Siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar?? :((

_Boncuk_

♥Seviliyorsun!♥
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
23
0
86
37
İstanbul
Öncelikle herkese merhabalar, benim sorunum patronum (
Bu benim ilk iş deneyimim ve daha işe başlayalı 3 ay oldu. Patronum biraz problemli birine benziyor ve benim bu konuda ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Aslında bu işten ayrılmayı düşünüyorum ama diğer yandan da çalışmaya ihtiyacım var, hem maddi yönden hep manevi yönden...Çalışmadığım zaman ev beni mahvediyor mesela, yaşayanlar çok iyi bilir... Lafı uzatmadan konuya geleyim. Kendisi doktor ve özel polikliniğinde yönetici asistanı olarak çalışıyorum. Poliklinikte 2 hemşire, 3 doktor var ve klinik batmak üzere. İş başvurusuna gelip anlaşanlar ertesi gün gelmiyor veya 1, 2 gün sonra hemen ayrılıyorlar işten. Geçen hafta kasa eksik çıktığı için Menekşe ablayı dövmüş, hemen bir şey olsa Menekşe nerde, maaşından kes diyor yaa yok böyle birşey. Hastanede muayene olmaya gelen hastaların yanına traş oluyor, istediğiyle ilgileniyor, istediğiyle ilgilenmiyor. Birşeyin hep daha fazlasını istiyor, herkes ona hizmet edecek, para getirecek. O da gelen hastaların gözü önünde utanmadan para sayacak! Yani kısacası herkesi kullanmaya çalışan biri. Arabasında getirdiği ağır şeyleri bile kızlara taşıttırıyor yani bizlere!klava Hastaneden not defteri, ajanda,reçete, tahta çubuk, defter, dosya ne bulursa çalıyorkötükedihüso : Poliklinikte kim ne işi yapıyor inanın belli değil.. Temizlik, çay dahil bütün ayak işleriniz bize yaptırıyor.. Para gözünü okadar kör etmiş ki, prosedürlerin dışına çıkıp sahtekarlık bile yaptığı oluyor. Örn; kimliği olmayan birine uyduruk kimlik bilgileriyle rapor, belge vermek gibi... Bu benim ilk iş deneyimim ve bu yüzden beni yetiştirmek üzere işe almıştı, başlayalı 3 ay oldu ama bir harçlık bile vermedi, verdiği 1 kereciğe mahsus 50 tl. O da yol parasıymış! Yani paradan geçtim hadi, beni kullanmasına çok sinir oluyorum. Şirketin web sitesini bana yaptırdı, bir de bedavaya yaptığım gibi beğenmiyor da beyfendi! Habire yeni şeyler istiyor da istiyor, tabi buldu ya bir enayi? aklıma şaşayım ben... kötükedihüso Klinik 8/24 saat açık olan bir yer. sabahtan akşam 4'e kadar hastanede, 4 ten 7 buçuğa kadar özel poliklinikteyim ve sadece pazar günü izinliyim. elinden gelse pazar günü de çalıştıracak.. Bir de bütün bilgisayar işlerini ben yapıyorum,asıl mesleğim bilgisayar programcılığı ama mecburen bu işi kabul ettim size soruyorum, bir patron çalışanına küfür, hakaret edebilir mi? bağırıp çağırabilir mi? ettiği küfürleri bir duysanız! Bugün şöyle bir olay yaşadım. Hastanede kullandığımız bir program var HIS diye, öğle paydosunda biz yokken başka bir doktor kendi kullanıcı adını girmiş ve işi bitince programı kapatmamış. Ben de tabi anlamadım çünkü giderken programı kapatmamıştık,açıktı. Farketmedim, neyse 3 tane hastayı o doktorun hesabından çekmişiz ve bu da doktorlara puan olarak yansıyormuş. bana demediğini bırakmadı, eşek, salak, öküz gibisinden. Ben o an keisn kararımı verdim işi bırakacağıma... Sizce bu hakaretleri haketmiş miyim ben? üstelik kendimi savunmaya çalışmama rağmen üstüme geldikçe geldi. kötükedihüso Bir de sapık olduğunu düşünüyorum çünkü, bazen kıyafetimle ilgili iltifatlkarda bulunurdu, bu renk sana çok yakışmış, gittikçe güzelleşiyorsun gibisinden...kötükedihüso bir de, yalnız kaldığımızda hemen konuyu kadın-erkek ilişkilerine getirir mesela, evli erkekler de aşık olabilir, hatta erkekler 4 kadına kadar evlenebilirler bu çok doğal zina değil, İslam'ın emri bu... der devamlı, doktor olmuş ama aklı gelişmemiş, geri kafalı kalmış. Halbuki o kadar kişisel gelişim seminerine gidiyor ama halen yontulmamış odun gibi... klava:neyse, siz olsaydınız ne yapardınız? Şuan çok sinirliyim ve üzgünüm... Kusuruma bakmayın bu kadar uzun yazdığım için, okuyan arkadaşlarımın gözlerine sağlık... Çok teşekkür ediyorum şimdiden... ve yorumlarınızı bekliyorum lütfen...

