Sizce aşırı mı hassasım?

Dream Catcher

Bir savaşçı değil, bir âşık ol...❤️ ❤ ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
261
126
53
Dün gece saat 2 civarında bahçeden sesler duyup sıçradım.Pencereye koştum baktım ki bizim pencerenin önünde uyuyan kediye 4 5 köpek saldırıyor kovaladım ama o manzara hala gözümün önünde gitmiyor.Kedicik can çekişerek öldü bende mide bulantısı psikolojim bozuldu.Eve gelmek istemedim bugün psikolojim hala bozuk çok mu hassasım sizce yoksa sizde o manzarayı görseydiniz benim gibi etkilenirmiydiniz ?Kime anlattıysam benim gibi etkilenmedi acaba ben o anı gözümle gördüğüm için mi.Kafam alak bullak annemi aradım gecenin vakt sonra uyuyabildim..

Kimisi aman kedi yaa nolacak diye baktığı için etkilenmemeleri normal. Onların canı yok cunku.
Hassaslık değil bu insanlık. İçinizin sızlaması cok normal.
Kediye de cok uzuldum.
Annem de aynısını dedi bazı insanlar etkilenmez vicdanları olmadığı için dedi.Benimde köpeğim var evimde ama asla saldırgan bir tutumu olmadı kedilere karşı asla da izin vermem.Yemek yiyemedim tüm gün neden böyle saldırıyor bu köpekler anlamadım.Birde kedinin cansız bedeni oradaydı 5 dk sonra baktım yoktu anlamadım ne oldu köpek geldi aldımı kedinin bedenini ilk defa şahit oldum böyle bir şeye.

Benim köpeğimde cok iyi anlasır kedilerimle. Ama sokak köpekleri onu oyun gibi görüyor sanırım, yemiyorlar da parcalayıp boğup bırakıyorlar. Çok üzücü. Acaba kedi ölmemiş miydi ki? Kendi sürünerek falan gitmiş olabilir mi?
Ya insanlar cok acımasız.
Benim ilk kedim camdan düşüp ayaklarını kırmıştı. Veterinere goturdum ameliyat oldu gunlerce basında bekledim. Bunu duyan yengem her gordugu ortamda gulerek bunu anlatıyordu baskalarına dalga gecer gibi. Noldu kurtarabildin mi hastanı falan diyordu. İşte oyle insanlara göre onların canı yok, at çöpe gitsin.

Etkilenirdim. Bi can hayatini kaybediyo kolay mi..
Ben hasta hayvan gorunce bile dayanamiyorum ki..
Bende öyleyim insanlara hayvanlara karşı tüm canlılara karşı hassasım.Keşke kurtarabilseydim kediyi
bende olsam etkilenirdim, can çekişmesini görmek acı çekmesini görmek kötü olurdu gerçekten
Öyle insan birde vicdan azabı çekiyor kurtaranbilirmiydim acaba diye..
Kıyamam yaa,ben de çok üzüldüm şimdi.Bu hassaslık değil,insan olmanın gereği bence.
Ama herkese komik geliyr bu anlattıklarım gülerek dinliyor insanlar.İnsanları anlamak gerçekten çok zor

aşırı hassaslık değil , normal vicdanı olan bir insan tepkisi seninki

Onlar görmediği için senin kadar etkilenmezler.
Yaşamak şahit olmak çok başka .
Benzer olay ben de gördüm sadece saldırıydı ama benimki tek köpek kediye
Ki pek hayvanlara düşkünlüğüm de yok ama inanılmaz etkilendim .
Hassas değil normalsin şu an .

