• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce anne olmanın bir yaşı var mı?

Ben ilk hamileliğimde 26 yaşında anne oldum şimdi 10 yaşında bir kızım var seneye ortaokula başlayacak yaşımı da göstermiyorum kimse kızım olduğunu anlamıyor şimdi 2. bebeğime hamileyim öyle zor geliyor ki bu yaştan sonra sıfırdan başlamak belki hiç anneliği tatmamış olsaydım o ilk heyecanı duyardım. Arkadaşlarım var çünkü bir kaç sene önce evlenmiş yeni çocuk sahibi olan ya da hamile olan kendimde onlarda gördüğüm heyecanı görmüyorum şuan.
Yaaa bebiş doğunca bence her şey yeni bir başlangıç gibi olur 🥰😅 Her yaşta annelik ayrı güzeldir diye düşünüyorum bu yorumlardan sonra 🥹

Benim 40 yasinda yeni dogum yapan arkadaslarim var yahu. Valla ben de 39 uma giricem . Ruhum 20lerde ,gorunusum de fena degil.
Ben dogdugumda babam 45 yasindaymis.
Ben de genc anne babalara ozendim
Ama tecrube ettim. Yok cocuk cok buyuk sorumluluk. Heleki buyudukce sorumluluklar daha da artiyor..
Kesinlikle yeni evlenenlere ,once meslegi olsun.
2 3 yil basbasa takilin sonra cocuk diyorum.

@cuterabbit Esinizle basbasa gezip tatil yapmak, vakit gecirmek istemez misiniz. Hamileligin zor gecme ihtimaliyle, bu hemen sinirlaniyor yani.
Bunun pismanligini yasamayin ben gibi iyi dusunun . En azindan 2 sene . Hem atanirsiiz

Cevremde bu yuzden maddi durumlari cok iyi olsada 2. Cocugu dusunmeyenler var. Bu sizin yapinizla alakali.
Teşekkür ederimm bence de bir insan yetiştirmek çok büyük sorumluluk her şeyiyle ayrı ayrı ilgilenmek… ben duruma hep tatlı tarafından baktım belki de birkaç sene daha beklemek iyi olabilir

Benim esimde memur ,duz memurlardan biraz yuksek aliyor. Kendi evimiz var. Uzerine duz memur maasina yakin benim gelirim var.

Bu senin beklentilerine bagli. Ama tek memur maasi,kendi eviniz de olsa yetmez.
Cocuklar kucukken hadi neyse de ,okul zamani daha masrafli,hele de 2 cocuk Tatil zorunluluk degil ama ihtiyac.
Bence once meslegini eline almalisin. Benim rahat olmamim sebebi, babamin maddi durumu iyiyidi, oradan gelirim olacagi belliydi. Ona ragmen calismayi da isterdim. Hem maddi hem manevi olarak.
cocuklar buyuyunce boslukta oluyorsun, mesleginin olmasi guzel bir sey.
Ben simdi farkli seyler icin cabaliyorum

33 lu yaslar gec degil bu arada gayet gencsin. Hatta 50 ye kadar gencsin😊yeni nesil farkli.
Teşekkür ederim yorumunuzu mutlaka dikkate alacağım 🥹💗💗

Vay be gerçekten anlattığınızda sanki ben yaşamışım gibi hissettim hakikaten bu annelik delilik
Alışıncaya kadar deliriyorsun zaten sonrasında kafanda huniyle gülmeye başlıyorsun 😂 kocalara hava hoş doğuracak da yükün çoğunu alacak da anne neticede. İşine gücüne devam edecek hayatı pek değişmeyecek. İki haftalığına saate bir alarm kurup 15 dakika uyanık kalıp yeniden uyusun görürüm ben onun baba olma hevesini hahshsjan

Alışıncaya kadar deliriyorsun zaten sonrasında kafanda huniyle gülmeye başlıyorsun 😂 kocalara hava hoş doğuracak da yükün çoğunu alacak da anne neticede. İşine gücüne devam edecek hayatı pek değişmeyecek. İki haftalığına saate bir alarm kurup 15 dakika uyanık kalıp yeniden uyusun görürüm ben onun baba olma hevesini hahshsjan
Hahajsja yaaa çok iyisiniz 😂 denesem mi alarm kurmayı YouTube’dan da bebek ağlama sesi açayım 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aslında önceden çocuk bakmakla ilgili bir tecrübem var ikiz kardeşlerim daha 4 yaşındalar yeni doğdukları zaman annem lohusa depresyonu yaşamasın diye çok çaba sarfettim ablalıktan fazla anne gibi oldum geceleri uyandım anneme götürdüm sabah kalktım mamalarını yedirdim bezlerini değiştim annem işe başlamıştı çocuklara bakacak kimse yoktu yine iki bebeği tek başıma büyüttüm doğurmadığım çocukların annesi oldum gibi bir şeydi şuan tek çocuğum olursa kolaylıkla bakarım gibi geliyor bana 😂 ama işte dediğin gibi geri iadesi yok aahhahahahshshs sabırlıyım ama deli miyim bilmiyorum 😅
Bende ablamın oğluna baktım ama doğurduğuna bakmakla bu aynı değil maalesef 😂😂😂 sen kardeşlerine bakmışsın ama çocuğun olursa tepeden tırnağa tüm sorumluluğu sende 😂 hayırlısı olsun şimdiden💕

Kızlar sizinle ufak dertleşmeye ihtiyacım var..

