• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız zam yapar mıydınız

Gönderecektim avukat tavsiye etmedi. Güzellikle anlaşın dedi bu davalar ortalama 3 yıl sürüyor dedi, eğer 1 yıl sonra çıkacağım diyorsa kabul edin dedi
avukat öyle dedi de siz sözleşme yenileyip
tahliye taahhütnamesi aldınız mı?

almadınızsa kiracının sözünün bir garantisi yok ki, çıkmazsa hem 1 yıl oturmuş olacak dava yine üstüne 3 sene sürecek, ne anladık?

siz olsanız ben olsam diye bir konu olduğunu düşünmüyorum bunun

tüm memlekette kiracı-ev sahibi sıkıntıları artık çoluk çocuğa kadar bilinen yaygın bir problem
evi aldığınızda ihtarınızı çekerdiniz, süresi içinde çıkardı. çıkmazsa en azından mahkemeye vermiş olurdunuz şimdiye kadar.

"1 sene sonra çıkcam" demesinin yasal hiç bir bağlayıcı tarafı yok, adam şimdi çıkmasa siz ancak ihtiyaç nedenli boşaltmasını talep edeceksiniz.

yine kira zammı da belli sürelerde yapılabilir bir şey önceki kira sözleşmesinin yenileme tarhini (zam zamanı) neyse sizle devam ederken de aynı
ekimde zam yapılıyorduysa ekimde yapacaktınız, şubatsa şubatta yaparsınız
hiç mi sormadınız evi alırken zam ayını?

zam ayı ne zamansa o zaman yapın tabi zammınızı %40a yakın bir oranda şu anda yasal zam.

valla iyi böyle pata küte ev sahibi olursunuz ha.
Karışık. Kendisi 6 ay sonra zam yapmıştı ev sahibi talep etmeden, kira düşük kaldı diye

Benim anlamadigim siz evi satin alirken icindeki kiraci ev sahibiyle ne zamana kadar kontrat imzalamisti? Bende kiradayim hemen eve gecmek istiyorum yasal sureniz bittiginde, yeni sozlesme yapmayacagiz deseydiniz o zaman
Siz tamam demissiniz bastan hata etmissiniz malesef bu konuda
Yeni sözleşme yapmadım

avukat öyle dedi de siz sözleşme yenileyip
tahliye taahhütnamesi aldınız mı?

almadınızsa kiracının sözünün bir garantisi yok ki, çıkmazsa hem 1 yıl oturmuş olacak dava yine üstüne 3 sene sürecek, ne anladık?
Sözleşme yenilemedim, durum karışık avukat tavsiye etmiyorum dedi, kiracı 1 yıl sonra kabul ediyorsa çıkmayı hiç zıtlaşmayın dedi. Mahkeme en iyi ihtimal 3 yıl sürer

Bir yıl bitti çıkin dediniz çıkmayı düşünmüyor mu. Aldığınız zaman iyice konuşup kontrat yapsaydiniz sozlestiniz mi iyalnizca. Siz o evde oturmak istiyor musunuz anlamadım zam dusunuyorsunuz oturmaya devam etsin diyorsanız yapın tabi ki
Daha 1 yıl dolmadı, haziranda tam 1 yıl olacak. Ben sorun etmedim 1 yıl daha oturmak istiyor madem otursun dedim. Konu o değil, kira çok düşük kaldı zam yapsam mı diye kararsızım. Sonuçta yasal süreci 6 ay ama o 1 yıl belki daha fazla oturmuş olacak

6 ay icinde noterden ihtar cekmediginiz icin adamia evden cikarma hakkınizi kaybetmis olabilir misiniz? bence bunu bir arastirin boyle bir konu vardi gecen sene ev ararken arastirmistim
Avukata sordum tavsiye etmedi bizim durumumuzda, eğer kiracı 1 yıl içinde çıkacağım diyorsa kabul edin güzellikle anlaşın dedi. Mahkeme süreci 3 yıl sürüyor en az, siz zararda olursunuz dedi

Avukata sordum tavsiye etmedi bizim durumumuzda, eğer kiracı 1 yıl içinde çıkacağım diyorsa kabul edin güzellikle anlaşın dedi. Mahkeme süreci 3 yıl sürüyor en az, siz zararda olursunuz dedi
iyi de kiracının sozune neden güveniyorsun ki? ev sahibi 6 ay icinde ihtar cekmediyse daha da cikartamiyor zaten.
avukat kim? gercekten para verdiğin danismanlik aldigin bir avukat mi yoksa sadece tanıdığın _ baska bir isinin düştüğü avukat da soru mu sordun?
çünkü cok mantıklı degil soyledigi.
bari tahliye taahhudu imzalasaydi 1 sene sonra cikacagim diye.
ya simdi "oyle birsey söylemedim" diye inkar ederse?