Hayir gayet normalsiniz. Tepki gostermeyen insan olamaz. Bu sokak kopekleri sokaklarda teror estiriyorlar. Insanlara bile saldirdiklarini gordum. Cogu kurtla hibrid edilmis kopek, cok tehlikeli. Bu yaratiklar ozellikle sokaklara saliniyor ki insanlara nefes aldirmasinlar diye. Kesinlikle belediyeler tarafindan saliniyorlar sokaklara. Atina sokaklarinda da vardi ama hepsinin kulaklarinda plastik kupeleri vardi, asili ve kisrlastirilmislardi. Turk belediyeler asla boyle girisimlerde bulunmazlar, islerine gelir gece insanlarin korku icinde olmalari.
Kedi icin cok uzgunum. ben de yazin boyle bir olaya kulak sahidi oldum inanin kedinin caninin ciktigi an hala kulaklarimda cinliyor. Bu kedicik adeta ciigligiyla yavrularini duyabilecek iyi insanlara iade ediyordu. Cunku annecegizim bu hayvani ve yavrularini bahcede besliyordu. Kabus kabus tam bir kabus. O yavrular bir hafta nasil huzun icinde matem tuttular bilyor musunuz. Gorunce aglamamak icin kendimi zor tutuyordum. Canlar, garibim canlar.
Cok uzgunum bu travmayi yasadiginiz icin. Insan gibi insan oldugunuz icin ve hayvanlara olan sefkatiniz hic degismesin. Etrafimizda sorumsuz ve duyarsiz insnalara medeniyeti ogretmek bizim gibi azinliklara kaliyor. Cocuktan beri hayvan sevmemis insanlarin yetistigi bir ulke sadece vahsi olabilir, sadece siddet ve catisma icinde olabilir, asla ince ruhlu ve hassas olamaz. Lutfen o hassas ruhunuzu ne pahasna olurs aolsun koruyun. Gecmis olsun.

Kendi sürünemez çünkü eminim öldüğüne can çekişti öyle olsaydı bir şekilde kurtarmaya çalışırdım ama onada cesaret edemezdim sanırım o şekilde görmeye kediciği.İnsanlar hayvan sevgisi olmadan büyüyor onların gözünde bir anlam ifade etmiyor komik geliyor sanırım.İnsan olsun hayvan olsun bir canlının yerine kendimi koyuyorum önce onun yerinde ben olsam ne hissederdim diye ondan sonra çok etkileniyorum empati yapıncaa.Yengene yorum yapamayacağım çünkü anlamak için vicdan olması lazım bir insanda..

Çok üzüldüm. İnsanım diyen herkes bu duruma kayıtsız kalamazdı. . Normal olan sizsiniz. Ama şu var ki hayvan sevgim aşırıdır benim. Yolda herhangi bi kediye, köpeğe dakilarca bakarım, izlerim,dokunmak isterim. Resmen açlık hissediyorum o sevgiye karşı içimde. .

Son düzenleme:
Sizin şahit olduğunuz olayda çok kötü gerçekten hele ki bebeği olan bir anne kedi için.Çok acı bir durum.Ben çocukluğumdan beri hayvan sevgisi içinde büyüdüm tüm canlılara karşı hassasım ne olursa olsun.Çok teşekkürler güzel yorumunuz için.

Bende çok kötü olurum zaten çok hassasım hayvanlar konusunda..
Konuyu bile okuyunca kalbim ağrıdı resmen..
Keske elimden gelse bütün hayvanlara yardım edebilsem..
Evimde bir köpeğim var,mahallemdeki bütün kedi köpekler benim zaten:)
Her sabah işe giderken mama çıkarırım su bırakırım..
Keske daha fazlasi gelse elimden
Keske herkes hassas olsa.
Ay aglicam galiba

Çok üzüldüm. İnsanım diyen herkes bu duruma kayıtsız kalamazdı. . Normal olan sizsiniz.
Teşekkür ederim güzel yorumunuza.
Ben 1 hafta atamam sanırım bu etkiyi üzerimden bende yatak yapmıştım pencerenin önüne bizim bahçe kedi doludur gelir uyur hergün farklı farklı kedi keşke yapmasaydım yatak belki uyumazdı orada köpeller görmezdi onu kendimi çok suçluyorum.Eşimde etkilendi ikimizde uyumadık tüm gece sizin yaptığınız çok güzel elinizden geleni yapıyorsunuz emin olun.

Evet cok kotuydu. Iyi ki annecegizim o ani duymadi. Ama ogrendiginde cok uzuldu. O kadar cok kedi katlediliyor ki, kara kis etmezse, sapik insanlar ya da vahsi kopekler, o olmazsa hastalik, aclik susuzluk, o da olmazsa arabalar.Omurleri bir yili bulmuyor cogunun. Bu bebekler annemin sayesinde hayatta kaldilar.
Bu asil yaratigin boyle sokaklarda telef edilmesine o kadar hiddet duyuyorum ki. Ama inanin Turkiye'ye geldigimde o kadar sinirlerim hopluyor ki, insani bir yana, doga ve hayvan katli bir yana. Nasil bir milletiz, nasil bu kadar cag disi olabiliyoruz ( ozellikle hayvanlar hakkinda) diye hep dusunuyorum. Ama sizin gibi degerli insanlarin oldugunu bilmek bana umut veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…