sanırım ben anne olmak istiyorum gerçekten bebek kıyafeti görünce bile içim gidiyor evleneli 2 sene olacak aslında hiç aklımda çocuk konusu yoktu ama şu sıralar farklı hissediyorum çocuklu aileler görünce özenmeye başladım ama bu hayatın da çok zor olduğunu hissediyorum ama bir yandan da diyorum ki hiç denemedik bi anda hamile kalınmaz sanırım diyorum kocam da gerçekten çok istiyor en basitinden yolda çocuk görsün gözlerine öyle hüzün ve merhametli bir bakış yerleşiyor ki özlemle bakıyor ama sorun şu ki benim yaşım daha 23 ve anne olmak için çok erken gibi hissediyorum mesleğimi de elime almadım atanmayı bekliyorum ne yapıcam bilmiyorum fazla kafaya takıyorum bu his nasıl gidecek geçici bir şey mi sizce?
Merhaba öncelikle bende 23 yaşımdayım. Geçtiğimiz sene 8+4 bebeğimin kalbi durduğu için kaybettim. Şuan tekrar hamileyim ve çok şükür 12+5 🌸 Normalde müzisyenim kariyerim için ölüp biten bir insanım ama annelik bana herşeyden herkesten daha iyi geldi şimdiden. İyiki şuan işimi bırakıp çocuk yapmışım diyorum. Her ne kadar kucaklamamış olsamda o 20 yaşındayken ben 43 yaşında olacağım bence erken annelik kadar güzel bir şey yok. Tabiki herkesin düşüncesi yaşam standartları farklıdır ama erken anne olup çocukla büyümek daha güzel bana göre. Eğer hazır hissediyorsan bence düşünmelisin. Kariyerini dert etme bundan 2 3 sene sonra da kariyer yapabilecek kadar genç olacaksın ama 30 dan sonra anne olursan belkide işine ciddi bir ara vermen ve sarsılman gerekecek.( Tabi herkesin düşüncesi farklı ) Ve tabi herkesin yapısı farklı ama ben korunmasız 8. Ayımda hamile kalmıştım sağlıklı bir çift korunmadığında da genelde 8. Ayda hamile kalma oranı %80 civarında. Umarım gerçekten istiyorsan Allah sana da nasip etsin en kısa zamanda 🌸

Bende ablamın oğluna baktım ama doğurduğuna bakmakla bu aynı değil maalesef 😂😂😂 sen kardeşlerine bakmışsın ama çocuğun olursa tepeden tırnağa tüm sorumluluğu sende 😂 hayırlısı olsun şimdiden💕
Haklısınn kesinlikle öyle onlara bakarken çok darlanınca anneme şutlayabiliyordum peki şimdi bebişim doğarsa kime ahahahaqhh şaka bi yana tabiki evlat gibisi yoktur

Merhaba öncelikle bende 23 yaşımdayım. Geçtiğimiz sene 8+4 bebeğimin kalbi durduğu için kaybettim. Şuan tekrar hamileyim ve çok şükür 12+5 🌸 Normalde müzisyenim kariyerim için ölüp biten bir insanım ama annelik bana herşeyden herkesten daha iyi geldi şimdiden. İyiki şuan işimi bırakıp çocuk yapmışım diyorum. Her ne kadar kucaklamamış olsamda o 20 yaşındayken ben 43 yaşında olacağım bence erken annelik kadar güzel bir şey yok. Tabiki herkesin düşüncesi yaşam standartları farklıdır ama erken anne olup çocukla büyümek daha güzel bana göre. Eğer hazır hissediyorsan bence düşünmelisin. Kariyerini dert etme bundan 2 3 sene sonra da kariyer yapabilecek kadar genç olacaksın ama 30 dan sonra anne olursan belkide işine ciddi bir ara vermen ve sarsılman gerekecek.( Tabi herkesin düşüncesi farklı ) Ve tabi herkesin yapısı farklı ama ben korunmasız 8. Ayımda hamile kalmıştım sağlıklı bir çift korunmadığında da genelde 8. Ayda hamile kalma oranı %80 civarında. Umarım gerçekten istiyorsan Allah sana da nasip etsin en kısa zamanda 🌸
Teşekkür ederim çok sağol yorumun iyi geldi ❤️ Zamana bırakmaya karar verdim bir anda alınacak bir karar değil biliyorum 🥲 Bu yüzden zamanla düşüncelerim şekillenecek inanıyorum ❤️ inşallah bir gün ben de bebeişimi görürüm yani bebişimi evlat kokusunu almadan ölmek istemem 😂

Kızlar sizinle ufak dertleşmeye ihtiyacım var..

sanırım ben anne olmak istiyorum gerçekten bebek kıyafeti görünce bile içim gidiyor evleneli 2 sene olacak aslında hiç aklımda çocuk konusu yoktu ama şu sıralar farklı hissediyorum çocuklu aileler görünce özenmeye başladım ama bu hayatın da çok zor olduğunu hissediyorum ama bir yandan da diyorum ki hiç denemedik bi anda hamile kalınmaz sanırım diyorum kocam da gerçekten çok istiyor en basitinden yolda çocuk görsün gözlerine öyle hüzün ve merhametli bir bakış yerleşiyor ki özlemle bakıyor ama sorun şu ki benim yaşım daha 23 ve anne olmak için çok erken gibi hissediyorum mesleğimi de elime almadım atanmayı bekliyorum ne yapıcam bilmiyorum fazla kafaya takıyorum bu his nasıl gidecek geçici bir şey mi sizce?
Canım bence bırak olsun herşey kismetiyle gelir .Ve evet dediğin gibi hemen olmayabilir de oladabilir kısmet 🌸 Ben 17 yaşımda evlendim 18 anne oldum 19 tekrar hamileyim ve Allah kizmet ederse bu çocuğum da doğarsa sağ salim baya bir ara vereceğim,demek istediğim anne duygusunu tat derim çok güzel bişey rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲 Hiçbir şeyin yaşı yok ya siz hazır hisederseniz Allah herşeyi zamanında oldurtur💝

Back
X