- 9 Kasım 2015
- 6.161
- 11.070
- 248
- Konu Sahibi Dream Catcher
-
Teşekkür ederim güzel yorumunuza.
Ben 1 hafta atamam sanırım bu etkiyi üzerimden bende yatak yapmıştım pencerenin önüne bizim bahçe kedi doludur gelir uyur hergün farklı farklı kedi keşke yapmasaydım yatak belki uyumazdı orada köpeller görmezdi onu kendimi çok suçluyorum.Eşimde etkilendi ikimizde uyumadık tüm gecesizin yaptığınız çok güzel elinizden geleni yapıyorsunuz emin olun.
Dün gece saat 2 civarında bahçeden sesler duyup sıçradım.Pencereye koştum baktım ki bizim pencerenin önünde uyuyan kediye 4 5 köpek saldırıyor kovaladım ama o manzara hala gözümün önünde gitmiyor.Kedicik can çekişerek öldü bende mide bulantısı psikolojim bozuldu.Eve gelmek istemedim bugün psikolojim hala bozuk çok mu hassasım sizce yoksa sizde o manzarayı görseydiniz benim gibi etkilenirmiydiniz ?Kime anlattıysam benim gibi etkilenmedi acaba ben o anı gözümle gördüğüm için mi.Kafam alak bullak annemi aradım gecenin vakt sonra uyuyabildim..
Kendiniz suclamayin lutfen. Suc kopekleri sahiplendirmeyen o kanibozuk basibozuk hortumcu belediyelerde. Onlar tek hucreliler tarafindan yonetiliyor. Insan demeye bin sahit ister. Cok gecmis olsun. Siz uzulmeyin. Kediler iyi kalpli insanlari cok iyi biliyorlar. Onlarin arasinda olaganustu bir haberlesme yontemi var. Sizi tanirlar, nereye giderseniz gidin. Onlarin toplumunda siz yuksek bir mertebedesiniz. Bundan emin olun.Teşekkür ederim güzel yorumunuza.
Ben 1 hafta atamam sanırım bu etkiyi üzerimden bende yatak yapmıştım pencerenin önüne bizim bahçe kedi doludur gelir uyur hergün farklı farklı kedi keşke yapmasaydım yatak belki uyumazdı orada köpeller görmezdi onu kendimi çok suçluyorum.Eşimde etkilendi ikimizde uyumadık tüm gecesizin yaptığınız çok güzel elinizden geleni yapıyorsunuz emin olun.
Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Köpeklerede üzülüyorum ne bileyim onlarda insanlardan şiddet görüyor taşlanıyor sonra böyle sinirli hırçın hayvanlar çıkıyor ortaya.Bir söz varEvet cok kotuydu. Iyi ki annecegizim o ani duymadi. Ama ogrendiginde cok uzuldu. O kadar cok kedi katlediliyor ki, kara kis etmezse, sapik insanlar ya da vahsi kopekler, o olmazsa hastalik, aclik susuzluk, o da olmazsa arabalar.Omurleri bir yili bulmuyor cogunun. Bu bebekler annemin sayesinde hayatta kaldilar.
Bu asil yaratigin boyle sokaklarda telef edilmesine o kadar hiddet duyuyorum ki. Ama inanin Turkiye'ye geldigimde o kadar sinirlerim hopluyor ki, insani bir yana, doga ve hayvan katli bir yana. Nasil bir milletiz, nasil bu kadar cag disi olabiliyoruz ( ozellikle hayvanlar hakkinda) diye hep dusunuyorum. Ama sizin gibi degerli insanlarin oldugunu bilmek bana umut veriyor.
Olabilir tabi belki gözleri ile görmedikleri için bu olay etkilemedi onları belkide.Ama anneme ve kardeşime anlattığımda bize anlatma bizim psikolojimiz kaldırmaz dediler.Bu birazda hassas olmaktan kaynaklı sanırım.Bence muhtemelen siz gözünüzle gördüğünüz için daha fazla etkilenmiş olabilirsiniz. Sizin sözle aktardığınız insanların sizin kadar etkileneceğini sanmam ama yine de etkilenmişlerdir bence. Az bile olsa.
Kesinlikle cok dogru soyluyorsunuz. Avrupa sokaklarinda boyle bir olay olsa, coluk couk matem tutarlar, gunlerce gazeteler yazar, sorumsuzlar da mahkemeye verilir, surum surum surundururler cezaevinde. Ama iste ulkemizde insan var medeniyet yok. Bir de bazilari da "anti medeniyet" ya onlarn bu dunyadan yok olmasini istiyorum.Onu hasas olmamalarina baglamiyorum, insan olmamalarina bagliyorum...