Eski ev sahibi illalah etmis de olabilir kiracisindan kim bilir. Kiracili dairelerin fiyati bile daha dusuk oluyor. Cunku kiraciyi cikarmak zor oluyor. Kiracilar da sonucta yasal haklarini korumak istiyorlar. Sizin kiracinin da ihtarnamesi yok bi seyi yok cikmazsa da cikmaz. Kimse bi sey diyemez. Ayrica hakkaten adamin/kadinin diger evlerinden size ne?! Size anlatmistir belki de laf olsun diye, belki de ihtarname falan gondermeyin guvenin diye bilemeyiz.
Yani bu devirde kiracili ev almak sacmalik. Evet daha ucuza ev sahibi olunuyor ama sonuclari da oluyor cogu zaman. Kolayliklar

iyi de kiracının sozune neden güveniyorsun ki? ev sahibi 6 ay icinde ihtar cekmediyse daha da cikartamiyor zaten.
avukat kim? gercekten para verdiğin danismanlik aldigin bir avukat mi yoksa sadece tanıdığın _ baska bir isinin düştüğü avukat da soru mu sordun?
çünkü cok mantıklı degil soyledigi.
bari tahliye taahhudu imzalasaydi 1 sene sonra cikacagim diye.
ya simdi "oyle birsey söylemedim" diye inkar ederse?
Danışmanlık için para verdim. Ben istanbulda oturuyorum aldığım ev Sakaryada. Avukat bu durumda ihtiyaç icin dava açsak bile kazanma ihtimaliniz düşük dedi. Mahkeme önce daireyi aldığınız şehire taşının diyormuş, bu durumda gerçekten ihtiyacınızın olduğunu kabul ediyormuş. Kiracıyla tanıştım sözünde duracaklarını düşünüyorum, hatta isterseniz kiraya zam yapabiliriz demişti kendisi, haziran ayında evi aldığımda.

Gönderecektim avukat tavsiye etmedi. Güzellikle anlaşın dedi bu davalar ortalama 3 yıl sürüyor dedi, eğer 1 yıl sonra çıkacağım diyorsa kabul edin dedi
Çıkacağının garantisi varmı,noterden imzalı bir belgeniz var mı? Yoksa geçmiş olsun. Oooo!! her lafa inanacak olsak işimiz zor....Dilerim gönlünüzce olur. Ev alıp mağdur olanlar kervanına katılmazsınız🙏🙏🙏

Eski ev sahibi illalah etmis de olabilir kiracisindan kim bilir. Kiracili dairelerin fiyati bile daha dusuk oluyor. Cunku kiraciyi cikarmak zor oluyor. Kiracilar da sonucta yasal haklarini korumak istiyorlar. Sizin kiracinin da ihtarnamesi yok bi seyi yok cikmazsa da cikmaz. Kimse bi sey diyemez. Ayrica hakkaten adamin/kadinin diger evlerinden size ne?! Size anlatmistir belki de laf olsun diye, belki de ihtarname falan gondermeyin guvenin diye bilemeyiz.
Yani bu devirde kiracili ev almak sacmalik. Evet daha ucuza ev sahibi olunuyor ama sonuclari da oluyor cogu zaman. Kolayliklar
Yok eski ev sahibi doçent farklı bir ile geçti şuan bursada görevde. Aldığım ev sakaryada birkaç yıl sakarya unide çalıştı şuan bursada çalışıyor bu sebeple sattı dairesini

Çıkacağının garantisi varmı,noterden imzalı bir belgeniz var mı? Yoksa geçmiş olsun. Oooo!! her lafa inanacak olsak işimiz zor....Dilerim gönlünüzce olur. Ev alıp mağdur olanlar kervanına katılmazsınız🙏🙏🙏
Hayır yok, kiracı ve hanımıyla tanıştım öyle bir imaj vermediler, sözlerine güvendim. Çıkmayacaklarını sanmıyorum

14.000 bin liraya nerde kiralık daire var ya ben ona şaşırdım. Şimdi sene dolmadan ara zammı kabul etmeyebilir maalesef

Back
X