Sizce arkadaşım çıkarcı mı ?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.351
2.286
133
Arkadaşımla doğumgünlerimiz peşpeşe olduğu için kutlamak amacıyla birlikte buluşup cafeye gittik.Ben hediye aldım ama o almamıştı."ay utandım" dedi.ve o sırada hiç dogum gunumu kutlamadı.
Küçücük bir sey de olsa bir hediye almasını isterdim açıkcası.cünkü önemli olan düşünmek.
Ben diyetisyenim.Liseden arkadaşımdı.Birkaç aydır aynı şehirdeyiz.yine görüşmeye başladık uzun aradan sonra.
ona diyet yazıyorum bir kaç haftadır.para vermek istedi ama yakın sayılabilecek bir arkadaşım olduğu için kabul etmedim.ısrar etti baya ama yine de "yakın arkadaşımsın gerek yok.olur mu öyle şey" dedim.o zaman bulustugumuzda yemekleri ben ısmarlayayim diger turlu içim rahat etmez bu işi parayla yapıyorsun sonucta dedi.bulusmamız dogum günumuze denk geldi.Ve hesabı ödedi ben teklif etsem de. Sizce hesap ödediği için mi hediye almadı.Bu durum çok saçma değil mi?
1 tane toka alsa bile değer verdiğini gösterirdi ve mutlu olurdum aslında. ki hesabı da diyet yazdım diye çok ısrar etti ödemek için.Sizce ben mi abartıyorum hediye almamasını?

Bazi insanlar cok gerekli gormez hediyeleşmeyi. Benim icin cok onemlidir. Demek ki onun icin onemsiz. Kendine de alinmasi ekstra bir mutluluk vermiyor ona. Bu sebeple size almayi da düşünememiş.

En başından yanlış ilişkiniz. İş başka arkadaşlık başka. Verdiğiniz hizmetin karşılığını almalıydınız, yemekte de alman usulü en mantıklısı. Evet söylediginiz gibi arkadaşınız o bana diyet listesi hazırladı ben de yemek ödeyecegim diye hediye alma zahmetine girmemiş.

Herkes yediğini öder, bir şey yapılacaksa bu devirde karşılığını bulamayacağınızı bilmelisiniz :)
Demet akalın lerzan mutluya kız sen benim d.gunumu niye kutlamadın diyor lerzanda durur mu yapıştırıyor sen benimkini kutlamadigin için olabilir mi acaba diye..
Bu tarz islerin maddiyattan çok egosal bir tarafı var pohpohlanan hep daha fazla ister yapan hep yapmaya mahkum edilir bir kere yapilmazsa kötü olur falan filan bis işler neyse insan sevmiyorum

Bir de buluşma tarihini o doğumgünlerimize denk gelsin diye ayarladı.dün doğumgünümdü.Yarın onun.Ortak gün olsun diye bugun bulustuk.Ben yarınki dogumgunu hediyesini bugun bulustuk diye bugunden verdim.ama o tenezzül edip benim dünkü dogum günümü bile kutlamadı.Ilginc yani.
Aramıza mesafe koycam.Diger danısanlarıma gösterdigim ilgiyi hak etmiyor anladıgım kadarıyla.Parasında degilim ama yakın arkadasım deyip değer veriyorsam karsılığı olmalı

hediye vs bilmiyorum kisinin yetisme tarzina, gorgusune bagli isler bunlar. mesela bir arkadasim bana isiyle ilgili bir hizmet verse ve ucret talep etmese ben ona “bulusalim hesabi ben odeyeyim” demek yerine gercekten isine yarayacak bir hediye almayi, bir incelik yapmayi tercih ederim. anladigim kadariyla arkadasiniz dusuncesiz ve yol yordam bilmiyor.

zaten bulusunca bu hesabi ben odeyeyim mevzusunu yapan insani hic sevmiyorum, cok cig bir hareket. bin tane yolu var jest yapmanin yani yemegin parasini odeyerek bunu yapmak cok sacma.

Bence de.zaten yakın arkadasımsın gerek yok diyorum.ama illaki ısrar etti bir karşılık vereyim diye. Oysaki "zaten bir karsılik istese söylerdi" diye düşünmeli.Zaten diyet takibi bir yemek parasıyla kıyaslanmayacak bir şey.Bu sekilde yemek ısmarlamaya çalısmasi da ilginc.Yazdıgım diyet yemek parasıyla kıyaslanmaz.onun yerine düşünüp küçük bir toka alsa benim için daha anlamlı.bilemiyorum yani.artık insanlardan çok cabuk soguyorum nedense

Siz abartiyorsunux

İkiniz de akrep burcusunuz Yani.Akrepler böyle ince hesaplı mı oluyordu ya

Yakın arkadasın olsa hedıye konusunda fıkrını bılırdı ve ona gore davranırdı demek ki yakın degılsınız.

Valla bilemiyorum arkadaşımla bu hafta
buluscaz aynı sehirdeyiz bu aralar.
Haftayada doğumm günü
Haftaya aynı şehirde olamiycaz diye bu hafta buluşunca hediyesini alıcam
Bikac gün sonrasında da gitmeden doğum günü pastası kesicem ben mesela

Bende sizin gibi beklerim ve yaparim da

Olması gereken de bu bence

Ben sizi haklı bulamadım. Hediye almak zorunda değil ki, üstelik bastıra bastıra yakın arkadaş diyorsunuz. Demekki yakın arkadaşınız değil. Hayır beklentiye girmeniz doğal ama almadı diye çıkarcı mı diye düşünmeniz hoş değil.
arkadaşlığı sizi mutlu etmiyor, beklentinizi karşılamıyorsa mesafe koyarsınız. Ama unutmayın o size, sizde ona hediye almak zorunda değilsiniz.

Ben arkadaşınızın yerinde olsam yemekle değil de güzel bir hediye ile karşılık vermek isterdim.

Ama sizin yerinizde olsam da bu kadar takmazdım. Çünkü yakın arkadaşım diye düşünüp bir yardımda bulunduysam karşılık beklemem.

Sadece bundan yola çıkarak çıkarcı demek çok yanlış olur. Hediyeleşmeyi sevmiyorsa aklına gelmemiş olabilir. Hesabı ödeyerek jest yapmış zaten. Hediye masrafından kaçsa tüm hesabı ödemezdi diye düşünüyorum

Birşey farkettim defalarca diyet listesinden para almadığınızı ama bir yemek ısmarlamakla diyet listesinin ücretinin aynı olmadığını vurgulamışsınız.

Arkadaşınız hediye almadığı için biraz öküzlük etmiş ama sizde verdiğiniz diyet listesinin on kere lafını yaptınız şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…