işe giderken ayakların geri geri gidiyor mu? yarın ne olacağını bilmeden çalışmak seni huzursuz etmiyormu

ben olsam hemen ordan ayrılırdım. orda bunları göreceğime evde sıkılmaya maddi sıkıntı çekmeye başka iş aramakla uğraşmaya razı olurdum...

işe giderken ayakların geri geri gidiyor mu? yarın ne olacağını bilmeden çalışmak seni huzursuz etmiyormu

Evet. Aynen öyle oluyor, bu yüzden de bırakmayı düşünüyorum. Bence bir patron bu şekilde olmamalı... çalışansak, işçiysek köle değiliz ya dimi ama?

Bugün ben de bunu düşündüm biliyor musunuz... ama ancak darbe yemesi gerekiyormuş insanın gerçekleri görebilmesi için... Bu da bana ders oldu..

ben olsam hemen ordan ayrılırdım. orda bunları göreceğime evde sıkılmaya maddi sıkıntı çekmeye başka iş aramakla uğraşmaya razı olurdum...

Bu ne yaaaa... Sen hala orda çalışmaya devammı ediyorsun. Maddi manevi ihtiyacım var demissin ama çalıştığın yer senin ihtiyaçlarını karşılamıyı bırak aksine sana yük oluyor sanırım. Bence hemen ordan ayrıl ve hatta ayrılırken ona bütün bu duygularını bir bir söyleki utansın biraz...

Bence rahat edemeyecegin bir iste calisma derim.Ise ihtiyacinda varmis,yazmissin ama bu gidis cok saygisizca.Kimse bunu hak etmez.Bu sana kisa bir deneyim olsun,baska islere bak canim.Ben Türkiye`de böyle olan bir kac doktor gördüm,hatta üniversite hastanesinde uyariyi bile kabul etmiyorlar o kadar bencillesmislerki; ilgilenmesi gereken hasta kösede cagresizce beklerken onlar arkadaslariyla lak lak ediyorlar.Birde bu adam su lafina gicik oldum "erkek isterse 4 kadin alabilir,islamin emri " demis.Sanki islamin her dedigini yapan biriymis gibi,islam ne der yaninda calistirdigin iscine saygili ol,teri sogumadan hakkini ver der.Bu adam dini de kendine alet etmis.Bu adamin yaninda birak calismayi nefes bile alinmaz.

