Yazarsam çok uzun olurdu. Onu tekrar hayatıma almak benim akıl sağlığımı bozar öyle diyeyim. Mantığım asla arkana bakma, değişmeyecek diyor. Toplumsal ailevi değerler bakımından vicdanım beni yokluyor. Sorunum bu.Zor bir karar.İki ucu keskin kılıç dedikleri durum . Olayların içeriğini tam olarak bilmeden, havadan yorum yapmak kolaycılık olur.Sanırım ben kardeşim olduğu ve akıl sağlığı yerinde olmadığı için bir şans verirdim.
Yazarsam çok uzun olurdu. Onu tekrar hayatıma almak benim akıl sağlığımı bozar öyle diyeyim. Mantığım asla arkana bakma, değişmeyecek diyor. Toplumsal ailevi değerler bakımından vicdanım beni yokluyor. Sorunum bu.
iyilik her zaman her koşulda kazanırİyilikten maraz doğar tarzı atasözleri böyle durumlar için söylenmiş.
Hatta bir tanesi var ki hastasıyım,
Selam verme yetime, döner koyar .ötüne..
Asla ve kata beni maddi manevi aşağıya çekecek insanları hayatıma almam.Almışsam çıkartırım daha da sokmam.
Kim olursa olsun.
Önce onu dinleyin, sonra siz karar verin.
Ankete göre hareket etmeyin
Kimse bilemez psikolojik rahatsızlıkların durumunu yaşayandan başka
İmkan verin, anlatsın,
Kardeş nihayetinde, en azından bunu hak ediyor
İyilik sadece yapanın vicdanını rahatlatır,yapılan geçmişinde iyi biri değilse onu daha da azdırır.iyilik her zaman her koşulda kazanır
kaybetsemde insanlık kazanır
atasözü bu atalarımızın yanılma payı yok mu :))))
Belki ilaç, belki uyuşturucu ya da uyarıcı madde etkisindeHer şeyi yalan. Dinledim, empati yaptım, hayatına yön vermesi için maddi manevi destekledim. Yalanını yakalayıp derinlere inince beni sorgulamayın, yalan söyletmeyin diyor.
İşte ben kardeş nihayetinde denilen noktayı geçeli çok oldu.
Kardeşinizin böyle biri olmasının sebebi kötü aile hayatınız olabilir mi? Tahminimce kötü bir aile geçmişiniz var. Bazı insanlar kendini kurtarır bazıları ise çok kötü etkilenir ve bu durum karakterine yansır. Sebebi buysa kardeşinizi sahip olduğu karakterden dolayı suçlamamalısınız. Ben yardım eli uzatmanızı öneririm. Yapabildiğinizi yapın. Ama ters tepiyorsa o zaman vazgeçersiniz. En azından denedim demek vicdanınızı da rahatlatır. Kim bilir belki herşey umduğunuzdan iyiye gider.
başkalarının iyiliği için uğraşan bir kişi kendi iyiliğinide garanti altına almıştırİyilik sadece yapanın vicdanını rahatlatır,yapılan geçmişinde iyi biri değilse onu daha da azdırır.
Ataların yanıldığını hiç görmedim
Affetmek en cok size yarar. basarabilirseniz tabi... omzunuzdan yük kalkar her affettiginiz kisi ve ya durum icin. ömür boyu tasimaya deger mi kızgınlık yükünü?
Yardım etmek, iyilik yapmak istemiyorum. Yanıma almak mı? Evime sokmam. Maddi yardımı zamanında fazlasıyla yaptım sadece "daha cok daha cok" demesine sebep oldu.
Bizim elimizde değil maalesef. Kardeşlik hissetmiyorum. Sorunum bu zaten. Onunla aynı ortamda olmak bir yılanla kapalı bir odada çaresizce ne zaman ısıracak diye beklemek benim için. Ne kadar alttan alınırsa yüz verilirse daha çok ezme ve manipüle etmeye çalışıyor.dengeyi sağla bu sizin elinizde o sizin istesenizde istemesenizde bir parçanız hayatınızda kararlarınızda söz sahibi olmasın gerektiğinde kardeşliğinizi yapın bu birazda kendiniz için vicdani duygularınız için gerekli
Şimdi açıklığa kavuştu. Ben olsam yardım etmezdim. Anne kısmını okuduktan sonra net kararım budur. Eğer yardım etmemeyi tercih ederseniz vicdanınız rahat olsun. Siz zaten gereken sabrı göstermişsinizÇok çocuklu bir aileyiz. Abla olarak kendimi kurtardığım an yıllardır tüm kardeşlerime yardım ettim. Bütün yaptıklarını sizin dediğiniz gibi ben acıya böyle tepki veriyorum deyip arkadasına sığınarak yapıyor. Evliyken eşini aldattı. Eve geldiğinde arkasında geziyorduk neyi alıp yürütecek diye. kocasının yanında siz ölseniz bu ev bize kalsa ne kadar düşer diye hesap yapan bir insan. kocasının hırsızlık dolandırıcılık yaptığını bile bile boşanıp eve dönmek yerine o adamdan çocuk yapmaya çalışan bir insan. boşandıktan sonraki 1 yıl sürekli empati yaparak düzelicek.umuduyla her türlü rahatını sağladık ama yaranamadık. tekrar üniversiteye başladı maddi manevi yine elimizden geleni yapmaya devam ettik. Benim için bittiği an anneme "her gün ömrünü yiyerek bitireceğim seni " dediği andı. Annem ameliyat masasındayken annem nasıl diye sormak yerine her gün yaptığı gibi ben boşanıyorum bilet parası yolla demek için aradı.
Şuan üniversite için şehir dışında. Evvelinde içki içer. Gece hayatı dönem dönem hayatında oldu. Bunlar kıstas değil. Herhangi birinin hayatında olabilecek şeyler.Kardeşiniz nerede ve nasıl yaşiyor? Yani İçki,gece hayatı vs var mı?
siz bilirsiniz sizin hayatınızBizim elimizde değil maalesef. Kardeşlik hissetmiyorum. Sorunum bu zaten. Onunla aynı ortamda olmak bir yılanla kapalı bir odada çaresizce ne zaman ısıracak diye beklemek benim için. Ne kadar alttan alınırsa yüz verilirse daha çok ezme ve manipüle etmeye çalışıyor.
Bunlar kıstas değil ama sonunda gideceği yeri belirler yine de.Ama eşini aldatan biri dediniz galiba?yaşı kaç?Şuan üniversite için şehir dışında. Evvelinde içki içer. Gece hayatı dönem dönem hayatında oldu. Bunlar kıstas değil. Herhangi birinin hayatında olabilecek şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?