- 25 Kasım 2020
- 156
- 49
- 48
- Konu Sahibi Istanbulluhanim
Haziran 2025 de ev aldım ilk evim, kiradayım. Kiracı vardı aldıktan sonra ben ancak bir yıl sonra çıkabilirim dedi. Aslında özel bir sebebi de yok, emekli öğretmen memleketinde kendi evi var, Yalova'da da kirada dairesi var. Bana açık bir sebep söylemedi sadece ben bir yıl sonra çıkacağım dedi. Bende üstelemedim. 14.000tl kira bedeliydi eski ev sahibinin belirlediği, ona da dokunmadım bu şekilde devam etti. Ben kendim suan kiradayım tek maaşla ve iki küçük çocuğum var. Kira bedelimiz bizim 20.000tl. Ocak ayında zam yapsam mı diye düşünüyorum 20.000tl olmasada 18.000tl mesela. Aldığım ev 3+1 9 yıllık site içinde çok güzel bir daire. Benim suan oturduğum ev 35 yıllık eski bir daire. Aslında bir yanım hiç karışma diyor yeterli yaza çıksın, malum kiracılar bazen inat edip ben çıkmayacağım diyor bundan da korkuyorum. Bir yanım sırf kiracı çıkmak istemediği için (yukarda belirttiğim gibi kendi evi boş memleketinde ama ecele etmiyor sebepsiz bir yıl daha oturmak istiyor) beni mağdur ettiği için az da olsa bir zam yap diyor. Sonuçta 1 yıl belki daha fazlası oturacak. 6 ay içinde çıkmış olsaydı asla yapmazdım zaten, ocak ayında da tam 6 ay geçmiş olacak ve dediğim gibi eski ev sahibinin yaptığı zammı hiç dokunmadım o şekilde ödedi bu 6 ay. Siz olsaydınız ne yapardınız fikrinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim