Siz siz olun, asla Kayınvalidenizle oturmayın!

sabredicekisniz başka careniz yok gibi başka eve cıkana kadar bende yasadım aynılarını bende aynı binada oturdum ama aynı evde gibiydik çok zor biliyorum ama sabırlı olcaksınız herşeyi görmemeye duymamaya calışın olmuyor ilk başlarda ama kendiniz şartlayın yoksa hayat yasanmaz hala gelir geldiği gibi bu sefer eşinizle aranız acılacaktır

peki neden ilk etpta orda oturyorsunuz maddi durumunları iyi değilmi ki?

canım seni çok iyi anıyorum.ben 3 yıldır kaynanaml beraber oturuyorum:çok üzgünüm:.Gerçekten çok zor çk sabır gerektiriyor.:teselli:

Hep diyoruz zaten çok uzuldum canim çok :teselli:
Diyoruz ama pek de kizlarimizin kulagina gitmiyor...evlilik hazirligi o kadar mesgul ki oturmayin lutfen yapmayin deyince niye ki deniliyor...
Allah herkese kendi yuvasini nasip etsin.
Evlenince kendi evin olacak o kadar...

bir oda evim lsun ama rabbim bana nasip etmesin kaynanamla oturmayı inşş...
annemden biliyorum iki kaynanalı eve gelin gelip ne kadar iyi olsalarda ömrünü nasıl harcadığını...
onun için ve etrafta gördüklerim için büyük konuşmamak kaydıyla hiç tasvip etmediğim bişiy...
ilk zamanlar sanırım sevgi,aşk,bir an önce mutlu bir yuva kurma hayaliyle hemencecik karşı taraftan gelen teklifler düşünülmeden kabul ediliyor,ama snraki pişmanlıklar çok büyük.
olan her zamn kıza oluyor erkek ne kadar sevip değer versede sabah çıkıp akşam geliyor eve.
çok yüz vermemk lazım çünkü erkekler bizim anneleimize davranışlarından hiç gocunmuyorlar....

ev üstüne ev olamayacağı bir kere daha onaylandı
ne deyim canım inşallah en kısa zamanda kendi evine geçersin
beraberkende biraz umursamaz ol herşeyi görme duyma kafana takma

bence de büyüklerin de dediği gibi ev üstüne ev olmaz!

aynı evde değil ,aynı binada mümkünse aynı muhitte bile oturmamak lazım .çünkü o uzun dilleri yokmu heryere yetişiyor

HAKLISIN zor
amasızde onun yanınd aıyı olmayın esın senınle ılgılenmesın sana hedıyenı odanızda versın anada almıstım vardı falan dersın bence sende onun gıbı akıllı ol kocana onu sıkayet etme o sana nasıl davranıyordsa baskalarının yannda snde ona aynısını yap yanlzıken nasılsa sende ole ol benımkısı çok sınsı oglunun yanında oglu gıt karını yanına otur 29 sene benımle oturdun bak bu kada guzel akıllı bı kız bırakılırmı dıo sonrada kıskanmıo gıbı yapıooama yanlzken laf sokuyooo bene cevap verıyorum oglu varken bende annecım annecım dıorum napam kadın benı buna ıtıyor ve ogluna hıç şıkayet etmıyorum dıokı kocam sen çok ıyısın benım hakkımda bısı soledıklerı zaman o sızın hakkınızda konusmuyoo kısakanıosunuz dıoo sende bunu yap bence

Sonuna kadar katılıyorum
Rabbim kaynanayla berbarber oturanları en kısa sürede kurtarsın

Seni okadar iyi anlıyorum ki canım..Bende yanına evlenmiştim.. 6aydır ayrıyız.. Olmadı yapamadık taşındık sonunda.. Çok kötü biri değildir kayınvalidem ama büyükler yanına gelin alınca kendini evin hakimi senide stajyer falan sanıyor.. Mutfağında rahatça yemek yapamazsın gelir bakar nasıl yapıyosun diye, rahar rahat yatamzsın, eşinle bile yeri gelir tartışamazsın..Zorlukları gerçekten çok..Avantajları yok değil ama yine de ısrarla ayrı ev.... Şimdi çok rahatım. Küs ayrılmadık evden yine gideriz gelir.. Ve ilginçtir şimdi daha iyiyz..Onada hak vermiyor değilim, yıllarca kurduğu bir düzen, bir eve yeni biri geliyor, oda haklı olarak istediklerini yapmak istiyor ve sonuç olarak olmuyor.. Benim kayınvalidem evde yaptığım değişikliklerin hepsine burun kıvırdı..Bizim tartışmamız koltuğa aldığım polar örtüden çıktı..kaydirigubbakcemile3. Şimdi gülüyorum ama ozaman kötü olmuştuk..Neymiş ona örtüyü alırken telefon etmemmişim, anne alayım mı dememişim..O yine de bişey dememiş örtüyü koltuğa koydurmuş.Eşimde vardı yanımızda. Nasıl sinirlendim anlatamam sana oanda.. Eşimde bi dakika anne ne dedin tekrarla dedi. Aynı şeyi söyledi kayınvalidem. Sen ne sanıyosun benim karımı bu evde hizmetçimi, sende evin hanımı mı? dedi..Bende laf söylememek için zor tutuyorum kendimi tabi.. Ev benim değil mi soracak tabi dedi..Tutamadım kendimi en sonunda ev seninse güle güle otur biz taşınıyoruz dedim. Bana ne dese beğenirsiniz; kapı orda sen git, ben oğlumu elin kızı alıp götürsün diye doğurmadım..:1shok: Neye uğradığım şaşırdım.. Bende ömrümü senin gibi geri kafalı biriyle harcamak için evlenmedim dedim.. Eşim köpürdü annesine, kayınvalidem tansiyonu 20, zaten tek silahı tansiyonu.. Ben karımı bırakmam haberin olsun, ağzını topla dedi annesine.. Öylelikle taşındık hihoyyyt.
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama..Olmuyor hayatım olmuyor.. Dilediğin gibi yaşayamıyorsun.. Sende umarm biran önce taşınırsın yanından..
Daha ne kadar oturacaksınız peki yanında???

