Siz söyleyin ne yapayım şimdi ?

Bence sakin ha sakin akrabalarin arasina girme.. Gercekten hakli yanlarin var sanada kufredilmis arada saniyorum ama inanki yarin obur gun onlar barisinca onlarin sozdugu sozler unutulur ama senin ki unutulmaz elin kizi oldugundan.. Oyuzden birak sevgilin naparsa yspsin, hem daha sevgililisin bukadar aile olaylarina bulasmani tavsiye etmem..

Ya simdiki sevgililer neden bukadar hevesli aile icine girmeye bu sorunlarla ugrasmaya.. Inanin evlenince bol bol yasicaksiniz.. Sevgililigin tadini cikarim bosverim bunlarii..

Beni dinlersen birak sevgilin kendisi karar versin dedigim gibi onöar iyi olur sen kotu olursun..

Son düzenleme:

Biliyorum canım biliyorum aralarına girmemem gerektiğini biliyorum herkesin dediğinin unutulacağını benim dediğimin hatırlanacağını da biliyorum o yüzden sessiz kaldım hep ve ailesinin içine hiç girmek de istemedim benim olaydan haberim bile yokken olayın içinde buldum kendimi benim yaptığım bir şey değildi geldiğimi gördüğü an direk küfretti birden bire oldu ben hiç ailesiyle tanışmak yüz göz olmak istemedim olmadım da ama onlar hep beni ondan ayırmak için çabaladıklarından sürekli çamur attılar. Sevgilim işe gidiyor diyorlar senin alacağın kız zengin otur çalışma boş ver falan. Ayrıl o şöyle sonra gelip bana da gülüp oynuyorlar. İki yüzlülük yapıyorlar anlam veremiyorum. Yaşanan bir sürü şey var ve hiçbirini bilmiyorsunuz anlatmak uzun sürer zaten. Sevgilime bıçak çekip saldıran canına kast eden bir adam o ya akrabası olsa barışsa nollur 2 gün sonra yine en ufak şeyde bunlar yaşanacak. Aile olaylarına bulaşmam işim de olmaz bir şey anlatırlar banane derim ben karısırsam üstüme kalır der geçerim kenara hiç müdahale etmem. Ama sevgilime müdahale etme hakkım var onun da bana müdahale etme hakkı var ki böyle bir durumda müdahale ederdi o da benim gibi.
Haklısın hepsi iyi olur da ben kötü olurum. O verecek kararını zaten. Ben sadece bana verdiği değeri göstersin istiyorum tepki versin söylenenleri kendine yapılanları unutup da devam etmesin.

Oyle iyi anliyorumki seni .. Butur aile olaylarinda( evlilik uzerine konusacagim) esin karisini ezmesi yada karisinin esini ezmesi kadar asagilayici birsey yok..
Niye sana bukdar kesin karisma dedim anlatiyim..
Annem 30 yildir evli ve ogun bugundur babaannem onlarla yasar.. Annen gecen aylarda bypass ameliyati oldu annem daha hastanedeyken babam babaannemu halamlara gondermis, ve haliyle annem kendisi bakims muhtac onada bakacak hali yoktu .. Aylarca halamda kaldi.. Sonra halamlar ne dedidi biliyormusun ? Annem kaynanasini kabul etmiyor diye butun akrabalara yaydikar 😑 annem zavvalli evde bile degildi hastane yatiyordu daha babam kendisi almis goturmus annem kendini toparlsyana kadar kalsin diye.. Ama gel gorki kimse babamdan bahsetmiyir, hastanede yatio acilar icinde inleyen annemi sucladilar, resmen iftira attilar..
Sonuc olarak Annem biraz duzelince gitti kendi ayagina ve getirdi babaannemi .. 30 yillik emegimi bosa cikarmam ben diye..

Anneme olur olmadik laflar dolediler, bak gercekten insanlar cok adi cok serefsiz.. Annem olumden dondu acilen ameliyata alindi, ve insanlarin su piis dusuncelerine bakarmisin?

Oyuzden oyle dedim canim.. Yoksa seni anlamadigindan degil..

Canım tam da benim tercihten kastımı anlatmışsın işte benim istediğimde bu ne o beni ezsin akrabalarına ezdirsin ne de ben onu ezip ezdireyim.
Ondan hep bunu istedim ben başka hiçbir şey değil işte tam da bu yüzden tercih yapmalı diyorum.
İnsanlar el kızını el oğlunu atar kendi akrabalarını tutar biliyorum bu yüzden o olayda da sustum ama sevgilime demiştim konuşmaması gerektiğini konuşursa aynı şeylerin yaşanmasına izin vereceğini söylemiştim.

Çok geçmiş olsun canım. İnsanoğlu nankördür ne önünden gidilir ne arkasından.( Bu canım SEVGİLİMİN sözü). Annen en güzelini yapmış. Bana insan gibi davransınlar ben başka hiçbir şey beklemiyorum kimseden. SEVGİLİMİN arabası yokken akrabası yoktu araba aldı akrabası arttı telefonu hiç durmuyor sürekli şuradayım arabayı getir buradayım gel al benimki de çok içine kapanıktır sessizdir kimseyi hayatta kırmaz yabancı biri bile olsa o yüzden çiğnemeye çalışıyorlar o da Allah bilsin Vedam boş ver diyor arabası kıymetli yok havalanıyor derler diyor binsinler bakalım diyor. İyi niyetini suistimal ediyorlar benimde bu zoruma gidiyor. Bu yüzden korumaya çalışıyorum ama yanlış anlaşılıyorum işte.

Terbiyesizlik yapmışlar Rabbım hepsini hak ettiğiyle cezalandıracaktır eminim. Annene öyle davrananları da bizi böyle yıpratanları da. Neden insanlar böyle düşüncesiz ve sorumsuzlar bu nasıl bir huydur nasıl böyle yüzsüz olabiliyorlar bir de hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar aynı şeyleri yapmaya.

Teşekkür ederim anlayışın için. Çeken biliyor aslında her şeyi bu dönemde herkes de bir hazımsızlık var anlamadım ne iştir hayır olsun.

Son düzenleme:
Sagol canim bosver uzme kendini ve anladimki nisanlin cok merhametli biri .. Bu cok hos ama tabiki bunu kullanmak istayem Allahsizlarda olacaktir bu hayatta..

Dedigin gibi bu hazimsizlik nedendir bilmiyorum.. Kimse kimsenin mutluluguna sevinmiyor bu devirde.. Bi araba aldi akrabasi artti diyosun iste bukadar basit ve utanmaz bazi insanlar ..
Bu arada nisanlinin soyledigi soz okadar dogruki..

Çok merhametli evet ve sevmem gerektiği yerde öyle bir noktaya geldi ki bu huyundan nefret eder oldum. Kırmamak için elinden geleni yapıyor ve biliyor nazı bana geçiyor beni kırmış oluyor. Ben ne yaparsa yapsın seviyorum onu öyle böyle değil ama bazen yaptıklarını hazmedemiyorum gücüme gidiyor. Hak ettiğim değeri göremeyeceğim göremiyorum diye üzülüyorum.

İnan bende bilmiyorum ama onun çevresindekilerde baba tarafında var o dedesi bile çekemiyor daha ne olsun. adını taşıyan torununu insansevmez mi sahiplenmez mi sadece işi düştüğünde arayıp soruyordu. O kavgada da benim sevgilimden yana değil küfreden kuzeninden yana olmuştu hak etmediği şeyleri yaşatıyorlar ona üzülüyorum. Bizim mutlu olmamızı istemiyorlar yüzüme gelip övüyorlar beni arkamdan da ayrıl ondan diyorlar. İlle de onun çevresindekiler bu kadar basit ve utanmazlar. YEmin ederim arabası var ama kendisi millet kadar binmemiştir o arabaya. Hem mal sahibi olsun istemiyorlar hem de malına tenezzül ediyorlar öyle insanlar işte.
Evet çok doğru az konuşur öz konuşur benim canım :)
Nişanlanmadık biz henüz bu arada :) Ama Rabbım ağzından duysun da en kısa sürede olsun o da İnşallah..

