmuyoruz.
eşiniz çok anaç belli sizde onun cinsel objesi değilsiniz kendinizi bu duruma hiç düşürmeyin

Yani bu durumlar da Amerika'da boşanmak daha kolay değil mi ?
Devlet çocuklara da destek veriyor diye biliyorum.
Sende çalışırsın.
Hem çocuklar da büyük anladığım kadarıyla.

Niye kendine bu zulmü gösteriyorsun ki ?

Yani bu durumlar da Amerika'da boşanmak daha kolay değil mi ?
Devlet çocuklara da destek veriyor diye biliyorum.
Sende çalışırsın.
Hem çocuklar da büyük anladığım kadarıyla.

Niye kendine bu zulmü gösteriyorsun ki ?
Ona tahammul etmemin tek nedeni, annesi hayatimiza daily oluncaya kadar, eskiden gecirdigimiz guzel yillara ve hatiralara kiyamadigimdandir. Her seyi bitirirsem onca sey yapmasina ragmen hala onu ozlerim diye korkmamdandir. Annesi olmazsa, bir yila kalmaz eski haline doner. Ama malesef annesinin gitmek gibi bi dusuncesi yok, o yuzden o eski mutlu yillara donmemiz de hikaye.:KK43:

Ona tahammul etmemin tek nedeni, annesi hayatimiza daily oluncaya kadar, eskiden gecirdigimiz guzel yillara ve hatiralara kiyamadigimdandir. Her seyi bitirirsem onca sey yapmasina ragmen hala onu ozlerim diye korkmamdandir. Annesi olmazsa, bir yila kalmaz eski haline doner. Ama malesef annesinin gitmek gibi bi dusuncesi yok, o yuzden o eski mutlu yillara donmemiz de hikaye.:KK43:
Kendinizi bununla avutuyorsunuz sadece.
Size yazık, emek verdiğiniz kişinin böyle davranışlarına sabrediyorusunuz. Çocuklarınıza yazık güçlü bir anne göremiyorlar, bakın arkanızdalarmış da. Mutsuz anne, mutsuz çocuk demektir...
Size, sağlıklı bir anneyken ihtiyaçları var. Kendinizden vazgeçmeyin siz değerlisiniz 💞
Şu yazı geldi aklıma, bu hayata ikinci kez gelmeyeceğiz;

Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?

"Şems-i Tebrizi"

Kendinizi bununla avutuyorsunuz sadece.
Size yazık, emek verdiğiniz kişinin böyle davranışlarına sabrediyorusunuz. Çocuklarınıza yazık güçlü bir anne göremiyorlar, bakın arkanızdalarmış da. Mutsuz anne, mutsuz çocuk demektir...
Size, sağlıklı bir anneyken ihtiyaçları var. Kendinizden vazgeçmeyin siz değerlisiniz 💞
Şu yazı geldi aklıma, bu hayata ikinci kez gelmeyeceğiz;

Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?

"Şems-i Tebrizi"
Çok haklisiniz. Ben kendimle de savasiyorum aslinda, icimdeki duygusal kendimle savas veriyorum. Onun oldurursem her sey daha kolay olacak benim icin. Neredeyse basariyorum diye bilirim. Artik ileri adim atmak icin daha guclu hissediyorum kendimi.

Çok haklisiniz. Ben kendimle de savasiyorum aslinda, icimdeki duygusal kendimle savas veriyorum. Onun oldurursem her sey daha kolay olacak benim icin. Neredeyse basariyorum diye bilirim. Artik ileri adim atmak icin daha guclu hissediyorum kendimi.
Önce içinizde yapıb hesabını, karar vermek zor olabilir. İyi yönleriyle de harika bir eş olabilir, ama hiçbir şey bu yaptıklarını haklı çıkarmaz.
Kendiniz için bulunduğunuz ülke şartlarıyla daha iyi şartlar oluşturabileceğiniz fikrindeyim.
Yolunuz açık olsun, hakkınızda hayırlı olan neyse o karara varmanız duasıyla