aynı evde değil ,aynı binada mümkünse aynı muhitte bile oturmamak lazım .çünkü o uzun dilleri yokmu heryere yetişiyor

aynı muhit belki olabilirde ha aynı ev ha aynı bina pek farketmiyo.çünkü altlı üstlü oturanlarda aynı bir evde yaşıyormuş gibi sorun yaşıyolar.çünkü maalesef çoğu beraber yiyip içiyo.
beraber yenmesede gelin yanımıza gelmedi uğramadı şuraya gitti şöyle yaptı böyle oldu tarzı muhabbetler çıkıyo ortaya.yani gelinin herşeyi gözönünde oluyo.a.s
o yüzden genç kızlar aynı evi bırakın aynı binayı ve hatta mümkünse aynı sokağı bile kabul etmeyin
hiç olmazsa arada iki yada üç sokak mesafe olsun.a.s

evet hemen hemen aynı seyleri yasamısız..fakat işin kötü yanı o bizim yanımızda oturuyor biz onun evinde oturmuyoruz..yani eşi yok diğer kızları biri izmire biride ankaraya gelin gitti tek oğlu var dogal olarak yanımızda kalıyor..ama eşyalarıda var bir evi dolduracak kadar bizde bir oda ya üstüste koyduk..eşimin işi güzel amacımız ev almak.kayınvaldem ayrı eve cıksa iki tarafa kira vermiş olacaz..oda cok zor...işte bir süre beraber oturmk zorundayız ama aynen dediğin gibi cırak muamelesi görüyorsun..esiminde beni gayet iyi anlıyor.kötü biri değil...ama benden uzak olsun daha iyi anlasırım..aynı evde cok ama cok zorr....kötükedihüso

inan sadece 4 aydır oturuyorum ve bu derece bıktım..hatta bir ara fena tartıstık evde eşimede dedim bir odalı evim olsun yeterki bu kadının yüzünü görmeyeyim okadar yani...ama biraz daha sabır cogu seyi görmezden geliyorum ama inanıyorum ki allah bir gün kalbime göre verecek ...ve en kısa zamanda..

sana hak veriyorum canım bende 6ay yaşadım eşimi bende kıskanırdı senin dediğin gibi beni bir yer götürse çatlardı bana eşim gelirken herzaman gül getirirdi bende suya koyardım hıııım gene gülmü getirdi derdi suratı herşeyi anlatıyordu bizde 2sene oturmaya mecburduk ama eşimle bende dayanamadık baktı eşim aramız açılıyor bensaklı ev tutmuş ve taşındık nası taşındığımızı sormayın kıyamet koptu taşındık diye birsene aynı şehirde oturduk ama şimdi onlardan daha uzağa gittim oooooohhhh kaydirigubbakcemile5

bizimkiler der ev ev üstüne olmaz dieee
gün oluyo kendi anneciğimle anlaşamıyorum birbirimize kızıp bağırıyoruz kaldı kii eşimin annesi
kırk kat daha sakin olmak lazım :1closedeyes:
çünkü herşey de fark oluyo yemek olsun temizlik olsunnn
o yüzden ben de bir gitmeyi istememm :dilcikar:
şahsen bu konuda kendimede güvenmiyorum zatenn :mymeka:
bu arada bi oturupta bu kadar idare eden arkadaşlarıda çok içten kutluyorummm :enbuyukkk:

ınsan öz annesiyle bile dört dörtlük anlaşamıyorken , bu yaştan sonra başka birini , özelliklede size anne şevkatiyle yanaşmayan ve sürekli kıskanan birini anne olarak kabullenmek elbette çok zor olmalı , Allah size sabır versin.
En kısa zamanda özellikle içinde bulunduğunuz durumun yarattığı gerginlik yüzünden evliliğinizi zedelemeden inşallah kendi evinize çıkarsınız.

ben 1 buçuk sene bir oturdum çok zordu,öyle böyle idare ettim ama sonra ayrı eve taşındım şimdi aramız çok iyi,uzaklık daha tatlı oluyo bir oturmak yada altlı üstlü oturmak gerçekten çok çok zor,hatta en iyisi iki tarafada uzak olmak bazen,çünkü ben kendi annemlerle altlı üstlü oturuyorum onlarla bile ara ara sorun oluyo...

Sevgilimin babası vefat ettiği için annesini tek bırakmak aklımın ucundan bile geçmedi. Birlikte otururuz diye düşündüm. Ama kaynana ile ilgili okuduklarım beni korkutuyor. Sevgilim de çok anneci. Beni de zor günler bekliyor anlaşılan:18:

ya sonucta asla rahat olamıyorsunuz bu bir gercek..artı kaynananız nekadar iyi olursa olsun yine sorun cıkıyor benden demesi...gerci ben sadece 1 yıl oturdum..daha sonra kendi evimizi aldık suan kendi evimdeyim..ve kızlar ayrı oturduktan sonra daha iyi anlastıgımızı farkettim..yani kısacası mesafe herzaman iyidir...suan halimden cok memnunum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…