- Konu Sahibi frtglsnfrt
-
Aynı durumu ben de yaşadım canım. Her ne kadar aileme söylemek istemesem de babam hal ve hareketlerimden bir şeylerin olduğunu anlayıp halama şu çocukla tanış demişti. Önce halam tanıştı ve çok beğendi, babama da bunu belirtti. Biz babam öğrendikten 2 yıl sonra nişanlandık. O 2 yıl içinde çok zor zamanlar geçirdim, dışarıya çıkmalarım hep sorun oldu. Babam belli etmese de rahatsız oluyordu ancak annem demediğini bırakmıyordu. Ben de elimden geldiğince alttan almaya çalışıyordum. Arada beyaz yalanlara mecburen başvuruyordum. Babam bana tek bir şey söylemişti. Bak kızım, 20 yaşındasın hayatına müdahale etmek gibi bir niyetim yok ben ve annen sana sadece doğru yolu göstermek ile yükümlüyüz, sen zaten yapman gereken herşeyi bilirsin demişti. Beni tanıyordu, kötü bir şey yapmayacağımı biliyordu çünkü beni o yetiştirmişti. Hatta annemi bile idare ederdi düşün artık tam tersi olması gerekirken. 2 yıl geçti ve biz nişanlandık tabi nişanlanınca bazı şeyler farklı oluyor. Babam, istemeye geldiklerinde tanıştı eşimle ve 1,5 yıl boyunca hep gözlem altındaydı eşim :) Velhasıl kelam okulunuz ne zaman bitiyor, belli ki niyetiniz ciddi. Kısa zamanda söz-nişan gibi bir şeyler olacak mı?
baban hayatta mı?
cnm öncelikle cvp verdiğin için tşk ederm.okulumuz bu sene bitti.söz nişan olayına gelince erkek arkadaşım ailelerimizin tanışmasını istiyor.bende çok istiyorum ama anneme bunu söylediğim zaman bile sorun oluyor.bana söylemediği laf kalmıyor.senin zaten okumak gibi bi niyetin yok zaten istediğin o gibisindenben yalandan ne kadar kaçmaya çalışırsam çalışayım annem beni yalan söylemeye teşvik ediyor ve ben bunu gerçekten istemiyorm.desem kii erkek arkadaşım hakkında kötü bişey duydu öyle birşeyde yok...ne yapcam bilmiyorm şimdi konuşmuyoruz annemle biraz önce yine bi tartışma daha
ewet cnm babam hayatta ama o bu durumdan şimdilik haberdar değil...
Babanla konuşmayı denesen? Ya da amcan babana çıtlatsa nasıl olur? yengem ve amcam beğendi, sevdi demişsin. Bu, sizin için büyük bir artı canım.
cnm babam biraz tuhaf bi insandır yani ne zaman ne tepki vereceği pek belli olmaz.amcam zaten babama söyleyecek bu durumu fakat şuan söylememem pek uygun olmaz dedi bende bi bildiği var diyerek birşey söylemedm....amcam çok daha ii tanır babamı benden.yani anlatmak istediğim benim babamla diyaloğum pek ii değil.....
üni bitti demişsin, çalışmıyomusun? sevgilin çalışmıyomu?
Demek amcanın da bir bildiği var. Neyse biraz daha bekle bakalım. Ünv. bittiğine göre ikiniz de 22-23 yaşlarındasınız? Çalışıyor musunuz?
yukarıda da belirttim cnm iş durumunu :) ewet o yaşlardayız.bekliyoruz sabırla ama işittiğim cümleler ister istemez zoruma gidiyor.yani hakedecek bişey yapsam :S ama onuda yapmıyorum.bilmiyorum nereye kadar gidecek böle.sıradan bir tartışmada dahi ilişkimle ilgili laflar sokulmasına zor güç dayanmaya çalışıyorum...
Hemen hemen hepimiz bu aşamalardan geçiyoruz canım. Biz annemle az kavga etmedik, karşılıklı az ağlamadık ama biliyorum ki asla benim kötülüğüm için konuşmadı. Hangi anne evladının mutsuzluğunu ister ki... O zamanlar gözüm eşimden başka bir şey görmediği için her yapılan, söylenen batıyordu resmen. Ama şimdi inan pişmanım-annemin kalbini o kadar kırdığım için. O günlere dönebilsem herşey çok farklı olurdu. Alttan alan taraf sen ol. Karşına al sakince konuş eminim işe yarayacaktır. Gerekirse yengeni koy araya. Yengenle annenin arası iyiyse o da sana yardımcı olabilir.
Hasret, sevgiyi güçlendiriyor, büyütüyor... Önemli olan bu zor zamanlarınızda birbirinizi iyi anlamanız ve birbirinize destek olmanız. Ne demişler; öldürmeyen acı güçlendirirmiş... Allah kısa zamanda hayırlısı ile kavuştursun sizleri inşaallah canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?