Son düzenleme:

Ay nisanlini dedim:) ama cok deviyosun insallah hayirliysa olur canim:)
Soyle dusun oyle bir ailede boyle bir yetismis bir sevdigin var.. Onöara hic cekmemis ..

Cok sevdim seni .. :) simdi derse girmeliyim.. Yazarim cevap cikinca canim..
Dilerim herkes cok mutlu olur su bos ve yalan dunyada..

Evet öyle dedin Rabbım da duysun duysun seni İNşallah.. Hep bunu istiyorum diliyorum bakalım ne olacak sonunu hayır etsin Rabbım. Hem de öyle çok seviyorum ki tarifi imkansız.
Hep öyle düşünüyorum zaten öyle bir aileden böyle bir adam çıkmış çok şaşırıyorum ama o çok özel biri bu yüzden iyi ki de çekmemiş hiçbirine. Allah'ım esirgemiş hep de esirgesin :) Biraz da konuşsaydı iyiydi :)

Teşekkür ederim. Bende sevdim seni söylediklerin içten geldi ilgilendiğin için ayrıca teşekkür ederim.
İyi dersler :) Dilerim dileğin gerçek olur insanlar birbirini üzmeden kırmadan devam eder hayatına.
Dünyada kalacak her şey hiç bir şeyi götüremiyoruz niye böyle davranıyorlar bilmiyorum.
Herkesi ıslah etsin Rabbım..

Son düzenleme:
Merhabalar öncelıkle konu sızı ılgılendırmıyor kan bağı olan onlar ve benım bu zamana kadar gordugummm olaylardan yola cıkarak dıyorum ki ne olursa olsun ne kadar kötü konuşulsada bir zaman gelıyor herkes birbirini affedebılıyor buna kan bagı olanlarda olmayanlarda dahil...

evet çocugun yaptıgı çok buyuk terbıyesızlık , çok buyuk hadsizlik ama işte sizinde şahit oldugunuz gibi zaman gectıkçe unutuluyor....

bence siz karışmayın bu olay yuzunden guzel bırlıktelıgınızı boyle bır seçime maruz bırakmayın..

ama baktınız ki olay sizin ilişkinizi sevgilinizi etkileme noktasına gelıyor o zaman noktayı koyarsınız....

EN SONDA SÖYLENECEK SÖZLERİ BAŞTA SARFETMEYİN !

Nacızane fıkırlerım ...

Merhabalar. Tüm yorumları okudun mu bilmiyorum. Ama durum beni şöyle ilgilendiriyor lafı yiyen bendim. Bana küfredildi. Bu yüzden beni ilgilendiriyor işte. Evet haklısın ne söylenirse söylensin insanlar affediyor. Ama ben affedemem bunu. Eğer bu konuda susup kalırsak tekrarı olacaktır eminim. Onun beni ezdirdiğini ne derlerse desinler susulacağını düşünecekler durum bu noktaya gelirse.
Kendi aralarında olsa beni ilgilendirmez ki ama mevzu bana da sıçradı bu yüzden tepkiliyim işte.
Teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Canım bir karar vermeden mutlaka konusmalısın erkek arkadasınla , sakin bir yerde bulusarak anlat haberim var neden sizin evde? diye sonrada bundan rahatsız olduğunu söyle belki eli kolu bağlı onluk bir durum yoktur ama senin rahatsızlığından dolayı birseyler yapar ve aranız düzelir insallah..

canım sadece konunu okudum kusura bakma vaktım olmadıgı ıcın bakamadım tum yorumlara..... ama şahsına yapılan hakaret varsa ortada orda kım olursa olsun stoppppp sen en ıyısını bılırsın ama genede bir seçim değilde daha ılımlı yollardan erkek arkadaşına anlatabılırsın bu durumu zaten evlendıgınızde görüşmezsın o ınsanlarla olur bıter ( kufur eden cocukla )

