- Konu Sahibi Ekimyagmur
-
Ankara da yaşıyorum..ist olsa mümkün değildi gecinmekCanım biriktiremeyenler şöyle yapıyor. Diyelim 5-10 bin kredi çekip vadeli hesaba atıyorlar. Kredi borcunu mecbur ödeyeceksin. Borcu ödemeyi bitirdiğinde vadeliden gelen faizle senin borca ödediğin faiz eşit oluyor"du."
Bu sayede para biriktirmiş olursun.
Bu arada ben de araba almani tavsiye etmem istenbul trafiği, arabanın masraflari derken canından bezersin. Paranı biriktir daha iyi.
Kredi kartimi kapatmayı cok düşündüm ama acil ihtiyac oluyo diye hep erteledim.dedikleriniz cok mantıklı..kapatcam bende kesin kararımMaaşını alır almaz al altını. Kalanla idare et. Kredi kartını hayatından çıkar. Benim kredi kartım yok. Çok güzel oluyor. Ay sonunda param yetmiyor almıyorum. Ama o an o alamadığım şey bana o kadar önemli görünüyor ki. Sona ay başında param olunca o alacağım şeyin ne olduğunu bile hatırlamıyorum çoğunlukla.
Aminn herkesin ins..valla böyle hep hayalde kaliyoAllah gönlüne göre versin inşallah alırsın, gençliğimız gitti borç ödeye ödeye
Motorlu taşıt vergisi, trafik sigortası, kasko, muayene ücreti ve benzeri masrafları da düşünmelisin benceKızlar özel bi şirkette sekreter olarak çalışıyorum 1300 tl maaş alıyorum..ve araba almak istiyorum sizce alabilir miyim?
Öyle çok gezmem çok fazla kiyafette almam ama maaş tan hic birsey kalmıyor.bende araba aliyim bari onu öderim dedim..sizce?
Ben şöyle 7 8 bin diye düşünmüştümCanım ya araba durduğu yerde masraf. Vergisi kaskosu bakımı. Ayrıca yatırım da olmuyor ve satacağın zaman fiyatı düşmüş oluyor.
Uzmanlar şöyle diyor alacağınız arabanın fiyatı 5 yıllık maaşınızın%10 ya da% 15 i kadar olmalıdır yani senin alacağın otomobil max fiyatı 11.700tl olmalı. Şöyle sen 1.300 tl maaş alıyorsan (1300*5*12)*0,15 olarak hesaplanıyor.
Hic bulasnayim en iyisiarabayı almakla bitse ahhh araba demek masraf demek
İnanın ihtiyacim olmayan seyi almıyorum..ama kalmiyo yok yokKontrolsuz harcamalariniz vardir inanin tamam sıkıyorum kemeleri diyip sadece ihtiyac icin harcarsaniz paraniz kalir ama onuda alayim suda olsun derseniz bitiyor
Ama yetmiyokimaaşı aldıktan sonra 'harcamalarımı yapayım, kalanı biriktireyim' derseniz birikmez işte.
önce bi kenara ayıracaksınız. kalanını harcayacaksınız.
Ama yetmiyoki
Ivir zivira gidiyo sanırım..5 lira 10 nasilsa diye ay sonunda baya yükleniyogiderlerinizi yazın da bi bakalım o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?