• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız zam yapar mıydınız

Istanbulluhanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2020
156
49
48
Haziran 2025 de ev aldım ilk evim, kiradayım. Kiracı vardı aldıktan sonra ben ancak bir yıl sonra çıkabilirim dedi. Aslında özel bir sebebi de yok, emekli öğretmen memleketinde kendi evi var, Yalova'da da kirada dairesi var. Bana açık bir sebep söylemedi sadece ben bir yıl sonra çıkacağım dedi. Bende üstelemedim. 14.000tl kira bedeliydi eski ev sahibinin belirlediği, ona da dokunmadım bu şekilde devam etti. Ben kendim suan kiradayım tek maaşla ve iki küçük çocuğum var. Kira bedelimiz bizim 20.000tl. Ocak ayında zam yapsam mı diye düşünüyorum 20.000tl olmasada 18.000tl mesela. Aldığım ev 3+1 9 yıllık site içinde çok güzel bir daire. Benim suan oturduğum ev 35 yıllık eski bir daire. Aslında bir yanım hiç karışma diyor yeterli yaza çıksın, malum kiracılar bazen inat edip ben çıkmayacağım diyor bundan da korkuyorum. Bir yanım sırf kiracı çıkmak istemediği için (yukarda belirttiğim gibi kendi evi boş memleketinde ama ecele etmiyor sebepsiz bir yıl daha oturmak istiyor) beni mağdur ettiği için az da olsa bir zam yap diyor. Sonuçta 1 yıl belki daha fazlası oturacak. 6 ay içinde çıkmış olsaydı asla yapmazdım zaten, ocak ayında da tam 6 ay geçmiş olacak ve dediğim gibi eski ev sahibinin yaptığı zammı hiç dokunmadım o şekilde ödedi bu 6 ay. Siz olsaydınız ne yapardınız fikrinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Haziran 2025 de ev aldım ilk evim, kiradayım. Kiracı vardı aldıktan sonra ben ancak bir yıl sonra çıkabilirim dedi. Aslında özel bir sebebi de yok, emekli öğretmen memleketinde kendi evi var, Yalova'da da kirada dairesi var. Bana açık bir sebep söylemedi sadece ben bir yıl sonra çıkacağım dedi. Bende üstelemedim. 14.000tl kira bedeliydi eski ev sahibinin belirlediği, ona da dokunmadım bu şekilde devam etti. Ben kendim suan kiradayım tek maaşla ve iki küçük çocuğum var. Kira bedelimiz bizim 20.000tl. Ocak ayında zam yapsam mı diye düşünüyorum 20.000tl olmasada 18.000tl mesela. Aldığım ev 3+1 9 yıllık site içinde çok güzel bir daire. Benim suan oturduğum ev 35 yıllık eski bir daire. Aslında bir yanım hiç karışma diyor yeterli yaza çıksın, malum kiracılar bazen inat edip ben çıkmayacağım diyor bundan da korkuyorum. Bir yanım sırf kiracı çıkmak istemediği için (yukarda belirttiğim gibi kendi evi boş memleketinde ama ecele etmiyor sebepsiz bir yıl daha oturmak istiyor) beni mağdur ettiği için az da olsa bir zam yap diyor. Sonuçta 1 yıl belki daha fazlası oturacak. 6 ay içinde çıkmış olsaydı asla yapmazdım zaten, ocak ayında da tam 6 ay geçmiş olacak ve dediğim gibi eski ev sahibinin yaptığı zammı hiç dokunmadım o şekilde ödedi bu 6 ay. Siz olsaydınız ne yapardınız fikrinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Kesinlikle zam yap çünkü bende aynı hatayı yaptık hep çok küçük zam yattık kendilerini hep acındırdılar 30 binlik evde 8 e oturdu kiracı sonra çıkarmaya çalışırken gerçekten çok zorlandık bizden para istedi öyle çıkarım dedi parasını verdik defoldu gitti zorla

Memleketine dönmek zorunda mı adam, ya da Yalova'daki evinden sizene. Sizi mağdur ettiğini düşünmüyorum, adamın kendine göre sebepleri vardır. Ev sahibiyim diye bu kadar saçmalanmaz. Çok ihtiyacınız vardıysa çık deseydiniz, kiracılı evi almasaydınız. Her şeyine karışıyorsunuz kiracının. Sizene neden evde oturduğundan.

