- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
O söz bizim atasözümüz değil Konfüçyüs'e ait bir felsefedir.başkalarının iyiliği için uğraşan bir kişi kendi iyiliğinide garanti altına almıştır
işte buda bir atasözü hayatlar ve seçimler insanlar seçimlerini yaşar
Sadece bir yaş büyüğüm. Kendi hayatımı çöpe atmak zorunda değilim. Hele hele ben üniversiteye gitmek yerine köpek gibi çalıp ayrıca okuyup hayatımı kurtarmak için çabalarken, evimize soktuğu hırsızla nereden geldiği belli olmayan paralarla hergün gününğ gün etmeyi tercih etti. Hiç bir şeye mecbur değilim. Asıl fikrim babam için düşündüğüm gibi sokakta yere düşüp ölse Allah rahmet eylesin der geçerim.Bizde zor günler geçirdik benim bir ablam var ikimizde küçükken annemle babam çok olaylı bi şekilde ayrıldı. Ablam benden 6 yaş büyük onunda çocuk olmasına rağmen bana hem anne hem baba hem abla hem arkadaş hem yoldaş oldu elimden tutup kaldırmasa oda kendi yoluna gitse ben ne halde olurdum bilmiyorum. Kaç yaşında olursa olsun eğer büyüğü varsa küçük kardeş hep küçüktür ve büyüğüne ihtiyacı vardır. Ben ablam sayesinde yaşıyorum ona ne kadar teşekkür etsem az en değerli varlığım o benim vazgecilmezim. Her kardeş ilişkisi böyle olmalı annenle babanla bile yeri geliyor kopup gidiyorsun ama kardeşten öte bi varlık yok ona kesinlikle şans vermelisin ablası olarak buna mecbursun çünkü sana ihtiyacı var
Kardeşinizden hayır gelmez uzak durun derim.Sadece bir yaş büyüğüm. Kendi hayatımı çöpe atmak zorunda değilim. Hele hele ben üniversiteye gitmek yerine köpek gibi çalıp ayrıca okuyup hayatımı kurtarmak için çabalarken, evimize soktuğu hırsızla nereden geldiği belli olmayan paralarla hergün gününğ gün etmeyi tercih etti. Hiç bir şeye mecbur değilim. Asıl fikrim babam için düşündüğüm gibi sokakta yere düşüp ölse Allah rahmet eylesin der geçerim.
Aynı şey onun içinde geçerli. ben sizin ablanızın yaptığı her şeyi yaptım ama duvar var. daha fazlasını yapamam. bana el uzatacak ablam yoktu.Kardeşi bile arkasını dönecekse yardım edecek kimi olur bi insanın ben öyle bi durumda olsam benim canım kanım bana el uzatmiyorsa daha başka kimden ne bekleyebilir ki insan
İşte annem babam o dediğiniz yollara gitmesin diye tolerans gösterdikçe daha çok yapıyor. Uyarı madde vs yok. alkol alır diğerleri yok.Belki ilaç, belki uyuşturucu ya da uyarıcı madde etkisinde
Ne bileyim
Kız kardeş işte.
Ne yapacaksınız? Onu tek başına bırakıp, yamuk yollara gitmesini mi izleyeceksiniz, duyacaksınız?
Bilemiyorum, İnan'ın yüreğim daraldı
al sana klasik bir atasözü iyilik yap at denize gerisini sen biliyorsunO söz bizim atasözümüz değil Konfüçyüs'e ait bir felsefedir.
Kaldı ki orada da anlatmak istenen ,sadece iyiliği yapanın vicdanını rahatlattığıdır
Aynı şey onun içinde geçerli. ben sizin ablanızın yaptığı her şeyi yaptım ama duvar var. daha fazlasını yapamam. bana el uzatacak ablam yoktu.
Kötü günde zaten yok. İyi gün düğünümde evde oturmayı tercih etti. Eşimin ailesini odamızdan kovdu.siz bilirsiniz sizin hayatınız
hayatınızdan siz istediğinizde çıkacak mı ortak değerleriniz ne bileyim sizi birbirinize bağlayan hiçbir durum olay yok mu ?
25Bunlar kıstas değil ama sonunda gideceği yeri belirler yine de.Ama eşini aldatan biri dediniz galiba?yaşı kaç?
siz zaten seçimizi yapmış gibisiniz hakkınızda hayırlısıKötü günde zaten yok. İyi gün düğünümde evde oturmayı tercih etti. Eşimin ailesini odasından
Değerler ve sonuçlar aynıdır.al sana klasik bir atasözü iyilik yap at denize gerisini sen biliyorsun
iyilik gibi kavramlatda insani değerler aynıdır fark etmez
konuya ilk yorumumdan nu yana kişi kendi için yapmalı birazda iyiliği diyorum
konfüçyus iyi demiş iyi düşünmüş
Evet konuda dediğim gibi yaptım. Bana verdiği tüm sıkıntıya ek olarak insanlığımı sorguluyorum.siz zaten seçimizi yapmış gibisiniz hakkınızda hayırlısı
net dersen banada bu konuda sizin düşüncelerine saygı düşer en fazlaDeğerler ve sonuçlar aynıdır.
İyilikten anlayan tek canlı hayvandır.
İnsan başta kötü ise sonra da kötü olur.net.
Yılan beslemek de iyilikten anlamayan insana iyilik yapmakla eşdeğerdir zaten.net dersen banada bu konuda sizin düşüncelerine saygı düşer en fazla
bu konuda size katılmadığımı söyleyebilirim
hayvanlara gelince yıllarca beslediğin yılanın seni sokmayacağını nerden bilenilirsin
verdiğimiz her bir kararın muhakkak bir külfeti olacaktırEvet konuda dediğim gibi yaptım. Bana verdiği tüm sıkıntıya ek olarak insanlığımı sorguluyorum.
senin durumun daha vahimde ben olsam teyzemden çok babamı suçlarımYılan beslemek de iyilikten anlamayan insana iyilik yapmakla eşdeğerdir zaten.
Amaç o yılanı beslememek,uzak tutmak ve hatta adını bile anmamak.
Kiminin ailesi en büyük yılan.
Onun için kedi var,köpek var.Besleyin hiç kötülüğünü görmezsiniz.
Aile konusunda bu kadar net olmamın sebebi kendi yaşadıklarım.Ayrıca son günlerde teyzemin anneme yaptıkları.Hem de annemin onca yaptığı iyiliğe rağmen.5 çocuğuyla birlikte ev açtı,kucak açtı,yemek verdi vs vs .Teyzem ne yaptı..Annemin eşine yanaştı.
Sen olsan aksini düşünür müydün arkadaşım.
Sağol inşallah.
Annemin eşi yanaşmadı ki,
Teyzem sırnaştı.
Foyası ortaya çıktı anneme çemkirdi sen kötü kadınsın onu ben hak ediyorum diye bir de üstüne.
Aldatma yok yani.
Sağol inşallah.
Teyzem sırnaştı.
Foyası ortaya çıktı anneme çemkirdi sen kötü kadınsın onu ben hak ediyorum diye bir de üstüne.
Aldatma yok yani.
insanların aileye kardeşe ihtiyacı vardır kardeş sevgisi kardeş iletişimini insan bazen evladıyla bile yakalayamazSağol inşallah.
Teyzem sırnaştı.
Aldatma yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?