Canim biraz törpüleyin kendinizi. Kendiniz söylüyorsunuz sevgilimden sunu beklerdim, böyle demesini yapmasini isterdim ama sesi cikmiyor diye. Emin olun siz evlendikten sonra da öyle esip gürlemez. Yapisi neyse o. Iki imza mi bizi baglayan, benim ona karismama hak taniyan diyorsunuz ama evet o imzalar olmadigi sürece o ailedeki herkes size sen de kimsin ne hakla karisiyorsun der. Hatta sevgilinizin sevmediginiz ablasi bile ne isin var senin bu evde ikide bir geliyorsun bile diyebilir. Sevgili degil de es olsaydiniz size küfür edebilir miydi bir düsünün.

Cok fevri davraniyorsunuz, konusuyorsunuz. Malesef öyle ya siyah ya beyaz olmuyor iliskilerde. Biri bana böyle yapsa siler atarim diyorsunuz sevgilim ve ailesi niye yapmiyor diyorsunuz. Yapilari aile iliskileri böyleyse, bugün küfürlesir yarin selam verirler birbirlerine. 8 senelik evlilik tecrübem sonucu sunu diyebilirim ki kimseyi yokmus gibi silip atamiyorsun. Yavas yavas mesafe koyarak, bayram seyran dügünler disinda gidip gelmeyerek görüsmeyi en aza indirebiliyorsun. Ya annesi de kalkip ogluna sizin icin ya bu kiz ya ben derse, veya ablasi hakkinda sarfettiklerinizi duyup sevgilinize salya sümük aglayip sizi sikayet ederse... Kimseyi bir tercihe zorlamayin gün gelir siz de tercih meselesi olursunuz. Görümceniz kuzeniyle görüsüyor diye ne hakla hakaret edebiliyorsunuz? Iyi herkesi siz yönetin siz karar verin ne yapacaklarina. Ben de kuzenimle küsmüstüm ama ablam görüsüyordu hatta bize de geliyordu cünkü dayisinin eviydi. Önceden haberim oldugunda o gelmeden ben cikiyordum, habersiz geldiginde de odamda film falan seyrediyordum.

Hep diyoruz hic bir resmiyet olmadan bu kadar iclerine evlerine girmeyin diye. Ben sizin yerinizde olsaydim baktim bir aile kavgasi var hatta küfürler havada ucuyor. Sevgilime kas göz yapar ben sonra ugrarim deyip cikardim evden. Olay bittikten sonra beni ararsa da birsey sormaz bulusur gezerdim. Bana laf söylense bile duymazdan gelirdim. Bu kendini ezdirmemek degil muhatap olmamaktir. Eger karisi olsaydim sakince iki cift laf eder hadlerini bildirip esime de ister görüs ister görüsme ama beni muhatap etme bu insanlarla derdim. Sevgilinizden ayrilmak istiyorsaniz bile sebebi; onlarla görüsmeyeceksin dedim görüstü, konusmayacaksin dedim konustu olmamali. Benim kisiligim yapim bu sevgiliminki de bu, bu iliskide daha simdiden yipraniyorum ileride evlenince böyle bir aileyle bas edebilirmiyim yoksa her günüm sinir stres icinde gencligim mi heba olur, sevgilim simdiden ailesine karsi gelemeyeceginin sinyallerini veriyor... gibi sebeplerle ayrilin.

