• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öfke kontrolü için bakar mısınız lütfen

öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederimm.. yani sorun sadece bebek bakımı ilgisi vs değil sanırım. ben kişilik değiştirdim sanki. yani gün içinde bir saat kendime ayırsam bile o kafa rahatlığına ulaşamıyorum. sorumluluk hissi bana bağlı bir bebeğin olması onun yemeği oyunu ilgisi hepsi kafamda dönüp duruyo. haliyle en kücük bi durumda bile öfkeleniyorum sinirleniyorum. eşime de çok yansıyo bu durum ona da üzülüyorum. sinirlenince başka insana dönüşüyorum eskiden kıpır kıpır neşeli biriydim. bu sadece bebekten sonra mı değişti bilmiyorum. şu an annem bizde kalıyor bir haftadır, sürekli o ilgileniyor ama bu sefer ben de yemek yapmak zorundayım hiç bi iş yapmak istemiyorum sadece dümdüz yatıyım boş boş duruyum istiyorum. en azından ilaçla daha sakin daha boşvermiş biri olabilirim diye düşündüm
Ben de aynı durumdayim.Kim ne yaparsa yapsın kafam boşalmıyor sanki.Bunun çaresi yok sanırım.Siz sorumluluk sahibi bir annesiniz ve sorumluluk çok fazla size kalmış.Aksam eşiniz gelince , eğer bakıyorsa çocuğu eşinize paslayin .Siz iş yapın.Ertesi gün uyuyunca da dinlenirsiniz.ben öyle yapıyorum artik

merhaba herkese
1.5 yaşında cooook hareketli bi oglum var. ben eskiden bu kadar gergin ve sinirli değildim ama son aylarda cok sinirli birine dönüştüm. ogluma karşı eşime karşı cok cabuk sinirleniyorum. haklı oldugum durumlarda bile bunu aşırı öfkeyle anlatıyorum. eşimle aramız bir iyi bir kötü. neredeyse her tartışmamız benim yüzümden. cok cabuk parlıyorum. eşimle durum neyse de bazen ogluma karşı da sinirleniyorum sonra cok pişman oluyorum aglıyorum ben nasıl anneyim diye. eşimin işi gereği uzun saatler çalışıyor. evde oldugu zamanlar cok destek olur ama sanki her sey benim üstümde gibi hissediyorum.
sorumluluklar bana cok agır geliyor. terapi almayı düşümdüm özelde fiyatlar çok uçuk. bebek oldugundan beri çalışmıyorum tek maaşla her hafta terapiyi karşılayamayız. devlette psikiyatriste gitmeyi düşündüm ama haplar uyutur mu diye korktum. gün içinde oglum hareketli oldugu için uyuma gibi bi lüksüm yok. sabahları da erken uyanıyor. uzun zamandır sabahları uyanırken cok mutsuz başlıyorum güne. bazen iş yaparken elimden çatal yere düştüğü zaman bile sinirleniyorum. eskiden bu kadar sinirli biri değildim. her sey öfkelendiriyo beni. ilac kullanmak istiyorum cook sakin hissetmek istiyorum. sizden fikir almak istedim, ilaç değil terapi mi daha faydalı olur ama ilaç kullansam mutlu hissetsem sakin olsam ne güzel olur :(
Bir aile büyüğünüz var mı yakınınızda ?

Benim de 2.5 yaşında bir kızım.Ve benim de öfke nöbetlerim var .Ben kendime vuruyorum.Ofke kontrol sonrunum varmış.Psikiyatriye gittiğimde bunun için ilaç veremem isterseniz psikolog ile görüşün dedi.Tamam dedim.Ama içimden devlette ne kadar ilgilenecek ki diyordum.Simdi her hafta terapi alıyorum.Hem de tam bir saat ve çok iyi gidiyor.Psikologum özele geçse para verir gene giderim.O kadar memnunum.İsterseniz devlette bir şansınızı deneyin.Cocuklarimiz büyüyor ve herşeyin farkına varıyorlar.Umarim siz de bir yolunu bulursunuz .

4 yıl önce psikiyatri tedavisi gördüm . depresyon ilacı .uyku yapmadı bende .Cipralex di adı.

Son olarak 1.5 yaş çok zor.2.5 yaş bence çok çok daha iyi.
devlette psikolog oldugunu bile bilmiyordum tesekkür ederimm ama sanırım oncesinde psikiyatriste gitmem gerekiyor değil mi

Ben de aynı durumdayim.Kim ne yaparsa yapsın kafam boşalmıyor sanki.Bunun çaresi yok sanırım.Siz sorumluluk sahibi bir annesiniz ve sorumluluk çok fazla size kalmış.Aksam eşiniz gelince , eğer bakıyorsa çocuğu eşinize paslayin .Siz iş yapın.Ertesi gün uyuyunca da dinlenirsiniz.ben öyle yapıyorum artik
aslında eşim elinden geldigince cok destek olur izin günlerinde hep birlikteyiz dışarda zaman geçiririz ama ben yine de gün içinde özellikle de regl dönem öncesinde aşırı gergin olabiliyorum :(