İyi de para da vermiyor diyorsun.İhityacların karsılanmıyor ki.!
Özel konularada girmesine izin vermemelisin.O sizin görüsünüz deyip kestirip atabiilirsin.:1closedeyes:
Ama kesinlikle orada calısmaya devam etmemelisin.
Ben senin kadar da dayanamazdım ya neyse .benneyaptımki

hangi özel hastane burası
sana yardımcı olabilirim şikayet konusunda
tam yerinde çalışıyorum

Son düzenleme:
ben olsam emeğimi verdiğim iş yerinden, maddi ve manevi birşey alamıyorsam çıkardım..
böyle giderse ,adam yakında tacizlere de başlar..

ayakkabılarınızı elinize alın bağırarak ordan hemen uzaklaşın vereliniortak

tam yerinde çalışıyorum

Canım bence, sen bu adamla konuş, 3 ay boyunca çalıştığın kadar paranı iste sonra da ayrılcam işten de. Daha sonra bu arkadaşla irtibata geç o ilgilensin patron beyle.

bence bir an önce ayrıl ve başka bir işe gir yoksa parayı bırak üzüldüğün işittiğin laflar kalır allah korusun bide bişey yapmaya kalkar ömrün boyunca unutamazsın

Bunun gibiler iyi doktorların da adını lekeliyor gerçekten... ben bu kişinin sonunu hiç iyi görmüyorum, çünkü para için herşeyi yapıyor. Mesela din demişken, insanları fakirdir, zavallıdır demeden kandırmaya, istismar etmeye çalışıyor. Mpv zeytinyağı diye bir zeytinyağı var, aslında marketlerde satılan normal bir zeyrinyağı ama o kadar ballandıra ballandıra anlatıyor ki, sanırsınız ölümsüzlüğün şifresi bulunmuş... Ve bu zeytinyağında da üçkağıtçılık varmış, pes yani.. bütün gelen hastalara -ki kanserli hastalar da dahil, ayağı kırılan, beli ağrıyan, ağzında yara çıkan vs.. bu gibi hastalara bile zeytinyağı satmaya kalkışıyor, hem de zorla! Reçetesine ilaç yazıp, tahlil vereceği yerde sadece zeytinyağı yazıyor... Madem okadar müslümansın bu kadar kul hakkını neden yiyorsun dimi ama? Adamın belki parası yok, bir de dil döküyor bir görseniz! Hergün aynı sahneyi yaşamaktan bıktım artık, onun günahlarına ortak olmak istemiyorum. Yarın konuşacağım ve bir daha gitmeyeceğim oraya. Aslında bugün konuşacaktım ama yine ufak birşeyden sorun çıkardı ve diğer çalışanlara bağırdı, çağırdı, hatta 1 tanesini dövdü bile! inanabiliyor musunuz?kötükedihüso

Özel konulara girmesine izin vermiyorum kesinlikle, versem kim bilir neler söyleyecek kimbilir. Geçenlerde yeni gelen bir hemşire ablaya ne güzel bacakların var demiş mesela? bunu da yeni öğrendim ve puzzleleri birleştirince kafamdaki soru işaretiyle birlikte, buradan ayrılmayı düşünmeye başladım. dün yaşadığım olay da kararımı kesinleştirdi..

tam yerinde çalışıyorum
Burası özel bir poliklinik. Kardeşiyle kendisi ortak açmışlar. Gerçek anlamda çalışan bir hemşire bile yok. Sağlık meslek lisesi mezununu baş hemşire diye koymuş oraya, bir de Özbek bir abla var, 1 ay önce de Azeri bir abla geldi. hani çalışma izinleri yok ve paralarını daha az verip aha çok çalıştıracak ya? işine geliyor... Şikayet demişken, bugün aynen şöyle bir soru sordu, bir erkek mesela sana bir kötülük yaparsa ne yaparsın dedi.. ben de gerekli yerlere, yani polise şikayet ederim dedim, ya da katil olurum dedim. O da bana aynen şunu dedi, hiçbir zman şikayet etme çok gerekmedikçe. Çünkü her zaman suçlu olan üstün gelir, haklı çıkamazsın dedi bana. Ben buna katılmıyorum dedim, adalet her zaman yerini bulur dedim. Birşey diyemedi sonra... kötükedihüso şikayette bulunursam benim şikayet ettiğim anlaşıır mı peki? polikliniğin ismini verebilirim isterseniz?

ben olsam emeğimi verdiğim iş yerinden, maddi ve manevi birşey alamıyorsam çıkardım..
böyle giderse ,adam yakında tacizlere de başlar..
Buna hiç fırsat vermemek lazım evet, çok doğru...

