Siz siz olun, asla Kayınvalidenizle oturmayın!

filiz0022

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
166
5
118
39
Hatay
sebebine gelince nerden baslasam gerçi bir süre beraber oturacaz ama yine cok fena 4 aylık evliyim ama ne derece evli..eşim harika bir insan onu cok seviyorum ve severek evlendim ve halen iyi ki onunla evliyim diyorum..ama iş kayınvalideye gelince aman aman beni kıskanıyor oğlunun beni sevmesi benimle iyi gecinmesi delirtiyor..evde hakimiyet kurmaya calısıyor..ha pasta veya yemek mi yaptım hiç begenmez..eşim bana hediye aldı mı kıskanır..surat asıklıklarımı bir yandan hayatta herseyi kendisinin bildiği düşünen bir insan işte ...hıı insan gibi oturup onunla paylaşsamda bana her nekadar hak versede yine de aynı seyleri yapıyor..eşim bana hak veriyor ama bir süre idare etmek zorunda oldugumu biliyorum..yani sadece 4 aydır onunla yasıyorum ama inanın cok zor....her nekadar iyi bir insan olursa olsun tek bildiğim kayınvalide ile oturulmaz....ister istemez tatsızlıklar oluyor.sizlerle paylaşmak istedim...

Allah yardımcınız olsun..:teselli:
evi başka biriyle paylaşmak zor hep derim her evin bir kadını olmalı diye.
keşke biraz daha bekleyip kendi evinizi kurana dek sabretseydiniz.
dilerim en kısa sürede kurtulursunuz
:Saruboceq:

kesinlikle katılıyorum. insan herşeye katlanablr belki ama bu bambaşka bir şey. tek kişi olsa bile ev ev üstüne olmaz. bizde babaannemle yaşıyoruz yıllardır iyidr hoştur ama annemi üzüyor annem ne yapsa yaranamıyor kendi kızı oğlu ziyaretine bayramda gelir sadece ama onlar hepimizden değerlidir. nasıl iş bu anlayamadm.

ya kaynanlar gelinlerini kendi kızları gibi sevmiyorlar ben bunu cok iyi biliyorum.ve arkadasım dediğin gibi ne yapsan yaranamıyorsun.ben onu anlamaya calısıyorum acaba onda bu zihniyet var mı.yani ne diyeyim umarım en kısa zamanda kurtulurum..

benim kaynanam iidir ama yinede aynı ewde oturamazdımm
ew ew üstünde kurulmazz
allah yardımcın olsun inşallah kendi ewinize çıkarsınız biran öncee

Evet ev ev üstüne olmaz...

Ama şartlar bazen bunları gerektiriyor...

Sen eşin ve kendi arandaki sevgiyi saygıyı yitirme canım gerisini boşver...

ınşallah tez zamanda kendi evinde oturursun....

Buna hic gerek yok...zaten bence mantikli düsünen bir kiz veya kadinda hicbir zaman kaynanasini öz annesi yerine koymaz, annesinden gördügü ilgiyi alakayi anlayisi sevgiyi kaynanasindan beklemez...

Ne karda iyi olursa olsun neticede ben onun evladi oda benim annem degil....

Beraber oturmak zorunda olman hos bir durum degil...helede yeni evli iken insan rahat olamaz muhtemelen...lakin yapacak birsey yok madem evet dedin idare etmek zorundasin malesef....

En önemlisi beraber oturdugun zaman icinde biraz genis olman lazim güzelim...herseyi duym görme, her lafin ve davranisin altinda birseyler arama....kaynanan iyi niyetli bile olsa sen kendini ona karsi negatif sartlandirirsin cünkü....ha kötü niyetli ise zaten önemsememek en etkili silahdir....a.s

Hayirlisiyla kendi evine gecmen dilegi ile...

Herkes kendi evinin hanımı olmalıdır, nasıl iki cambaz bir ipte olmazsa, biz kadınlarda kendi evimizi,
kendi mutfağımızı ve en önemlisi hayatımızı ikinci bir kadınla paylaşmak istemeyiz.Herkes yerinde sağolsun, saygı yıkılmadan mesafeli olmak tabiiki en güzeli, inşallah en kısa zamanda kendi evine geçer, düzenini kurarsın canım.

Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.. onu hasta ve yaşlı olarak düşünün idare etmeye çalışın inşallah sonra rahata ereceksiniz..
Bende daha evlenmedim yakında evlenicem daha ev falan tutulmadı ama ben onunla oturmak istemediğimi söyledim başndan. Çok zor durumda kalmadıkça oturmam da büyük konuşmayayımda..
Büyüklerimiz demiş zaten ev üstüne ev olmazzz :teselli:

bir anne kızını neden kocasından kıskanmıyor da bir anne oğlunu karısından kıskanıyor hala anlamış değilim..

kesinlikle katılıyorum .ben bekarım ama dusuncem .baba evınede esımın aılesının evınede mumkun oldugunca uzak oturmak .hiç olmadı arada bır sokak olsun onada razıyım .ALLAH sabır versın yardımcınız olsun canım kısa zamanda kurtulursunuz ınsallah

Bence bekleyıppp evınızı kurdukdak sonra evlenseydınızz kayanna evıne gelın gıdınce ortann tasınmak bıraz zor oluyo umarım hersey yolunda gıder

yani benimde anlamadığım damatlar çok seviliyor da gelinler niye sevilmiyor.
kendim için demiyorum.benim annemle aram çok iyidir.cidden kendi kızı gibi görür.oğlundan hiç kıskanmaz.hep iyi olmamızı ister.ama kayınbabam tam tersidir.banada kayınbabam kaynanalık yapıyo.şimdi evim ayrı ama beraber oturmamız gerekseydi önce kayınbabamı ortadan kaldırır sonra otururdum.kaynanam kendi kaynanasından çok çektiği için ne demek olduğunu biliyor.ve beni üzmemek için elinden geleni yapıyor tabi bende.kısaca kaynanamla otururdum(istiyorumda)ama kayınbabamdan dolayı anında vazgeçiyorum.

kızı gibi sevmesi mümkün mü zaten.
9 ay karnında taşıdığı, beraber nefes aldığı, binbir güçlükle doğurup daha da büyük güçlüklerle yetiştirdiği evladıyla oğlunun karısını aynı kefeye koyması mümkün mü?

benim kayınvalidem beni çok çok çok severdi; nurlar içinde yatsın.
gözleri parlardı bana bakınca.
ağzından bir kızım çıkar içinden bin tane söylerdi çok iyi biliyorum.
ama ben oğluna bir zarar versem duvar gibi de karşıma dikilirdi.
dikilsin zaten o onun annesi çünkü.

benim annemde eşimi çok sever.
eşim anneme bayılır. aralarından su sızmaz.
ben huysuzluk yapınca annem eşimin tarafına geçer.
ama eşim benim kılıma zarar vermeye kalksın annem kafasını koparır.
niye? çünkü onun evladı benim....

konunuza gelince,
keşke 1 yıl geç evlenseydiniz ama kendi evinize girseydiniz.
madem şimdi aynı evdesiniz sabretmeniz gerek, zor ama yapacak birşey de yok; siz de farkındasınız zaten..

Allah yardımcın olsun ,tez zamanda kendi evine çıkarsınız inşallah...
elbetteki insanın kendi,eşiyle beraber yaşayacağı ev gibisi yok.
Ama evleneceği insanın durumu yoksa mecburen kayınvalidesiyle oturanlar hemde yıllarca
Yüce rabbim bu durumda olan herkese yardımcı olsun inşallah...
:Saruboceq:

canım ya umarım zamanla düzelir ve kendi evinize çıkarsınız.insanın kayınvalidesi değil kendi annesi de olsa ,başka biri de olsa,ev ev üstüne olmuyor gerçekten.allah yardımcın olsun canım madem geçici bir durum zamanla düzelir .eşinle aranı güzel tut,kayınvalidenle de çok ilgilenme.

Ev ev üstüne ol-maz o-la-maz...
Bunların olacağını tahmin etmeniz gerekirdi...
Maalesef bu kayınvalideniz de olsa anneniz de olsa aynı şey...
Damadın kız annesine içgüveysi gitmesi gibi bir durum çok sık olmadığı için sanki Diziler gerçek değildir ama gerçeği yansıtır.. Hatırlarmısınız bir dizi vardı yabancı damat... Orda esas kızın ablası ikiz çocukları ve eşi kız evinde yaşıyorlardı ve kızın babası damada yapmadığını bırakmıyordu...
Dizi örneği verdim çünkü benim bildiğim başka içgüvey örneği yok....
Yanlış bir örnek de vermiş olabilirim, ama iki taraf da bu durumdan rahatsız oluyor...
>Siz zannediyormusunuz ki kaynana halnden çok memnun...
Onun da düzeni bozuluyor, evin tek kadınıyken evin hakmiyetini başka bir kadınla paylaşmak zorunda kalıyor...
Bnu bilerek evlenmek, evlenirken de baştan bunları tahmin edip gerçekten "ev"lenmek gerek... Kaynana yanında oturarak evlenilmyor, ancak nikahlı yaşanıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…