merhaba herkese
1.5 yaşında cooook hareketli bi oglum var. ben eskiden bu kadar gergin ve sinirli değildim ama son aylarda cok sinirli birine dönüştüm. ogluma karşı eşime karşı cok cabuk sinirleniyorum. haklı oldugum durumlarda bile bunu aşırı öfkeyle anlatıyorum. eşimle aramız bir iyi bir kötü. neredeyse her tartışmamız benim yüzümden. cok cabuk parlıyorum. eşimle durum neyse de bazen ogluma karşı da sinirleniyorum sonra cok pişman oluyorum aglıyorum ben nasıl anneyim diye. eşimin işi gereği uzun saatler çalışıyor. evde oldugu zamanlar cok destek olur ama sanki her sey benim üstümde gibi hissediyorum.
sorumluluklar bana cok agır geliyor. terapi almayı düşümdüm özelde fiyatlar çok uçuk. bebek oldugundan beri çalışmıyorum tek maaşla her hafta terapiyi karşılayamayız. devlette psikiyatriste gitmeyi düşündüm ama haplar uyutur mu diye korktum. gün içinde oglum hareketli oldugu için uyuma gibi bi lüksüm yok. sabahları da erken uyanıyor. uzun zamandır sabahları uyanırken cok mutsuz başlıyorum güne. bazen iş yaparken elimden çatal yere düştüğü zaman bile sinirleniyorum. eskiden bu kadar sinirli biri değildim. her sey öfkelendiriyo beni. ilac kullanmak istiyorum cook sakin hissetmek istiyorum. sizden fikir almak istedim, ilaç değil terapi mi daha faydalı olur ama ilaç kullansam mutlu hissetsem sakin olsam ne güzel olur :(
Sizi çok iyi anlıyorum desteksiz büyütmek çok zor 2 yaş sendromu çok yıpratıyor geçenlerde ben de bu konuda başlık açmıştım istemsizce sesim yükseliyor sonra pişman oluyorum. Ama insan bazen nefessiz kalıyor sanki sakin kalmaya çalışıyorum 2 gün iyiysem 3. Gün zorlu geçiyor. Uykusuzluk da çok geriyor insanı keşke size nefes aldırabilecek birileri olsa yakınlarınızda

devlette psikolog oldugunu bile bilmiyordum tesekkür ederimm ama sanırım oncesinde psikiyatriste gitmem gerekiyor değil mi
Ben biliyordum ama hep böyle 10 dk dinler başından atar sanıyordum 1 saat sürünce ve psikoloğu begenince çok şaşırdım.Psikiyatrist bana kötü davrandı.İlac felan veremem istersen psikologa yönlendireyim dedi.Tamam dedim umitsizce.Ama iyi ki gitmisim

Evet önce psikiyatriye gidiyorsunuz o sizi yönlendiriyor

Ben biliyordum ama hep böyle 10 dk dinler başından atar sanıyordum 1 saat sürünce ve psikoloğu begenince çok şaşırdım.Psikiyatrist bana kötü davrandı.İlac felan veremem istersen psikologa yönlendireyim dedi.Tamam dedim umitsizce.Ama iyi ki gitmisim

Evet önce psikiyatriye gidiyorsunuz o sizi yönlendiriyor
tesekkür ederimm umarım bn de aynı şekilde memnun kalırımm

tesekkür ederimm umarım bn de aynı şekilde memnun kalırımm
Devlet hastanelerinde randevu bulmakta zorlanırsanız belediyelerin imkanlarını veya sağlıklı hayat merkezlerini de araştırın. Oralar da ücretsiz psikolojik destek alabileceğiniz kamu kurumları. Ve Tardis hanım hem çok haklı hem de şanslı. Hastanelerde psikologlar şartlar gereği bazen görüşmeleri olması gerektiği gibi gerçekleştiremiyor, 10dk değil belki ama 20-30 dk görüşme yapabilen çok psikolog duydum. Ki terapi standardı 45-50dkdır. Bir de bebeğinizi halen emziriyorsanız Bazı ilaçları zaten kullanmanız önerilmez, kullanmanız gerekirse emzirmeyi kesmeniz gerekebilir. Ve öfke kontrolü gibi durumlar genelde ilaçtan çok terapiye yönlendirilecek durumlardır. ancak tavsiyem ilaçlarla ilgili sadece psikiyatrları dinleyiniz sadece onlara fikir danışınız

merhaba herkese
ilaçlar uyutmuyor.ben senelerdir kullanıyorum.hiç bir yan etkisi yok.kendinize uygun ilacı bulmak zaman alabiliyor ama.

Devlet hastanelerinde randevu bulmakta zorlanırsanız belediyelerin imkanlarını veya sağlıklı hayat merkezlerini de araştırın. Oralar da ücretsiz psikolojik destek alabileceğiniz kamu kurumları. Ve Tardis hanım hem çok haklı hem de şanslı. Hastanelerde psikologlar şartlar gereği bazen görüşmeleri olması gerektiği gibi gerçekleştiremiyor, 10dk değil belki ama 20-30 dk görüşme yapabilen çok psikolog duydum. Ki terapi standardı 45-50dkdır. Bir de bebeğinizi halen emziriyorsanız Bazı ilaçları zaten kullanmanız önerilmez, kullanmanız gerekirse emzirmeyi kesmeniz gerekebilir. Ve öfke kontrolü gibi durumlar genelde ilaçtan çok terapiye yönlendirilecek durumlardır. ancak tavsiyem ilaçlarla ilgili sadece psikiyatrları dinleyiniz sadece onlara fikir danışınız
büyükşehirde yaşıyorum belediyelerin ücretsiz desteği olduğunu okumuştum, araştırıcam mutlaka, emzirmiyorum ilaç kullanabilirim tabi doktor önerirse, belki de söylediğiniz gibi terapi daha faydalı olacaktır benim için

Back
X