Siz olsaydınız?

Hayatınızdan çıkarttığınız kardeşinizi sorunları var diye hayatınıza geri alır mısınız?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.800
298
Bir kadın düşünün.
Esip kükreyip etrafını pasifize etmeye çalışan. Eleştirdiği her şeyi dibine kadar kendi yapan.
Onu tanımlayacak sıfatlar: Yalancı, iftiracı, saygısız, bencil ve ahlaksız.

Bu kişi sizin kız kardeşiniz.

Geçmişte drama boğulmuş bir aileniz var.
Asla affetmeyeceğiniz yaşanmışlıklarınız var.
Kendinizi, akıl sağlığınızı, geleceğinizi kurtarabilmek adına bu kardeş ve zaten her kötülüğün başı babanızı hayatınızdan çıkarttığızı düşünün, geçmişinizde.

Bir diğer kardeşiniz, bu kardeşinizin şuan ağır psikolojik problemler yaşadığını söylese ve sizden hayatınızdan çıkarttığınız kardeşinize karşı aldığınız tavır için "daha yumuşak olur musun?" , "tekrar hayatına alır mısın?" diye sorsa ne derdiniz?

Ben hiç düşünmeden hayır dedim.
B.ktan aile hayatını bahane edip kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşarken, ailesini seçemeyen ben, geçmişte aynı b.ktan hayatı yaşamak zorunda kaldığım için bugün onun negatif yükünü neden sırtlamak zorunda bırakılıyorum?

Bencil olmak zorunda hissediyorum.

Öte yandan ara ara yaptığım gibi kendimi sorguluyorum, hatta işkence ediyorum.
Artık çok fazla şey hissetmiyorum, hissedemiyorum.

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Edit: Geçen seneye kadar özellikle kardeşim boşandıktan sonraki 7-8 aylık süreye kadar maddi manevi elimden geleni yaptım. Fakat kendisini asla düzeltme zahmetinde bulunmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen üzgünken, zordayken yanında oldu mu?
Eğer öyleyse bu durumda sadece destek olurdum abartmadan, tavrımı koruyarak.
Sorunu olması onun kişilik özelliklerini değiştirmez.
Kötüyse kötüdür, hayatımda barındırmam.

Amaç iyilik yapmak mı ?
O zaman el altından çaktırmadan hayatına almadan yap
Sağ gözünün yaptığını sol gözün görmesin

Yok amaç himayeyse o zaman yanına alacaksın
Ama asla unutma onu asla terbiye edemezsin
kabul edeceksen bunu bilerek kabul et

Son düzenleme:
Zor bir karar.İki ucu keskin kılıç dedikleri durum . Olayların içeriğini tam olarak bilmeden, havadan yorum yapmak kolaycılık olur.Sanırım ben kardeşim olduğu ve akıl sağlığı yerinde olmadığı için bir şans verirdim.

Önce onu dinleyin, sonra siz karar verin.

Ankete göre hareket etmeyin

Kimse bilemez psikolojik rahatsızlıkların durumunu yaşayandan başka

İmkan verin, anlatsın,

Kardeş nihayetinde, en azından bunu hak ediyor

Kardeşinizin böyle biri olmasının sebebi kötü aile hayatınız olabilir mi? Tahminimce kötü bir aile geçmişiniz var. Bazı insanlar kendini kurtarır bazıları ise çok kötü etkilenir ve bu durum karakterine yansır. Sebebi buysa kardeşinizi sahip olduğu karakterden dolayı suçlamamalısınız. Ben yardım eli uzatmanızı öneririm. Yapabildiğinizi yapın. Ama ters tepiyorsa o zaman vazgeçersiniz. En azından denedim demek vicdanınızı da rahatlatır. Kim bilir belki herşey umduğunuzdan iyiye gider.