Arkadaslar, esimle konustum. Bana kendindeki yalnislari duzelt sonra bende duzelicem dedi. Hangi yanlisi diye sordum, benimle ayni saatte sofraya oturup yemek yemiyosun, ayni saatte yemek yap yiyelim, ben de zamanla konusucam, "zaten seninle konusuyodum ben" dedi. Konusmuyordu. Sadece mecbur kaldikda bir soru soruyordu o kadar. Gunde en fazla bir kez. Ozur dilememi falan istemiyor artik pasam. )) ozur dilemeyecegimi anladi sonunda. Bende ona sunlari soyledim: "tamam anladim, yuksek egondan kabullenmesende yaptigim yemegi yemedigin icin pismansin, tamam yarindan yine her zamanki saatte yemek yapip sofraya koyacagim birlikde yiyecegiz.Sonrasinda zamanla konusucam diyorsun ya, sana bir hafta musade. Zamanla iyilesme olmazsa, o zaman artik benden gunah gitti." Cocuklarin bilgisayar erisimi de yemek konusundan sonra hallolucak. Dogrumu yaptim bilmiyorum ama benden artik ozur beklememesi, iste konusmadigi halde zaten konusuyordum demesi, yine eskisi gibi yemek yapmami birlikde yemek yememizi istemesi falan butun bunlar onun geri adim atmasi bence. Sadece yuksek eqosundan kabul etmiyor. Geri adim attigi icin ona son bi sans vermeyi dusundum. Ama kendisine de soyledim ben ozur falan dilemiycem , zamanla konusmazsan benimle herseyi bitiririm diye. Sizce sans vermekle dogrumu yaptim

Son düzenleme:
Daha çok o size şans vermiş gibi olmuş. Çocukların bilgisayarı niye bekliyor? Çocuklar niye cezalı en başta bunu kabul etmezdim.
Cocuklar onunla yemek yemiyor diye yapmis. Yedikleri zaman duzelticek. O bana sans vermis derken, artik eskisi gibi ozur beklemiyor mesela. Bu geri adim atmasi sayilmazmi?

Arkadaslar, esimle konustum. Bana kendindeki yalnislari duzelt sonra bende duzelicem dedi. Hangi yanlisi diye sordum, benimle ayni saatte sofraya oturup yemek yemiyosun, ayni saatte yemek yap yiyelim, ben de zamanla konusucam, "zaten seninle konusuyodum ben" dedi. Konusmuyordu. Sadece mecbur kaldikda bir soru soruyordu o kadar. Gunde en fazla bir kez. Ozur dilememi falan istemiyor artik pasam. )) ozur dilemeyecegimi anladi sonunda. Bende ona sunlari soyledim: "tamam anladim, yuksek egondan kabullenmesende yaptigim yemegi yemedigin icin pismansin, tamam yarindan yine her zamanki saatte yemek yapip sofraya koyacagim birlikde yiyecegiz.Sonrasinda zamanla konusucam diyorsun ya, sana bir hafta musade. Zamanla iyilesme olmazsa, o zaman artik benden gunah gitti." Cocuklarin bilgisayar erisimi de yemek konusundan sonra hallolucak. Dogrumu yaptim bilmiyorum ama benden artik ozur beklememesi, iste konusmadigi halde zaten konusuyordum demesi, yine eskisi gibi yemek yapmami birlikde yemek yememizi istemesi falan butun bunlar onun geri adim atmasi bence. Sadece yuksek eqosundan kabul etmiyor. Geri adim attigi icin ona son bi sans vermeyi dusundum. Ama kendisine de soyledim ben ozur falan dilemiycem , zamanla konusmazsan benimle herseyi bitiririm diye. Sizce sans vermekle dogrumu yaptim
Bencede konusarak halledın herseyı bosan demesı kolay oratada boşanmak için cok buyuk sebep görmedim ben... ortada 3 cocuk var inşallah zamanla düzelır eşinizde ama gerı adım atmış belli,,,ayrıca tryyee dönmek en son secenegınız olmalı yurtdısında sızede cocuklarınızada hertürlü imkanı verırler

Odaya gectigimde bana , "bana ultimatum verme, iste ayni sofrada yemek yedikten sonra bir hafta zaman veriyorum diye" dedi. Ben ultimatum vermiyorum dedim, sen nasil bana sofraya birliktr otur diye istegini bilidiriyosun bende sana kendi istegimi soyledim. Bide benim kartimi benden alma. Cocuk falan degilim dedi. Seni cezalandiriyorum dedi. Ben bu evin patronuyum istedigim yapiyorum dedi. Harkin yok buna dedi, umrumda degil, varki yapiyorum bak dedi. Keyfim istediyini yapiyorum. Sofraya oturunca kartimi geri vericeksin dedim, bilemem hemen sen dedin diye vermeyecegim, duruma bakicam dedi. Benden bu kadar dedim. Artik seninle yapamiyorum. Ayriliyorum . Mutlu ol dedim. Hoscakal dedi .....bitdi :KK43:(((

Son düzenleme:
Back
X