Ben olsam konuşurdum, konuşuyorum da :)
Yaşınız 27, o 31, 4 yıldır berabersiniz, çalışıyorsunuz. Şimdi bu konu gündeme gelmeyecek de ne zaman gelecek k?
İlişkinizdeki beklentilerinizi söyleyemeyecek kadar uzak mısınız birbirinizden? Çekinmeyin. Bu ilişki 2 taraflı ve bir tarafı da sizsiniz. İlişkinizi yönlendirmek en doğal hakkınız. Karşınızdaki kişiden eminseniz, ilişkinizde başka pürüz yoksa sevgilinize evlilikle ilgili fikirlerini sorabilirsiniz. Bu baskı yapmak olmaz bence. "Sen ne zaman düşünüyorsun? Aklında bir tarih yada olmasını beklediğin bir şey var mı?" soruları çok masum ve sizin niyetinizi belli eden sorular.
Anlamamakta ısrar ederse, ben artık evlenmek istiyorum deyiverin, ne olacak! Bu yüzden onun gözünde değer kaybedecekseniz olmaz olsun o değer!
Bizim ilişkimiz de 3 yıl önce ben 27 yaşındayken başladı. 1 ay sonra ben anneme söyledim, 1 yılın sonunda ailelerle tanıştık. O da müstakbel kayınvalideciğim beni kabul etmemek için elinden geleni yaptığı için o kadar geç oldu. Ben o yaşta liseli ergenler gibi annemden babamdan saklı, orada burada buluşamam. Dünyanın en rahat şeyi ailenin haberdar ve razı olması. Tavsiye ederim.
Ayrıca, sevgilinizin evlenmek gibi bir niyeti yoksa onu bilir yolunuzu ona göre çizersiniz. 27 kritik yaş bana göre. İlişkiden beklentilerinizin uyuşmadığı biriyle daha fazla vakit kaybetmek sizi ileride daha çok üzer. Bu konuyu netliğe kavuşturmanız sizin için daha iyi olur bence.