Malesef öyle acımasızda olsa doğları buBi de kendinizi suçlamayın lütfen. Siz güzel bi şey yapmışsınız. Keşke hepimiz yapsak. Hayvanların doğası böyle işte bazen. .
Onu hasas olmamalarina baglamiyorum, insan olmamalarina bagliyorum...
Ben de ayni fikirdeyim. Ne yazik ki bu cesit hayvanlar sanirim hibrid (caprazlanmis). Y abir vahsi kopekle ya da kurtla. Normal kopek degil bunlar. Ama elbette onlar da bir can, ne kadar evcillestirilebilirler bu konuyu bilemiyorum. Evcillestirilebilseler her apartman kapisina bir klube koysa ve kisirlastirip bir kopege baksa sokaklar duzene girebilirdi. Ama yok iste belediyeler hayvanlari oldurmekten baska bir sey bilmeyen tekhucrelilerle yonetiliyor.Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Köpeklerede üzülüyorum ne bileyim onlarda insanlardan şiddet görüyor taşlanıyor sonra böyle sinirli hırçın hayvanlar çıkıyor ortaya.Bir söz var
"EĞER SOKAK KÖPEKLERİ SİZDEN KAÇMIYORSA, ORADA İYİ İNSANLAR VARDIR."
Kesinlikle cok dogru soyluyorsunuz. Avrupa sokaklarinda boyle bir olay olsa, coluk couk matem tutarlar, gunlerce gazeteler yazar, sorumsuzlar da mahkemeye verilir, surum surum surundururler cezaevinde. Ama iste ulkemizde insan var medeniyet yok. Bir de bazilari da "anti medeniyet" ya onlarn bu dunyadan yok olmasini istiyorum.
Bu ülkede bir domuz yavrusu, sirf domuz diye vahsice öldürüldu, sonrada mutlu, mutlu fotoraf cekinip gururlandilar. Sorsan cok dindarlar, batiya saydirirlar fakat insan olmadiktan sonra hic bir din onlari kurtaramaz bilmiyorlar..
Cok uzuldum D doll . bence sizin gibi iyi insanlar elele verip cozum uretmeli. Eminim bu olaylarin bir cozumu var. Ben bu konuyu ABde oldugum surece arastiracagim. Pratik bir cozum bulursam bu konu altina yazacagim.Bende çocukken lojmanda yaşadığım için mütemadiyen kedi besleyen bir tiptim. Anne kedim yılda 2 kere doğum yapardı. Bodrumda buyurturduk ve eğitirdi onları sonra yavaş yavaş dağılırlardı. 5 sene civarı besledim anneyi. Bir yavrusunu eve aldım. Anne ve yanında kalan 2 yavru gece kapımızın önünde uyurdu gitmemişti o yavrular epey büyümüşlerdi. O donem belediye yakaladığı her kopeği lojmana bıraktığı için gece baya kopek dolaşırdı. 1.olayda yavrulardan birini kapımızdan aldılar ve boğdular köpekler. O gece sabaha kadar ağlamıştım abimle. 2.olayda ise anne kedimi dışarıda yakaladılar hemen koştuk abimlerle kedimi aldık ama kucağımızda öldübu iki olayı hiç unutmadım. Gece dışarıda kedi miyavlasın evde oturup ağlayan,yemek veremiyorum diye üzülen bir çocuktum bende. Hayatımın her döneminde hep kedi besledim. Keşke insanlar da onlar gibi olabilse. Hayvan deyip geçenleri okadar değersiz buluyorumki.
Bana da gelip anlatmak isteseniz mesela karşılıklı olarak, ben de anlatma derdim. Hayvanlara yapılan işkenceler, insanların kötü ölümleri falan beni oldukça rahatsız ediyor. Bugün haberlerde yangında ölen çocuklar falan vardı mesela, televizyonun kanalını değiştirdim. Bu duyarsız olduğum için mi? Hayır. Dünyada böyle şeylerin yaşandığının farkındayım, sadece detayları duymaktan rahatsız olduğum için yaptım bunu. Cinayetli diziler falan izlerim çünkü kurgu şeylerden etkilenmiyorum. Tabi onlar da gerçek hayatta yaşanan olayların benzerlerini kurguluyorlar o da ayrı konu.Olabilir tabi belki gözleri ile görmedikleri için bu olay etkilemedi onları belkide.Ama anneme ve kardeşime anlattığımda bize anlatma bizim psikolojimiz kaldırmaz dediler.Bu birazda hassas olmaktan kaynaklı sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?