sizce aşılamayla hiç uğraşmadan direk tüp bebeği mi denesek kafam çok karıştı 😣

missdefnie

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2023
118
20
13
Kızlar infertilite tanısı kondu eşim ve bende hiç bir sorun yok 32 yaşındayım 2 Yıldır gebelik oluşmadı doktor karar senin dedi sizce aşılamayla hiç uğraşmadan direk tüp bebeği mi denesek kafam çok karıştı

eşiniz sperm testı vs verdi mi ?
sizn tüm tetkikleriniz yapıldı mı?
tüpleriniz vs açık mı ? hormon testlerınıze baktı mı doktor

Bana da aşılama zaman kaybı direk tüp benek deneyin demişlerdi. Bende o yüzden direk tüp bebek başladım iyi ki öyle yapmışım yaklaşık 1 senedir uğraşıyoruz bir negatifim var Aşılamayla başta uğraşsaydım ham maddi hem manevi çok daha fazla yorarmış. Sizde ona göre karar verebilirsiniz. Çünkü bu işlere başlayınca hemen ha deyince olamıyor tetkikleri topluyorsunuz vücuttaki hormonlar etkileniyor ilaç kullanmak gerekebiliyor felan.

Çatlatma iğnesi falan denediniz mi yoksa direk tüpe devam edin en temizi

Devlet karışlıyor mu kızlar nasıl oluyor fiyatlardan falan hiç haberim de yok ben hep olur diye bekledim ama doktor umutsuz konuştu

Devlet karışlıyor mu kızlar nasıl oluyor fiyatlardan falan hiç haberim de yok ben hep olur diye bekledim ama doktor umutsuz konuştu
Devletten rapor çıkarmak isterseniz sizin değerleriniz eşinizin değerlerine evli kalma yaşınıza yaş
Faktörüne bağlı olarak çıkıyo. Ama açıkçası o işlemlerde baya uzun sürüyor ben onda da zaman. Kaybetmek istememiştim elinize evrak listesi veriyorlar yaptırıp kurula çıkıyorsunuz.
Özelde de şuan 35-40 bin arası sadece tedavi ilaçlarlar 10-15 felan tutuyor sanırım. Ek bi operasyon yaptırılırsa falan o şekilde artıyor embriyolara pgt öneriyorlar bazı hastalara mesela yada dondurulduktan sonra saklama işlemi
Felan oluyor onlara hep dolar bazında ücret alıyorlar.

canım femara,klomen hap kullanıp yumurta takıbı yapıyor doktor onu dene ıstersen önce ..
ben 2 aşılama yaptırdım ve bence cok cok şans olarak düşük bir işlem.. hele özelde olacak ıse dunya para , bence gereksız ..
devlet bır kısmını karşılıyor onun ıcınde 3 yıllık evlılık şartı, 2 iğneli aşılama olması gerekli.ya da sperm sayısının cok dusuk ya da amh ın cok cok dusuk olması lazım rapor cıkıyor..
benım raporumu 2asılama oldugum ıcın ozel hastanede cıkardılar ama devlette cok uzun suruyormus dıye duydum ..
bızde 4yıldır bebek calısması ıcındeyız ..
2asılama denedık 1 kımyasal gebelık oldu,dıgerı negatıf ..
sonra dogal yoldan hamıle kaldım oda dış gebelık oldu ..
tup bebek denedık ocakta trasnfer oldum, tuttu ama maalesef mol gebelik -üzüm gebeliği oldu kürtaj oldum şubatta ..
bızımde suan sebepsız ınferılıte ..
korunma sürecindeyim.. sonrasında bır kac ay dogal deneyıp olmaz ıse transfer yaptırcaz tekrardan..
ücret olarak bizim özelde oldu toplam 45*50bin gitmiştir geçen sene kasım ayı , kan testleri,ilaçlar, hastaneye ödenen ücret vs ..

Anladım canım peki aşılama özelde ne kadar tutuyor özel hayat sigortası yaptırsak o kapsama girer mi acaba

Anladım canım peki aşılama özelde ne kadar tutuyor özel hayat sigortası yaptırsak o kapsama girer mi acaba
özel sigorta kısmını hiç bilmiyorum,
aşılama ben 2 yıl once yaptırdım 8 bin falandı. güncel fiyatı bılmıyorum hıc, ama aşılama yaptırıp o kadar hormon alacagıma ben keske tup bebek deneseydım dıyorum...
cunku tutma oranı %3-5 ..

Evet doktor yüzde 15 dedi bana da peki o hormonlar zararlı mı kızlar çok

Aşılamayla vakit kaybetme derim tüp bebekle ilgili sorabilirsin istediğini bana

Evet doktor yüzde 15 dedi bana da peki o hormonlar zararlı mı kızlar çok
%15 baya iyi demiş ..
tutma olasılıgı baya az aşılamada normal ilişikiden farkı sperm içeriye uzun bir kanül yardımı lile gönderiyorlar ..
illa ki dışardan alınan hormonun zararları vardır ama o donemde ınsan onu pek düşünmüyor..

Anladım canım yani zaten normal yolla olsa olurdu rahimde spermi engelleyen bir sorun yok ki bende o yüzden aşılama bana da mantıksız geldi ha belki yumurtam ilaç yardımıyla daha iyi çatlar bilemedim ki

Anladım canım yani zaten normal yolla olsa olurdu rahimde spermi engelleyen bir sorun yok ki bende o yüzden aşılama bana da mantıksız geldi ha belki yumurtam ilaç yardımıyla daha iyi çatlar bilemedim ki
onun için yumurta takıbı de deneyebılırsınız ,
doktoruna bır sor bence ..
yumurta takıbınde de yumurta ılac ıle buyutuluyor sonra olgunlasınca catlatma ıgnesı verılıyor ve ilişki öneriliyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…