Ya o küfreden kuzenini çok severdim annesini dedesini nenesini falan sevmezdim ama çocuğu severdim ben kendi kardeşim gibi o bir anlık sinirle kalktı laf söyleyince bende üzüldüm kızdım ve hala geçmiş değil bu durum. Dün sevgilim içki içmişti uyuyordu çocuk da onlardaydı işte konuşmadı. Ama arkadaşlarıylayken kuzeni gelmiş demiş abi özür dilerim Veda ablayı ara konuşayım nolur özür dileyeyim gibisinden. Sevgilimde terslemiş bağırmış çağırmış gözümde değerin yok falan sen yanlış yaptın diye arayamam Vedayı da demiş kovmuş çocuğu. Ona sevgilimde bende üzüldük ama benim sinirim kızgınlığım geçmiyor. Kuzeni madde bağımlısı. Canı bir şeye sıkıldığında hap atar öyle gezer acıyorum onunda annesi yok başında ama o söylediklerini de unutamıyorum affedemiyorum. Acıyorum çok çabuk üzülürüm insanlara ama içimdekini de unutamam ki nasıl affederim ben onu. Sevgilimin kız kardeşlerinden çok severdim ama o böyle yapınca değeri kalmadı gözümde o yüzden affetmek unutmak istemiyorum.

Estağfurullah. Dur diyorum demeye çalışıyorum. Ben konuşamam kendisi konuşuyorsa buyursun konuşsun ama bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi de olmaz. Sevgilimin ailesinden sevdiğim sayılı insanlardan biri o kuzeni. Belki ona üzüldüğümden belki acıdığımdan bu kadar değer veriyordum kalktı öyle laf söyleyince de yediremedim kendime. O yüzden konuşmak da istemiyorum konuşmasını da. Annesi o çok küçükken ölmüş. Üvey annesi var çok fena bir kadın. Babası da konuşamıyor ahraz. Babası da iyidir kimseye karışmaz. O kavgada da karışmamıştı hiç beni kenara çekti tartışmayalım diye babası. Üstüne bir de hap falan kullanıyor hep üzülürdüm yani haline. Sorumsuz anne babadan bunlar çıktı işte ortaya. Benim sevgilimden bekliyorlardı babası başında yok diye hap içer esrar içer gibisinden ama sigara bile içmiyor arada bir ortam olursa içki içer o kadar. Onu da içmese daha iyi ama neyse.

Canım sevgilim sadece birilerine yok diyememe konusunda sessiz dedim ben. Yeri geldi mi eser gürler bir günden bir güne birinden laf duyurmadı bana kim bir şey dese lafını tıkar ağzına esip gürler yeter ki o durum olsun. Benim istediğim esip gürlemesi değil ki muhatap olmaması. Yok canım emin olabilirsin o konuda hiç kimse sen kimsin gibi bir söz sarf edecek durumda değil. Herkes az çok Kralı da beni de biliyor hiç bir zaman sıfatsız biri olmadım onların gözünde sevgilisi olarak görülmedim hep o 2 imza atılmış gibi davranıldı bana. Tam da bu yüzden sevgilimin canını yakmak için edildi bu laflarda emin ol. Sevgilimin ablası değil kız kardeşi benden küçük 92li öyle bir şey diyemez. Saygısı ve korkusundan :) Sadece arkamdan konuşabilir. Yüzüme cesareti yok. Abisinin yanında da konuşamaz veda iyi demeye bile çekinir o derece :)

Yapıları öyle evet bugün küfrederler yarın barışırlar ama sevgilim bu konuda katı kuzeninden yana olmasa da kuzeninin üvey annesinden nene ve dedesinden yana çok katı asla bu eve giremez onlar diyor. Kuzenine de acıyor sanırım ondan ona karşı yufka yürekli diğerlerine olduğu kadar katı değil. Az çok anlıyorum ama elimde değil yediremiyorum kendime. İş öyle bir noktaya gelirse ya ben ya Veda derlerse eminim beni tercih edeceğinden. Ki annesi ona böyle bir şeyle gelemez. Annesinin karışmasına izin vermez. Sonuçta o erkek kız olsaydı susabilirdi ama biz daha önce bunu da çok konuştuk. Kimseye tercih yaptırmam. Kimsenin yaptığı da beni ilgilendirmez. Onun yaptıkları yüzünden ben zarar gördüğüm için konuştum. Hepsi cephe alırken o eve aldı hepsini. Abisini babasını nasıl ezer geçer. O böyle yapınca değeri mi kaldı sanıyorsun. Abisi ona değer mi veriyor artık yüzüne karşı söylüyor ne kadar gurursuz olduğunu. Ben bir şeylere karar vereyim demiyorum ki ne yaparlarsa yapsınlar. Ama kalkıp babam öyleydi babam böyleydi ölürdü bana ölürdüm ona deyip de çok sevdiği babasına edilen küfre karşılık küfrün edildiği andan itibaren hiç mi tepki verilmez Allah aşkına. İsteyen istediğiyle görüşsün ama benim sevgilimin etrafında değil başka yerde görüşsün sevgilim yokken getirsin eve kimi getiriyorsa.

