Sizce 2.çocuğu ne zaman düşünmeliyiz

MoonfacedMom

Aslan Kadını♌ Terazi Prenses Annesi♎ Kova annesi♒
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
7.924
9.216
398
Herkese selam bayanlar.
9 aylık Bi kızım var eşim aralarında çok yaş farkı olmasın diyor 2. Çocuğu düşünüyor bense gebeliğim zor geçtiği için kızımı ihmal etmek istemiyorum biraz daha beklemem gerektiğini düşünüyorum. Kızım zor Bi çocuk değil 2.nin üstesinden gelirim diye düşünüyorum ama destekcim yok kimseye güvenmiyorum çocuklarımı emanet edebileceğim kimsem olmadığı için sonradan pişman olmak istemiyorum. Sizce nasıl Bi yol izlemeliyim

Kızınız daha 9 aylıkmış ne kadar zor bir çocuk olmasada 2. Cocukla daha zor geçicektir günleriniz onunla istediğiniz gibi ilgilenemezsiniz yine siz bilirsiniz tabi ki de ama ben olsaydım daha ilerleyen senelerde en azından çocuk konuşmaya başlayınca düşünürdüm.

Bunun kararını en iyi sen verebilirsin herkesin psikolojik olarak kaldırabileceği bi zaman vardır mesela oğlumla kızımın arası 22 ay elhamdulillah ben üstesinden geliyorum ve alıştım şimdi 3 e hamileyim bu sfer 27 ay olacak herkes erken erken diyor kime göre erken neye göre erken bana göre tam zamanı diyeceğim o ki önemli olan senin ne zaman hazır olduğun :)

Ben şuan ilk melefime hamileyim eğer nasip olursa ikincisini ilk meleğim 4-5 yaşlarına gelince düşünüyorum. Ancak daha erken olmasına karar verirsek ilk meleğim tuvalet eğitimi almış olmalı ve artık sosyallesmks olmalı bana bağlılığı kalmamamis olmalı bu da yaklaşık 2 buçuk -3 yaşlarına tekabül ediyor.
Açıkçası ben çocukların üniv. Zamanlarını bile düşünüyorum ikisi aynı zamanda üniv. Giderse ekonomik olarak bizi zorlayabilir o yüzden de 4-5 yaş mantıklı geliyor. Tabi sizin ekonomik sartlariniz iyiyse sağlığınız yerindeyse bakabileceginjzi yetebileceginjzi düşünüyorsanız yapın.

Haklısın teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin bizlere bağışlasın inşallah. Sanada Hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin rabbim

Bende 5 senenin ardından kavuştum kuzuma 2 meleğim var şefaatcim inşallah. Kızımın oyun arkadaşı olsun dışarıya yönelmesin istiyorum o yüzden kardeşi olsun isterim ama biraz daha büyümesi gerek yaşını en azından doldursun sonra daha hazır olurum inşallah

Benim de korkum kızımı ihmal etmek 2 düşüğüm var tekrar düşük olursa kızımı bırakıp nasıl kendi derdime düşerim veya bulantılar falan bunlar beni korkutan yoksa sağlıklı Bi gebelik geçireceğimi bilsem sonrasını dert etmiyorum korkum bu yönde

Öyleyse eşinizle konuşun biraz daha erteleyebilirsiniz.

Acikcasi bu karar cok kisisel. Kisiden kisiye gore degisir. Sizin yaslariniz, maddi manevi yetebilme durumunuz, su anki cocugunuzun zorlugu/kolayligi, bedenen ve ruhen kendinizi yeni bir hamilelik ve bebek surecine hazir hissedip hissetmemeniz vs vs. Bunlar cogaltilabilir. Bu gibi sorulara kendi icinizde olumlu yanit veriyorsaniz neden hemen olmasin :)

Cevabın için teşekkür ederim

Ben 3 yaş planliyordum fakat suprizle kizim 2 yasi bitirdigi hafta hamile oldugumu ogrendim. 32 ay olacak nasipse aralarinda. Bence çok kötü değil. Ama kizim heniz konusmuyor ben akici konussun derdini anlatsin isterdim. Hamilelikte biraz zorlayabilir. Yine de suan onla daha cok ilgilenicem. Wc egitimi aralikli deniyorum ama sonuc alamiyoruz. Zorlamakta istemiyorum. Eninde sonunda ogrenir. Bu sene olmazsa baharda ogrenir inşallah

Rabbim nasip ettikten sonra bize laf düşmüyor Allah bağışlasın inşallah. Herşey olur rabbim nasip ettiyse bu yükün altından kalkabilceğin için nasip etmiş

Ben oğlum 1 yaşındayken keşke ikinci de hemen olsaymış beraber buyuselermis dedim. Çünkü çocuk evde yalnız sıkılıyor. Ikisi birlikte daha güzel büyürmüş bunu anladim . Bide çocuk büyüyünce kardeşi küçük olunca daha çok kiskaniyor buda onun psikolojisini etkiliyor .çalışan olduğum halde böylesi onlar icin daha iyi olurdu diye düşündüm. Şimdilerde 2.ciyi 7 aydır olsun istiyoruz olmuyor tabi o da ayrı Tabi bu benim fikrim

Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah bende sıkılmasın diye istiyorum ama bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…