Affetmek en cok size yarar. basarabilirseniz tabi... omzunuzdan yük kalkar her affettiginiz kisi ve ya durum icin. ömür boyu tasimaya deger mi kızgınlık yükünü?

sanki beni ve ailemi anlattın bizde rollar değişken biraz halam yüzünden kötü şeyler yaşadık ve şuursuz babam yüzünden affetme derim gerçekten sonra sana oluyor olan ...
bak babam şuursuzun önde gideniydi halamı ta şehir dışından herşeyimize katıyordu halamda aynı sizin kardeşiniz gibiydi 5yaşında yalancı yaftası yedim halam yüzünden ve ergenliğe gelene kadar babam beni yalancılıkla suçladı tüm geleceğimle oynadı kişiliğimle erken evlenmeme büyük sebep bunlar oldu
ya anlatsam şok olursun eğer hayatından çıkarta biliyorsan çıkart ve sana etki etmesine izin verme
bu arada profilini beğendim emma:)

Kesinlikle onceligi kerndine ver ,kendini zora sokacak uzecek birsey yapma ,
Uzaktan yabanci gibi destek ol,hayatina alma ,
Bende kardesimle ilgili zor zamanlar yasadim,cok denedim ,degismiyorr

Bilemiyorum neler yaşadınız ama aileyle böyle hayattan çıkaracak kadar sorunlar yaşayanlara çok üzülüyorum Allah yardımcınız olsun.yine de alırdim hayatıma diyorum ama yasadiklarinizi da bilmiyorum tabi

Kendi iyiyken omuzumdaki yüke ortak olmayan kim olursa olsun beni yanında bulamaz. Ne yaşadınız bilmiyorum. Ama geçmişe bakınca kardeş olma vasfına erişecek tek bir hatıranız yoksa zaten ağır bir yükün altındasını psikolojik olarak oda sizin gibi yaralarını kendisi sarsın derim.

dengeyi sağla bu sizin elinizde o sizin istesenizde istemesenizde bir parçanız hayatınızda kararlarınızda söz sahibi olmasın gerektiğinde kardeşliğinizi yapın bu birazda kendiniz için vicdani duygularınız için gerekli

Ben kötü günümde yanımda değildi. İyi günümüde rezil etti...

Kardeşiniz nerede ve nasıl yaşiyor? Yani İçki,gece hayatı vs var mı?

Yardım etmek, iyilik yapmak istemiyorum. Yanıma almak mı? Evime sokmam. Maddi yardımı zamanında fazlasıyla yaptım sadece "daha cok daha cok" demesine sebep oldu.

İyilikten maraz doğar tarzı atasözleri böyle durumlar için söylenmiş.
Hatta bir tanesi var ki hastasıyım,
Selam verme yetime, döner koyar .ötüne..
Asla ve kata beni maddi manevi aşağıya çekecek insanları hayatıma almam.Almışsam çıkartırım daha da sokmam.
Kim olursa olsun.

Ben kötü günümde yanımda değildi. İyi günümüde rezil etti...

Kararını etkilemek istemem asla.
Ama ben düşünmeden hayır derdim
Kindarım böyle konularda, bende çok olay yaşadım.
O kişiyi düşünerek söylüyorum
Net hayır derdim aileden biri olmasına rağmen.

Bizde zor günler geçirdik benim bir ablam var ikimizde küçükken annemle babam çok olaylı bi şekilde ayrıldı. Ablam benden 6 yaş büyük onunda çocuk olmasına rağmen bana hem anne hem baba hem abla hem arkadaş hem yoldaş oldu elimden tutup kaldırmasa oda kendi yoluna gitse ben ne halde olurdum bilmiyorum. Kaç yaşında olursa olsun eğer büyüğü varsa küçük kardeş hep küçüktür ve büyüğüne ihtiyacı vardır. Ben ablam sayesinde yaşıyorum ona ne kadar teşekkür etsem az en değerli varlığım o benim vazgecilmezim. Her kardeş ilişkisi böyle olmalı annenle babanla bile yeri geliyor kopup gidiyorsun ama kardeşten öte bi varlık yok ona kesinlikle şans vermelisin ablası olarak buna mecbursun çünkü sana ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…