Olay evde olmadı ki :) Sokağın ortasındaydı ve ben sevgilimi görene kadar çoktaaan küfrü yemiştim :) Öyle bir kaş göz yapma şansım kalmamıştı yani. Haklısın dediğin gibi bi sebeple ayrılmam daha mantıklı şu an ayrılmayı değil ama beni anlamasını istiyorum beni üzmemesini kırmamasını istiyorum benim yerimin ayrı olduğunu hissettirsin istiyorum.

Teşekkür ederim hepinize :)

Bu arada kuzen özür dilemek istiyormuş kızlar son durum bu. Sevgilime gitmiş ağlamış Veda ablayı ara falan demiş özür dilemek için annem mezarında yatmasın aramazsan ara abi falan demiş haplıymış bide benimki de tepkimi bildiğinden bağırmış çağırmış beni de aramamış. Az önce söyledi.

O zaman dengesizdir o cocuk o yüzden sinirlenince ağzından kolayca o laflar cıkar canım ama ne olursa olsun bu sana kötü söz söyleme hakkı vermez sıkma canını düzelir :)

O zaman dengesizdir o cocuk o yüzden sinirlenince ağzından kolayca o laflar cıkar canım ama ne olursa olsun bu sana kötü söz söyleme hakkı vermez sıkma canını düzelir :)

Evet çok dengesiz. Sevdiği bir kız vardı evleneceklerdi hatta dün nişanı vardı. Kaynanasına sövmüş. Sonuç nişan iptal. :)
Yaşı zaten küçük ne akla hizmet dedesi evlendirmeye kalktıysa bilmiyorum b.k oldu zaten :)
Tabikide o hakka sahip değil. Sevgilimden yana sıkıntım yok da bunlarda olmasaydı iyiydi.

ah canım maşallah dıyelım sevgiline ....

o çocuga ve aıle yasantısına cok uzuldum . Yaradan işte sınıyor ve emın ol ki o kullandıgı maddelerden dolayı bu sekılde atarlanmıştır. Zamanla beyınlerı algılayamıyacak vazıyete gelebılıyor .Heleki kafası guzelse eger ne ana ne baba ne kardeş haşa ama Allahı bile tanımazlar

sen sevgiline kenetlen bu derece ıyı ve senı seven bir insan ama o cocuktan kopar onu ne yap ne et kopsun ...

Büyüklerimiz her zaman ailede önemli der evlilik olaylarında.Gerçektende öyle ama birinci dereceden görümce kayın kaynana kayınpeder sorunlu degıl sorun yoksa o çocugu takma kafana canım :26:

Bu cocuk dengesiz seni bırak herkese böyle yapar canım onun elinde olsada olmasada ama eğer seni erkek arkadasın koruyorsa sana söz söyletmiyorsa bosuna bu cocuk yüzünden iliskini zedeleme bence.

Ne guzel .. Sevdanizin daim olmasi dilegiyle canim bukadar seviyosaniz burbirinizi bigun nisanda olur evlilikte :) yeterki gonuller bir olsun..

Insanlar mal mulk para derdine dusmus onur gurur seref cumlemeri dillerden dusmus.. Yani menfaat dunyasi diye bosuna demiyorlar.. Ama tabi oyle olmayanlar da var az da olsa..
Ama yinede sevgilinin iyi niyetini kullanmalarina musade etme.. Sirf bu olay icin demiyorum .. Genel olarak.. Cunku maalesef iyi niyetli olmak bile suc ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…