Siz olsaydınız ne yapardınız?

İlk başta baktım her şey mükemmel nasıl bir sorun olabilir ki diye gerçekten merak ettim ama sorun çok çok büyük. Bence siz eşinizi iyi görme eğilimindesiniz. Adam çalıştırmıyor, arkadaşsız bırakıyor sizi ve en en önemlisi ailenize karşı tavrı berbat ve siz hala dünya iyisi, beni seviyor diyebiliyorsunuz. Eşiniz son derece profesyonel bir tavırla size psikolojik şiddet uyguluyor farkında mısınız? Benim babam annemin ailesiyle küsmüştü bir ara ve evime gelmesinler diyordu annem de burası senin evinse benim de evim görmek istemezsen çık git ben burada olduğum sürece ailem gelecek demişti. Sizin de benzer bir tavır koymanız lazım. Ne demek kardeşle konuşmamak ya hu? Ne demek anneniz geldiğinde surat asmak?

Sandığınız gibi zengin bir aile değiliz. Kimseye muhtaç değiliz, borcumuz yok hepsi bu. Benim derdim acaba bu kadar sıkıntı stres şiddet yaşayan kadın varken ben mi çok abartıyorum bunu anlamıyorum. Orta yolu bulacağıma inancım yok. Annem sen çok değişmişsin diyene kadar fark etmedim bile değiştiğimi. Baskıyla mı normalleştirmişim diyorum kendime.

Terapi başlamadı bile. Terapi teklifi kibarca reddedildi. Bende durum bu şartlar bu dendi kibarca. Bir daha terapi konusu açılmamak üzere tek taraflı rafa kalktı.

Rica etsem ifade edermisiniz bu adamin neresi iyi? Bunca okuyan kadin anlamadığına göre bizde bir sıkıntı var heralde

Kimseye muhtac degilsiniz , disariyla cok isi olmaz, herseyi senle yapiyo vs diyemi derdini abartiyosun?
Yahu adam seni eve hapsetmis. Kardeslerinle adam gibi dertlesemiyosun ve annen evine gelemiyormus. Boyle iliski saglikli mi sence?
Annen cok hakli. Benim annem oyle gidecek evden he bende hala esim beni seviyor dicem.
Sanki kadincagiz omurluk gelmis.
Kirkyilda bir gelmis onu bile cekemeyen saygisiz bir esin var.

Merak ettim mesela gününüzü basıl geçiriyorsunuz?
Hafta yada ayınızı?
Bir derdiniz, bir Sevinciniz olduğunda kiminle paylaşıyorsunuz?

Merhaba,

Bir evlilikte mutsuz olmak için illa ki şiddet, aldatma gibi etkenler olmasına gerek yok. Sizin hayatınızda da psikolojik şiddet var ne yazık ki. Anneniz söyleyene kadar anlamamanız da anlaşılabilir. İnsan içinde olduğu şeylerin farkına varamıyor bazen.

Bahsettiğiniz şeyler çoğu insanın tahammül edemeyeceği şeyler. Eşinizinki kıskançlıktan farklı bir durum. Terapi fikrini bir kez reddetmiş ama rafa kaldırdı diye bir şey olmamalı. Diretmelisiniz, hatta bu şekilde yaşayamıyorsanız şart koşmalısınız. Bu şekilde devam ettiğinde bir süre sonra bıçak kemiğe dayanır zaten.

Söylediğiniz kadar çok seviyorsa sizi ve kaybetmek istemiyorsa evliliğinizi kurtarmak için adım atmalı. Tüm yolları tıkarsa, değişim ümidi yoksa yapacak fazla bir şey kalmıyor size.

Annenizin gördüğü muameleye ben çok üzüldüm. O da sizi bu halde gördüğü için çok mutsuz olmuştur. Gecesini gündüzüne katıp yetiştirmiştir sizi, şimdi böyle görmek çok zor olsa gerek.

Kendinizi ölçün tartın. Sorunuza gelirsek, evet ben boşanmayı düşünür ve uygulamaya koyardım. Bu kadarına da izin vermezdim. Siz de vermeyin. Hayata bir kez geliyorsunuz ve hayat bu şekilde yaşamak için çok kısa.

Merak ettim mesela gününüzü basıl geçiriyorsunuz?
Hafta yada ayınızı?
Bir derdiniz, bir Sevinciniz olduğunda kiminle paylaşıyorsunuz?

Yabancı bir şehirde, tanıdğınız kimse yoksa, eş dost akraba yoksa ne yapabilirseniz onu yapıyorum. Hobi dünyası yarattım kendime. Spor,yürüyüş. Eşim işten dönünce de o gün ne yapmak istersek. Kimseyle birşey paylaşamıyorum. Derdim sevincim hep eşimle.

Beni annemle görüşmekten alı koyacak adam henüz doğmadı..! Ben nasıl onun ailesini ailem biliyorsam o da bilecek.. Eğer bilmiyorsa öğrenecek.. Öğrenemiyorsa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.. Kimin haddine düşmüş bir insanı annesiyle kardeşiyle görüştürmemek.. Nasıl bir şey ki 3 senede anneniz evinize bir kere 4 günlüğüne gelip kovulurcasına gitsin.. Ve siz eşim çok iyi diye hala burda yazabilin.. Yapmayın.. Çalıştırmamasını geçtim o da ona düşmez elbette isterseniz çalışırsınız istemezseniz çalışmazsınız.. Onun kararını da ancak siz verebilirsiniz.. Ama aile bambaşkadır.. Bencil bir adamla aynı yastığa başkoymayın..

Annem çok üzülmüş. Kardeşlerime de birşey anlatmamış. Kardeşim annem senin yanından döndüğünden beri üzgün çok özlüyormuş seni diyor. Bana üzüldüğünden uyku uyuyamıyormuş malesef. Ben de o böyle bir muamele görsün istemezdim. Biz anneme gidince normal olurdu hersey. Ben de şaşırdım eşimin tepkilerine. İlk kez onu böyle gördüm.

Annem çok üzülmüş. Kardeşlerime de birşey anlatmamış. Kardeşim annem senin yanından döndüğünden beri üzgün çok özlüyormuş seni diyor. Bana üzüldüğünden uyku uyuyamıyormuş malesef. Ben de o böyle bir muamele görsün istemezdim. Biz anneme gidince normal olurdu hersey. Ben de şaşırdım eşimin tepkilerine. İlk kez onu böyle gördüm

Kendinize kurduğunuz dünyayı sağlıklı buluyorsanız böyle devam edin.

Eşiniz resmen gözümde psikopat film karakteri olarak canlandı...
o kadar profesyonel işlemiş ki sizi, durumunuzun farkında bile değilsiniz.
Ne demek kimseyle görüşmemek, yalnız bırakılmak, anne-kız kardeş ile telefonda konuşturmamak,eve gelen annenizi kovmaktan beter etmek, üstüne de iyi insan... bravo ne diyeyim..

Bu da psikolojik siddet oluyor ama.Iyiligiyle oldurup sizi mahkum.ediyor

Ettafta o kadar çok aldatılma, şiddet, kv, sorumsuxluk gibi sorunları olanlar varken benim derdim dert mi bunu sormak istedim aslında. Şımarıklık mı yapıyorum diye hissediyorum ama sizlerin yotumlarından da anlıyorum ki şımarıklık değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…