Eviniz hayırlı olsun. Zam yapabilirsiniz hakkınızdır.

zam yaparsınızda adam kabul edermi acaba bunun için yasal süreç nasıl ki atıyorum siz almadan hemen önce haziran ayında yeni zamlandıysa bir daha zam yapmak kanunen uygun mu birde hadi cık deyince cıkaramıyorsunuz sanırım 6 aylık bir yasal sürec var diye duymustum ama belki yanlış biliyorumdur

Tahliye göndermeden çıkacağını sanmıyorum nedense. Hem evi de varmış ben hemen tahliye evrakını gönderir işlemleri başlatırdım. Hali hazırda oturacak evi olduğu için siz kirada olduğunuz için süreç çok uzamaz diye tahmin ediyorum.

Kiracının nerede evi olduğu içinin dolu veya boş olduğu sizi ilgilendirmiyor. Evinizde oturuyor diye bu kadar detay bilmeniz gerekmiyor. En başında içinde kiracı olan evi almasaydınız madem eve geçmek istiyorsunuz. En başından söyleseydiniz çıksaydı. Adam zaten yaz başı çıkacakmış ben olsam hiç zam falan yapmazdım. İçinde oturmaya devam edecek olsa okey ama 6ay sonra çıkacak birisi için gerek varmı bilmiyorum. Birazda vicdan işi bu olaylar. Yasal hak diye kiracılara sürekli zam yapılmamalı.

Kiracının nerede evi olduğu içinin dolu veya boş olduğu sizi ilgilendirmiyor. Evinizde oturuyor diye bu kadar detay bilmeniz gerekmiyor. En başında içinde kiracı olan evi almasaydınız madem eve geçmek istiyorsunuz. En başından söyleseydiniz çıksaydı. Adam zaten yaz başı çıkacakmış ben olsam hiç zam falan yapmazdım. İçinde oturmaya devam edecek olsa okey ama 6ay sonra çıkacak birisi için gerek varmı bilmiyorum. Birazda vicdan işi bu olaylar. Yasal hak diye kiracılara sürekli zam yapılmamalı.
Evet 1 yıl sonra çıkacağım dedi eğer sözüne sadik kalırsa tabi. Kendisi bu kadar detay verdi ben sormadım :)

Kendisi evlerini anlattı ben sormadan, yoksa nereden bileceğim nereden kaç tane evi olup olmadığını

siz olsanız ben olsam diye bir konu olduğunu düşünmüyorum bunun

tüm memlekette kiracı-ev sahibi sıkıntıları artık çoluk çocuğa kadar bilinen yaygın bir problem
evi aldığınızda ihtarınızı çekerdiniz, süresi içinde çıkardı. çıkmazsa en azından mahkemeye vermiş olurdunuz şimdiye kadar.

"1 sene sonra çıkcam" demesinin yasal hiç bir bağlayıcı tarafı yok, adam şimdi çıkmasa siz ancak ihtiyaç nedenli boşaltmasını talep edeceksiniz.

yine kira zammı da belli sürelerde yapılabilir bir şey önceki kira sözleşmesinin yenileme tarhini (zam zamanı) neyse sizle devam ederken de aynı
ekimde zam yapılıyorduysa ekimde yapacaktınız, şubatsa şubatta yaparsınız
hiç mi sormadınız evi alırken zam ayını?

zam ayı ne zamansa o zaman yapın tabi zammınızı %40a yakın bir oranda şu anda yasal zam.

valla iyi böyle pata küte ev sahibi olursunuz ha.

zam yaparsınızda adam kabul edermi acaba bunun için yasal süreç nasıl ki atıyorum siz almadan hemen önce haziran ayında yeni zamlandıysa bir daha zam yapmak kanunen uygun mu birde hadi cık deyince cıkaramıyorsunuz sanırım 6 aylık bir yasal sürec var diye duymustum ama belki yanlış biliyorumdur
30 aralıkta 6 ay doluyor haziranda aldım daireyi

Zam ayını hangi ayda yapıldıysa o ayda yapılmak zorunda öyle 6 ay geçti ben bi zam yapıyım gibi hiç duymadım ki yasal olduğunuda düşünmüyorum şahsen ev sahibim öyle bişey yapsa dava açarım
Sizin hatanız kiracılı ev almak
O yüzden avukatınızı dinleyin yoksa hiç
İşin içinden çıkamazsınız

Memleketine dönmek zorunda mı adam, ya da Yalova'daki evinden sizene. Sizi mağdur ettiğini düşünmüyorum, adamın kendine göre sebepleri vardır. Ev sahibiyim diye bu kadar saçmalanmaz. Çok ihtiyacınız vardıysa çık deseydiniz, kiracılı evi almasaydınız. Her şeyine karışıyorsunuz kiracının. Sizene neden evde oturduğundan.kendisi dedi memlekete döneceğim yoksa banane tabi, ister memleketine ister yan daireye ister başka ülkeye taşınsın, beni ilgilendirmez

Back
X