hiç zaman kaybetmeden çık o işten.hatta arkana bakmadan kaç derim.
nası dayandın 3 ay ?
3 ay dayandım çünkü ilk başlarda böyle davranmıyordu bana. 2 hafta önce maaş konusunu atım,ben ne zaman maaş almaya başlayacağım hocam diye sordum, ağustosta demişti. Ondan sonra bana da gerçek yüzünü gösterdi. Eğer bu olaylar 3 ay öncesinde olsaydı, 1 dk bile durmazdım...

ayakkabılarınızı elinize alın bağırarak ordan hemen uzaklaşın vereliniortak
kaçıyorum, aman eksik olsun işi.. :)

Canım bence, sen bu adamla konuş, 3 ay boyunca çalıştığın kadar paranı iste sonra da ayrılcam işten de. Daha sonra bu arkadaşla irtibata geç o ilgilensin patron beyle.
Hmm, tamam öyle yaparım o zaman. O kadar insanın hakkını yemek neymiş görsün gününü...

Daha durduğun kabahat be kardeşim....lmaz:
Bence de, bugün söyleyecektim ama yine bir sorun oluştu söyleyemedim. yarın ilk işim bunu söylemek ve hemen ayrılmak arkama bile bakmadan. o kadar tiksindim yani..

Farklı bır yorum olmayacak.
Bu kadar zaman bekledıgın kabahat!

Evet, vakit kaybı ama kısa da olsa bir tecrübe oldu bu bana, ayrıca da ders oldu...

bence bir an önce ayrıl ve başka bir işe gir yoksa parayı bırak üzüldüğün işittiğin laflar kalır allah korusun bide bişey yapmaya kalkar ömrün boyunca unutamazsın
Herşey yapabilir o, potansiyel tehlike çünkü. onun kitabında olmaz diye birşey yokmuş. gelen bayan hastaları yağı nasıl süreceksin bahanesiyle taciz ediyor. bir de erkek isteyen kadın titrermiş tövbe tövbe... aynen böyle söylüyor, (arkadaşlarının ve yanında çalışan sağlıkçıların yanında söylerken duymuştum ) yani artık biz doktorlara da mı güvenemiycez Allah aşkına? gerçi istisnalar var ama insan yine de endişeleniyor.kötükedihüsoklava:

şikayet online olarak edersen farklı bi adresle edebilirsin
ama iletişim bilgilerinden ulaşılamayan şikayetler pek ciddi bulunmuyo
çünkü şikayetin hakkında sana bilgi için geri dönüyolar
detaylı bilgi alınması gereken durumlar olabiliyo
ama ismi şikayetçilerin saklıdır
ta ki herhengi bi yasal süreç başlatılıp şahitliğine ihtiyaç duyulmayana kadar
bu yasal süreç de sizi pek bağlamaz kamu davası olur sağlık müdürlüğü açar
sen ve diğer çalışma arkadaşlarınında bilgilerine başvurulabilir.
durumun ciddiyetine göre bu ihtimaller değişkendir tabi

neeeeeee! 3 ay çalıştın ve 50 tl mi aldın!
inanamıyorum. böyle bir işe ancak iyi bir maaş için katlanılır. bana sorarsan böyle bir insanın yanında yüksek ücretlede çalışmam .adam resmen deliymiş anlattığına göre.
maddi ve manevi yönden çalışmaya ihtiyacım var diyorsun , ancak bu iş seni ne maddi nede manevi yönden tatmin etmediği açıkça ortada!
senin yerinde olsam bir gün beklemez çıkardım.
hem yönetici asistanlığı için birçok yer tecrübe dahi aramaz. hem gerçi sen artık 3 aylık tecrübelisin.rahat iş bulursun. hem çalışma ortamı açısından hemde maddi anlamda tatmin olmuş olursun.iş bulmak için sana kariyer.net i tavsiye ederim. ben ve arkadaşlarım işimizi burdan bulduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…